Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Извънредно: БНБ отне лиценза на КТБ

Мнениеот petko.h.markov » 06 ное 2014 21:03

Tommi написа:
petko.h.markov написа:ПИБ е издържала този тест на куково лято.Затвори в 15ч в петък и ако не беше БНБ ДА ДАДЕ пари в понеделник си беше
отишла.

Банката изплати около 1 млрд. лв. със собствени средства. А ликвидната подкрепа за платежоспособни банки, попаднали под целенасочена атака и в условия на банкова паника, е нормален механизъм в белите държави.

1 Ние не сме бяла държава,а такава в която се прикриват и толерират КРАДЦИТЕ.
2Ти знаеш ли какви ги вършат в банката,в която си парите ако ги имаш?
3Нали непрекъснато ти внушаваха,че банковата система е стабилна.
4Като ти чета мненията оставам с впечатлението,че си служител,нямаш своя фирма.С такава лекота приемаш кражбата
като"риск" при изборана банка.
Нищо лично към теб.Просто не приемам философията" другите да се оправят,това на мен не може да ми се случи"

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 ное 2014 21:09

xa_xo написа:Коя част от това не може да се каже за КТБ преди да бъде поставена под особен надзор? :roll:

Доказаната платежоспособност и липсата на проблеми с капитала.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 06 ное 2014 21:09

petko.h.markov написа:
Tommi написа:
petko.h.markov написа:ПИБ е издържала този тест на куково лято.Затвори в 15ч в петък и ако не беше БНБ ДА ДАДЕ пари в понеделник си беше
отишла.

Банката изплати около 1 млрд. лв. със собствени средства. А ликвидната подкрепа за платежоспособни банки, попаднали под целенасочена атака и в условия на банкова паника, е нормален механизъм в белите държави.

4Като ти чета мненията оставам с впечатлението,че си служител,нямаш своя фирма.С такава лекота приемаш кражбата
Нищо лично към теб.Просто не приемам философията" другите да се оправят,това на мен не може да ми се случи"

Напълно съм съгласен с мнението ти! Не отричам, че Томито има познания по тази материя, но в случая наистина разсъждава повече като служител на ПИБ, отколкото реално... :)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 ное 2014 21:12

Жълто-черен Пловдив написа:Томи, един въпрос: и ти си ял бял хляб косвено от тази банка, тогава лошо ли ти беше?

Не знам кога съм ял хляб от тази банка. :roll: А иначе коментирам напълно безпристрастно и не нападам банката. Даже в момента не твърдя категорично, че фалитът категорично е оптималното решение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 06 ное 2014 21:14

Tommi написа:
отишла.

ПИБ е банка на ръба. Тия близо 2 млрд., които й наляха лятото е практически невъзможно да ги върне. Към нея дългове имат 2 лица от олигархичните кръгове, които са в размер между 1,2 и 1,4 млрд. Тези лица не са от "връщащите" пари. Не е Пеевски, други са. Съществуването на банката зависи единствено от благоразположението на определени кръгове, а "стабилността" й е илюзия, подхранвана с евтини рекламни трикове, тип "ние сме гръбнак".
Съществуването на абсолютно всички банки у нас, работещи с български капитал, е въпрос на нечие благоразположение.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 06 ное 2014 21:16

Tommi написа:
Raoul_Duke написа:
Tommi написа:
Raoul_Duke написа:
Tommi написа:Парите са точно от търговските банки, а не са моите и твоите депозити.

Ти си отчайващ случай. Откъде са събрали тези пари търговските банки, ако не от депозити? А откъде ще ги съберат пак, след като Фонда се изпразни сега?

Има един неоспорим факт - доворието в банките е нулево. Това ще доведе до много загуби в бъдеще. Малко пари ще се въртят в икономиката, ще се свият пазарите, ще намалеят чуждите инвестиции...

Ако утре отидеш да си изтеглиш депозита в банка Х, ще си го получиш обратно, а няма да ти кажат, че парите са ти в Фонда и си губиш депозита. ;)

Пак те питам, откъде според теб са парите, с които търговските банки попълват Фонда, ако не от депозитите?

От различни места може да бъдат. Банката не оперира единствено с пари от депозити.

Различните места са депозити и кредити.От депозитите се дават кредити, а от лихвите по кредитите, формират печалба.Сети се откъде попълват Фонда. :lol:
Изображение

Изображение

xa_xo
Контакти:

Мнениеот xa_xo » 06 ное 2014 21:17

Tommi написа:
xa_xo написа:Коя част от това не може да се каже за КТБ преди да бъде поставена под особен надзор? :roll:

Тоест, в БНБ са знаели за проблеми с капитала на КТБ още преди да бъде поставена под надзор?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 ное 2014 21:25

petko.h.markov написа:
Tommi написа:
отишла.

1. Зависи от гледната точка. Обаче докато си въртим плочата, че не сме бяла държава и не се опитваме да подражаваме на белите държави, няма да се оправим.
2. Никъде няма пълна информираност. Само мога да следя определени индикатори.
3. И в момента е стабилна.
4. Повечето хора, даже и много от тези, които се правят на големи бизнесмени, нямат представа какво е рационално решение и поемане на риск, затова все се чувстват ощетени и все някой им е длъжен. Когато си вложил парите в банката, ти си взел решение и си поел определен риск, а ако изгориш - твой проблем, да си мислил, когато е било времето. Това може да се случи и на мен, защото аз също поемам риск при всяко едно решение, ама никой не ми е виновен и не се оплаквам.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 06 ное 2014 21:25

Всички много добре помним, когато БНБ излезе и каза, че с КТБ всичко е наред и няма проблем. Седмица по-късно банката затвори врати. Оказа се, че през годините в банката са извършвани редица нередности, а надзор от страна на БНБ реално не е извършван. Сега пак ни казват, че банковата ни система е стабилна, а случая с КТБ е локален. Тук логично идва момента да попитам - след като от БНБ вече са излъгали веднъж с КТБ, каква е гаранцията, че няма да го направят отново? И как мога да съм сигурен, че безхаберието към КТБ не е прилагано и към други банки?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 06 ное 2014 21:27

xa_xo написа:
Tommi написа:

Тоест, в БНБ са знаели за проблеми с капитала на КТБ още преди да бъде поставена под надзор?

Така излиза... :mrgreen:

Върни се в “Архив”