Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот doktora25 » 12 апр 2013 19:58

Tommi написа:Но пък е напълно възможно идващите отдолу също да са симпатизанти на БСП. ;) Реално погледнато алтернативите на БСП не постигат никакви резултати, с които да убедят хората, че са по-добри. С цитати на Тачър, Чърчил и други не става, трябва да се постига нещо. Като прибавим и че вече на практика няма ляво-дясно, то най-вероятно и занапред ще има приблизително равно разпределение на поддръжниците.

Когато се появят,а съм сигурен че това ще стане, разпределението няма да е толкова равно. ;)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 12 апр 2013 22:12

Madridist написа:Ето нещо интересно от последните дни свързано с един настоящ кандидат-депутат :

Пълната версия на видеозаписа на ареста на бившия военен министър Николай Цонев показва, че излъченото по телевизията преди 3 години е редактирано.
Записът показва как настоящият председател на партия “Нова алтернатива” отказва да падне на колене, след като вече е закопчан с белезници, както му нпарежда градсият прокурор Роман Василев. При скандалното: “Тъй като сте си абсолютен престъпник… колеги, както за всеки един престъпник - както трябва: Долу на земята, на колене!”, отговаря: “Стреляй, на колене няма да падна!” Вижда се как Цонев отказва на два пъти да бъде третиран като “абсолютен престъпник” и в крайна сметка кляка не доброволно, а след като бопаджиите го натискат надолу. Мярката е бизсмислена, защото той вече е с белезници и е направена само с цел спектакъл за новините.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PEWPm1p0Tiw

Абсолютна излъгация! Да го разкарваш този човек по толкова показен и грозен начин из коридорите на ВМА като някакъв наркодилър.. Нямам думи! Роман Василев да излезе и да каже, защо си позволява подобно позорно отношение към човек, който доскоро е бил министър на България, при това без да има нито едно доказателство!!! Срам за Цветанов и тази шайка от Гдбоп!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 апр 2013 22:35

RedeviL написа:
Madridist написа:Ето нещо интересно от последните дни свързано с един настоящ кандидат-депутат :

Пълната версия на видеозаписа на ареста на бившия военен министър Николай Цонев показва, че излъченото по телевизията преди 3 години е редактирано.
Записът показва как настоящият председател на партия “Нова алтернатива” отказва да падне на колене, след като вече е закопчан с белезници, както му нпарежда градсият прокурор Роман Василев. При скандалното: “Тъй като сте си абсолютен престъпник… колеги, както за всеки един престъпник - както трябва: Долу на земята, на колене!”, отговаря: “Стреляй, на колене няма да падна!” Вижда се как Цонев отказва на два пъти да бъде третиран като “абсолютен престъпник” и в крайна сметка кляка не доброволно, а след като бопаджиите го натискат надолу. Мярката е бизсмислена, защото той вече е с белезници и е направена само с цел спектакъл за новините.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PEWPm1p0Tiw

Абсолютна излъгация! Да го разкарваш този човек по толкова показен и грозен начин из коридорите на ВМА като някакъв наркодилър.. Нямам думи! Роман Василев да излезе и да каже, защо си позволява подобно позорно отношение към човек, който доскоро е бил министър на България, при това без да има нито едно доказателство!!! Срам за Цветанов и тази шайка от Гдбоп!

Само за хора като теб,може да има разлика в престъпленията извършени от Пешо от Стара Загора или министъра,президента или някой депутат.Като е бивш министър,да го галят с перце ли ? Всички са равни пред закона ! А това,че съдът го оневини изобщо не означава,че той не е престъпник...

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 12 апр 2013 23:38

Приятелче, прочетох внимателно коментара ти, но не така и не намерих отговор, как болен чавес лидеров ще вдигне минималната заплата до 1000 лева, а минималната пенсия до 500 лева?

Изображение
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 апр 2013 23:56

Алекс Веселинов,доколкото съм останал с впечатление,че си буден човек,работодател,ти лично вярваш ли,че Сидеров,може да направи минималната заплата 1000 лв. а пенсията 500 лв ? Кажи ми лично,твоите убеждения по въпроса...За другите точки от програмата,не виждам смисъл да отварям тема...

ПП:Между другото сега като се зачетох по подробно около програмата на Атака,бих казал със сигурност,че лявото им приляга доста 8-)

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 13 апр 2013 10:39

dunavfc написа:Алекс Веселинов,доколкото съм останал с впечатление,че си буден човек,работодател,ти лично вярваш ли,че Сидеров,може да направи минималната заплата 1000 лв. а пенсията 500 лв ? Кажи ми лично,твоите убеждения по въпроса...За другите точки от програмата,не виждам смисъл да отварям тема...

ПП:Между другото сега като се зачетох по подробно около програмата на Атака,бих казал със сигурност,че лявото им приляга доста 8-)

Нали знаеш че обещанията на политиците са по скоро пожелателни, това особено важи за тези от БГ.Лично аз смятам че е дошло време на власт да дойде някой луд и да смени статуквото.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 11:12

RedeviL написа:1.Айде пак започна старата песен на нов глас - как всичко през 2009-та беше истинско и как "гадните комуняги" (наистина ли не употребяваше такива думи или съм се заблудил) проливаха кръв без да се вслушат в гласа на народа! И до какво всъщност доведоха протестите тогава, което да не видяхме на сегашните в три пъти по-големи размери? Нима на сегашните нямаше кръвоприлития..? Когато един човек, който излиза в предния ден и ясно заявява своите намерения да НЕ подава оставка, напълно нормално е да очакваме точно това! Кои конкретни отговори дадоха от ГЕРБ на протестиращите? Да не би да имаш предвид тези дадени на изманипулираната пресконференция с Даниела Пеловска, която веднага след това бе отлъчена от всички протестиращи групи! Между другото, отнемането лиценза на ЧЕЗ не беше ли един от отговорите, даден на протестиращите? Какво стана? Работите май се оказаха, че не са толкова прости, колкото ги изкарваше ББ..
2.Ми не е толкова просто, колкото го изкарваш.. Едно евентуално изкарване на мандата от страна на ГЕРБ би означавало тотално сриване на доверието в партият! Това бе предвидливо пресметнато от вашите лидери. И тук смятам, че си противоречиш! Казваш, че са имали възможност те да направят проверките и както се изрази "да натрупат девиденти", защо тогава не останаха ами подвиха опашка? Нали по този начин щяха да се харесат в очите на хората, които още в началото на протестите ясно заявиха, че не искат оставки, а правителството да си свърши работата! Като е правителство, което си открива грешките и следователно си подава оставката, защо тогава същите тези хора се канят да управляват отново?
3.Според кого? Мира Радева? Облъчването е ясно откого идва! А щом тотално сринатото доверие към ГЕРБ все още те топли, ОК! (ГЕРБ получиха пълното доверие на хората преди 3.5 години)

П.П. За теб всичко, уличаващо и дискредитиращо доверието в ГЕРБ, е манипулация и лъжа! Със сигурност не твърдя, че в последните протести не е имало вмешателства и опити за яхване на вълната, но наистина ли смяташ, че всичко е инсценирано, за да се срине доверието в ГЕРБ? Много причини за протестите могат да се свържат с манипулации и лъжи, но 6 изгорели човека като факли само за месец.. Хайде стига! Не видях да пишеш нещо затова или уместно го пропускаш.. Кажи ми, кога са ставали такива ужасни трагедии в нашата страна? Или сега пак ще ми кажеш - ми те това е... отрицателната енергия се предава от един на втори, трети и т.н.?
Откъде накъде ще твърдиш, че съм манипулиран от ефекта на тълпата? Познаваш ли ме, че говориш с такава точност за мен и защо смяташ твоята гледна точка за вярна в случая? Защо това, в което вярвам трябва да е изцяло манипулирано, а твоето да е истина? Нима ти не бълваш 1:1 с лидерите на партия ГЕРБ и защо това да не е един вид манипулация спрямо теб и други като теб? Казваш, че не предлагам нищо, а в същото време какво предлагаш ти? Нека гласуваме за ГЕРБ, справят се добре, строим магистрали, в момент на криза е напълно нормално да обедняваме, така че не се притеснявайте! Това ли? Какво реално предлагат на малкия и среден бизнес, защото лично аз не съм чул нито един бизнесмен да ги похвали с нещо конкретно.. Напротив!
Мислиш ли, че в условия на криза може да се оправи абсолютно всичко? При това с хора, които ги мързи да работят-знаеш как е по институциите предполагам? С корумпирани хора навсякъде-лесно ли е мислиш? Че почти няма честни хора, които и да са кадърни, а и да са работливи-мислиш ли, че е пълно с такива в България? Защото има администрация във всички сфери на общественият живот и за да се оправят тези неща не стига труда само на един министър-председател, нали се сещаш? ;) Хубаво е да помислиш върху тези неща. Както и върху това кой-какво е направил в политиката като цяло досега? Как е възможно да се оправят нещата? Дали с критики и плюване-понякога истински критики, понякога компромати-какво може да промени това според теб? Така ли ще се оправи положението в страната ни

Ето тук съм напълно съгласен с теб и не знам защо си останал с впечатление, че не смятам така! Лека вечер! И предварително се извинявам, ако съм допуснал правописни или пунктуационни грешки, но предвид часа, в който пиша, смятам е нормално...

1. Ако намериш някъде да съм употребил думата "гадните" или нещо от този сорт ще ти се извиня моментално! ;) И като цяло не виждам какво имаш предвид в цялата си първа точка. Първо казваш, че кръвопролитията били манипулирани-това означава ли, че не са кръвопролития? Хубаво е да си подредиш мислите. Протестите тогава доведоха до някои неща, когато обаче падна това правителство. Щом не знаеш кои са били те, очевадно не си запознат с тези протести и не знам как може да ги коментираш, когато не си запознат? :shock: Виждам, че и с много други неща не си запознат. Като например, че в момента тече проверка, която ще установи дали може да се отнеме лицензът на ЧЕЗ. Може би тази проверка щеше да протече по-бързо, ако ГЕРБ бяха останали на власт, но нали протестиращите "уж" искали нещата да се оправят, а се оказа, че искали съвсем други неща, а то е да свалят правителството, за да няма кой да реши тези проблеми още няколко месеца поне, ако въобще някой от следващите правителства посмее да ги реши. Сега се чува ясно от почти всички институции свързани с това, че ще се вдигат цените на тока, а не съм видял по улиците някакви огромни всенародни протести-или се лъжа? Това като на умен човек какво ти говори? И с друго не си запознат-дали е изманипулирана пресконференцията или не, ти няма как да знаеш-това първо. Второ протестиращите потвърдиха, че листът с исканията е одобрен от всички, които са били в комитета на протестиращите, но сигурно и това не си чул или се правиш, че не си чул. Тогава какво е изманипулираното? Той си даде отговор точно на въпросите на протестиращите и това е факт. Нещо, което май ти е непознато и по-надолу ще ти кажа защо.
2. Този въпрос май ти се опитваш да го искараш прост, а той наистина не е. Първо-аз говоря с факти и защо, ако правителството на ГЕРБ бе останало можеше да натрупа девиденти-това са съобразяване с искания на протестиращите, евентуално отнемане на лиценза на ЧЕЗ, довършване на още отсечки от магистрали, поставяне началото на Набуко, вдигането на пенсиите е предвидено за май, доколкото се сещам, а ако пък бяха и популисти-щяха да намалят цената на тока, да вдигнат заплати, да намаляват данъци и т.н., но слава Богу не са. И долу ти казаха-разграничавай нещата. Първо ГЕРБ казаха, че няма да бягат от отговорност и ще изкарат мандатът си до края, но тук имаме инзвънредни обстоятелства, които не си заслужават цената да се изкарва на инат още няколко месеца, за сметка на ескалиране на напрежението! И се кандидатират отново да управляват, защото по време на цялата предизборна кампания ще могат да обяснят грешките си, да се поучат от тях, да управляват без да ги повтарят, да дадат новите си решения по текущите проблеми и всеки от избирателите отново да прецени на кого да даде подкрепата си, което е напълно нормално. Ако на изборите те отново са първа политическа сила, както е според абсолютно всички социологически изследвания, ти как може да твърдиш, че народът не ги одобрява? Нима не ти е ясно нещо толкова просто? :shock:
3. Пак ще ти повторя, защото е ясно, че не се интересуваш от политика-според абсолютно всички статистици ГЕРБ за момента са първа политическа сила-дали с един, дали с половин или 10 процента-факт е, че според всички проучвания, сериозни и несериозни, според всички анкети ГЕРБ са първи, но понеже тези факти не ти изнасят ти се опитваш да пробуташ някакви твои си виждания... Дали мен пък ме топли доверието към ГЕРБ е съвсем друг въпрос-нито съм член на тази партия, нито съм част от техни структури, където и да е било, така че лично аз не съм засегнат от това. Но понеже попита ще ти отговоря-не ме топли, че все още комунягите и дпс събират толкова много гласове-лично бих предпочел всички останали-Костов, СДС, та дори и Атака, и РЗС-с две думи почти всички! ;) И си имам мнение и го защитавам, като ти отговарям на абсолютно всички въпроси, както си забелязал дори и на неудобните за мен! За разлика от теб! Така и не ми отговори какво е положителното на твоите критики, които за мен да уточня не са критики, защото са някакви твои свободни съчинения без никакви факти и доказателства-поне за повечето неща!
П.П. Това за изгорелите хора не желая да го коментирам, защото не е редно да се обсъждат мъртви хора-направих грешката да си кажа мнението на няколко места, но не смятам, че е редно да говоря против хора, които не са между живите-предлагам ти същото и на теб! За манипулации-та аз го казах бре човек. Да ти го повторя, че не разбираш ли? Как може да говориш за ограничаване на свободата на словото и за диктатури, а в същото време да плюеш като селяндур именно по тези, които уж ограничавали тази свобода? Та това е абсурд-не се ли усещаш? И тези манипулации не са една и две. Ти сам се отрече няколко пъти-имало кръвопролития, нямало чак толкова. Зададоха ти въпрос, даже няколко пъти-ти след колко кръвопролития щеше да се откажеш от властта, но не отговори, защото не ти е удобно! Ами така не е честно-не смяташ ли? Да отговаряш избирателно, на каквото ти е изгодно, а да питаш защо не съм ти отговорил по темата за самозапалилите се? А аз ти обясних все пак защо не съм ти отговорил. Ще ти кажа защо си манипулиран и по-нагоре го написах-защото говориш абсурдни неща и дори не отговаряш как е възможно това?!? Говориш без доказателства, а ми казваш, че не си манипулиран или не опитваш да манипулираш. Къде са ти доказателствата и фактите за какво е подал оставка Борисов? Къде? Те ли го казаха или бс/к/п? Казваме ти, че според всички налични факти ГЕРБ са първа политическа сила, а ти все още питаш защо ли са толкова нагли, че като ги подкрепя по-голямата част от народа те се кандидатират отново! А я си покажи едно старо мнение, където си написал същото за Костов, за бс/к/п, Кунева? Нима тях народът ги иска или ти искаш само ГЕРБ да критикуваш? И защо ли? Справедливо и нормално ли е според теб, ако си безпристрастен? Май това е ефектът на тълпата, а? ;) Понеже всички плюват по ГЕРБ, та и ти така, защото е модерно... Виждаш, че не е необходимо да те познавам, а просто да чета какво си писал! И с теб не водим дискусия за пръв път, така че лека-полека вече си създавам някаква картина за теб и е нормално. И още нещо странно-след като си съгласен с цитата от мнението ми защо още се чудиш, че ГЕРБ искат да довършат нещо, което са започнали и е ясно, че не може да се промени толкова бързо? Виж колко много въпроси възникват като прочете човек нещата, които си написал. Виждам, че си писал, че кръвопролитията били предизвикани от лумпени-та нали и ГЕРБ това казаха. А нима не трябва да се съобразят с обстановката или ти без доказателства отново ще обвиниш ГЕРБ, че са платили на тези лумпени? ;) А кръвопролитието си е кръвопролитие-независимо дали е от лумпени, дали е от обикновени граждани или дори и от подръжници на някои партии-или не си на това мнение? И ако няма значение какви са причините за кръвта, тогава какво се преекспонира? :shock: А после за теб е някаква луда излагация, че човек, който е подозиран и подведен под съдебна отговорност му се слагат белезници и се кара да падне на колене... А не виждам да се възмущаваш, че той не изпълнява заповедите на полицията... Стига двойни аршини-именно това, колега ме навежда на мисълта, че или си заразен от ефекта на тълпата, или пък си член на някоя партия, която има интерес да се намали подкрепата към ГЕРБ-за второто не съм видял някакви предпоставки и по моята логика остава първото. Има и трето, но се надявам да не е така-да си глупав и да се замисляш над нещата, но да не виждаш ясни неща. Както аз ги нарекох няколко пъти-абсурдни неща... А дали аз повтарям някакви думи на ГЕРБ-може би ще прозвучи малко надуто, за което се извинявам, но може да прочетеш мненията ми и да видиш, че съм казал много неща, които ГЕРБ са казали след мен-и не е сложно, просто трябва да помислиш над наличните факти и събития... Ако искаш отговаряй на другите въпроси, това си е твой избор. Но наистина е важно поне да кажеш какво градивно виждаш в това да се плюе само по ГЕРБ-може би всички останали са чисти като сълзица? ;) И още един двоен аршин-питаш какво са постигнали протестите 2009-та-аз мога да ти кажа няколко конкретни градивни неща-промяна на изборният закон, прозрачност при разпределение на средствата от ЕС и по-голяма усвояемост-ето две в бързината. А какво постигнаха тези протести?!?! Нещо, което е конкретно и градивно? Казвам всичко това без лоши чувства-аз лично искам държавата ни да се оправи и това е най-важното за мен и по мои убеждения това може да се получи като се държат, колкото се може по-далеч от властта партии като бс/к/п и дпс-по ред причини, които неведнъж съм споменавал, а в момента реалната ситуация е такава-единствено ГЕРБ имат шанс да предодвратят това да се случи. При други обстоятелства може би щеше да има една чисто градивна дискусия ГЕРБ или останалите десни партии, но с техните рейтинги просто си мисля, че тя е излишна към момента-както казах отново мое мнение... По същата причина мненията са ми километрични, а не един ред, защото смятам тази дискусия за важна и смятам, че е полезно да се води безпристрастно и с факти. Дори да сгреша, не ми е проблем да призная грешката си-реално не търся имидж тук, реално не гоня някакви интереси и като цяло аз съм маловажен-важно е държавата да върви напред и всичко, което казвам е нещо, което смятам, че е именно в тази насока...
П.П.2 Изтрил съм някои усмивки в мнението ти, за което се извинявам, тъй като ми пише, че не мога да пусна мнението, заради прекалено много усмивки :lol:
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 13 апр 2013 14:12

alexveselinov написа:
dunavfc написа:Алекс Веселинов,доколкото съм останал с впечатление,че си буден човек,работодател,ти лично вярваш ли,че Сидеров,може да направи минималната заплата 1000 лв. а пенсията 500 лв ? Кажи ми лично,твоите убеждения по въпроса...За другите точки от програмата,не виждам смисъл да отварям тема...

Нали знаеш че обещанията на политиците са по скоро пожелателни, това особено важи за тези от БГ.Лично аз смятам че е дошло време на власт да дойде някой луд и да смени статуквото.

Пич,държавата не е увеселителен парк ! Да дойде някой луд,не го виждам изобщо като някаква алтернатива...Ще дойде Сидеров и ще смени статуквото ? Да ще го смени,като ни изгонят от ЕС,започне се една свещена религиозна война,скъсат се отношенията с Турция и заробването ни отново от Русия,това ще е промяната на статуквото.Ако Волен Сидеров някой ден дойде на власт,това ще бъде краят на нашата страна за много дълъг период ! И всички които в момента подкрепяте тази партия,ще бъдете съучастници !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 апр 2013 14:32

alexveselinov написа:Изображение

Това официално обявената програма ли е? :shock: Леле, майко...
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”