Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот doktora25 » 03 май 2013 11:40

styopa написа:
doktora25 написа:
styopa написа:А сега какво пречи?Все пак основно икономиката си ни е частна.Да не мислиш,че някой пречи на Гриша Ганчев например да продава захарни петлета на китайците.Всеки по цял свят си търси пазари и се оправя сам.

Нали се сещаш че има едно такова животно, наречено мито и че ако китайците решат на Гриша Ганчев ще му излезе много по-евтино да ги продава на марсианците. :)

Няма спор.
Обаче специално за пазари европа предлага хич не малък пазар.Малко си опира и до самия продукт дали е добър или не.Ако е лош продукта на Гриша Ганчев не виждам Сидеров как ще успее да го пласира политически на който и да било.
Смисъл такъв поне за мен има едни супер популярни лафове на политиците,а ако ги питаш какво означават и те самите трудно биха ти дали точен отговор(или поне аз за себе си със сигурност не мога да ги разбера).

Не считаш ли, че изискванията за качество на европейския пазар са далеч по-големи, отколкото на китайския например. Че и руснаците не мисля че са се оплаквали от нашите стоки. Европейският пазар е твърде либерализиран, има свръхконкуренция и може да се пробие на него само с много високо качество, което нашият малък и среден бизнес трудно може да постигне. Единствено ни използват в текстилната и преработвателната индустрия заради евтината работна ръка, но кризата удря и тях. За да се спаси икономиката ни имаме нужда от нови пазари: дали ще са руски, китайски, арабски мен не ме интересува, но колкото по-нелиберализирани са толкова по-добре за нас.
И още нещо, предлагаме туристически продукт. Колония от китайци по нашето черноморие не съм забелязал, а все пак са близо 2 млрд. Май и от визовия ни режим зависи. ;)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 03 май 2013 12:12

alexveselinov написа:
Категорично ДПС са многократно по-добра алтернатива от АТАКА ;) Те са много по либерална,уравновесена и опитна партия.

За пореден път се убеждавам колко много малоумници има в този форум...... :shock:

Предпочитам да съм малоумник,отколкото интелигент,който се хваща на всяка популистка идея на Болен ;) Радващото е,че партия АТАКА никога няма да бъде в управлението на страната,така че дискусиите ни са безсмислени ;)

А тесногърдието и ограниченото мислене е задължително за привържениците на АТАКА,така че не ме учудва,защото реагираш така.

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 03 май 2013 12:18

dunavfc написа:
alexveselinov написа:
Категорично ДПС са многократно по-добра алтернатива от АТАКА ;) Те са много по либерална,уравновесена и опитна партия.

За пореден път се убеждавам колко много малоумници има в този форум...... :shock:

Предпочитам да съм малоумник,отколкото интелигент,който се хваща на всяка популистка идея на Болен ;) Радващото е,че партия АТАКА никога няма да бъде в управлението на страната,така че дискусиите ни са безсмислени ;)

А тесногърдието и ограниченото мислене е задължително за привържениците на АТАКА,така че не ме учудва,защото реагираш така.

Виновен си престани да се оправдаваш......
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 03 май 2013 12:18

dunavfc написа:
alexveselinov написа:

Дунав,пишеш глупости!Как ДПС изобщо са алтернатива за България?Аз предпочитам всеки друг да ни управлява,но не и етническата партия ДПС.
Такива партии,на които им пука само за собствения им етнос нямат място на избори!

Потребителски аватар
aguias
Контакти:

Мнениеот aguias » 03 май 2013 12:21

Виждам една форумна коалиция ГЕРБ-ДСБ която ще вади страната от кризата в която те ни натикаха :mrgreen: !
Benfica Lisboa

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 03 май 2013 13:58

doktora25 написа:Не считаш ли, че изискванията за качество на европейския пазар са далеч по-големи, отколкото на китайския например. Че и руснаците не мисля че са се оплаквали от нашите стоки. Европейският пазар е твърде либерализиран, има свръхконкуренция и може да се пробие на него само с много високо качество, което нашият малък и среден бизнес трудно може да постигне. Единствено ни използват в текстилната и преработвателната индустрия заради евтината работна ръка, но кризата удря и тях. За да се спаси икономиката ни имаме нужда от нови пазари: дали ще са руски, китайски, арабски мен не ме интересува, но колкото по-нелиберализирани са толкова по-добре за нас.
И още нещо, предлагаме туристически продукт. Колония от китайци по нашето черноморие не съм забелязал, а все пак са близо 2 млрд. Май и от визовия ни режим зависи. ;)

Ами по принцип според мен не е точно така.Ние нямаме чак толкова някакво огромно производство което нали да не може да бъде пласирано където и да било.Аз пак да си дойда на мисълта всичко е какво всъщност предлагаме.
Хайде ще ти дам пример.През миналата година аз работих в един метало обработваш завод.В моя цех машина след 80те почти не е купувана.Аз днес ако правя 1000 детайла например.. с една нова машина ще правя грубо казано 10 000.Там е основния проблем на нашия бизнес.Да не говорим и колко маймуни бяха(те още са си) който вземат заплата без никаква работа.Просто единици са заводите ала Севлиево или Ловеч.. в който собственика иска да се развиват.Повечето собственици гледат да лапнат някой лев на момента и до там.Един от големите ни бизнесмени какъвто е Банев маса заводи на този принцип ги кара,а в последствие ги унищожи до колкото може.
Иначе като липса на пазари.. самото количество на продукцията е такова,че може да се намести на всякъде.Отделно и си имаме такава възможност.Не съм чувал да имаме някакви огромни ограничения спрямо руския пазар например.

Jürgen написа:Дунав,пишеш глупости!Как ДПС изобщо са алтернатива за България?Аз предпочитам всеки друг да ни управлява,но не и етническата партия ДПС.
Такива партии,на които им пука само за собствения им етнос нямат място на избори!

Ами разбери го по друг начин.Човека предпочита познатото зло спрямо непознатото.
Аз между другото съм горе долу на същото мнение.По-добре Костов,Кунева или ДПС да кажем .. спрямо Атака.Просто защото в момента идеите са им основно да се харесат на хората,а не някакви реалистични.Отделно и в парламента какви ли не пируети е правил Сидеров.Да не говорим и какъв екип е зад Сидеров...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 май 2013 15:09

styopa написа:Ами по принцип според мен не е точно така.Ние нямаме чак толкова някакво огромно производство което нали да не може да бъде пласирано където и да било.Аз пак да си дойда на мисълта всичко е какво всъщност предлагаме.
Хайде ще ти дам пример.През миналата година аз работих в един метало обработваш завод.В моя цех машина след 80те почти не е купувана.Аз днес ако правя 1000 детайла например.. с една нова машина ще правя грубо казано 10 000.Там е основния проблем на нашия бизнес.Да не говорим и колко маймуни бяха(те още са си) който вземат заплата без никаква работа.Просто единици са заводите ала Севлиево или Ловеч.. в който собственика иска да се развиват.Повечето собственици гледат да лапнат някой лев на момента и до там.Един от големите ни бизнесмени какъвто е Банев маса заводи на този принцип ги кара,а в последствие ги унищожи до колкото може.
Иначе като липса на пазари.. самото количество на продукцията е такова,че може да се намести на всякъде.Отделно и си имаме такава възможност.Не съм чувал да имаме някакви огромни ограничения спрямо руския пазар например.

Не считаш ли че търсенето трябва да предхожда предлагането? Този Банев дето го цитираш не би ли предпочел вместо да ликвидира заводи, да строи такива, ако знае че продукцията ще му бъде изкупена? Няма ли да иска да вдигне някой хотел или китайски ресторант, ако знае че през лятото ще дойдат в еди-кой си курорт няколко десетки хиляди китаеца? Представи си ако се отворят тези пазари какъв огромен инвеститорски интерес ще се появи.
styopa написа:Ами разбери го по друг начин.Човека предпочита познатото зло спрямо непознатото.
Аз между другото съм горе долу на същото мнение.По-добре Костов,Кунева или ДПС да кажем .. спрямо Атака.Просто защото в момента идеите са им основно да се харесат на хората,а не някакви реалистични.Отделно и в парламента какви ли не пируети е правил Сидеров.Да не говорим и какъв екип е зад Сидеров...

Разбирам ти гледната точка, и аз гледам като на по-малко зло една коалиция между БСП, ДПС и Кунева, предвид опасността от втори мандат на ГЕРБ, но има и едно друго виждане. Много хора искат промяна на статуквото и радикални промени. Според мен е задължително да има в парламента партия, противопоставяща се на либерализма, изповядваща протекционизъм и имаща скептично отношение към ЕС. Атака в много отношения е такава партия. Притежава и интересни идеи за икономическата политика (несериозно е това за 1000 лв заплата), но мерките които предлага за повишаване на доходите заслужават внимание. Проблемът обаче е че Атака има и немалко минуси, повечето от които ги спомена, но аз ще добавя най-важният - подклажда етническо напрежение.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 май 2013 15:14

Даааааа ..... до какво води гледането на турски сериали - баба Айше от Делиормана или от Родопите по-голям либерал от всеки обезверен българин! :o

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2013 15:27

Външната ни политика е тотално объркана. Най-добре е да се насочим към страни, с които в миналото вече сме изградили някакви контакти, с които вече се познаваме както се казва. Лично за мен една от най-подходящите страни (да не кажа най-подходящата), към която трябва да се ориентираме по отношение на внос-износ, привличане на инвестиции, създаване на трайни културни връзки е Виетнам. Основните причини са две. Първо, страната се развива изключително добре икономически, една от най-бързо развиващите се държави, като прогнозите са, че до десетина години вече ще е сред 20-те най-силни икономики. И второ, по-важно, голяма част от заемащите високи постове в държавата, също и от бизнесмените са живяли и завършили образованието си точно у нас. Тези хора знаят къде е България, държавата ни все пак им е дала нещо и е много по-лесно сближаването с тях.
Подходящи партньори са и други бързо развиващите страни като Китай, Индия и др., с които нямаме някакви трайни отношения, но те пък се нуждаят от навлизане в Европа и също може да се постигнат добри споразумения и за двете страни. Само че тук много важни са преговорите, а при тях ние ставаме за смях. Един пример: Не може да отиваш на преговори с Катар и да изпращаш жена (Лиляна Павлова) да преговаря. :roll: Пълен майтап. Това показва, че изобщо не си в час и не си запознат с културата, религията, с отношението към жените в тези географски ширини.
Със Западна Европа е доста по-трудно, за тях сме си народ втора ръка.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2013 15:34

doktora25 написа: Проблемът обаче е че Атака има и немалко минуси, повечето от които ги спомена, но аз ще добавя най-важният - подклажда етническо напрежение.

Само че това не е минус, особено в нашата действителност. Нещата не отиват към добро, но всеки подминава проблемите с етническите групи у нас, за да не подклажда етническо напрежение...
Знаеш ли коя нация са най-големите националисти? В тяхната държава няма роми, те си се имат за най- и всички други са под тях. И в същото време са една от най-развитите държави. Да си националист не е лоша дума.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”