Eminem написа:Дързост и красота ряпа да яде. Голям цирк е при вас.
Ако с тези врътки изкарат толкова години, колкото е "Дързост и красота" ще ги призная.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Eminem написа:Дързост и красота ряпа да яде. Голям цирк е при вас.
djd написа:Tommi написа:djd написа:А може ли една фирма да купи дългове на друга фирма?
Не вземания, а дългове.
Няма смисъл да дадеш пари, за да дадеш още пари след това, изплащайки дълга.
Не дали има смисъл, а дали може, дали е позволено от ЗЗД.
Аз проверих, позволено е длъжникът да бъде заменен от трето лице, но със съгласието на кредитора.
Tommi написа:djd написа:Tommi написа:djd написа:А може ли една фирма да купи дългове на друга фирма?
Не вземания, а дългове.
Няма смисъл да дадеш пари, за да дадеш още пари след това, изплащайки дълга.
Не дали има смисъл, а дали може, дали е позволено от ЗЗД.
Аз проверих, позволено е длъжникът да бъде заменен от трето лице, но със съгласието на кредитора.
Това е различно нещо, не е покупко-продажба.
Tommi написа:HekakaB написа:Tommi написа:Старото не се ликвидира, но новото ще отговаря солидарно за задълженията до размера на правата, които е взело от старото дружество.
И аз така си мислех като тебе, но май има възможност да не отговаря солидарно.Същата врътка в момента мислят за правят за НЕК.Да го разделят на няколко дружества здрави, и да остане едно с минусите.Това ще направи и ГГ с ЦСКА.
Не виждам как това ще стане нито при ГГ, нито при НЕК. Веднага правя уточнението, че ако си кръстиш някакво дружество ЦСКА, а фалираш истинското ЦСКА, това не означава, че новото ЦСКА е старото ЦСКА и че му е взело имуществото без задълженията.![]()
Тези операции са широко разпространени в банковата сфера из цял свят, но там е друга бира и схемата е долу-горе обратна.
защо написа:Кашчей написа:Аха.... и каква ще да е стойността на новото, след като няма нито материален актив, нито нематериален? Всъщност, нематериален, като футболисти, във В група няма как да има, освен ако пак нещо не е нарушено и от БФС да си затворят очите
Айде още малко помощ. Каква ще е стойността на новото, зависи от това, какво ще му прехвърли старото. Може да е, примерно, правото на участие във В група. Може да е концесията на стадиона. После старото да продаде новото на някой Гриша, примерно. С правото на участие, т.е. с историята, титлите и полуфиналите, със стадиона, с разни други работи. А после старото да се ликвидира и с каквото не е прехвърлено в новото, да се купи по една вода на кредиторите. Разбира се, всичко зависи от отношението на държавата, както казва един човек.
Кашчей написа:PFC Litex написа:Заради всички подобни врътки още дълго време ще си тънем в нищета и футболът ни ще е на ниво Андора и Гибралтар.
То е доста странно всичко около това дружество. Оказва се, че ПФК ЦСКА държи 90% от него, тоест е прав Мекия и топъл, че дружеството е дъщерно. И сега то ли ще развива футбола, а майката в ковчега, или....
Врътките са неизменна част от българския футбол, а след това виновен е само Батето или Перуката.
DIMO написа:Tommi написа:HekakaB написа:Tommi написа:Старото не се ликвидира, но новото ще отговаря солидарно за задълженията до размера на правата, които е взело от старото дружество.
И аз така си мислех като тебе, но май има възможност да не отговаря солидарно.Същата врътка в момента мислят за правят за НЕК.Да го разделят на няколко дружества здрави, и да остане едно с минусите.Това ще направи и ГГ с ЦСКА.
Не виждам как това ще стане нито при ГГ, нито при НЕК. Веднага правя уточнението, че ако си кръстиш някакво дружество ЦСКА, а фалираш истинското ЦСКА, това не означава, че новото ЦСКА е старото ЦСКА и че му е взело имуществото без задълженията.![]()
Тези операции са широко разпространени в банковата сфера из цял свят, но там е друга бира и схемата е долу-горе обратна.
Новото ЦСКА си е ново ЦСКА - има:
Пасив: 50 000 лв. (записан капитал), (-37500 лв) невнесен к-л,
Актив-12500 лв.
От там нататък може да си купува каквото иска - коли, къщи, автобуси и стадиони (активи) и дългове на други клубове (пасиви). И отговаря само за тях.
Кашчей написа:Tommi написа:HekakaB написа:Tommi написа:Старото не се ликвидира, но новото ще отговаря солидарно за задълженията до размера на правата, които е взело от старото дружество.
След като 90% от новото са собственост на старото, то при евентуален фалит на старото, новото счита ли се като актив, който може да бъде продаден за удовлетворяване на кредиторите?
Beladona написа:Кашчей написа:PFC Litex написа:Заради всички подобни врътки още дълго време ще си тънем в нищета и футболът ни ще е на ниво Андора и Гибралтар.
То е доста странно всичко около това дружество. Оказва се, че ПФК ЦСКА държи 90% от него, тоест е прав Мекия и топъл, че дружеството е дъщерно. И сега то ли ще развива футбола, а майката в ковчега, или....
Врътките са неизменна част от българския футбол, а след това виновен е само Батето или Перуката.
Каши, кой сега е номер 1 ?!Тези , които ме баннват да ми се извинят ли, кво ли ?!
Beladona написа:Кашчей написа:Tommi написа:HekakaB написа:Tommi написа:Старото не се ликвидира, но новото ще отговаря солидарно за задълженията до размера на правата, които е взело от старото дружество.
След като 90% от новото са собственост на старото, то при евентуален фалит на старото, новото счита ли се като актив, който може да бъде продаден за удовлетворяване на кредиторите?
Каши, без да съм юрист, си мисля ....сашо тод , трябва да подаде писмо до сгс за Н до 30 , сгс ще им върне дата на Н с месец назад, когато се разбягха футболистите.всякакви активи след тази дата са за удовлетворяване на питейни нужди на кредиторите. Според мен те ще продадат дъщерното дружество на 3 то лице, но не знам дали и това ще ги спаси да не ги побара синдика
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта