Левски: ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2012/2013

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2012/2013

Мнениеот Der Schmarotzer » 16 дек 2012 21:48

metodito написа:Бобан Грънчаров! Задължително! Бе как другите се докопват все до футболисти като Ваюши, Грънчаров и тъ нъ, пък ние...
Може би е по-добре да се разделим с него.
Шегуваш се, нали? Има само двама футболисти сред сегашните титуляри, на които им пука за името и честта на клуба - Пламен и Владо! Всичко друго е наемна мърша! Колкото и добър да е Вкарвальо, той е наемник! Това е! Добър-лош, на Владо му пука за синята фланелка, а това не е маловажно. ;)
Но скаутите са производни на ръководството на клуба.

В "Левски" от край време решенията се взимат еднолично от един човек и само от него. Тонев и да пръдне, трябва да иска първо разрешение от Тодор. Едно от нещата, които признавам на Наско е, че той имаше топки (откъдето и да ги сравняваш, Наско е великан сравнен с деболото мустакато комунистическо мишле Батков) и понякога вземаше решения на своя глава...
Към днешна дата подобно нещо е абсурдно да стане... За мое съжаление, Гонзо така и не събра топки, за да тропне на масата пред Мустака...все пак си оставам Гонзо-фен...

Гаджев да си ходи!!! Футболист, който псува публиката и й показва кукиш да изчезва своевременно. И без това целия сезон без двата предпоследни мача го изкара като ги изгледа отблизо. Последните мачове се разигра, за да го продадат. За другите без Пламен, който и от тях да се махне, няма да се усети. Ако се разтърсят из БГ отборите ще намерят без проблеми 10 други играчи, които няма да отстъпват на тези, които са в момента в Левски, но нямат мениджъри, които да ги лансират. Ама от тях нямат келепир и за това не ги търсят от там. Като изключим донякъде Рамос, кои бяха най-добрите трансфери лятото - Йорданов и Везалов. Някой да беше чувал за тях преди това?
За вратар, заместник на Пламен - този от Ботев Вр, и без това е наш юноша и няма да му се разтреперят краката като дойде в Левски, има страхотен рефлекс, много добро пласиране, вижда играта, играе добре и с крака, доста висок е, не играе рисково, постоянен е, с характер. С Пламен ще направят добър тандем и може да сме спокойни за вратата на Левски. Проблемът е халфовата линия. Ако Лекето играе, тя се държи, дори с Прохазка и Пелето, не лошо за срещу Бг отбори, но ако то реши да не играе както беше в 3/4 от мачовете през есента, става много лошо. Димов може да разбие много атаки, но не може да направи нито една. Пелето е повече с едни 10 години и още толкова кг. Т.е. тук трябват поне двама и единият от тях да е офанзивен полузащитник или да се налага Вутов. Много футболен хляб има в това момче, но ме е страх, че дебилите в ръководството ще го опропастят - от няколко години е в Левски и да не се вземат мерки да се подобрят физическите му качества като мускулна маса, сега при всяко по-твърдо единоборство лети из въздуха и след това няколко минути не може да си възстанови дъха. Освен това самият Илиян каза, че постоянно е на лагери с националните отбори и се връща от там контузен. Ми да не се пуска да ходи там. За защитата - задължително един централен защитник - Ели си е дупка, много рисков играч, постоянно е на ръба за картони и се учудвам, че толкова малко има до сега. Той при всяко единоборство с по-бърз нападател е за картон. Везалов, в него има доста футбол, но трябва да се види как ще се възстанови след контузията. Двата фланга, Пинто и Мюлдер са добре, проблем е обаче, че има несработване с двойката централни защитници, постоянно увисват при бързи контри. Дали това се дължи на несработване или на качествата на централните защитници? Постоянно обвиняват Мюлдер, че не си пази зоната, че лесно го преминават на двойни или с прехвърлящ пас, но на някой направило ли му е впечатление колко пъти е покриван от някой от двойката централни защитници - почти никога. Когато е елиминиран крайния защитник, срещу нападателя веднага се насочва някой от централните защитници, а на негово място отива елиминираният защитник (поне така пише в учебниците), от всички мачове до сега в София (които съм гледал на живо) нито веднъж Мюлдер не е бил покрит от централен защитник. Освен това нито халфовете, нито крилото, най-често Рамос му помагат. Единици са случаите в напечени мачове, когато Рамос се връща да помага. Напред сме доста добре, в сравнение с останалите линии, само, според мен, Илиан трябва да намери място на терена и на двамата - Карвальо и Силва. Т.е. трябват ни не повече от 3 играчи - задължително централен защитник(Росен Колев или Александров), задължително офанзивен халф, аз съм за Тодор Неделев, който с Вутов, ако му се гласува повече доверие, ще ни накара да напълним стадиона до няколко месеца). При този състав, с резерви юношите и ако Лекето остане, но играе както предпоследните два мача, няма да има проблеми с който и да е Бг отбор. Евентуално ако се вземе и още един играч за централната линия и съставът по моето скромно мнение ще е окомплектован. Проблемът му ще останат обаче резервите. Не дай си Боже някой от основните играчи да се контузи. Тук изпъква ролята на тренера, който трябва да вкара в боева готовност няколкото много добри момчета от юношите. Дали с индивидуални тренировки, дали с промяна на манталитета им да си го решава сам.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Levski4Ever
Контакти:

Мнениеот Levski4Ever » 16 дек 2012 22:19

Май само Илиан и треньорския щаб не виждат, че единственото нещо което липсва на Вутов е физика. Освен да се изсипем на някоя тренировка и да им подскажем. То пък и тренировките свършиха. Ще се надяваме да хапне повечко по празниците. :lol: Грехота ще е да се развали момчето. За Неделев мисля, че няма да го бъде. Мъри няма да го изпусне или ще искат 7-цифрена сума за него.
Изображение

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 дек 2012 23:41

Какъв Неделев всички ви гони?! Той е крило. Крила имаме. Трябват ни двама централни защитници, опорен халф, който да изпрати Пелето в пенсия и офанзивен полузащитник, който да раздава топки.
И без това целия сезон без двата предпоследни мача го изкара като ги изгледа отблизо.

Гледал си някой друг футболист. Владо обира не по-малко от 12-13 топки на мач. Не знам играл ли си на голям терен ма ще ми е интересно как ще се справиш...? Особено, когато нямаш партньор в зоната. Сещаш ли се? Последният читав партньор на Влади бе Грийн. И Владо е от доста по-отдавна. Владо търпя глупака Ратко, търпя несъстоятелния Костов, търпя недоразумението Петров (я кажете къде щяхме да завършим при Петров без Гара?), объркания Гонзо и страхливия Илиев. Махаха му лентата, слагаха му лентата. Някакъв дъртофел дойде и веднага взе лентата. Преди това я дадоха на 20-годишно хлапе.

Мислиш ли, убеден ли си, че Владо не може да си вземе шапката и да се махне? Уеко си се заблудил! Големи разбирачи се извъдихте!!! :evil:
От сегашните футболисти Владо е най-заслужил да е капитан на отбора и е човека, на когото му пука наистина!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 дек 2012 00:32

Der Schmarotzer написа:
metodito написа:Бобан Грънчаров! Задължително! Бе как другите се докопват все до футболисти като Ваюши, Грънчаров и тъ нъ, пък ние...
Може би е по-добре да се разделим с него.
Шегуваш се, нали? Има само двама футболисти сред сегашните титуляри, на които им пука за името и честта на клуба - Пламен и Владо! Всичко друго е наемна мърша! Колкото и добър да е Вкарвальо, той е наемник! Това е! Добър-лош, на Владо му пука за синята фланелка, а това не е маловажно. ;)
Но скаутите са производни на ръководството на клуба.

В "Левски" от край време решенията се взимат еднолично от един човек и само от него. Тонев и да пръдне, трябва да иска първо разрешение от Тодор. Едно от нещата, които признавам на Наско е, че той имаше топки (откъдето и да ги сравняваш, Наско е великан сравнен с деболото мустакато комунистическо мишле Батков) и понякога вземаше решения на своя глава...
Към днешна дата подобно нещо е абсурдно да стане... За мое съжаление, Гонзо така и не събра топки, за да тропне на масата пред Мустака...все пак си оставам Гонзо-фен...

Гаджев да си ходи!!! Футболист, който псува публиката и й показва кукиш да изчезва своевременно. И без това целия сезон без двата предпоследни мача го изкара като ги изгледа отблизо. Последните мачове се разигра, за да го продадат. За другите без Пламен, който и от тях да се махне, няма да се усети. Ако се разтърсят из БГ отборите ще намерят без проблеми 10 други играчи, които няма да отстъпват на тези, които са в момента в Левски, но нямат мениджъри, които да ги лансират. Ама от тях нямат келепир и за това не ги търсят от там. Като изключим донякъде Рамос, кои бяха най-добрите трансфери лятото - Йорданов и Везалов. Някой да беше чувал за тях преди това?
За вратар, заместник на Пламен - този от Ботев Вр, и без това е наш юноша и няма да му се разтреперят краката като дойде в Левски, има страхотен рефлекс, много добро пласиране, вижда играта, играе добре и с крака, доста висок е, не играе рисково, постоянен е, с характер. С Пламен ще направят добър тандем и може да сме спокойни за вратата на Левски. Проблемът е халфовата линия. Ако Лекето играе, тя се държи, дори с Прохазка и Пелето, не лошо за срещу Бг отбори, но ако то реши да не играе както беше в 3/4 от мачовете през есента, става много лошо. Димов може да разбие много атаки, но не може да направи нито една. Пелето е повече с едни 10 години и още толкова кг. Т.е. тук трябват поне двама и единият от тях да е офанзивен полузащитник или да се налага Вутов. Много футболен хляб има в това момче, но ме е страх, че дебилите в ръководството ще го опропастят - от няколко години е в Левски и да не се вземат мерки да се подобрят физическите му качества като мускулна маса, сега при всяко по-твърдо единоборство лети из въздуха и след това няколко минути не може да си възстанови дъха. Освен това самият Илиян каза, че постоянно е на лагери с националните отбори и се връща от там контузен. Ми да не се пуска да ходи там. За защитата - задължително един централен защитник - Ели си е дупка, много рисков играч, постоянно е на ръба за картони и се учудвам, че толкова малко има до сега. Той при всяко единоборство с по-бърз нападател е за картон. Везалов, в него има доста футбол, но трябва да се види как ще се възстанови след контузията. Двата фланга, Пинто и Мюлдер са добре, проблем е обаче, че има несработване с двойката централни защитници, постоянно увисват при бързи контри. Дали това се дължи на несработване или на качествата на централните защитници? Постоянно обвиняват Мюлдер, че не си пази зоната, че лесно го преминават на двойни или с прехвърлящ пас, но на някой направило ли му е впечатление колко пъти е покриван от някой от двойката централни защитници - почти никога. Когато е елиминиран крайния защитник, срещу нападателя веднага се насочва някой от централните защитници, а на негово място отива елиминираният защитник (поне така пише в учебниците), от всички мачове до сега в София (които съм гледал на живо) нито веднъж Мюлдер не е бил покрит от централен защитник. Освен това нито халфовете, нито крилото, най-често Рамос му помагат. Единици са случаите в напечени мачове, когато Рамос се връща да помага. Напред сме доста добре, в сравнение с останалите линии, само, според мен, Илиан трябва да намери място на терена и на двамата - Карвальо и Силва. Т.е. трябват ни не повече от 3 играчи - задължително централен защитник(Росен Колев или Александров), задължително офанзивен халф, аз съм за Тодор Неделев, който с Вутов, ако му се гласува повече доверие, ще ни накара да напълним стадиона до няколко месеца). При този състав, с резерви юношите и ако Лекето остане, но играе както предпоследните два мача, няма да има проблеми с който и да е Бг отбор. Евентуално ако се вземе и още един играч за централната линия и съставът по моето скромно мнение ще е окомплектован. Проблемът му ще останат обаче резервите. Не дай си Боже някой от основните играчи да се контузи. Тук изпъква ролята на тренера, който трябва да вкара в боева готовност няколкото много добри момчета от юношите. Дали с индивидуални тренировки, дали с промяна на манталитета им да си го решава сам.

Бих си позволил някои забележки. За Вутов още му е много рано да играе като титуляр в Левски особено на титулярната му позиция. За мен е абсолютна глупост с него да се работи с него за увеличаване на мускулната маса- има едно правило че докато организма все още расте трябва да се дозира изключително внимателно натоварванията особено силовите такива, понеже има много голям риск от тежки контузии. Мога да ти посоча имената на доста момчета ,които на 16-18 години бяха страхотни таланти ,а на 22 вече на практика бяха приключили с професионалния спорт. Не знам в колко мача си гледал предложените от теб централни защитници- аз съм ги гледам и двамата в момента са много далеч от най-добрите си дни , по-специално Р.Колев в момента е 3 класи под Ели. Неслучайно за 2 мача вкарахме на ЧМ 8 гола ,а спокойно можехме да им вкараме и 15. Т.Неделев е голям талант и аз лично много бих се радвал да го видя в Левски, за съжаление едва ли ще стане, като шанс тук са изключително близките отношения между семейството на Т.Неделев и Яс.Петров(мисля че са и роднини ;) ). В момента Т.Неделев е по-скоро флангови футболист отколкото офанзивен полузащитник( като такъв играеше при юношите).
За мен Левски има нужда от много класни ЦЗ(поне един) и двама много класни вътрешни халфа - умишлено не казвам офанзивен и дефанзивен понеже такова разделени май все още се прави само в България. Едно крило- един М.Василев не е лоша опция( много е бързо това момче). Много добре би било да се върне Дембеле, но предпочитам парите за него да отидат за един наистина качествен халф. Неслучайно има една максима"Кажи кои са ти халфовете и аз ще ти кажа що за отбор си"

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 17 дек 2012 09:21

Левски и Ботев (Пд) са готови да предложат договор на нападателя на Дуисбург Валери Домовчийски.
Футболистът има договор със "зебрите" до юни, но закъсалият финансово тим търси спешна раздяла със скъпоплатените си играчи, сред които е и българинът. Дуисбург дори дължи по 1 заплата и може да има проблеми с лиценза.
Според правилата на ФИФА след 1 януари 2013 година кандидатите за Домовчийски могат да преговарят директно с него без да информират клуба.
26-годишният футболист предпочита да остане в Германия, но ако няма добра оферта може и да се върне у нас. Левски и Ботев освен с добра заплата могат да привлекат Валери и чисто емоционално. Той беше част от Левски, когато треньор там беше настоящият наставник на "канарчетата" Станимир Стоилов и има 105 мача с 53 гола за сините.
В момента цената на Домовчийски е максимум 200 000 евро, които се вписват в осигурените от ръководството на Левски 500 000 за зимна селекция. При евентуална успешна продажба на Владимир Гаджев и сбогуването с разочарованието Марсиньо парите могат да станат и повече. Ръководството на сините ще се опита да привлече поне петима нови футболисти - централен защитник, двама вътрешни халфове, крило и нападател от втора позиция.

искам много Валери да се върне при нас,но знам че ще бъде трудно.
Ако Тонев има и най малкия шанс да си го върне нека го направи.
Махаме Райков и вписваме Валерката като ляв външен халф,само дано не се допусне Хасковлията да го вземе на Колежа,че тогава ще си одера козината от яд.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 17 дек 2012 11:20

metodito написа:Какъв Неделев всички ви гони?! Той е крило. Крила имаме. Трябват ни двама централни защитници, опорен халф, който да изпрати Пелето в пенсия и офанзивен полузащитник, който да раздава топки.
И без това целия сезон без двата предпоследни мача го изкара като ги изгледа отблизо.

Гледал си някой друг футболист. Владо обира не по-малко от 12-13 топки на мач. Не знам играл ли си на голям терен ма ще ми е интересно как ще се справиш...? Особено, когато нямаш партньор в зоната. Сещаш ли се? Последният читав партньор на Влади бе Грийн. И Владо е от доста по-отдавна. Владо търпя глупака Ратко, търпя несъстоятелния Костов, търпя недоразумението Петров (я кажете къде щяхме да завършим при Петров без Гара?), объркания Гонзо и страхливия Илиев. Махаха му лентата, слагаха му лентата. Някакъв дъртофел дойде и веднага взе лентата. Преди това я дадоха на 20-годишно хлапе.

Мислиш ли, убеден ли си, че Владо не може да си вземе шапката и да се махне? Уеко си се заблудил! Големи разбирачи се извъдихте!!! :evil:
От сегашните футболисти Владо е най-заслужил да е капитан на отбора и е човека, на когото му пука наистина!

Sorry, гледал съм всички мачове на Левски в София с изключение на този с Ботев ПД, ама Лекето освен да разхожда фланелката и да псува публиката, когато се прибира в тунела, друго не е свършил, а забравих - крещи на останалите по терена, това също го прави добре. Едва когато се отвори възможност за трансфер започна да играе както трябва. А Неделев е великолепен играч и ако съм на мястото на Тоньо бих направил всичко да го взема. Има страхотен пас, поглед върху играта, сравнително бърз е, действа със срахотно самочувствие, отборен играч е. Не се притеснява да върши черна работа. Играч от голяма класа, който има терен още за голямо развитие. Такъв в момента от БГ футболистите в Левски няма.

grsg
Контакти:

Мнениеот grsg » 17 дек 2012 12:24

Черно море искали Райков което е супер може да се измисли нещо от сорта на Райков + 150-200 хилки за Росен Колев и Александър Александров

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 17 дек 2012 12:53

Специално за натрупването на мускулна маса, след като детето навърши 10-12 години може да се започне с прецизно дозирани специализирани упражнения от специалист, kато се използва предимно тежестта на собственото тяло, ластици и др. подобни, а не допълнителни тежести. И това до към 16-18 години, в зависимост от структурата на детето, когато може да се почне с допълнителни тежести. Не случайно написах от специалист, а не такива, които са провалили тези деца, за които говориш. Трябва да се работи индивидуално с тях, предвид спецификата на детския организъм, а не да се вкарват в общ знаменател, както обикновено се прави. Интересувал съм се за деца, покрай моите собствени от приятел, водещ специалист по тези проблеми и от собствен опит като бивш състезател, макар и от по-ниска категория :-). Освен това трябва да се пазят и от пренатоварване от прекалено много мачове, нещо, което май не се прави от време оно. Пример, преди години имаше един великолепен футболист от юношите на Ботев Пд - Иван Михайлов, задължително го пазеха по двама души, но краката му бяха като на ветеран от II световна война и свърши за големия футбола като навърши 20 години. Според него, де що имало възможност да играе, за да си оправдаят треньорите заплатите го пращали да ходи.
За Колев имаш известно право, аз го дадох само като опция, като първи вариант е Александров. За Ели обаче не съм съгласен, той е изключително слаб при бърз нападател. Няма и добро пласиране. Лесно се поддава на паника.
За Т.Неделев както написах по-горе без значение, че имаме толкова флангови футболисти, в Левски ще бъде с класи над всички БГ футболисти.
За това съм напълно съгласен с теб:
„За мен Левски има нужда от много класни ЦЗ(поне един) и двама много класни вътрешни халфа - умишлено не казвам офанзивен и дефанзивен понеже такова разделени май все още се прави само в България. Едно крило- един М.Василев не е лоша опция( много е бързо това момче). Много добре би било да се върне Дембеле, но предпочитам парите за него да отидат за един наистина качествен халф. Неслучайно има една максима"Кажи кои са ти халфовете и аз ще ти кажа що за отбор си”
За съжаление нямам поглед над останалите БГ отбори, в повече мачове, освен в този техния с Левски за да дам опции.

Потребителски аватар
tonito
Контакти:

Мнениеот tonito » 17 дек 2012 13:56

Не ви ли омръзна всеки трансферен прозорец да се сменя част от отбора и то с такива които за нищо не стават и после се чудим как да са отървем от тях.А колкото до юношите никой не е достатъчно смел за да обяви нулева година и да заложи само на тях.Така че ще си почешаме езиците докато започне първенството,а после оле мале откъде ги намериха новите, ако има такива.

Потребителски аватар
plamen_ol
Контакти:

Мнениеот plamen_ol » 17 дек 2012 16:58

Баждеков обеща всички и всичко на Илиан

На Герена развързват кесията за нови игра­чи през зимната пауза. Шефовете на клуба са стигнали до решението да дадат на Илиан Илиев колкото пари му трябват за селекция. Преди ня­колко дни финансовият директор на сините Кон­стантин Баждеков заяви, че вече са осигурени пари за зимната селекция.

- Нямаме никакви при­теснения за това. Оси­гурени са пари за зимна селекция. Те ще бъдат толкова, колкото поиска треньорското ръковод­ство - коментира финан­систът на сините.

Също така стана ясно, че Илиан ще получи по­вече пари за трансфери, отколкото през лятото.

Преди началото на сезона Левски изхарчи малко над 500 хил. евро за нови футболисти. По-голямата част от играчите дойдоха през лятото като свобод­ни агенти, но за Роман Прохазка и Жоао Силва сините трябваше да брък­нат в клубната хазна. За подписа на словака бяха дадени 150 хил. евро, а за португалския таран 350 хил. евро.

Няма Челси, няма Ман Сити... :mrgreen:

Върни се в “Архив”