Adramelech написа:Raoul_Duke написа:Едва ли е различно. Почти всеки път се минава през централите на 3 от 4-те и нито веднъж пред сЪградата на герП-а, за да се изрази възмущение напр. от това, че по тяхно време е подписан проект за сваляне на Ботев и Димов от учебната програма. Странно налиПлатени идиоти или само идиоти
Тъп, тъп та вдлъбнат. Бил ли си един път на протест в София? Май не си. Знаеш ли къде е централата на ГЕРБ? Знаеш ли, че от 4-5 дни протеста не минава през централата на Атака? Май не. Знаеш ли, че на протеста има плакати и срещу ГЕРБ? Май не. Идиоти са такива, като теб, които се обаждат, без да са наясно и без да са били там, за да знаят за какво става дума. Да те питам, знаеш ли чия собственост е сайта, който си пуснал?

Чети добиче, чети.
Скандалният проект за промяна на програмите по български език и литература, с които емблематични творби на български класици отпадат от учебниците, е бил подписан от бившия заместник-министър на образованието от служебния кабинет Мариана Банчева. Проектът е на стойност близо 2 млн. лева.
За Дарик Банчева обясни, че не съжалява за решението си да подпише документа и заяви, че програмите са били изготвени с цел да се осъвременят стандартите на образованието. Тя посочи, че учениците не могат да изучават всички произведения, на всички автори. Мариана Банчева е категорична, че учителите и експертите, съставили проекта не трябва да бъдат уволнени.
Бившият заместник-министър на образованието заяви, че лично тя е човекът, подписал отпадането на „Майце си” и „Моята молитва” на Христо Ботев от учебната програма.
„По време на служебното правителство аз подписах проектите на учебните програми, с което те бяха качени на сайта на Министерството, за да могат да бъдат публично достояние. Това, което аз направих, е, че всъщност поех изключителната политическа отговорност да се доверя на тези хора, които са работели и които са решили и са имали куража да представят своя продукт. Не съжалявам за това си решение”, категорична бе Банчева.
На протест в София не съм бил, били са мои познати. Нито веднъж не е проявена инициатива да се мине и да се попсува пред централата на герб. За сметка на това, пред останалите се е ходило по няколко пъти! Нищо, че вече не. Но и няма как да е другояче, при положение, че Лиляна Павлова и Добрев са едни от тарторите на протеста. Централата на герП-а ако ви е далеч, интересно защо когато сред "недоволното от политическата класа множество" се появят гореспоменатите, не следват никакви реакции?!
А аз, кухорогий, съм бил два пъти на протеста в Пловдив и то когато имаше едно ясно формулирано искане - "Пеевски вън от ДАНС". Искането беше изпълнено и за мен протест вече не съществува! Останаха герберастките функционери и дебилните клакьори като теб. Затова и няма да добие масовост като през зимата, когато във Варна се бяха събрали над 50 000!