Обичам Левски написа:Дядо Неофит беше русенски митриполия и цяло Русе много го обичаше,защото той е много добър и скромен човек.
Дай Боже да е истина!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Обичам Левски написа:Дядо Неофит беше русенски митриполия и цяло Русе много го обичаше,защото той е много добър и скромен човек.
dozo написа:"Православието е масово разпространено в Беларус, България, Гърция, Грузия, Етиопия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, и Украйна". Ха честито - не виждам какви очаквания трябва да имаме...
v.r.s. написа:dozo написа:"Православието е масово разпространено в Беларус, България, Гърция, Грузия, Етиопия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, и Украйна". Ха честито - не виждам какви очаквания трябва да имаме...
Също така в Палестина, Сирия, Египет и други източни страни, макар и не чак толкова масово.
А ти наясно ли си какво е Източното Православие и защо е наречено така, къде трябва да е разпространено то, вероятно в Западна Европа. И какви очаквания би трябвало да имаме към него, какви точно са твоите очаквания?
mistreated написа:Само на мен ли ми направи впечатление как беше обявено името на новия патриарх?
Да не би да се намирахме на обявяването на печелившия от Биг Брадър?
Не-о-фиииит!
dozo написа:А на тебе ясно ли ти е брато, че всички митрополити - с изключение на ловчанския(когото не избраха между впрочем) - са били доносници в ДС? Случайно да ти прави впечатление, че няма нито една, ама нито една православна държава, която да е читава? Значи има нещо много, ама много сбъркано в православието - неоправдана гордост, високомерна надменност, лицемерие - всичко това което Библията отрича. И някаква трагикомична ритуалност - на която станахме свидетели днес. Ами кажи ми, как да им повярва на такива смешници човек, че могат да го водят в правия път?...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 14 госта