ЦСКА днес следва стриктно своя афиширан план. Изградени са 2 отбора - мъже и младежи, работи се усилено с юношите, изграждат се терени. Отделно се плащат заплати, разсрочват и погасяват дългове, водят се дела, печелят се дела, разобличени са агенти на играчи. Това е прецедент в историята и близките 5 години в частност.
В същото време се работи по излизане на борсата, което ТРЯБВА да се случи заради всички фенове на ЦСКА.
А това пък случи ли се ще е събитие номер 1 в клубния футбол с марка Бг.
До 31 март се приемат документи за лицензиране или която е там дата. Тогава ще броим пилците. Малко остана.
Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.
mistreated написа:vaskonti написа:Ще излезе ако има разрешение да пуснем акции. Ако няма разрешение...ще закъсаме сериозно.
Ти наистина ли вярваш, че тази история с акциите ще завърши, като в приказките?
Не, но само по себе си разрешението за акции е недвусмислен знак, че се случва нещо положително. Съответно забраната за акции е показател за обратното.
leski написа:vaskonti написа:Това какво трябва да означава? Ако Ганчев е отличен и умен бизнесмен, който не би се натоварил с един толкова задлъжнял ЦСКА, то какъв е самият Томов, според същите негови собствени критерии, след като той уж се "натоварва" с клуба? Томов може да е всякакъв, но със сигурност е много добър икономист и си е направил сметката с какво се захваща и знае какво прави. Ясно е, че оня дебелак от Лондон е един г-н Никой. Ключов въпрос в случая е от къде идват, макар и малкото пари, които ги има в момента. Както и какво получава срещу тях този, който ги дава.
Това означава, че единствения който се нае да свърши черната работа е Томов. Поради какви подбуди-можем само да гадаем. Най-вероятно е заради ,,имидж"/бъдещи политически проекти/ подплатен с леки финансови компенсации / 1-2 млн./... А да сравняваме икономиста Г. Ганчев с икономиста А. Томов е меко казано,,несериозно".
Там е работата, че нещата не са били толкова черни, колкото се изкарват, всичко е било постановка с цел приемането на Томов от страна на феновете. Това е мое мнение по въпроса.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
vaskonti написа:[
Там е работата, че нещата не са били толкова черни, колкото се изкарват, всичко е било постановка с цел приемането на Томов от страна на феновете. Това е мое мнение по въпроса.
Томов е толкова влиятелна личност,че Г.Ганчев,титаните и Ицо Стоичков и незнам си там още кой,му влизат в схемата за да го приемем в ЦСКА обратно

- Logical person
- Контакти:
vaskonti написа:Хора, нещата със сигурност не са толкова елементарни. Аз съм убеден, че фалитът изобщо не е седял на дневен ред към онзи момент. Какво е направил Томов за да ни спаси - проведе и завърши преговорите с Титан за 3 дни? Извадил е 5 милиона за спешни плащания? Стига моля ви се, това не е сериозно. За мен цялото това представление от лятото на 2012г. до миналото лято - първо Ганчев, после онова Сдружение за ЦСКА(или както там му беше името), после пак Ганчев и накрая "сигурният фалит в понеделник в 12:00 часа", всичко това е една постановка с цел феновете да приемат завръщането на Томов. Помислете - ако към онзи момент ЦСКА не изглеждаше пред закриване, ако не изглеждаше, че ще отиде в Радомир, дали Томов щеше да бъде приет по този начин - вярно, не с ентусиазъм, но при всички положения с поне някакъв кредит на доверие? Естествено, че нямаше да бъде приет, а щеше да бъде подгонен на секундата.
Отделен е въпросът какво цели Томов с това завръщане. Очевидния отговор е, че ще гепи кинти. То хубаво, ама от къде ще ги гепи, от кой? Акции? Нали сме наясно, че никой сериозен инвеститор не би си дал парите току така, като знае репутаията на Томов? Феновете ще купят акции, но няма как да са толкова много, че да си струва цялата тая хамалогия от 2 години насам. И това при положение, че изобщо бъдат пуснати акции. Проблемът е там, че ако клубът е в прекалено лошо състояние, няма да му бъде разрешено да пусне акции, тоест Томов съвсем няма от къде да гепи. Томов не би рискувал толкова много при положение, че пускането на акции не би било достатъчно сигурно, предвид лошото състояние на клуба.
С две думи - има нещо, което не знаем. Дали е положително или вървим към забвение, ще се разбере до няколко месеца. Очевидно е, че в ЦСКА все пак има някакви пари, защото текущите заплати се плащат, както и някои изостанали от преди дългове. Не е ясно кой дава тия пари. Много елементарно е да се мисли, че Томов ни е спасил в последния момент, но е елементано и да се мисли, че той просто се връща за да краде.
Най-логичното обяснение за мен е, че Томов е параван на някой. Този някой не иска да се афишира, може би поради това че е със спорна репутация, може би по политически причини, но на мен най-вероятното обяснение е имиджови проблеми. Титан управляваха мракобесно и натрупаха много задължения, който вземе отбора от тях трябва със собствени средства да им изплати дълговете, съответно веднага се превръща в "балъка, който плати масрафа на мутрите".
От друга страна Томов е идеален за параван в тази ситуация. Той така или иначе има лоша репутация, цялата държава му се подиграва, няма какво да изгуби. В същото време е достатъчно кадърен икономист за да сложи ред. Вероятно са му осигурили един минимално необходим бюджет, колкото да съществува отбора и са го оставили да се оправя с предоговаряне, разсрочване, вадене на дългове на светло и т.н. Да пусне и акции, с което да набере част от капитала необходим за дълговете и т.н.
Ако съм прав, Томов ще бъде оставен до последно да се гърчи за лиценза, да предоговаря, да разсрочва, да убеждава хора като Иван Иванов да опрощават дълговете и т.н.И в последния момент, ако са останали непреклонни кредитори, ще се намерят пари за тях.
-
- Контакти:
Logical person написа:[
Това пък откъде то хрумна ? "ЦСКА Завинаги" на няколко пъти недвусмислено заявиха , че няма да дават пари за издръжка и няма да плащат дълговете. Кога са отправяли оферта да вземат акциите ??? Поредните партенки. Освен това "ЦСКА Завинаги" казаха че нямат нищо против отбора да фалира и да отиде във "В" група, което за мен ги прави крайно неприемливи. Те искат да си правят терени, да развиват юноши, нещо като академия "ЦСКА", както е школата в Етрополе. За да развиват такава дейност на тях не им трябва отбор в "А" група, в долните дивизии по-евтино се издържа клуб и там действително може и с юношите да играе, а те да си дават терените под наем и да продават млади играчи...
И аз се чудя колко пъти трябва Чакмаков да каже по телевизията, пред микрофоните, че той и неговите дружки пари да издържат ЦСКА нямат. Колко пъти трябва да го каже? Не, че по действията му не се подразбира... Ама нищо... Томов чака фенски пари от акциите, Чакмаков пък чака фенски пари да избие инвестицията в игрищата и държи едни 70% от приходите там.
Томов плаща заплати. Чакмаков дава интервюта и признания, че това не е по силите му.
BRF написа:vaskonti написа:[
Томов е толкова влиятелна личност,че Г.Ганчев,титаните и Ицо Стоичков и незнам си там още кой,му влизат в схемата за да го приемем в ЦСКА обратно!Щом може да манипулира тези хора,значи всичко би трябвало да е наред
!
Стоичков беше използван и излъган. Гришата не е трудно да бъде "манипулиран", тъй като двамата с Томов работят и са стара номенклатура, работещи с червени пари. Не знам дали знаеш, Гришата е човек на Нора Ананиева. Как си го представяш Гришата да зареже една спокойна и дори печеливша инвестиция като Литекс и тепърва да започне да налива десетки милиони в неспокойно място като ЦСКА? Ако той действително имаше подобни намерения, щеше да го направи. Наистина ли си мислиш, че Ганчев се е уплашил от 35 милиона дългове на ЦСКА, докато Томов за 3 дни е преценил, че това не е толкова страшно и ще се справи?
[center]I'll be the savior of you all
vaskonti написа:BRF написа:vaskonti написа:[
Томов е толкова влиятелна личност,че Г.Ганчев,титаните и Ицо Стоичков и незнам си там още кой,му влизат в схемата за да го приемем в ЦСКА обратно!Щом може да манипулира тези хора,значи всичко би трябвало да е наред
!
Стоичков беше използван и излъган. Гришата не е трудно да бъде "манипулиран", тъй като двамата с Томов работят и са стара номенклатура, работещи с червени пари. Не знам дали знаеш, Гришата е човек на Нора Ананиева. Как си го представяш Гришата да зареже една спокойна и дори печеливша инвестиция като Литекс и тепърва да започне да налива десетки милиони в неспокойно място като ЦСКА? Ако той действително имаше подобни намерения, щеше да го направи. Наистина ли си мислиш, че Ганчев се е уплашил от 35 милиона дългове на ЦСКА, докато Томов за 3 дни е преценил, че това не е толкова страшно и ще се справи?
Спирам засега да се занимавам с това

п.п.Често казано победен гол в последната минута е по-добре от резултат 0:2,3,4,поне за мен!
-
- Контакти:
Всъщност акциите не трябваше ли да се пуснат преди 2 месеца?
САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! написа:Всъщност акциите не трябваше ли да се пуснат преди 2 месеца?
Няма как да стане. Много работа и време трябва за де пуснат акциите. Не съм запознат и много не разбирам от тия неща, но знам че трябва доста време за да стане това нещо.
-
- Контакти:
Venko123 написа:САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! написа:Всъщност акциите не трябваше ли да се пуснат преди 2 месеца?
Няма как да стане. Много работа и време трябва за де пуснат акциите. Не съм запознат и много не разбирам от тия неща, но знам че трябва доста време за да стане това нещо.
Абе цялата работа си е шменти капели дано поне се намери купувач,че долкото чувам Томов търси нови собственици.