Мнениеот Der Schmarotzer » 27 апр 2013 20:02
Няколко неща ми направиха впечатление:
1. Въпреки, че играят няколко седмици сряда-събота, днес в последните минути отборът мачкаше, както и срещу Локото последните минути, както и срещу прехваления отбор на Литекс, които последните двадесет минути не можеха да ходят.
2. Почти всяка първа топка беше наша, пресичане на пасовете, разстройване на играта на онея, гонене до дупка на човека си и това целия мач.
3. Слава Богу, този път не пусна белия негър - Прохазка. Т.е. адекватността на състава и на смените.
4. Великолепна игра на Велев.Трябва му още малко самочувствие за да стане основен стълб в средната линия на отбора.
5. Страхотно включване на Вутов.
6. Страхотната находка с тези удари отдалеч през второто полувреме - според мен това беше една от най-големите изненади за червените.
Проблемите:
1. Защитата отново не си комуникираха в доста ситуации - някой спомена за Мюлдер - той обикновено оставаше или сам, или срещу двама противникови играчи. Има чувството, че го оставяха така за да се наслаждават на шпагатите му.
2. Йовов отново не се връщаше да помага на защитата и гледаше до гола мача отблизо.
3. Силва до гола беше пълен фигурант, не се движеше, не пресираше противниковите футболисти, които изнасяха топката. От три положения не може да вкара нито едно. Такива в БГ с лопата да ги ринеш.
4. С изключение на Велев останалите в средата на терена играеха ролята на Присо в Левски, свършат по-трудната работа, а накрая не знаят какво да правят с топката. На няколко пъти при числено предимство на сините вместо да завърши в гол, започваше контраатака на противника, поради ненавременното и грешно отиграване на Йовов, Гари или Рамос.
5. Гари може да играе като втори център, само ако с него в двойка е Де Карвальо, със Силва, да играеш по този начин е кауза пердута.
6. В нападение, доста пъти Гари го оставяха да се оправя сам с няколко противникови играчи, вместо да му помогнат.
7. При изнасянето на топката от футболистите на Левски, играчите от средната линия и нападателите с изключение на Гари, играеха много статично. При подаването на топката вместо да я атакуват я чакаха на гюме и така се губеха ценни секунди от развитието на атаката.
Заключение:
Отборът е много добре подготвен физически и психически, т.е. чудесната предсезонна подготовка сега дава резултати. Тактически обаче стои все още на доста посредствено ниво и трябва доста работа.
Личното ми мнение е, че Вутов спокойно може да изкара и повече от 10-тина минути в такъв мач - когато влезе колкото и смешно да изглежда сравнението, все едно виждам сплав от качествата на Павката Панов в най-добрите му години и зрелия бате Начко Михайлов.
Аз казах хау!
Ние сме Левски, Левски (София)!!!