styopa написа:doktora25 написа:styopa написа:А сега какво пречи?Все пак основно икономиката си ни е частна.Да не мислиш,че някой пречи на Гриша Ганчев например да продава захарни петлета на китайците.Всеки по цял свят си търси пазари и се оправя сам.
Нали се сещаш че има едно такова животно, наречено мито и че ако китайците решат на Гриша Ганчев ще му излезе много по-евтино да ги продава на марсианците.
Няма спор.
Обаче специално за пазари европа предлага хич не малък пазар.Малко си опира и до самия продукт дали е добър или не.Ако е лош продукта на Гриша Ганчев не виждам Сидеров как ще успее да го пласира политически на който и да било.
Смисъл такъв поне за мен има едни супер популярни лафове на политиците,а ако ги питаш какво означават и те самите трудно биха ти дали точен отговор(или поне аз за себе си със сигурност не мога да ги разбера).
Не считаш ли, че изискванията за качество на европейския пазар са далеч по-големи, отколкото на китайския например. Че и руснаците не мисля че са се оплаквали от нашите стоки. Европейският пазар е твърде либерализиран, има свръхконкуренция и може да се пробие на него само с много високо качество, което нашият малък и среден бизнес трудно може да постигне. Единствено ни използват в текстилната и преработвателната индустрия заради евтината работна ръка, но кризата удря и тях. За да се спаси икономиката ни имаме нужда от нови пазари: дали ще са руски, китайски, арабски мен не ме интересува, но колкото по-нелиберализирани са толкова по-добре за нас.
И още нещо, предлагаме туристически продукт. Колония от китайци по нашето черноморие не съм забелязал, а все пак са близо 2 млрд. Май и от визовия ни режим зависи.