Logical person написа:fcb_bg написа:Logical person написа:Свободата е да решавам как да живея, без държавата да ми се меси
Заплатите в държавата са ниски, защото държавата е здраво обвързана със съмнителни бизнесмени. Нарича се олигопол. А в провинцията е чист феотдализъм. Всичко това е по руски модел.
е как няма никой да ти се меси, за теб закони няма ли?
Такааа.... а защо благинките по руския модел като безплатни обучение, здравеопазване, голяма покупателна способност, минимална безработица, доволни песнсионери и др. ги няма?
Закони има. Но законите са легитимни само тогава когато пречат на един човек да причини вреди на друг човек. Когато се създават за да защитават единствено комфорта на управляващите или за да осигурят монополно положение или нечестно предимство на някой, водят до това което виждаш в Русия или Китай. Един тиранин начело, заобиколен от верни нему олигарси, а 90% от населението са безправни и бедни.
За какви благинки бълнуваш не знам. Руснаците нямат голяма покупателна способност, средната им заплата е колкото при нас, и това при цялото им богатство на полезни изкопаеми, газ, петрол и т.н. Но всичко отива в бюджета на Путин, за да си разиграва коня. В тоталитарните държави безработицата винаги е минимална, но това нищо не означава. Напротив, изкуствено създадените работни места, правят икономиката неконкурентна. Явяват се нещо като сложна система и скъпоструваща система за социални помощи. Такова животно като безплатно здравеопазване и образование, не съществува. Ако за теб е безплатно, значи ти го плаща някой друг. Аз на чужд гръб не искам да живея.
Нямаше така да говориш ако ти се налага да ползваш платена медицинска помощ ! Имаш ли на идея колко струва херния лапароскопска ?!