fcb_bg написа:Какви сини каски да влязат при положение, че от другата страна стои Русия? Т'ва да не е Сърбия? не е толкова далечен споменът от Сърбия, когато Майк Джаксън отказва да изпълни заповедта на Уесли Кларк за поемане на контрола над летището в Прищина, което е под контрола на руски части. Казва му в прав текст: Аз няма да стана причина за избухването на 3-та световна война. Отказвам да изпълня заповедта.
Абе, аз да питам, тоя прословут руски военен гигант, защо винаги воюва със колоси, като Грузия, Молдова, Дегестан и Чечня и незнайно, защо, дори и понякога губи, както беше в първата Руско - Чеченска война... Не спирам да слушам от всякъде, какъв невероятен и неповторим военен потенциал има Русия, как ракетите, самолетите, корабите и бомбите им били нещо невиждано, войниците им били непобедими и т.н. пък исторически в последните 25 год. доста гафове станаха.
Но иначе, Европа, САЩ и Израел ще бъдат премазани за 24 от руската мечка, ако поиска...Замислете се над това, че не може държавата ти да тъне в мизерия и нищета, въпреки, че притежаваш най-големите природни богатства на света и да се дърлиш над страни, които са на светлини години напред пред теб.
Само за сведения, военният бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Русия и, като знам, как се харчат държавни пари и в двете страни, то трудно ми е да повярвам, че през годините руската техника е задминала тази на американците.