Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Re: Да се връщат ли в пълен размер парите от депозитите в КТБ

Мнениеот Черният козел » 20 юли 2014 17:40

vaskonti написа:
Черният козел написа:vaskonti никой не казва,че само бедните са света вода ненапита ! Богати свестни около 20%,бедни свестни 50-60 % !

Бедните свестни са изключително малък процент... поговорката "Богатият на бедния не вярва" е изключително вярна.... но това е съвсем друга тема, нямаща нищо общо с тази.

Прав си брат,богатия вярва на богат затова май ще изгърмят бая богати,щото са свестни това по-темата ! :lol: ;)
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 20 юли 2014 17:47

vaskonti написа:
Черният козел написа:
vaskonti написа:
Черният козел написа:
rebel написа:
sandi74 написа:На никой абсолютно нищо да не се връща.Всички да пият по една топла чешмяна вода и това е.

И какво са виновни , някои граждани на Републиката, че имат депозити, сметки и т.н. /говоря за обикновенните хора /. Парите от къде ще се вземат вече беше обяснено и то без да се натоварва бюджета. Отделен е въпроса кой или кои допуснаха кражбата на века.

Обикновените хора нямат над 100 000лв в сметка,не ставай смешен !!!

Обикновен човек по правило означава беден човек, така ли?

Ами парично да,такива са реалностите в България ! Сульо и Пульо са ВИП без грам мозък !!!

Глупости. Пълно е със свестни хора, които са богати.

Искам да кажа, че банковата систена умешлено се бута към дестабилизация, както се опитаха и ПИБ, но народа възстана. Тия пари не са се изпарили предполагам. Фалита към която бутат КТБ е умишлен и докато ние е заяждаме, този който гепил парите сега доволно потрива ръце. Който ме е разбрал-разбрал.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 20 юли 2014 17:58

bastuna2003 написа:Както знаете гарантираните влогове в България и ЕС са 196 000 лева. Интересно ми е какво е вашето мнение? Трябва ли на вложителите с по-големи от горепосочената сума депозити държавата да им възстановява парите? Ако някой модератор прецени нека сложи една анкета.
Моето лично мнение е, че не е честно данъкоплатците да покриват депозитите на тези, които не са си диференцирали риска. :|

Това е доста сложен въпрос. Ако е някоя по-малка банка, с предимно частни вложители, да гори, абсолютно. Но когато имаш една огромна банка, в която има (предполага се) много държавни капитали, тогава трябва да се мисли. Щото например, ако държавата има там едни 1 млрд лв (примерно), тези пари ще трябва да се покрият някакси. Дали банката ще бъде фалирана и държавата ще тегли заем да си покрие дупката, или банката ще се спаси, отново с държавен заем, то е едно и също горе-долу. Най-добрия вариант естествено е да се рекапитализира с частни капитали (на акционерите например), тогава държавата няма да трябва да тегли заем. Друг вариант е както направиха в САЩ при тяхната криза - отгърмяха един билюк дребни банки, обаче големите (Bank of America, Wells Fargo, да речем), ги рекапитализираха срещу частична национализация. Сега, 4-5 години по-късно, тия големите банки върнаха помощта на държавата и даже данъкоплатците направиха пари от лихви. Тъй че лесен отговор на въпроса няма, особено пък и ако нямаме пълна информация по състоянието на банката. А дали нашите управници ще вземат правилното решение, или ще действат по "усмотрение", е съвсем отделен въпрос.

Ако обаче трябва да отговоря кратко на въпроса, не :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 юли 2014 18:04

Черният козел написа:
vaskonti написа:
Черният козел написа:vaskonti никой не казва,че само бедните са света вода ненапита ! Богати свестни около 20%,бедни свестни 50-60 % !

Бедните свестни са изключително малък процент... поговорката "Богатият на бедния не вярва" е изключително вярна.... но това е съвсем друга тема, нямаща нищо общо с тази.

Прав си брат,богатия вярва на богат затова май ще изгърмят бая богати,щото са свестни това по-темата ! :lol: ;)

Изобщо няма да стане така. Ако някой ще изгори, това са държавни фирми и общини, чиито сметки са там. Това е основния проблем, ако изобщо се стигне до фалит на КТБ, в което, обаче, се съмнявам.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 20 юли 2014 18:15

vaskonti написа:Изобщо няма да стане така. Ако някой ще изгори, това са държавни фирми и общини, чиито сметки са там. Това е основния проблем, ако изобщо се стигне до фалит на КТБ, в което, обаче, се съмнявам.

Струва ми се че в цялата работа някакси не се разсъждава трезво.
Защо КТБ беше поставена под особен надзор?
Заради липса на ликвидност.
Що?
Щото няколко големи държавни фирми изтеглиха няколкостотин милиона за няколко дни и като отишъл Вежди да тегли едни 100 000 то нямало и те му казали елате утре.
Добреее...ама тва не значи че банката е управлявана лошо, че е на загуба или нещо такова.
После-няма ги едни 200 милиона. Василев:дайте да ги внеса, БНБ: йок!Няма ПЪК!
Що?
Щото ТАКА!
Бай Вежди пак пита: моите 100 000 КЪДЕ са?
КТБ: отпуснати са като кредити на Пеевски, чекаме да ги върне и ше ти ги дадем при тва със 7% лихва,нали затова ни ги даде всъщност?
Пеевски: не ща да връщам никви пари,преебаха ме с Южен поток,пари нема да давам,оправяйте се,ейся ше звъна на Цацаров,Искров и другите дето са ми във ведомостта за парите.

Всъщност това което очевидно не се разбира е че парите на КТБ, или поне тези 3,5 милиарда дето ужким липсвали са в длъжници като Пеевски и ако държавата изобщо иска да си ги получи да гони тях,а не Василев...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 юли 2014 18:24

Най-удачният вариант за мен е да се спасят влоговете до 196 000 лв., а лицата, които имат по-големи влогове, да останат кредитори на банката и да си чакат събираемост в зависимост от събираемостта на кредитите, които е отпуснала банката. Всеки трябва да си носи риска от инвестиционното решение.
Ако все пак държава реши да действа популистки и да се покаже като много социална, покривайки всички влогове, то това трябва да стане чрез дългосрочни държавни ценни книжа, за да намали и разсрочи натоварването върху данъкоплатците.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
bono
Контакти:

Цветан Василев отрича да е давал заем на Батков за Левски

Мнениеот bono » 20 юли 2014 18:26

Цветан Василев отрича да е давал заем на Тодор Батков за „Левски“

Мажоритарният акционер на Корпоративна търговска банка Цветан Василев отрича да е давал заем на Тодор Батков за "Левски".

В интервю, дадено от Тодор Батков в Дарик радио на 18 юли той твърди, че през 2011-а година е говорил с Цветан Василев и двамата са имали договор за заем. Батков заяви тогава, че дължи пари на банкера.

"Как г-н Батков е договорил с мен заем, при условие че не е говорил с мен, а с г-н Делян Пеевски и адвокат Александър Ангелов. Ако съм му дал заем, защо залогът на 39% от акциите на "Левски" не е в моя полза, а е в полза на подставените лица, свързани с този кредит? Ако кипърската фирма, в която г-н Батков е заложил 39% от акциите на "Левски", е 100% негова собственост, каква е логиката да дава в залог акциите на "Левски" сам на себе си? Кого лъже с този залог г-н Батков?", запита банкерът.

http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B ... 16062.html

Лицето Тодор Костадинов Батков е изобличен в лъжа за пореден път, след като онзи ден вестник Капитал ДОКАЗА С документи, че е продал 42% от акциите, НИКОГА НЕ ЛЪЖЕЩИЯ СМОЛЯНСКИ БОКЛУК веднага се включи по радиото да опровергава документите с думи и факта, че го хванаха на калъп - да отрича.

БАЙ ГАНЪО БАТКОВ - ВЪН ОТ ЛЕВСКИ, БОКЛУК!!!!

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 20 юли 2014 18:26

Tommi написа:Най-удачният вариант за мен е да се спасят влоговете до 196 000 лв., а лицата, които имат по-големи влогове, да останат кредитори на банката и да си чакат събираемост в зависимост от събираемостта на кредитите, които е отпуснала банката. Всеки трябва да си носи риска от инвестиционното решение.
Ако все пак държава реши да действа популистки и да се покаже като много социална, покривайки всички влогове, то това трябва да стане чрез дългосрочни държавни ценни книжа, за да намали и разсрочи натоварването върху данъкоплатците.

Банката изобщо не трябва да бъде фалирана, това е пълна идиотия.
Трябва да се позволи на Оманския фонд и на Василев да рефинансират, да оправят ликвидността и КТБ да продължи да работи, след тва дет викаш ти,в зависимост от събираемостта на кредитите или ще фалира или няма да фалира, но ей така насила да се фалира е пълно малоумие или просто изпълнение на поръчка...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

ЕЛЕМЕНТ
Контакти:

Мнениеот ЕЛЕМЕНТ » 20 юли 2014 18:28

Що се отнася до законно гарантираните 100000 евро,те се изплащат от Фонда за гарантиране на депозитите.А там парите се се събират от всички банки в страната т.е. тези пари няма да се вземат от бюджета-данъкоплатците.Влоговете над тази сума,както каза един финансист се считат за инвестиция или всеки сам си преценява какъв е риска да спечели или загуби от нея.Мисля ,че същото важи и за общини или държавни фирми.(Все пак там финансистите са с висше образование -нали?)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Цветан Василев отрича да е давал заем на Батков за Левски

Мнениеот CTAHKO » 20 юли 2014 18:29

Кой го вълнува бе, момче 8-) Хасково се бори за титлата, на вас пак Цецко ви е в устата 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Архив”