Неофит е новият патриарх на Българската православна църква

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
patron
Контакти:

Re: Неофит е новият патриарх на Българската православна църква

Мнениеот patron » 25 фев 2013 01:13

фифи перото написа:
dozo написа:А на тебе ясно ли ти е брато, че всички митрополити - с изключение на ловчанския(когото не избраха между впрочем) - са били доносници в ДС? Случайно да ти прави впечатление, че няма нито една, ама нито една православна държава, която да е читава? Значи има нещо много, ама много сбъркано в православието - неоправдана гордост, високомерна надменност, лицемерие - всичко това което Библията отрича. И някаква трагикомична ритуалност - на която станахме свидетели днес. Ами кажи ми, как да им повярва на такива смешници човек, че могат да го водят в правия път?...

Ти безбожник ли си?

Жалкото е че най-големите безбожници са тези така наречени "духовници", които са срам и позор за църквата!
ЦСКА ЗАВИНАГИ!!!

Потребителски аватар
Pride_of_London
Контакти:

Мнениеот Pride_of_London » 25 фев 2013 01:49

Ако си мислиш, че в една Католическа църква нещата не са такива... жалко за теб.Те например, са много по-компроментирани, скандализирани и "нерелигиозни", така да се кажа.Не действат въобще по-християнски начин.Мисълта ми е, че не можеш да обвиняваш само Православието, което си е като неопетнена девственица, в сравнение с най-силната религиозна институция в света.Пример давам просто.Истинският и умен християнин знае, че няма да постигне някакво единение с Бог заради църквите.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 25 фев 2013 10:32

До всички хулещи люде: Знаете ли колко престижна и реномирана е Московската духовна академия? Там не специализират случайни человеци, а доста качествени духовни кадри. Да си кажа правичката, по-добър избор за патриарх не можеше да има, а и дядо Неофит е доказал през годините отдадеността и предаността си както към народа, така и към държавата. Всички хули в случая са безкрайно обидни, неуместни, а и по принцип - грехота!
Толстолоб, на теб съм роб.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 25 фев 2013 10:44

Онзи горе е решил да бъде Неофит...за добро или за да ни покаже какви сме.Бог чрез времето ще си покаже.
Чета и се чудя едно...Има едни слова на Христос за това кой има дял с него.Не разбираемо, хора които никога не са имали дял с Него , да изказват мнение за това което той е основал -Църквата си.
И понеже Патриарх Неофит идва от Русенската епархия, малцина може би знаят една история свързана с този град.
По време на социализма било взето решение да се разруши един православен храм.На негово място там сега е някакъв пантеон.Имало един големец , който бил в основата на това дело...Храмът бил разрушен..но минали 4-5 дена в катастрофа загинал този човек, но историята не завършва до тук.На 40-я ден от смъртта му, посред бял светкавица от небето поразила гроба му...
Бог поруган не бива...
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 25 фев 2013 12:15

Всички говорят за досието на патриарха,мен ми е интересно друго че той 1990 отказва да сътрудничи и досието е закрито ,колко от хората които са били вербувани преди, след 90-година са отказали да сътрудничат и колко са продължили да са агенти.Сега много е лесно да се хули този и онзи,но който е живял в онази система знае че не е било толкова лесно да се откажеш от това да бъдеш агент,първо забравяш за всякаква кариера,чужбина да не говорим,последиците за близките ти ,винаги ще се гледа на теб не с добро око за в бъдеще,е някои хора с удоволствие са ставали доносници като знаем манталитета на българина. А специално за новия патриарх,струва ми се благ и уравновесен човек и в Русе наистина го харесват хората,нищо лошо не се е чувало или говорило както за много други висши духовници,нито се е парадирало някакво благосъстояние или надменност.

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 25 фев 2013 19:01

Голяма отговорност е това и дано той се справи с нея!
8-)
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 02 мар 2013 08:39

"Един човек влязъл в бръснарницата да го избръснат и подстрижат. Говорили с бръснаря за различни неща, който в един момент казал:
- Каквото и да ми говорят, аз не вярвам че съществува Бог.
- Защо? – попитал го клиентът.
- Достатъчно е да излезеш на улицата, за да се убедиш. Кажете ми, ако Бог съществува, откъде има толкова много болни хора, безпризорните деца? Ако той наистина съществуваше, не би имало нито страдания, нито болка. Трудно ми е да си представя любящ Бог, който допуска всичко това.
Когато бръснарят си свършил работата, клиентът си тръгнал и видял на улицата рошав и необръснат човек. Върнал се в бръснарницата и казал:
- Установих, че не съществуват бръснари.
- Как така? Аз самият съм бръснар.
- Не! – възкликнал клиентът – Те не съществуват, иначе нямаше да има рошави и необръснати хора, като ето онзи човек, който върви по улицата.
- Но, мили човече, работата не е в бръснарите. Просто хората не идват при мене.
- И аз казвам същото! – потвърдил клиентът. – Бог има. Просто хората не го търсят и не отиват при него.

Новоизбраният български патриарх отиде при Него. Не отиде при протестиращите, объркани, отчаяни хора на улицата. Не отиде при самозапалилите се. Отиде при единствения хоспитализиран и добре обгрижен български пациент с диагноза „високо кръвно”, за да Му подаде ръка за целувка. Църквата отива да се представи на държавата дори когато държавата е в чехли и по пижама. Друга беше надеждата ни за новия патриарх..."
http://reduta.bg/v2/article/%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 02 мар 2013 11:10

1982 написа:S-класи, Линкълн-и, Ролекс-и, скъпи костюми .....вярвайте им още на тия "духовници".

Нали е дясната ръка на "Бог" , трябва и той да получи някакви незначителни благинки :mrgreen:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 юли 2013 12:10

Архив.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Архив”