Ернесто ,,Че'' Гевара

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Ернесто ,,Че'' Гевара

Мнениеот Siegfried » 13 ное 2009 00:07

acmilan написа:
bluesupport написа:В комунизма няма НИЩО положително. Този строй сее единствено смърт и морален упадък. За идеята на комунизма да няма бедни и богати изобщо не става въпрос, тъй като за подобно равенство никога реално не са били правени опити, или ако са правени то е било за поставяне на подвластното население в условия на тотална мизерия, все пак е вид равенство нали. Някой по-горе спомена че при комунизма у нас имало добри бази. Къде са тия бази сега питам аз? Стадиони с две дървени пейки в съблекалнята и няколко помощни сгуриени игрища, това ли са базите? С такива наистина е пълно в България. Няма страна в света на която комунистическият режим да е повлиял добре по какъвто и да било начин!

Първото и последното ти изречение са най-точният анализ на този престъпен режим!

Пак ви казвам - вие НЕ ГОВОРИТЕ ЗА КОМУНИЗЪМ - А ЗА ПСЕВДОКОМУНИЗЪМ !!! Има огромна разлика - и ви моля да разграничавати 2те понятия .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 13 ное 2009 00:09

Добре де,кажи твоят идеал за комунизъм!!!
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

ceckaumrealeale
Контакти:

Мнениеот ceckaumrealeale » 13 ное 2009 00:12

88 !!! Смърт за анархията и за комузизма ! Да живее БЪЛГАРИЯ ! Срамно е за вас, да сравнявате тази долна отрепка с Апостола...
Последна промяна от ceckaumrealeale на 13 ное 2009 00:15, променено общо 1 път.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 13 ное 2009 00:13

РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ, КОМУНИСТИЧЕКСИЯ РЕЖИМ НЕ Е ПОВИЛЯЛ НА НИКОЙ ДОБРЕ, НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩШОТО ТОВА Е КРИВОРАЗБРАНО УПРАВЛЕНИЕ.........
Така наречените комунисти са просто едни разбойници и в България и в Китай и в СССР и в Куба и в Северна Корея....
Ще ви дам само един пример- самия факт, че бащата на КОМУНИЗМА, а не на ПСЕВДОкомунизма Маркс е говорил за диктатура на пролетарията(нещо което аз не уважавам за 2 път го казвам, защото ВСЯКАКЪВ ВИД ДИКТАТУРА Е НЕДОПУСТИМА), та на онего му плюят в лицето и Ленин и Сталин и Тито всичките, каот те окупрат властта...Къде е равенството, къде е премахването на бедността, къде е дикататурата на прлетариата??Няма ги...Та те на самия си лидер и основател се присмиват какво остава на обиконвенните хора...
Това са просто едни мкошенници които са взели власт и са избили маса народ.....
Такива историята помни много- АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ- ВЕЛИК ПЪЛКОВОДЕЦ И НЕЗАПОМНЕН ДИКАТАТОР- УЖАСЕН ЧОВЕК....
ЩО НАРОД ОТ ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ Е ИЗБИЛ,М ПОМИТАЛ Е ВСИЧКИ И ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ..
Прочетете за него...
Наполеон и той като Александър и така нататъка...
Чингис Хан....
Данеби Симеон 1 велики да е бл добар душица- при него сме най-силни, но той е бил жесток човек с империски амбиции.
Герой за нас и мъка и страшилище за Източната Римска Империя...
Василий "блгароубиец"- страшилище и чудовище за нас- герой е бил във Византия...
Да продължавам ли???

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 13 ное 2009 00:16

Siegfried написа:
bluesupport написа:В комунизма няма НИЩО положително. Този строй сее единствено смърт и морален упадък. За идеята на комунизма да няма бедни и богати изобщо не става въпрос, тъй като за подобно равенство никога реално не са били правени опити, или ако са правени то е било за поставяне на подвластното население в условия на тотална мизерия, все пак е вид равенство нали. Някой по-горе спомена че при комунизма у нас имало добри бази. Къде са тия бази сега питам аз? Стадиони с две дървени пейки в съблекалнята и няколко помощни сгуриени игрища, това ли са базите? С такива наистина е пълно в България. Няма страна в света на която комунистическият режим да е повлиял добре по какъвто и да било начин!

Привет и на теб ! По-назад казах - че същински комунизъм никога не е имало ! Комунизмът - за който говориш е ПСЕВДОкомунизъм - а не комунизъм ! Има огромна разлика ! Препоръчвам ти да се запознаеш с делото на Карл Маркс и тогава ще направиш разлика между комунизма и ПСЕВДОкомунизма ;)

Аз говоря за това, което е съществувало. Абстрактни понятия е трудно да се коментират, пък и идеите на маркс са меко казано отвлечени. Идеално общество не може да съществува. Освен това с отхвърлянето на религията се цели изтръгване на душевността и превръщането на хората в роботи. Комунизмът на маркс е невъзможен, така е сега, така ще бъде и след още 100 000 години.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 13 ное 2009 00:18

MORSKI написа:Коце , никой не твърди, че ТОВА НЕ Е НЕДОПУСТИМО!!!
НО РАЗБЕР, ЧЕ ТОВА ГО Е ИМАЛО И ПРЕДИ КОМУНСИТИТЕ, ЩЕ ГО ИМА И СЛЕД ТЯХ...
Дадох ти и примери, ако искаш някой път ще се видим и ще го обсъдим това, може и някоя христианска кнга да ти дам да прочетеш, там нещата са описани....
ТОВА Е- "КОМУНИЗМА"КОЙТО Е БИЛ ПРИ НАС 45 И ОТГОРЕ ГОДИНИ Е УЖАСНО ЯВЛЕНИЕ, НО ТОВА ДАЛЕЧ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРИМЕР В СВЕТОВНАТА И НАШАТА ИСТОРИЯ(дадох ти вече няколко примера)...
И ще псомена отново, сред идеите на Маркс има и хубави неща, но те НИКОГА НЯМА КАК ДА СЕ СБЪДНАТ, НИКОГА НЕ СА БЛИ ФАКТ,,,

Между другото Коце Германия от 6воря0 години няма фашизъм за западна ти говоря..Имам приятел там той ми каза, че те всячески се опитват да изтрият този спомен от историята си...
Те не дръпват напред благодарение на фашизма.....
Не ти е точен примера...
И двата строя са повече от отвраттелни...

Няма проблем. Дай ми да прочета нещо, което може и да не съм чел за Християнството. Факт е, че единият ми дядо (Бог да го прости) е бил също свещенник, а баща ми заради това - враг на народа! Да бъдат гонени, честни и работни хора, заради едничката им вина е, че техният татко е бил свещенник?! Човек - образован, интелигентен с няколко езика за времето си, но свещеник?! Ами другият ми дядо (лека му пръст), отново с висше образование за времето си (род. 1909 г.) поради това, че не е бил член на партията, не е станал Директор на пристанище Лом, а за негов началник-директор, са сложили човек с незавършен 8-ми клас, но - партиец?! Някой може ли да си спомни, как за една бройка щяхме да станем една от републиките на СССР, смачквайки всички НЕ-овце и някой ако не вика СССР-КПСС, заминаваше в Ловеч, предаден от "приятел" или в Белене, а жените в Скравена и още куп лагери, на комунистическия ботуш?! Пак казвам, нямам намерение да оправдавам този режим и неговите плазмодии! А въпросният Че Гевара, е изпреварил много от тях в унизителния си жалък животец, погубвайки дребната си жалка душица и загинал като отрепка, молеща се за милост! Написах факти не само за него, но и за това, което сам е казвал за себе си! Нека не интерпретираме неща, които или не разбираме добре, или не сме ги преживели, или малко сме чели, или пък сме чели, но не достатъчно. ПРИКАНВАМ да не оспамваме повече темата! Ако някой ИСКА АРГУМЕНТИРАНО, КАКТО АЗ, да изложи историческа фактология, в подкрепа на въпросния УРОД, да го направи! Ако няма, какво да се каже смислено за същия, а спамът продължи, ще заключа темата! :idea: :!:
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 13 ное 2009 00:20

Абе няма какво да си говорим за някаква си теория,в този смисъл да коментираме ли евентуалната реализация на политическата концепция на Тома Аквински примерно?Ние коментираме комунизма,който е реализиран в много страни,даже в някои още съществува до ден-днешен.Аз изначално не приемам всичко да е общо и всички да са равни,това не е честно спрямо отделния човек,разбира се.По тази логика харесвате ли идеалната държава на Платон,защото проповядва равенство?
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 13 ное 2009 00:21

acmilan написа:Добре де,кажи твоят идеал за комунизъм!!!

Първо - не искам да изкарвате - че съм поддържник на комунизма !!! Просто вие свързвате КОМУНИЗМА само с убийства и зверства ! Тук вие говорите за ПСЕВДОКОМУНИЗЪМ !!! А и е доста некоректно да заявяваш - че комунизмът е мой идеал - след като нито веднъж не съм споменавал , че за мен комунизмът е нещо велико ! Искам да се изказваме коректно ;)
Второ - Марксизъм -

Марксизмът е обществена и икономическа теория и политическа практика, основана на творчеството на немските философи Карл Маркс и Фридрих Енгелс. Теорията се състои главно в критика на обществената постройка и капитализма на XIX век. На политическата сцена марксизмът е бил изключително влиятелен в опитите за построяване на комунистически общества, но днес трудно пробива в политическия спектър на по-голямата част от света.

Влияние върху марксизма оказват идеите на Хегел, който разглежда историческото развитие на човека като напредък към свободата.

Друга важна идея, която лежи в основата на марксизма е, че принадената стойност на дадена стока произтича от директно упражнения върху нея труд. Това води до заключението, че много видове трудещи се, които не създават физически продукт, всъщност експлоатират чужд труд. Теоретизирайки върху подобни идеи, много марксисти поставят очакването си за революционен крах на капитализма на научна основа.

Теоретици привърженици на марксизма - Луи Алтюсер
Валтер Бенямин
Бертолт Брехт
Корнелиус Кастариадис
Мао Дзъдун
Ги Дебар
Херман Гортер
Антонио Грамши
Мансур Хекмат
Александра Колонтай
Карл Корч
Пол Лафарг
Анри Льофевр
Ленин
Дьорд Лукач
Роза Люксембург
Херберт Маркузе
Антон Панкьок
Максимилиан Рюбел
Лев Троцки
Николай Ирибаджаков - да виждаш името на Сталин или Тодор Живков ?

Още -

Комунизмът е политическо движение, поставящо си за цел радикалното преустройство на обществото на комунистически начала. Комунистите не са „някаква особена партия“, а онази част от движението, която изразява най-общите му цели.
Тип общество, заменящо цялата досегашна цивилизация (включително и последната ѝ фаза — буржоазното общество); общество без „заробващо разделение на труда“ (т.е. без частна собственост и пазар) и без държава; общество без социални класи и без икономическа или политическа принуда.
Висша степен на възникналото с „родилните петна на стария строй“ общество (впоследствие — висша фаза на комунистическата обществена формация, вече като формула в учебниците по марксизъм-ленинизъм).

Трето -

Комунизмът има много течения - това е на Маркс !!! То е първото - а другите са произлязли от него - тоест - това вече не е същинския първичен комунизъм на Маркс !!! А именно ние сме били свидетели на вторичните корени на комунизма или марксизма !!!
Същото е и с християнската вяра - ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА е първата - а католицизма и протестантството са произлезли от православието и са много различни ! Но православието е ПРАВАТА ВЯРА - НЕПРОМЕНЕНА - ИСТИНСКАТА !!!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 13 ное 2009 00:29

Пак казвам, комунизмът дори и в чистият си вид е една изключително вредна и абсурдна идеология.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 13 ное 2009 00:30

slavia_forever , ще бъде грешка да заключиш темата !!! Това , че не всеки мисли като теб - не е причина да заключваш дискусията !!!! Просто съвсем естествено беше да стигнем и до ПСЕВДОкомунизма и да го обсъдим - в това няма нищо лошо . Ние вече знаем твоята позиция - неведнъж я изтъкна - но е грешка да ни я натякваш ! Всеки има право на мнение и има право да го изрази и да се аргументатира . Именно затова и избрах Че Гевара - можем да кажем много за него и да заформим чудесна дискусия . Твоята лична оценка и моята са ясни - нямаме какво повече да кажем по темата . Предлагам - да не я заключваш - но и подканвам и другите да бъдат по-умерени и да си изложат спокойно разсъжденията с аргументи ;)

Върни се в “Архив”