Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

plamstefanov
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот plamstefanov » 07 май 2013 20:21

Най-лошото е, че в последните години, алтернативата ни е да избираме по-малкото зло, а не по-доброто.Затова е много важно да се гласува, за да можем доколкото е възможно сами да определяме съдбата си и да се борим за бъдещето на нас и децата ни.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 май 2013 20:23

GOLEADOR написа:Thsmith,ми кажете си в прав текст,че сте готови да подкрепяте БСП стига това да доведе до падането на ГЕРБ и да приключваме спора.Така става ясно и защо Костов бламира Стоянов за конституционния съд.Вместо бат Петьо да оглави КС,това стори човек защитавал правната легитимност на народния съд!Явно за Костов е важно да няма авторитети в дясното пространство и да не позволи някой да застраши командирските му щения.Докато Костов не постави българските интереси над неговите,ДСБ ще бъде една маргинална партия.

Добре бре хора... аз на китайски ли говоря? Ако не разбирате Български нямам проблем да ти го кажа и на Френски и на Английски... ако ще разбереш по-добре ще намеря човек и на какъвто искаш език да ти го каже?
ДСБ подкрепя само инициативи които отговарят на идеите и стремежите на партията и нейните избиратели. Не подкрепя никоя друга партия за абсолютно нищо. Ако дадена партия споделя мнението на ДСБ по даден въпрос - ОК гласуват заедно. Ако не ... Аз лично като избирател бих бил против партията която съм упълномощил да защитава моите интереси и виждания - да подкрепя чуждите... на някоя друга партия само заради идеята да е във властта.
Що се отнася за тази дебела глава Стоянов... точно той разби СК и заяви "Какво като СДС не влезе в парламента... нали и Костов няма да влезе" е за съжаление на Стоянов - ние ще влезем в парламента. Иначе той е спец в загубата на спечелени избори. Всички помним цирка му с Богомил Бонев и как сам направи Гоце президент.

parvanoff написа:Първо изглежда ти за толкова време не разбра, че позицията на ГЕРБ е, че българската държава няма, нито възможности, нито икономическа изгода да прави една централа. Това казва много за теб. Има две възможности-или не си го рабрал или пък си го разбрал и за да донесеш някакъв позитив на своята партия се опитваш да оплюваш друга. И понеже си запознат с дясно и ляво, я ми кажи точно какви десни неща е направил Костов, които ГЕРБ не са ги направили? ;)

Моля, моооля? Не съм разбрал? Становището на ДСБ за АЕЦ е против от самото начало. Нито за един момент не е била "ЗА" за разлика от вожда слънце. Костов има един голям недостатък относно кампаниите си. Винаги разкрива вижданията си точно и ясно и никога не е съгласен да прави отстъпки и да ги променя спрямо общественото мнение. Липсва му популизма който явно е необходим в България.

[offtopic]Правителството на Иван Костов
Когато избирателите дават подкрепа на ОДС на 19 април 1997 г., вече е ясно, че в България ще има валутен борд. Приемането на Закона за БНБ и Закона за банките бяха, ако не друго, поне символичното начало на мандата на ОДС. Така и трябваше да бъде. Създаването на монетарна стабилност чрез валутен борд намали държавната намеса в стопанската размяна, като:
• Премахна “инфлационния данък”, който за 1996 г. и 1997 г. е над 10% от БВП, а своебразната инфлационна данъчна ставка върху паричните наличности в левове е съответно 75% и 85%; дори разглеждайки целият период от 1991 г. до 1997 г., то тежестта на инфлационния данък е около 7,3% от БВП средногодишно.
• Едновременната законова забрана за финансиране на правителството и търговските банки от централната банка ограничи съществено възможността на правителството да създава бюджетен дефицит, т.е. да “товари” бъдещото поколение с нов публичен дълг.

Ако правителствата преди това на Костов “изземваха” 7,3% от дохода годишно чрез обезценка на паричната единица, то правителството на Костов при борд успяваше да “отнеме” едва 1% от БВП. Не е случаен фактът, че през всяка от годините между 1998 г. и 2001 г.правителството успяваше да събере повече приходи в бюджета от планираното – финансовото министерство, не без натиск и от МВФ, правеше консервативни прогнози за приходите, а оттам – ограничаваше разходите. (...) На българските граждани бе разрешено да откриват банкови сметки в чужбина, на фирмите – да правят инвестиции в чужбина без изрично разрешение, на чуждестранните лица – да участват на местния капиталов и паричен пазар без разрешение.

Правителството на Костов завари множество ограничения пред международната търговия и най-различни форми на намеса в цените на вътрешния пазар. През 1996 г. правителството контролира цените на 52% от потребителската кошница, през следващата година - 45%. В същото време, към юли 1997 г. доходите, обезценени от хиперинфлацията, имат покупателна способност под 70% от тази през 1995 г. В такава обстановка правителството направи по-добрия възможен избор – постепенно започна да премахва регулациите на цените, и същевременно облекчи външната търговия, включително вноса. Аргументите, с които през последните три години се въвеждат защитни мита, особено за земеделските продукти, през 1997 г. и 1998 г. звучаха точно обратно – вносът трябваше да създаде конкуренция на вътрешния пазар, на който оперираха държавни предприятия, фирми на организираната престъпност и едва зараждащия се частен сектор. Експортните такси бяха премахнати окончателно в края на 1998 г., а разрешителните режими за внос и износ на два пъти бяха ограничавани в края на 1997 г. и в края на 1998 г. Същевременно отпаднаха и забраните за износ на определени стоки, които при Виденов трябваше да се продават само на местния пазар, разбира се – по контролирани цени. При едновременното облекчаване на валутния режим, тези промени доведоха до повече конкуренция на местния пазар, повече избор за потребителя и повече възможности за местните предприемачи да разширяват пазарите си извън България.

Цените на дребно на течните горива се освобождават едва през 1999 г. Цените на електроенергията и
топлоенергията продължават да се фиксират от правителството и сега; правителството на ОДС обаче започва постепенен процес на повишаване на крайните цени, като така трябва да се премахне скритата субсидия през изкуствено ниските цени на енергоизточниците. Но равносметката все пак е еднозначна: контролът на правителството върху търговията намаля. В началото на мандата държавата се намесва в определянето на цените на 50% от потребителската кошница, в края на мандата този дял е под 20%; тежестта на облагане на вноса и стоки с мита и такси спада от около 5% през 1996-1998 до около 1,5% за 2000-2001 г., или намаление от над три пъти.

В края на 1997 г. правителството предложи на народните представители два изцяло нови закона – за корпоративното подоходно облагане и за облагане на доходите на физическите лица. Основното в тях е неутралността на новото данъчно облагане на доходите, и относителната простота на определяне на облагаемата основа. Самите текстове на законите са кратки, и още по-важно – към тях не се издават правилници за прилагане. В общи линии са хармонизирани с европейското законодателство. (...) Събираемостта на ДДС непрекъснато се подобрява. Общият ефект на данъчната политика на ОДС може да се обобщи така: “по-ниски ставки, но без преференции и при разширена данъчна основа”. За мнозина това е ефективно увеличаване на данъчното бреме; но, ако не друго, това е пътят към данъчната справедливост.

Правителството на Иван Костов приема закон за лустрацията и е единственото правителство решило да работи в тази насока. КС доминиран от лица засегнати от същия закон го отменя. В последствие нито едно друго правителство не прави опит да го прокара.[/offtopic]
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 07 май 2013 20:45

plamstefanov написа:Всеки си има глава на раменете да мисли, да чете, да има симпатии и да взема решения. Аз имам някаква посока но няма да я споделя, тъй като не искам да агитирам никой или пък да променям мнението на някой. Дори самият аз не съм сигурен дали ще направя правилен избор /точно заради това не искам да агитирам/, но знам, че ще направя всичко възможно този който се е опитал да ме язди и не е оправдал доверието ми, да не може по никакъв начин да ме възседне отново.

Пресметни си внимателно, защото има и вариантът да махнеш някой, който не те е яздил и да сложиш някой, който ще те язди ;) Ти казваш, че не агитираш, но май не е точно така-как мислиш, а? ;)

Thsmith написа:

parvanoff написа:Първо изглежда ти за толкова време не разбра, че позицията на ГЕРБ е, че българската държава няма, нито възможности, нито икономическа изгода да прави една централа. Това казва много за теб. Има две възможности-или не си го рабрал или пък си го разбрал и за да донесеш някакъв позитив на своята партия се опитваш да оплюваш друга. И понеже си запознат с дясно и ляво, я ми кажи точно какви десни неща е направил Костов, които ГЕРБ не са ги направили? ;)

Моля, моооля? Не съм разбрал? Становището на ДСБ за АЕЦ е против от самото начало. Нито за един момент не е била "ЗА" за разлика от вожда слънце. Костов има един голям недостатък относно кампаниите си. Винаги разкрива вижданията си точно и ясно и никога не е съгласен да прави отстъпки и да ги променя спрямо общественото мнение. Липсва му популизма който явно е необходим в България.

[offtopic]Правителството на Иван Костов
Когато избирателите дават подкрепа на ОДС на 19 април 1997 г., вече е ясно, че в България ще има валутен борд. Приемането на Закона за БНБ и Закона за банките бяха, ако не друго, поне символичното начало на мандата на ОДС. Така и трябваше да бъде. Създаването на монетарна стабилност чрез валутен борд намали държавната намеса в стопанската размяна, като:
• Премахна “инфлационния данък”, който за 1996 г. и 1997 г. е над 10% от БВП, а своебразната инфлационна данъчна ставка върху паричните наличности в левове е съответно 75% и 85%; дори разглеждайки целият период от 1991 г. до 1997 г., то тежестта на инфлационния данък е около 7,3% от БВП средногодишно.
• Едновременната законова забрана за финансиране на правителството и търговските банки от централната банка ограничи съществено възможността на правителството да създава бюджетен дефицит, т.е. да “товари” бъдещото поколение с нов публичен дълг.

Ако правителствата преди това на Костов “изземваха” 7,3% от дохода годишно чрез обезценка на паричната единица, то правителството на Костов при борд успяваше да “отнеме” едва 1% от БВП. Не е случаен фактът, че през всяка от годините между 1998 г. и 2001 г.правителството успяваше да събере повече приходи в бюджета от планираното – финансовото министерство, не без натиск и от МВФ, правеше консервативни прогнози за приходите, а оттам – ограничаваше разходите. (...) На българските граждани бе разрешено да откриват банкови сметки в чужбина, на фирмите – да правят инвестиции в чужбина без изрично разрешение, на чуждестранните лица – да участват на местния капиталов и паричен пазар без разрешение.

Правителството на Костов завари множество ограничения пред международната търговия и най-различни форми на намеса в цените на вътрешния пазар. През 1996 г. правителството контролира цените на 52% от потребителската кошница, през следващата година - 45%. В същото време, към юли 1997 г. доходите, обезценени от хиперинфлацията, имат покупателна способност под 70% от тази през 1995 г. В такава обстановка правителството направи по-добрия възможен избор – постепенно започна да премахва регулациите на цените, и същевременно облекчи външната търговия, включително вноса. Аргументите, с които през последните три години се въвеждат защитни мита, особено за земеделските продукти, през 1997 г. и 1998 г. звучаха точно обратно – вносът трябваше да създаде конкуренция на вътрешния пазар, на който оперираха държавни предприятия, фирми на организираната престъпност и едва зараждащия се частен сектор. Експортните такси бяха премахнати окончателно в края на 1998 г., а разрешителните режими за внос и износ на два пъти бяха ограничавани в края на 1997 г. и в края на 1998 г. Същевременно отпаднаха и забраните за износ на определени стоки, които при Виденов трябваше да се продават само на местния пазар, разбира се – по контролирани цени. При едновременното облекчаване на валутния режим, тези промени доведоха до повече конкуренция на местния пазар, повече избор за потребителя и повече възможности за местните предприемачи да разширяват пазарите си извън България.

Цените на дребно на течните горива се освобождават едва през 1999 г. Цените на електроенергията и
топлоенергията продължават да се фиксират от правителството и сега; правителството на ОДС обаче започва постепенен процес на повишаване на крайните цени, като така трябва да се премахне скритата субсидия през изкуствено ниските цени на енергоизточниците. Но равносметката все пак е еднозначна: контролът на правителството върху търговията намаля. В началото на мандата държавата се намесва в определянето на цените на 50% от потребителската кошница, в края на мандата този дял е под 20%; тежестта на облагане на вноса и стоки с мита и такси спада от около 5% през 1996-1998 до около 1,5% за 2000-2001 г., или намаление от над три пъти.

В края на 1997 г. правителството предложи на народните представители два изцяло нови закона – за корпоративното подоходно облагане и за облагане на доходите на физическите лица. Основното в тях е неутралността на новото данъчно облагане на доходите, и относителната простота на определяне на облагаемата основа. Самите текстове на законите са кратки, и още по-важно – към тях не се издават правилници за прилагане. В общи линии са хармонизирани с европейското законодателство. (...) Събираемостта на ДДС непрекъснато се подобрява. Общият ефект на данъчната политика на ОДС може да се обобщи така: “по-ниски ставки, но без преференции и при разширена данъчна основа”. За мнозина това е ефективно увеличаване на данъчното бреме; но, ако не друго, това е пътят към данъчната справедливост.

Правителството на Иван Костов приема закон за лустрацията и е единственото правителство решило да работи в тази насока. КС доминиран от лица засегнати от същия закон го отменя. В последствие нито едно друго правителство не прави опит да го прокара.[/offtopic]

Е, тук аз ти го казах простично, но ти отново не разбра. Толкова ли е сложно да разбереш, че позицията на ГЕРБ винаги е била една и не е свързана със самата АЕЦ, а с изгодата за българската държава и народ? Не е сложно да му се не види... ;)
А мотивите на Костов какви са?

[offtopic]Когато казах да кажеш десните неща, които е направил Костов имах предвид да кажеш нещата, които Борисов не е направил. ;)
ГЕРБ са твърдо за "валутния борд". Освен това РЕАЛНО премахнаха доста бивши ДС-ари от ключови държавни постове, та дори и министър! Нещо, което Костов поне аз не знам да е направил-ако греша ме поправи. ;) Освен това предполагам си мислещ човек и си наясно, че нещо, което е направено от някой и действа и не е променяно си е вид дясна политика. Да не говорим, че даваш за пример и ляв закон... ;)[/offtopic]
Последна промяна от parvanoff на 07 май 2013 21:03, променено общо 1 път.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 07 май 2013 21:01

Thsmith,на какъвто и език да го кажеш,постъпката на Костов е укорителна.Отделно плюенето по Стоянов също не го приемам.Ясно е защо командира впрегна всички усилия за да попречи на Стоянов за КС,но това се вижда от всички и няма как да не отврати сините избиратели.Кандидатурата на ПС за КС бе нещо хубаво за България и лошо за Костов.И той го провали с цялата си мощ!Със зъби и нокти попречи един виден демократ да оглави КС!Какво повече да кажа?Докато Костов не постави националните интереси на България над своите,командира няма шанс да спечели доверието на десните избиратели.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 07 май 2013 21:04

Thsmith написа: Всички помним цирка му с Богомил Бонев и как сам направи Гоце президент.

То това беше само последния пирон в ковчега.Така или иначе Стоянов щеше да си загуби изборите.. основно заради липсата на подкрепа от своите или НДСВ.

А иначе относно правителството на Костов.. според мен хората ще го запомнят с меко казано съмнителната приватизация която направи.Да,тогава изключително много стабилизира държавата,но и по негово време хич не малко далавери бяха.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 07 май 2013 21:12

Thsmith,
Да прибавя към това , което си писал в офтопика, че по същество Костовото правителство на ОДС си беше Програмно правителство.Всички тия икономически стъпки се знаеха предварително във времето , даваше им се гласност и народът (сини , червени , пембени ) слушаха и търпяха.Имам познати комунисти, които през април 1997 година не отидоха да гласуват,защото сърцето ги водеше към червената, а разумът към синята бюлетина.После партийните гаулайтери са ходили от врата на врата да ги хокат.Но начинът на приватизация на някои заводи си каза тежката дума за резултатите на следващите избори.Дори днес един от негласувалите преди 16 години познат ми вика : ".... а бе тоя Костов що не ще да прави коалиция?!" -иска му се на човека Командирът пак да оправя чуждите бакии.

guglata
Контакти:

Мнениеот guglata » 07 май 2013 21:21

Добре де всички плюете Костов, като е окрал държавата и след като има десетки проверки и нищо не е доказано как мамка му продължавате да говорите без да мислите. Да проватизира за без пари, но губещи и фалирали обекти. Колко щеше да струва държавата да ги издържа и да ги изправя на крака, щеше ли да издържи или щеше да фалира ?
За мен Костов е единственият политик на прехода който е стабилизирал България.

plamstefanov
Контакти:

Мнениеот plamstefanov » 07 май 2013 21:29

Parvanoff, нямам намерение да влизам в полемика с теб, тъй като пак ще ме обвиниш, че агитирам, но достатъчно знам поради естеството на работата ми, достатъчно съм чел и съм се интересувал, а също така и изпитал на гърбът си за да си съставя мнение, което пак казвам, че не натрапвам на никого. В края на крайщата форума е за това, да изразим мнението си, а моето е, че всички управлявали ни до сега с нищо не са доказали, че трябва да продължат да го правят.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 07 май 2013 21:37

guglata написа:Добре де всички плюете Костов, като е окрал държавата и след като има десетки проверки и нищо не е доказано

Ама какво има да се доказва.Дали ти ще си продадеш колата за 1лв или 1 млн лв... от гледна точка на закона няма значение.Аз ми е ясно,че са си вързали законово нещата.
Те и кредитните милионери от гледна точка на закона са чисти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 май 2013 22:09

parvanoff написа:Е, тук аз ти го казах простично, но ти отново не разбра. Толкова ли е сложно да разбереш, че позицията на ГЕРБ винаги е била една и не е свързана със самата АЕЦ, а с изгодата за българската държава и народ? Не е сложно да му се не види...
А мотивите на Костов какви са?

Това предполагам, че е от вицовете на къци : 0 Изгодна предполагам е била само когато е имало шанс те да вземат комисионните за АЕЦа вместо БСП. След като не е останало какво да се открадне - вече не е била "изгодна". Истината е, че съответната централа в нито един момент не е била и 1% изгодна и нужна за БГ. Каквато е и позицията на ДСБ от самото начало.

за офтопика ... "Което борисов не е направил" ? Че той едно нещо направил ли е ?

GOLEADOR написа:Thsmith,на какъвто и език да го кажеш,постъпката на Костов е укорителна.Отделно плюенето по Стоянов също не го приемам.Ясно е защо командира впрегна всички усилия за да попречи на Стоянов за КС,но това се вижда от всички и няма как да не отврати сините избиратели.Кандидатурата на ПС за КС бе нещо хубаво за България и лошо за Костов.И той го провали с цялата си мощ!Със зъби и нокти попречи един виден демократ да оглави КС!Какво повече да кажа?Докато Костов не постави националните интереси на България над своите,командира няма шанс да спечели доверието на десните избиратели.

Не съм съгласен с нито един ред от написаното. Всеки обаче си има глава на раменете и преценява сам.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Архив”