"А" Футболна група - Сезон 2015/16

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

honda
Контакти:

Re: Кой лъже?

Мнениеот honda » 17 май 2016 20:08

Old_death написа:
honda написа:[
Би ли ни обяснил точно в коя точка на Дисцилпилинарния правилник е написано това? ;)
Сигурен ли си ,че си чел Дисциплинарния правилник на БФС за шампионат 2015/16?- защото според мен ако наказанието по чл 37 ал 7 б- лишаване от домакинство 1 до 4 мача и глоба от 10000лв, при повторно нарушение се прилага чл 37 ал 7 г- лишаване от домакинство до края на първенството и 15000лв глоба- това е максималната санкция която може да бъде наложена на Левски.. Това пише в Дисциплинарния правилник, другото са ваши свободни тълкувания. Прилагането на чл 37 ал 7 д- изваждане от групата е възможно само след като вече е наложена санкция по чл 37 ал 7 г- такова все още няма наложено на Левски.

http://www.bfunion.bg/uploads/2015-08-05/Distziplinaren_Pravilnik_2015-2016_v3.pdf

Тълкувай си го както искаш . Това е дисциплинарния правилник за тая година .

Сензациите в родната спортна преса на 17 май, вторник, 2016 година:

Труд: Левски трепери за мястото си в елита и Европа

„Левски“ е заплашен от изваждане от „А“ група според Дисциплинарния правилник на БФС след инцидента между феновете на „сините“ и органите на реда в Благоевград. Осем полицаи са пострадали след сблъсък с гостуващата агитка по време на двубоя от 34-тия кръг на „А“ група между „Пирин“ и „Левски“ (0:1). Това е трето подобно провинение за агитката на 26-кратните шампиони през настоящия сезон, а според наредбата наказанието за това е изхвърляне от шампионата и глоба от 20 000 лева.

Първият инцидент бе в края на декември, когато фенове на „Левски“ раниха полицай по време на мача от турнира за Купата на България срещу „Литекс“ в Ловеч при загубата с 0:3. Само няколко дни по-късно, още преди да се произнесе Дисциплинарната комисия, „сини“ привърженици удариха с камък в главата друго длъжностно лице - Юри Стоименов, главен делегат на скандално прекратения двубой от 20-ия кръг на „А” група с „Литекс“.

А това е фактологията от " постиженията " на феновете ви . Не ми се коментира кой , защо и как е наказан , но ми идва всеки път , когато някой син заговори за " синьото " БФС , да му счупя главата . Ако правилниците се спазваха толкова стриктно , както бяха спазвани за нас , Литекс и Локото , трябваше още преди две години да сте изхвърлени от групата . Виж дали в наредбите има наказание за игра пред празни трибуни и си отговори защо бяхте наказвани така ? Ако не можеш , или нямаш съвест да отговориш , ще ти кажа аз . С тия наказания ви отърваваха , защото по правилник трябваше да ви лишават от домакинство , а пак по тоя превилник след три лишавания от домакинство следва изваждане от групата . За това по тихичко и да не ви чувам !

Попитах те дали си чел Дисциплинария Правилник?-Май не си,а ;)
На мен няма нужда да ми го посочваш - вече ти го цитирах ;) .
Ако беше ,чел Дисциплинарния правилник щеше да знаеш ,че "журналиста" който е написал статията определено ,не го е чел. Но така се излагате и ти и журналиста. Просто нито ти,нито журналиста правите разлика между "служебни лица" и "длъжностни лица" и "нанасяне на побой" и "хвърляне на предмет" . Вие може и да не правите разлика, но ДП прави. И това ,което си цитирал са съвсем различни нарушения- едните са по ал 4 , другите по ал 7 ,също има разлика и в буквите.
Колкото и да не ти приятно максималното наказание ,което може да получи Левски е лишаване от домакинство ...до края на първенството.
В правилника няма наказание" мач пред празни трибуни" . Дори и да бъде наложено наказание "лишаване от домакинство"-аз лично не виждам голяма разлика в двете наказания .мача със Славия няма никакво значение за нас ,а и няма къде да се играе - колко стадиона с лиценз за А група има в София? А няма как да се играе извън София.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 17 май 2016 20:16

actrus написа:Кога ще накарат онбашията от Разград да си преведе гостуващият сектор в приличен вид, а не в гълабарник?[/quot
Когато се научите да се държите като нормални хора,а не като Сомалийски пирати.Жалко ,че нормалните фенове страдат заради тези бомбаджии

Когато вие се държите като бели хора, а не като берачи на ДЖилязо. :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 май 2016 20:17

Old_death написа:В правилника няма посочен случай за някаква бабичка , която си е слюнчила пръстите . Това е въпрос на организация . Аз говоря за двоен стандарт в решенията на ДК и за нищо повече . Постарал съм се доколкото мога , имайки предвид и ограниченото си свободно време , да подкрепя думите си с доказателства , които можеше да намери всеки , вместо да говори по подразбиране . Дреме ми на набора как и с какво ви глезят в ГФС , но поне не гледайте в нашето канче . И без това си имате достатъчно проблеми . Между другото , бях на 120 % сигурен , че нямаше да ви накажат . Ако се наложи , тия ще сменят и конституцията , но ще минете между капките . Вчера един приятел предвиди , че ще ви накажат със затваряне на сектора за едно полувреме . За малко да познае . Чао от мене за сега !

Първо, ние сме наказани с доста сериозна глоба, тъй че твърдението ти " бях сигурен, че няма да ви накажат" олеква. Второ-проблеми си имаме, вярно, но не чак толкова големи. Трето-приканваш да си гледаме в канчето, а в същото време развяваш байряци как трябвало да ни изхвърлят от групата- без да си запознат с обстановката, организацията и конкретния случай. Не знаех, че ако се сбиете с полицията на входа на сектор Г ще ви вадят от групата, но ще го имам впредвид!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
bezpanika
Контакти:

Мнениеот bezpanika » 17 май 2016 20:28

petko.h.markov написа:Не разбирам смисъла на спора.Ако накажат Левски каква,както и да се казва, група ще има?

Много по-добра от сегашната! Вие ,ЦСКА , Литекс, Локо..........Че коя , я гледа сегашната????Празни стадиони в момента! Гледай на 24.05. ст."Васил Левски" и си спомни , кога за последно е бил пълен и то не заради Монтана! Хората искат тези отбори /първите два , де/ , това е!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 май 2016 10:57

petko.h.markov написа:Не разбирам смисъла на спора.Ако накажат Левски каква,както и да се казва, група ще има?

Те дори да бяха го изхвърлили, догодина отново щеше да е във висшата лига и единствено нямаше да играе в ЕКТ.
Но това не е важно, поне за мен, а ме забавлява формулировката на ДК, която за да се измъкне е ограничила действията на феновете извън и на границата на стадиона, но не и вътре. Вероятно са спирали на стопкадър за да се види дали феновете при вратата преминават линията на стадиона с крак, ръка или друга част от тялото или се се стремят по всякакъв начин да не го правят, за да не бъдат определени действията им като извършени на стадиона. Другият казус е, след като служебното лице е ударено в рамките на стадиона от предмет, който е хвърлен извън него или на границата му, кое се гледа, от къде е хвърлен предмета или къде се намира служебното лице?
Това буди смях и ме забавлява, без въобще не ме интересува дали и как ще бъде наказан отборът на Левски.

peliforewer
Контакти:

Как хората на Кучев четат правилниците

Мнениеот peliforewer » 18 май 2016 11:54

Вчера едно решение на ДК към БФС предизвика много полемики по форумите,имам предвид странното "наказание" за феновете на Левски ,факт е че за ранени 11/единадесет/полицаи хората на Кучев преместиха феновете от един сектор в друг на ст.Г.Аспарухов,поне от кумова срама да ги бяха наказали 1 мач.Оправданията на Кучев,ама видите ли това е било около стадиона,ако беше на стадиона наказанието щеше да е много тежко,полицаите не били в пълно бойно снаражение,касиерките продавали билети през една ограда са приказки на един наглец.Ето какво казва правилника за този случай...7. Нанесен удар и/или побой в “района на
стадиона” на: б) служебно/и лице/а Лишаване от домакинство от 1 до 4
срещи
10 000 лева
в) длъжностно/и лице/а Лишаване от домакинство от 4 до 6
срещи
10 000 лева
г) при повторен случай Лишаване от домакинство до края на
първенството
15 000 лева
д) при следващ случай Изваждане на отбора от групата 20 000 лева....Някъде да пише за "наказание" от единия крачол в другия,извинявам се грешка, от единия сектор в другия....Ето какво гласи официалното съобщение на МВР:
Във връзка с образувано досъдебно производство по чл.325, ал.1 от НК за това, че около 20:30 часа на 15.05.2016г. на стадион "Христо Ботев" в гр. Благоевград е причинена средна телесна повреда на полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения / престъпление по чл.131, ал.1 т.1 от НК/, като обвиняеми са привлечени:

И.Д./41г./ от гр.София, който е с криминални прояви за престъпления по чл.325, ал.1 и чл.144, ал.2 от НК и Ю.Х./36г./ от гр.София, който е с криминални прояви за престъпления по чл.325, ал.1 и чл.144, ал.2 от НК, като на същите е наложена мярка за неотклонение "задържане за срок до 72 часа", както и Т.М./21г./ от с.Кривина, общ.Столична и М.М./19г./ от гр.София.....Това са фактите,а комисията на Кучев за пореден път се изложи тотално.Учудващо е че няма реакция от страна на г-жа министърката на МВР ,как може да остави БФС да се подиграва с нейни служители.Не видях също и реакция от страна на СК към БФС за съдийството на Вихрен Манев в Благоевград,защото съдията повлия на крайния резултат на двубоя и това може да прати отбора на Пирин в Б група.Предварително искам да кажа на тези които ще ме атакуват веднага,аз съм показал правилника и фактите такива каквито са,ако имате аргументи за противното ,покажете ги .
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

manoll
Контакти:

Re: Как хората на Кучев четат правилниците

Мнениеот manoll » 18 май 2016 12:13

Хората на Кучев са длъжни така да четат правилниците, защото според същите правилници стадионът в Благоевград не може да приема мачове от А група. Къде се е чуло и видяло две женици да продават билети ПРЕЗ оградата, през храстите...? Няма условия за гостуващите фенове, няма нормален достъп, няма нищо. Половината агитка влиза след 15-тата мин благодарение на "гениалната организация" на Пирин. Дето се вика два пъти в годината идват гостуващи фенове на този стадион, и те се осират. Еми това е резултатът - гузен негонен бяга, и като са направили компромис за едните, щат не щат правят за другите. Като футболните съдии - "компенсират". Истината е, че ако не беше първата грешка, нямаше да се случат условията за втората

На Герена защо няма такива драми? - Защото си има отделен сектор, отделен вход, каси, тоалетни - влизаш, гледаш, викаш, псуваш ако щеш - после си тръгваш. Нямаш контакт с другата агитка, рейса те чака на булеварда на 30 м от входа на сектора, трима полицаи да не е без хич и проблеми няма

goro_man
Контакти:

Мнениеот goro_man » 18 май 2016 12:39

Истината е че полицайте са насрани и си траят, на предишното гостуване за да не изпуснат паричките управата на стадиона позволи на част от феновете да влязат в сектора на домакините. Делеше ни едно въже и 7 полицая , лично отидох при шапкаря и му казах че това е глупост и само след 10 мин камък падна на сантиметри от един от феновете а от нас полетяха ракети. Само здравият разум и стюардите предотвратиха невиждана трагедия,500 фена на Левски и 3000 на Пирин ги делеше едно въже и 8 метра седалки.Сега същият шапкар обеща че всички фенове ще влязат преди началото на мача и след това се скри и самите полицай останаха в небрано лозе. Не оправдавам феновете но истината трябва да се казва такава каквато е а не такава каквато ни се иска...

Византия
Контакти:

Мнениеот Византия » 18 май 2016 12:40

Видях какво направиха с очите си в Бургас на финала за Купата т.н. фенове, нека в Благоевград да целуват ръка на съдията, че ако бяха загубили, тогава щяха да видят..... :)

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 18 май 2016 12:41

manoll написа:Хората на Кучев са длъжни така да четат правилниците, защото според същите правилници стадионът в Благоевград не може да приема мачове от А група. Къде се е чуло и видяло две женици да продават билети ПРЕЗ оградата, през храстите...? Няма условия за гостуващите фенове, няма нормален достъп, няма нищо. Половината агитка влиза след 15-тата мин благодарение на "гениалната организация" на Пирин. Дето се вика два пъти в годината идват гостуващи фенове на този стадион, и те се осират. Еми това е резултатът - гузен негонен бяга, и като са направили компромис за едните, щат не щат правят за другите. Като футболните съдии - "компенсират". Истината е, че ако не беше първата грешка, нямаше да се случат условията за втората

На Герена защо няма такива драми? - Защото си има отделен сектор, отделен вход, каси, тоалетни - влизаш, гледаш, викаш, псуваш ако щеш - после си тръгваш. Нямаш контакт с другата агитка, рейса те чака на булеварда на 30 м от входа на сектора, трима полицаи да не е без хич и проблеми няма

За лиценза на стадиона отговарят пак от БФС,след като цяла година са разрешили да се играят мачове на този стадион ,значи не са видели никакъв проблем,а то и реално до неделя не е имало.Няма как условията на стадиона да са оправдание за тази група фенове която си е позволила да посегне на полицаи.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Върни се в “Архив”