Rodn1 написа:И така, след като гледах онази вечер какво направи Фулъм с Евертън, стигайки до пълен обрат с 2-1 на "Крейвън Котидж", вече съм още притеснен, че трудно ще загуби мача с ЦСКА в София в четвъртък. Всичко ще зависи от дисциплината на армейците. Ако не допуснат груби индивидуални грешки, имат някакъв шанс за нещо в срещата. И всичко ще се реши от едно или две положения. Аз не съм гледал достатъчно ЦСКА, за да правя повече изводи за тяхната игра и коя от слабите страни на Фулъм биха могли да използват. Но ми се струва, че англичаните ще си тръгнат поне с точка от "Васил Левски". Защитата им просто е много здрава.
Всеки тим във Висшата лига си има своя отличителна черта, около която гради играта си и се опитва да надиграва противника. При Фулъм това е отбраната. И мениджърът Рой Ходжсън е майстор на този елемент, защото е бил в различни като философия държави (Швеция, Швейцария, Италия с Интер, Англия, ЮАЕ и Финландия) и е оформил доста интересен стил. На пръв поглед това не си личи от представянето на отбора в защита този сезон, защото са допуснали цели 5 попадения в само 4 мача. Имайки предвид, че сега съставът има седмата по сила отбрана в Премиършип, а ние оценяваме сезона като слаб в този елемент, стигаме и до стандартите за отбора. През миналата година бе четвърти в тази класация с 34 попадения във вратата си, като пред тима бяха само Юнайтед, Челси и Ливърпул. Тоест това е четвъртата най-добра защита в Премиършип.
Има няколко характерни неща в играта на Фулъм в отбрана. Най-видни са двете линии от по 4 човека, които се подреждат почти веднага, след като съперникът овладее топката. Интересното е, че по теория би следвало тези две линии да са много уязвими, защото с едно двойно подаване могат да бъдат елиминирани.
Имайки предвид факта, че в голяма част от времето двете линии на Фулъм (защита и полузащита) са близо една до друга, бързото изнасяне на топката е чувствително затруднено. Този проблем Рой Ходжсън е решил с използването на дълги топки към двамата нападатели. В интерес на истината по-често това се прави към Боби Замора, който е задължен или да овладее и съхрани топката, докато към него се приближат фланговите полузащитници, или пък направо да отклони топката към тичащия зад гърба му Анди Джонсън.
Добрата новина за ЦСКА е травмата на Марк Шварцър. Той е изключително опитен вратар, а заместникът му срещу Евертън Дейвид Стокдейл бе дебютант. Такива вратари изпитват проблеми в Европа, защото обстановката не им е позната. И синхронът със защитниците пред него едва ли ще е най-добрият. Да не говорим, че и бранителите най-вероятно ще имат леко притеснение от действията на младежа (23), който бе под наем в Родъръм и Лестър през миналия сезон. Така че - ЦСКА да го пробва отвсякъде.
Това казва Борислав Борисов от Диема(който би трябвала да разбира от англ. футбол) за Фулам,ако е така наистина значи ни очаква доста скучен мач ,защото и ние не сме отбор който се скъсва да атакува.Обаче ме притеснява донпкъде неопитноста на Пенев който може да направи някоя тактическа грешка която ще бъде наказана сурово!
И аз го четох, не ми звучи добре... Но 40 000те хиляди на дали ще мислят това.... ЦСКАто ще издрапа поне до Х гаранция...