Протести срещу ЕРП-тата!Анкета: Да се национализират ли ЕРП?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Да се национализират ли ЕРП-тата?

Да
121
67%
Не
59
33%

Общо гласове: 180

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Re: Колко ви е сметката за ток?

Мнениеот Blagoy » 16 фев 2013 17:38

Даниел вероятно е имал късмета да стане програмист, примерно. Те са едно от малкото изключения, чиито труд се уважава в България. Не всеки може да стане програмист, уеб-дизайнер или разработчик на софтуер. Аз, например, съм икономист, с което не смятам, че съм по-малко квалифициран, или че съм мързелив и съм положил по-малко усилия и ресурси, за да придобия дипломите си. Не смятам, че и работата ми е спокойна, напротив- съпроводена е с голям стрес и напрежение, често оставам след официалния край на работния ми ден. Но вземам 10 пъти по-малко от Даниел (ако е вярна цифрата, която той ни обявява).
Да, успявам да се справя някак си със сметките за ток, парно и вода, с наема и издръжката. Но всичко това е съпроводено с много пестене и лишения.
И пак пиша- не мисля, че съм мързелив, глупав или неспособен, колкото и нескромно да звучи. Но въпреки това, не мисля, че живея живот, в който да съм спокоен, че ще имам достатъчно средства, за да посрещна разходите си и да мога да си позволя някои "луксове", които си позволяват хората с моята квалификация и образование на запад, например.
Българите имаме една много добра поговорка за ситуацията на Даниел- "Ситият на гладния не вярва!"
Последна промяна от Blagoy на 16 фев 2013 17:45, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:43

Red Warrior написа:Най-важното е човек да обича професията си. Да не се подвежда по желанията на мама, тате и модата в момента. Човек може да е адвокат, но ако е некадърен адвокат ще бъде беден. От друга страна, може да е завършил "история", но ако е добър историк, пише интересни книги, продава ги и т.н. - ще живее добре. 8-)

Важно е сутрин човек да става и да се усмихне, защото знае, че денят ще е ползотворен - той ще помогне на много хора, а вечерта ще се прибере пак при любимия човек и ще му разкаже колко ползотворен е бил деня и колко добрини е свършил за околните и после за себе си, защото помагайки на другите в края на месеца старата Нокиа ще изпищи от СМС - Мараба, днес ви е преведена заслужената и достатъчно добра заплата, която ще ви подсигури, че няма да мислите за обири на банки - 2 х 400,500лв.! Благодарим за положения труд!
Е това е моята представа за щастливо работническо битие. :)

ttt
Контакти:

Мнениеот ttt » 16 фев 2013 17:45

Кировец написа:
ttt написа:21лв и некви стинки. Парното ми е 100лв прогнозен дял, като го смятам какво показва ще е около 80-90.

ПП Понеже гледам сте се забързали да гледате по другите държави, не знам колко от вас са били на гурбет. Само ще предупредя тея дето не са били - че там никой не ви очаква с балата с пари и че там я има абсолютно същата шуробаджанащина и връзкарство 8-)

То като гледам в България работодателите са се изпъчили на входа на предприятията си и раздават пари на всеки, който иска да им работи.
Чудно как всеки, който е работил в чужбина се оплаква колко трудно било и там, ама след месец-два - аре обратно с чартъра, че тука в България па хич не се търпи! :lol:
Вярно е, че има и пре****и, но тогава вече лъсва кой какво може - там си на друга база. Аз не се страхувам от работа, а камо ли добре платена.

Не бе аз само споделям. Терминал 1 и 2 почти всеки знае къде са. Само после да няма ама тия здравни осигурвки що стуват толко, тоя лекар що ми иска чеитирцифрена сума да ме излекува от грип, що данъка на колата ми е колкот самата тя и т.н. и т.н.

На всички, които им е писнало - лек път :lol:

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 16 фев 2013 17:48

CTAHKO написа:
Parmalat написа:
Pichichi написа:Пича с 8 бона заплата не го мислете, да си ги харчи със здраве.
Само че както каза някой преди мен той просто няма право да взима отношение по темата и да обижда другите
че били мързеливи и необразовани, търсещи спокойствие защото съм сигурен че има по-образовани и работливи
от него хора които взимат 1/10-та от тези пари.

Кой взима 8000 лева заплата?

Мениджъра на форума 8-)

Тихо пък ти бе....сега всички знаят колко взимаш :lol: :lol: :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:48

forumx3 написа:Кировец,5 еврака на час са смешни пари... ще ти спукват гъза от работа и в края на месеца ще останеш разочарован защото това с "осигурена квартира и храна за обяд" го разбирай като Къща/апартамент с 10 човека вътре и храна за обяд 2 филии хляб. Не си мисли , че ще ти е розово ако приемеш тази оферта. И пак ти казвам,това с осигурената квартира не си мисли , че ще си ти и още 1 човек примерно...натъпкват ги по 10 парчета в 2 стаи. Не си заслужава да живееш като циганин за 5 евро на час . Работя в германия като куриер в DHL , плащат ти по 80 цента на пакет а на ден разнасяш по 150 пакета... направи си сам сметка :) Иначе за ток плащам по 25 евро на месец и сега в началото на годината ми дойде фактура , че имам да доплатя 2 евро към тези пари :) Айде все пак успех ако решиш да се хванеш на тази работа.

Ха аз си мислех, че е смешно да работя за 20лв на ден и пак да ми късат гъза :lol: Въобще не схващам логиката ти - честно!
В твойта стая колко човека сте - 20,30? :lol:

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:51

ttt написа:Не бе аз само споделям. Терминал 1 и 2 почти всеки знае къде са. Само после да няма ама тия здравни осигурвки що стуват толко, тоя лекар що ми иска чеитирцифрена сума да ме излекува от грип, що данъка на колата ми е колкот самата тя и т.н. и т.н.

На всички, които им е писнало - лек път :lol:

Не бе ти само споделяш, ама то сигурно навсякъде е уя, който си изял с извинение. Не всички пукат гуми, айде няма нужда.
Аз познавам много хора на другия полюс и затова те искат отново да се върнат там и да зарежат БИЗНЕСА си в България!

Потребителски аватар
forumx3
Контакти:

Мнениеот forumx3 » 16 фев 2013 17:53

аз и майка ми , апартамент 2 стаи,напълно достатъчно . Майка ми е тук от 4 години аз съм тук от половин , на 19 години :) Казвам ти , че е смешно да спиш с още 10 човека в една стая а ти ми се правиш на интересен. Еми прав ти път. Пък и може да не спиш с 10 човека в стая , нали палатки ще правиш :)
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_m40k0mtMEG1qfoq6q.gif[/rimg] [rimg]http://i.minus.com/ibsrDieRFGMyR6.gif[/rimg]

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 16 фев 2013 17:56

130 лева 3-ма души сме

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 фев 2013 17:56

forumx3 написа:аз и майка ми , апартамент 2 стаи,напълно достатъчно . Майка ми е тук от 4 години аз съм тук от половин , на 19 години :) Казвам ти , че е смешно да спиш с още 10 човека в една стая а ти ми се правиш на интересен. Еми прав ти път. Пък и може да не спиш с 10 човека в стая , нали палатки ще правиш :)

Пич, аз съм на 27 и не ми пука, ако ще в стара афганистанска казарма да спим - все ми е тая - важното е, че след 3-4 месеца ще се върна пак и ще имам кинта все едно съм работил 1 година в България, капиш? Аз започвам да мисля за деца, а ти си out of thought :)

Потребителски аватар
forumx3
Контакти:

Мнениеот forumx3 » 16 фев 2013 18:00

Да , "пич" след 3/4 месеца ще се върнеш с 2000 евро и ще си много вървежен .. за колко 1/2/3 месеца? И после ? Айде успех с големите пари , лек ден ;)
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_m40k0mtMEG1qfoq6q.gif[/rimg] [rimg]http://i.minus.com/ibsrDieRFGMyR6.gif[/rimg]

Върни се в “Архив”