Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот гражданин от село » 20 фев 2015 21:50

boabbb написа:
fcb_bg написа:Днес е тъжен ден! Любимката ми Джен напуска поста говорител на Департамента. Направо не мога го преживея, честна пионерска. :cry:

Някой я е "напомпал" :lol: :lol:

САЩ са страната на неограничените възможности и свобода,там дори Псаки може да забременее.Нужни са някой и друг хай тек от някой волен зоофил и всичко е хепи енд.

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 20 фев 2015 21:54

Cicero написа:Ето нещо което няма да видите по родната телевизия. Четирима бивши военни от ВСУ, ден след като се предават в плен: (за условията в армията, за разликата между редовната армия и доброволческите отряди, за специалните отряди, за офицерите, за отношението на специалните отряди към мирните жители, за плановете за напред ...)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GhiSq3OvIGo[/youtube]

Не, че нещо искам, да се заяждам, ама тия са затворници, а не военни.
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
Корнет Оболенский

Мнениеот Корнет Оболенский » 20 фев 2015 21:57

dunavfc написа:
Нико написа:
Захарченко написа:Да споменем и истинската причина, поради която САЩ инициира този преврат: базата в Крим. На второ място бяха шистовите залежи в Донбас. Всичко останало е третостепенно.
Тук трябва да споменем и още нещо-докато самият Крим е даден на Украйна от Хрушчов( какт се оказа-незаконно), то Севастопол, който е със особен статут на град-герой, никога и по никакъв начин не е предаван никому, и си е исконна руска територия. Колкото до законноста на историята с Крим-Лавров внесе документите в ООН. Актът е оформен като такъв на Президиума на ВС на СССР, но този орган НЯМА право по конституция да извършва териториални промени. Следователно прехвърлянето на Крим няма правна стойност. Би имал, ако се проведе референдум в Крим. Затова и такъв бе проведен, макар и през 2014( няма установен срок), и понеже отговорът е "Русия", отпада и последният вариант за законност на прехвърлянето на полуострова.
Така независимо дали някому харесва, Крим си е руска територия - има си международно право. Има закони и конституции. Те трябва да се спазват. Факт.
А САЩ видяха и Крим, видяха и на Донбас шистите...

Абсолютно си прав , но някои титани на "мисълта" тук продължават да си въобразяват , че става въпрос за някаква демокрация и борба срещу лошите руснаци.Явно при някои индивиди пораженията от американската пропаганда върху способността им да мислят са тотални и безвъзвратни.Дунавчето е един от класическите примери за последното.

Ние сме зомбирани от американската пропаганда, докато вие изобщо не сте попили руската, такава, ама никак...Не знам дали повечето хора осъзнават, че извън този форум, нещата не се приемат, толкова еднозначно, колкото е тук.

Съветвам те да си направиш една анкета сред познатите и роднините по въпросите за Украйна, за да ти стане ясно как в огромното си мнозинство хората около теб също са зомбирани от руската пропаганда. Май в нашата държава единственият адекватен поглед е на президента ни. Дори Бойко нещо се снишава по тези теми. Гадни руснаци, ей!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 фев 2015 22:05

За мен положението е горе-долу 50 на 50 %. И зависи от страната. В България винаги е имало силни русофилски настроения, така, че числото може да и по-голямо, но в други европейски страни е обратното.

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 20 фев 2015 22:20

ГА, този меморандум от 1994 не променя нищо, след като се оказва, че Крим си е законно руски. И Севастопол също. След като става ясен фактът, че предаването на Крим на Украйна е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, т.е. няма никаква правна стойност, то Крим не е и никога не е бил украински и меморандумът не е нарушен. Тук мога да те светна, че този казус се разглежда и анализира от много години, и няма никакъв шанс за обрат-както споменах, Лавров го вкара в ООН.
Ако ще постваш нещо украинско, прави го своевременно и не ни давай кадри отпреди месеци, така постигаш обратен ефект. Украинските медии и ний ги четем, но за жалост и ги анализираме. Междду впрочем там има два блога, които се доближават до реалностите. Но когато официална украинска медия споменава, че при Изхода даден батальон( 450 човека) е загубил над 50% от хората си, а в същото време щабът казва за 30 загинали ОБЩО за ВСУ, нещата излизат извън контрол.
Няма кадри, няма снимки - а от другата страна всеки час идват нови и нови клипове за страховития разгром. Купчини тела, десетки изгорели танкове и бронемашини, над 500 пленници...
А пък друг украински батальон от 490 човека е извел 488-договорили се с ВСН, оставили тежкото въоръжение и мунициите и минали безпрепятствено. Разликата от 2 човека са двама много тежко ранени- не могат да издържат пътя и опълченците ги взели да ги лекуват. И хората от този батальон лошо псуват командването и управниците си и заявяват, че опълченците са хора на думата и държат на нея, а техните са пидараси и боклук...
Нещо по темата имаш ли?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 фев 2015 22:25

Захарченко написа:ГА, този меморандум от 1994 не променя нищо, след като се оказва, че Крим си е законно руски. И Севастопол също. След като става ясен фактът, че предаването на Крим на Украйна е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, т.е. няма никаква правна стойност, то Крим не е и никога не е бил украински и меморандумът не е нарушен. Тук мога да те светна, че този казус се разглежда и анализира от много години, и няма никакъв шанс за обрат-както споменах, Лавров го вкара в ООН.
Ако ще постваш нещо украинско, прави го своевременно и не ни давай кадри отпреди месеци, така постигаш обратен ефект. Украинските медии и ний ги четем, но за жалост и ги анализираме. Междду впрочем там има два блога, които се доближават до реалностите. Но когато официална украинска медия споменава, че при Изхода даден батальон( 450 човека) е загубил над 50% от хората си, а в същото време щабът казва за 30 загинали ОБЩО за ВСУ, нещата излизат извън контрол.
Няма кадри, няма снимки - а от другата страна всеки час идват нови и нови клипове за страховития разгром. Купчини тела, десетки изгорели танкове и бронемашини, над 500 пленници...
А пък друг украински батальон от 490 човека е извел 488-договорили се с ВСН, оставили тежкото въоръжение и мунициите и минали безпрепятствено. Разликата от 2 човека са двама много тежко ранени- не могат да издържат пътя и опълченците ги взели да ги лекуват. И хората от този батальон лошо псуват командването и управниците си и заявяват, че опълченците са хора на думата и държат на нея, а техните са пидараси и боклук...
Нещо по темата имаш ли?

Интересно ми е обаче друго - как трябва да постъпят Великобритания и САЩ, за да изпълнят задължението към Украйна, което са поели с този меморандум? :? Как да тълкуват отцепването на Крим и Новорусия, след като все пак ООН не се е произнесъл за Крим в полза на Русия, доколкото знам? Лавров може и да е предоставил документи, но аз не съм чул решение да е взето в полза на РФ.

Потребителски аватар
Корнет Оболенский

Мнениеот Корнет Оболенский » 20 фев 2015 22:28

dunavfc написа:За мен положението е горе-долу 50 на 50 %. И зависи от страната. В България винаги е имало силни русофилски настроения, така, че числото може да и по-голямо, но в други европейски страни е обратното.

Е, аз сигурно живея в друга държава, защото отчитам съотношение поне 90:10 в полза на знаеш кого. В момента анти САЩ [offtopic](не пиша антиамерикански - Америка е континент, не държава)[/offtopic] настроенията у нас са в своя пик и причината е ясна - намесата им в Украйна, довела до хиляди жертви. Не че тези в Ирак, Либия, Сирия и на още толкова места по света са по-малко, просто Украйна ни е прекалено близка, за да гледаме как я използват за удар срещу друга близка ни държава.
Би могъл наслуки да питаш в мрежата и самите украинци какво мислят за преврата, хунтата и войната. А също и бесарабски българи. Да не се окаже накрая, че зомбита виждаш само в огледалото в банята.

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 20 фев 2015 22:31

diplomat написа:Интересно ми е обаче друго - как трябва да постъпят Великобритания и САЩ, за да изпълнят задължението към Украйна, което са поели с този меморандум? :? Как да тълкуват отцепването на Крим и Новорусия, след като все пак ООН не се е произнесъл за Крим в полза на Русия, доколкото знам? Лавров може и да е предоставил документи, но аз не съм чул решение да е взето в полза на РФ.

Новороссия не съществува-Донбас е част от Украйна. ООН дали и как ще се произнесе е без значение-случаят е без давност и има противоконституционно действие.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 фев 2015 22:32

Корнет Оболенский написа:
dunavfc написа:За мен положението е горе-долу 50 на 50 %. И зависи от страната. В България винаги е имало силни русофилски настроения, така, че числото може да и по-голямо, но в други европейски страни е обратното.

Е, аз сигурно живея в друга държава, защото отчитам съотношение поне 90:10 в полза на знаеш кого. В момента анти САЩ [offtopic](не пиша антиамерикански - Америка е континент, не държава)[/offtopic] настроенията у нас са в своя пик и причината е ясна - намесата им в Украйна, довела до хиляди жертви. Не че тези в Ирак, Либия, Сирия и на още толкова места по света са по-малко, просто Украйна ни е прекалено близка, за да гледаме как я използват за удар срещу друга близка ни държава.
Би могъл наслуки да питаш в мрежата и самите украинци какво мислят за преврата, хунтата и войната. А също и бесарабски българи. Да не се окаже накрая, че зомбита виждаш само в огледалото в банята.

Е не са такива числата, бъди сигурен ;)

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 20 фев 2015 22:41

dunavfc написа:
Корнет Оболенский написа:

Е не са такива числата, бъди сигурен ;)

Тук бих се съгласил с Дунав -50:50 и според мен.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Архив”