Цветан Василев отговаря
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Експерти: Няма данни, които да налагат КТБ да бъде обявена в
По принцип може да се обсъди вариантът, който предлага Хърсев и като цяло не е лош. Само че има някои спорни моменти и не е толкова просто, колкото изглежда.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
za nas e toj religiq написа:Мнението и на омбудсмана на България !
Казусът „КТБ" е като параграф 22 според Константин Пенчев, „Всички знаем, че трябва да се направи нещо, а БНБ дори не отговаря"
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1311038
Ебати държавата, щом и омбудсманът, който е с юридическо образование, започна да дава акъл по финансови и банкови въпроси.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Tommi написа:По принцип може да се обсъди вариантът, който предлага Хърсев и като цяло не е лош. Само че има някои спорни моменти и не е толкова просто, колкото изглежда.
Е ти явно по добре знаеш от него

- za nas e toj religiq
- Контакти:
оффф божеее, аз чак се зачетох в статията
"Хърсев е на мнение, че още днес би могло да се пристъпи към решаване на малка част от проблема чрез търговската банка "Виктория" - по-малката банка от двете банки в икономическата група на КТБ АД. Тази банка е в добро състояние и може да отвори клоновете си и да започне да работи, коментира Хърсев, позовавайки се на мнение и на одиторите.
Банката е наскоро придобита от КТБ за минимална сума и би могло собствеността върху цялата банка "Виктория" да се прехвърли например върху Българската банка за развитие срещу възстановяване на сумата, която КТБ е платила за акциите в банка "Виктория", посочи Хърсев."
И след като е в добро състояние за какво трябва да я придобива, банката за развитие
Явно все пак някои хора са твърдо решени да отмъкнат парче от баницата 

"Хърсев е на мнение, че още днес би могло да се пристъпи към решаване на малка част от проблема чрез търговската банка "Виктория" - по-малката банка от двете банки в икономическата група на КТБ АД. Тази банка е в добро състояние и може да отвори клоновете си и да започне да работи, коментира Хърсев, позовавайки се на мнение и на одиторите.
Банката е наскоро придобита от КТБ за минимална сума и би могло собствеността върху цялата банка "Виктория" да се прехвърли например върху Българската банка за развитие срещу възстановяване на сумата, която КТБ е платила за акциите в банка "Виктория", посочи Хърсев."
И след като е в добро състояние за какво трябва да я придобива, банката за развитие

- za nas e toj religiq
- Контакти:
Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Мнението и на омбудсмана на България !
Казусът „КТБ" е като параграф 22 според Константин Пенчев, „Всички знаем, че трябва да се направи нещо, а БНБ дори не отговаря"
Ебати държавата, щом и омбудсманът, който е с юридическо образование, започна да дава акъл по финансови и банкови въпроси.
Аз виждам да говори за закони и действия, не за банкови дела

za nas e toj religiq написа:Tommi написа:По принцип може да се обсъди вариантът, който предлага Хърсев и като цяло не е лош. Само че има някои спорни моменти и не е толкова просто, колкото изглежда.
Е ти явно по добре знаеш от него
Просто е въпрос на гледна точка, на допускания и на избор на варианти.Като се започне от чисто техническите детайли на цялата процедура (примерно дали банка "Виктория" да мине към ББР и да се одържави, или пък да се даде на частна банка), мине се през това дали част от вложителите да поемат загубите, как да се осигури ликвидната подкрепа и се стигне до оценка на дупката преди отварянето на банката.
za nas e toj religiq написа:Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Мнението и на омбудсмана на България !
Аз виждам да говори за закони и действия, не за банкови дела
Тези закони и действия касаят банкови дела, корпоративни финанси, публични финанси. Ама то за да се направи истински батак, трябват юристи.

Tommi, оставам с впечатлението, е много държиш КТБ да фалира? Защо?
za nas e toj religiq написа:
И след като е в добро състояние за какво трябва да я придобива, банката за развитиеЯвно все пак някои хора са твърдо решени да отмъкнат парче от баницата
А вие, бултрасите, ли ще я капитализирате? Това е напълно нормална и необходима практика по света.
Има си акционери бе пич. Те да си решават. Ти ми кажи защо толкова държиш да фалира?