Мнениеот Сотир Цацаров » 06 фев 2015 14:50
До потребител memento
Незнайно защо сте публикувал въпросите си към мен в спортен форум!Въпреки това те стигнаха до мен чрез съдействието на мой колега четящ от време на време форума и попаднал на Вашия профил.
Относно първия Ви въпрос "Бил ли е Борислав Михайлов заедно с Кирил Домусчиев на Малдивите на почивка за Нова година, на чии разноски и има ли конфликт на интереси", отговорът ми е не, не е бил на Малдивите. По същото време Борислав Мхайлов е бил на почивка със съпругата си в Дубай. Така и не разбрахме с екипа ми какъв конфликт на интереси може да съществува в случая.
Относно втория Ви въпрос "Имал ли е шефа на БФС Борислав Михайлов или негов близък депозит в КТБ над гарантирания, кой е осигурил цевсията на депозита и има ли конфликт на интереси", отговорът ми е, че Борислав Михайлов не е имал депозит в КТБ. Под близък не успяхме да разберем кой имате предвид. Жена, дете, баща, любовница, приятел, познат.
Относно третия Ви въпрос дали президент на футболен клуб може да стане евдноличен собственик на ТВ правата на А група, изкупувайки акциите на друг клуб, като по този начин го спонсорира и има ли конфликт на интереси", отговорът е, че има право, тъй като според чл. 19 ал. 1 от Конституцията на Република България Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива и според чл. 19 ал. 4 Законът създава условия за коопериране и други форми на сдружаване на гражданите и юридическите лица за постигане на стопански и социален напредък. Конфликт на интереси в подобен случай не би се създал, защото инициативата на футболния президент е в полза на останалите клубове в "А" група и не противоречи на никой закон. Относно втората хипотетична част на въпроса Ви за закупуването на акциите от един футболен президент от друг отговорът отново е не. В случая нямаме договор за спонсорство, а най-обикновена покупко-продажба.
Относно четвъртия Ви въпрос, който на 95% се препокрива с третия, ще Ви отговоря с изчерпателното - не. Погледнете отговора на третия Ви въпрос.
Друг път, когато имате въпроси към мен ги подавайте по законносъобразния начин, защото постнати във форум вероятността да ги видя е нулева.
С уважения Сотир Цацаров.