Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот valheru » 08 яну 2015 09:24

dunavfc написа:Все едно слушам Волен Сидеорв, популизуъм без никакъв смисъл. Германия била в ЕС и живеела добре, което явно означава, автоматично, че и България 7 год. след влизането си в ЕС, трябва да стане като нея... Точно така стават нещата, за 5-10 год. и хоп от една от най-бедните и корумпирани страни, ставаш на нивото на страни, които докато ти се редил за банани и портокали, те са произвеждали компютри, коли, техника и т.н.
Който ми казва, че в Украйна нямаше нахлуване на руски военни и руска военна техника, значи е просто един елементарен двуличник.

Благодаря, оправи ми денят. Значи, казваш, доста слушаш и четеш Сидеров - пак сравняваш.
И пак пишеш глупости. Когато си се "редил" за бананин и портокали страната е произвеждала компютри..., а ако ти не можеш без гореспоменатите ти предлагам да заминеш за по топли страни - там такива благини ги има в изобилие!

Дай доказателства?!!! Име, фамилия - от коя част?! Да не стане като онова бялото вещество което още го търсят в Ирак?
Аз мога да докажа, че на страната на т.анр. украински сили са воювали американци, германци, естонци, латвийки, поляци, шведи ... - това означава ли, че те са нахлули?...
Защо едното виждаш а другото не? Само омразата към всичко руско ли е причината?
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 08 яну 2015 09:27

dunavfc написа:Ок, значи го правим ?
Аз ти предлагам следният облог. Играем 2 от 2 :
- Ще напусне ли някой Еврозоната през 2015
- Ще проведе ли референдум за излизане от ЕС, някой неин член.

И по двете теми, аз казвам - НЕ, ти предполагам ще кажеш, че ще стане. Който загуби в рамките на цялата 2016 год. ( живот и здраве ) ще носи подпис и аватар, избран от победителя. И понеже си малко шмекер, предлагам ти това правило да важи за всичките ти профили, че като нищо, ще се направиш на тарикат и ще си смешни веднага акаунта.

Ок, правим го :) Аз съм ДА, ти си НЕ. Какво правим обаче ако само едното от събитията се случи :roll:

П.П. И акаунтите не си ги сменям, щото ми е кеф, а по неволя ;) Сам се сещай 8-) Какво да го правиш, репресия 8-) Врагът ме дебне зад всеки ъгъл, зад всяка тема, зад всяка страничка на форума 8-) Какво да го правиш, истински евроатлантици 8-)
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 яну 2015 09:36

GOLEADOR написа:
dunavfc написа:
GOLEADOR написа:Загрижени сме за Русия ,Украйна и ЕС,а стигнахме до там,че Русия ни дава за пример и плаши страните които са проЕС ориентирани,че влезнат ли в съюза ги чака нашата съдба!И което е по-лошо,руснаците са прави,че сме най-бедната страна в ЕС!По ТВ Б.ОнЕър имаше студио по този въпрос и там се коментираше,че заплатата на учител в Москва е 1800 долара!Това ме шокира,макар може би да важи само за големите градове,но пак е показателно за развитието на България и Русия.

Някой ти е влязал в акаунта, познавам те, не можеш да пишеш подобни глупости...Защо сравнявате Русия с България, не мога да го проумея....Сравнявайте Русия с Германия, Великобритания и Люксембург. Първо, тия 1800 долара, без да съм сигурен ми се струват абсолютна глупост, но ако искаш сравни заплатите на учители на водещите европейски страни с тези в Русия. Естествено, че Русия има интерес, ЕС да се разпадне и всякакви подобни пропагандни клипове и помагат и явно хващат декиш.

България Он Еър е българска телевизия и е проевропейска на 100 процента.Имат доста икономически предавания и там в една дискусия това го каза един от експертите.Аз мислех,че Русия е на нашето ниво и за това се шокирах.Относно пропагандата на Русия при мен няма как да стане,за мен ЕС е без алтернатива за развитието на България.Просто очаквах,че след разпадането на комунистическия блок и влизането ни в ЕС ние ще сме тези с 1800 долара (що руснаците смятат всичко в долари :?: ) заплата,а не те!
П.П.
Написах в Гугъл "заплата на учител в русия" и ми излезнаха реално два резултата по темата.Първият е от преди 2 години и заглавието е:"СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА УЧИТЕЛИТЕ В МОСКВА Е 57 ХИЛЯДИ РУБЛИ (2 761 ЛВ.)"
Вторият резултат е от 27.06.2014 със заглавие:
"Средна заплата в Русия = 653 евро"

BG on air е не проевропейска, а направо американска - доколкото знам, е част от медийната група на Блумбърг ( бившия кмет на Ню Йорк ). А, че руснаците са по-добре от нас - това го знае всяко хлапе ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 08 яну 2015 10:16

boabbb написа:BG on air е не проевропейска, а направо американска - доколкото знам, е част от медийната група на Блумбърг ( бившия кмет на Ню Йорк ). А, че руснаците са по-добре от нас - това го знае всяко хлапе ;)

Хич даже :) ТИМ, брато 8-) На всичкото отгоре, миналата година купиха и Инвестор и Днес. БГ 8-)

http://offnews.bg/news/%D0%91%D1%8A%D0% ... 85514.html

В портфолито на медийната група Bulgaria On Air са телевизия Bulgaria On Air, радио група Bulgaria On Air, списание Bulgaria On air, както и лайфстайл изданието Go On Air, новинарският сайт bgonair.bg. Собствениците й са свързани с "Химимпорт". Телевизионния канал е партньор на американската телевизия Bloomberg, която е една от най-влиятелните в света.
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

pomiqr204

Мнениеот pomiqr204 » 08 яну 2015 11:42

valheru написа:
dunavfc написа:Все едно слушам Волен Сидеорв, популизуъм без никакъв смисъл. Германия била в ЕС и живеела добре, което явно означава, автоматично, че и България 7 год. след влизането си в ЕС, трябва да стане като нея... Точно така стават нещата, за 5-10 год. и хоп от една от най-бедните и корумпирани страни, ставаш на нивото на страни, които докато ти се редил за банани и портокали, те са произвеждали компютри, коли, техника и т.н.
Който ми казва, че в Украйна нямаше нахлуване на руски военни и руска военна техника, значи е просто един елементарен двуличник.

Благодаря, оправи ми денят. Значи, казваш, доста слушаш и четеш Сидеров - пак сравняваш.
И пак пишеш глупости. Когато си се "редил" за бананин и портокали страната е произвеждала компютри..., а ако ти не можеш без гореспоменатите ти предлагам да заминеш за по топли страни - там такива благини ги има в изобилие!

Дай доказателства?!!! Име, фамилия - от коя част?! Да не стане като онова бялото вещество което още го търсят в Ирак?
Аз мога да докажа, че на страната на т.анр. украински сили са воювали американци, германци, естонци, латвийки, поляци, шведи ... - това означава ли, че те са нахлули?...

Произвеждали сме компютри, защото сме им откраднали технологията, не защото сме били много умни и сме продавали ментетата на СССР. АКо компотите ставаха за нещо щяха да ги продават и след 1989 г, но не би. Най-обикновени тъпи, неконкурентноспособни компоти.

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 08 яну 2015 12:04

pomiqr204 написа:
valheru написа:

Произвеждали сме компютри, защото сме им откраднали технологията, не защото сме били много умни и сме продавали ментетата на СССР. АКо компотите ставаха за нещо щяха да ги продават и след 1989 г, но не би. Най-обикновени тъпи, неконкурентноспособни компоти.

Сега като сме по-умни, защо не крадем технологии ;) Що се отнася до компотите и консервите, ами те се продаваха и то доста добре и след 89-та ;) Поне до момента, в който не решихме да ставаме европейци. След това европейските ни братя ни казаха, че нямаме работа на този пазар щото е против европейските ценности и типично по европейски ни го взеха, докато ние лапаме мухите 8-) Пък ти си приказвай колко неконкурентноспособни ни били продуктите 8-) Също така, можеш да провериш, от къде германците зареждаха зеленчуци, плодове, консерви и компоти преди 89-та. Ама ФРГ-то, не ГДР-то ;) Пишете си, колкото да не заспите. Тогава сме крали технологии щото сме били тъпи, пък сега щото сме много умни, стоим и лапаме мухите и даж не ни идва на акъла, че можем да крадем технологии ;)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 08 яну 2015 12:27

dunavfc написа:Който ми казва, че в Украйна нямаше нахлуване на руски военни и руска военна техника, значи е просто един елементарен двуличник.

И спътниците на НАТО не са снимали нито една руска машина? Ама даже една-едничка за цяр?
Няма как да стане. Единствената снимка беше на 6 танка и камиони с муниции, но се оказаха трофейни украински т-64, намацани набързо с новороссийски бойни цветове. Въпросната колона на опълченците минаваше напряко през руска територия към Мариупол. Русия приемаше бягащите войници на ВСУ, пък да не пусне колоната на новороссийци? Е, няма как да стане.
т-64 отдавна е музеен експонат в Русия. РСЗО ГРАД-също. БМП-2 също. Къде е таз руска военна техника, при митичния БуК, дето свалил Боинга? Дори НАТО признава, че няма такава техника.
Ако войските на РФ бяха нахлули, щяха да спрат пред Киев. Но никога не е късно...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 яну 2015 23:01

GOLEADOR написа:
dunavfc написа:
GOLEADOR написа:Загрижени сме за Русия ,Украйна и ЕС,а стигнахме до там,че Русия ни дава за пример и плаши страните които са проЕС ориентирани,че влезнат ли в съюза ги чака нашата съдба!И което е по-лошо,руснаците са прави,че сме най-бедната страна в ЕС!По ТВ Б.ОнЕър имаше студио по този въпрос и там се коментираше,че заплатата на учител в Москва е 1800 долара!Това ме шокира,макар може би да важи само за големите градове,но пак е показателно за развитието на България и Русия.

Някой ти е влязал в акаунта, познавам те, не можеш да пишеш подобни глупости...Защо сравнявате Русия с България, не мога да го проумея....Сравнявайте Русия с Германия, Великобритания и Люксембург. Първо, тия 1800 долара, без да съм сигурен ми се струват абсолютна глупост, но ако искаш сравни заплатите на учители на водещите европейски страни с тези в Русия. Естествено, че Русия има интерес, ЕС да се разпадне и всякакви подобни пропагандни клипове и помагат и явно хващат декиш.

България Он Еър е българска телевизия и е проевропейска на 100 процента.Имат доста икономически предавания и там в една дискусия това го каза един от експертите.Аз мислех,че Русия е на нашето ниво и за това се шокирах.Относно пропагандата на Русия при мен няма как да стане,за мен ЕС е без алтернатива за развитието на България.Просто очаквах,че след разпадането на комунистическия блок и влизането ни в ЕС ние ще сме тези с 1800 долара (що руснаците смятат всичко в долари :?: ) заплата,а не те!
П.П.
Написах в Гугъл "заплата на учител в русия" и ми излезнаха реално два резултата по темата.Първият е от преди 2 години и заглавието е:"СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА УЧИТЕЛИТЕ В МОСКВА Е 57 ХИЛЯДИ РУБЛИ (2 761 ЛВ.)"
Вторият резултат е от 27.06.2014 със заглавие:
"Средна заплата в Русия = 653 евро"

И аз следя тази телевизия и тя наистина е 100 % проевропейска, но числото 1800, просто не ми се струва вярно. Не съм си правил трудът да го проверявам, но силно се съмнявам да бъркам. Ние страшно много бързаме, същата работа, като с предоха. Оп, махаме комунизмът и до 10 год. ставаме, като Германия, оп влизаме в ЕС и ставаме, като Люксембург, само, че не става така...Ние нямаме манталитета на германецът или французинът за да станем като тях. Затова по един път тръгна България след падането на комунизмът и по съвсем различен тръгна една Чехия. И те не са стигнали още германците, ама доста щях да бъда щастлив ,ако имахме техният стандарт.
Трябват ни поне 20-30 год. още за да се доближим до Запада и все пак манталитета си е манталитет. Идеален пример е Гърция. Отгледана от Западът след ВСВ, членство в ЕС, милиарди еврофондове, милиарди чуждестранни инвестиции, но те си остават едни мрънкалници, хора за които всички освен тях са виновни за случващото им се. Политиците им дигали заплати,пенсии и други социални благинки, без да си правят сметка, после Меркел и ЕС им бил виновен, ебати наглите същества...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 яну 2015 23:03

valheru написа:

Обобщавам накратко, ти си малоумник, ти си човек, който не го интересуват факти и аргументи, ти просто обичаш да въртиш една и съща плоча, каквото ще да става. Не ме занимавай повече, живота е прекалено кратък за да отразявам всеки идиот...

професор Томов написа:
dunavfc написа:Ок, значи го правим ?
Аз ти предлагам следният облог. Играем 2 от 2 :
- Ще напусне ли някой Еврозоната през 2015
- Ще проведе ли референдум за излизане от ЕС, някой неин член.

И по двете теми, аз казвам - НЕ, ти предполагам ще кажеш, че ще стане. Който загуби в рамките на цялата 2016 год. ( живот и здраве ) ще носи подпис и аватар, избран от победителя. И понеже си малко шмекер, предлагам ти това правило да важи за всичките ти профили, че като нищо, ще се направиш на тарикат и ще си смешни веднага акаунта.

Ок, правим го :) Аз съм ДА, ти си НЕ. Какво правим обаче ако само едното от събитията се случи :roll:

П.П. И акаунтите не си ги сменям, щото ми е кеф, а по неволя ;) Сам се сещай 8-) Какво да го правиш, репресия 8-) Врагът ме дебне зад всеки ъгъл, зад всяка тема, зад всяка страничка на форума 8-) Какво да го правиш, истински евроатлантици 8-)

Само едно от двете събития да се случи, печелиш. Мисля, че така е най-честно, защото твоят шанс да познаеш е обективно по-малък ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 08 яну 2015 23:27

Дунав, да ти кажа, че вече си загубил. :lol:

Върни се в “Архив”