Groti
и този път много точно мнение, съгласен съм с теб, приятелю!
Като либерален икономист

съм за ненамеса на държавата в бизнеса, но принципа laissez-faire не бива да се абсолютизира.
приватизацията на футболни клубове не е като да продадеш павилион - поради големият брой фенове и общественния интерес.
И парадоксът - тук е заложен сериозен обществен интерес без възможността той да бъде упражнен от обществото.
Това вече е минало, факт е че клубовете са ТД, може би трябваше да се остави златна акция, която да се ползва от представителна организация на феновете или от Министерство на спорта, не знам, пък и вече е минало.
Малка предистория и сходен пример - преди години имаше непрозрачност относно сключените енергийни сделки на Станишев с Русия.
В-к Капитал излезе със Заявление за разкриване на информация поради големия обществен интерес.
Това което сега може да се направи - просто нахвърлям - който е юрист и е компетентен може да поема -
- по аналогия с горното - да се разкрие собствеността на отбора, кой точно държи акциите,
източник на капитала за придобиването им, съответстват ли доходите на лицата и платените данъци (НАП)със стойността на притежаваните акции и т.н. Това трябва да се доразвие, но идеята ми е:
Заявление за достъп до определен кръг информация на футболен клуб Левски, представляващо търговско дружество, но концентриращо силен обществен интерес. Може да излезе нещо от това, предполагам.
Идеята е да атакуваме Батков не само с протести и освирквания, но да му създадем дисконфорт и по този начин -
да бъде задължен да оповести определена инфо.Батков е слаб адвокат и дребен хитрец, така че със сигурност може да бъде поставен в шах.
Още нещо. Това заявление може да бъде внесено със съдействието на Министъра на спорта или да се търси съдействие от него.
Така или иначе, министрите на Бойко търсят популярност сега и това може да се използва в положителна посока.
Ами горе долу това е. Няма да имам време да се ровя в детайли, дано нещо се получи и по този начин.
Groti, мисля да те предлагам за шеф на фенклуба, без майтап, такъв човек с емоции но трезвомислещ и разумен трябва да представлява феновете.
Правя номинация в момента. А силата на forum.gong.bg/levski не може да се подценява.
Авторът на темата: Ще спре ли..