ще се включа в диалога ви и ще дам едно управленско решение, което мисля, че ще бъде логично на база ситуацията в БГ футбола и целите, които винаги сме гонили:
През зимата се махат (без значение дали като продадени, преотстъпени или по "взаимно съгласие") недоразуменията, които не заслужават да минават района на Герена, камо ли да носят екипа на любимия ни отбор и се прави всичко възможно да се върне Дембеле, да се вземе Дяков от Лудогорец (примерно), онова здравото негро от Черноморец- Боли мисля, че му беше името и тримата най-добри защитници (според мен) в България- Терзиев, Александров и Колев. Крила не ни трябват нови, имаме си достатъчно, освен ако не направим някаква смяна Райков за Василев от Миньор или Бранимир Костадинов... На вратата да вземат да се огледат и за трети вариант, който всъщност ще се окаже първи избор след Пацо- в случая онзи от Славия дето отиде в Юве и после го разнасят като мечка из сергии по Швейцария и къде ли не- Марио Кирев...И в общи линии това е... На първо време стои въпроса да се махнат колкото се може повече от чужденците. Колкото и кощунствено да звучи, но лично аз си мисля, че левскарския дух се изгуби именно поради факта, че чужденците които минаха, а и някои още са при нас, размиха мита за "синия дух". Това са едни наемници, които грам не отбират български, камо ли да осъзнават какво означава Левски за страшно много българи...
Ако ще се взима чужденец, то той да носи духа на Далибор Драгич- човек, който си оставяше дробовете на терена...
Лудогорец - Левски | 18.11.2012 | 16:30
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- santiliana
Re: Лудогорец - Левски | 18.11.2012 | 16:30
ivaka написа:Живко6461 написа:...
Изказванията не са пораженчески, а реалистични, предизвикани от политиката, действията и поведението на ръководството и футболистите...
И сега е точния момент за такива изказвания?
Не мисля!
Съгласи се, че започнахме да изпускаме истинските левскари още по времете на Наско...може би и преди това, но най-вече тогава!
Сега наистина е малко късно...
Видахме всички, че за да дойде Миланов иска пари, за които можем да купим двама.
Хайде да си признаем нещо с ръка на сърцето...всички играят сърцато ама само срещу нас, я от яд, че не сме ги взели, я от яд, че сме ги махнали, това обаче не е професионализъм.
Само с яд не се играе, а и щом дойдат в Левски ядът им изчезва и стават мекотели - така не става също...
Хайде дай ми едно работещо управленско решение за този отбор...да го коментираме.
С яд се играят два - три мача, а не цяло първенство.
Моментът за критика продължава вече няколко години. Никога не съм твърдял, че професионализмът включва "само яд". Нито само морални качества. В "Левски" трябва да играят можещи футболисти. Разбиращи в кой клуб са. Със самочувствие, което има покритие. Подлежащи на специална мотивация в подходящи моменти. Трябва да има и кой да ги мотивира. Има такива футболисти. Те трябва да се открият. Пропуснато е много време. По-добре късно, отколкото още по-късно. Струват пари. Но се изплащат. Видяхме и виждаме докъде води тактиката "за тези пари можем да купим двама". Можем и трима, и петима и повече. Свободни агенти, които не могат да си намерят клуб. Представители на школите на известни клубове, играли в национални отбори, които в последните няколко сезона не играят никъде. За малко пари успяваме да задържим и футболисти "с опит, дали много на "Левски"". Които няколко сезона не дават нищо. Освен интриги, комфорт за ръководството и отрицателни емоции за привържениците. Футболисти с качества, подходящи за "Левски" има и в школата. Не малко. Трябва да се открият, да се работи с тях, да им се дава шанс. За да не ги обвиняваме, че отиват в други отбори и играят с амбиции срещу нас. Необходими са и подходящи ръководители и треньори за школата. Необходими са и скаути и мениджъри, чиято работа да се оценява по методика, в която приоритет са резултатите на привлечените футболисти. В тази методика не би трябвало да има точка "Роднински, приятелски, бизнес и други връзки с ръководството.". Ето няколко идеи за управленски решения.
Унесох се. А темата е предстоящият мач "Лудогорец" - "Левски". Написаното е точно по темата. За да има не обезверени и критикуващи (някои ги наричат мрънкащи) привърженици, а ентусиазирана левскарска агитка, подкрепяща "Левски" в един от най-важните мачове за сезона. "Левски", ръководен от левскари, в който играят левскари.
Победа!
Темата с подкрепата на феновете е важна, но понеже тук е темата за мача ще я "скрия".
[offtopic]Феновете, освен да оказват подкрепа, трябва да бъдат и коректив, когато нещата в клуба не вървят.
Левски губи своята идентичност в последно време. Губи я на терена, отборите вече не гледат със страхопочитание на Левски и на играчите му. Това не означава, че другите отбори трябва да се бият сами щом играят с нас и да не ни скачат. Означава, че Левски вече няма психологическо предимство преди мачовете, а това предимство е градено десетки години, а беше изгубено за 5.
Няма това предимство, защото играчите са мърди, не играят със сърце и не всяват страх в съперника. Когато играта не вървеше, Левски (преди 5-6 години) скачаше на кръв и почваше да мачка с агресия. Сега, дори когато водим, противника е в нокдаун и е важно да правим голова разлика, играчите се подмотват и чакат да свърши мача.
Това, което стана през последните години е, че Сектор Б стана нещо като синоним и олицетворение на феновете на Левски. А няколко човека "възпитаха" Сектор Б в търпение и мълчание. Сектор Б вече не е коректив на нещата, които се случват в клуба и тяхното отражение на терена. Коректив станаха хората от А. Но в А стоим хора, за които Левски вече не е толкова център на живота и на доброто ни настроение, колкото е бил преди. Не че обичаме по-малко отбора, просто всички са осъзнали колко по-важни неща има на света от това да си болен седмица след лош мач. Сектор А не е организиран, там може да се чуят освирквания по време на мача, да се псува ръководството, но след мача - край, всеки си отива да си гледа ежедневните проблеми.
А Сектор Б, организираната част от привържениците, уж най-верните сини фенове си пляскат и си пеят все едно мачкаме Ботев Враца и Марсиньо дава последният си дъх да вземе топката и да органзиира атака. След като сте избрали да браните Левски, хайде - направете го!!! Миналата година имаше период от 2-3 мача с някаква позиция - "Носете фланелката с чест" или нещо подобно. Но дотам.
Сектор Б е мъртъв за мен - 80% от това там са едни клакьори и позьори. Духът на отбора си отива. А никой от ръководството не работи в тази посока. Един ден ще пляскаме и след загуба от ЦСКА - то някой го правиха преди месец.
Отбора се поздравява не когато печели, а когато играе мъжки. Освирква се не когато губи, а когато се мърдосва.[/offtopic]
[offtopic]Феновете, освен да оказват подкрепа, трябва да бъдат и коректив, когато нещата в клуба не вървят.
Левски губи своята идентичност в последно време. Губи я на терена, отборите вече не гледат със страхопочитание на Левски и на играчите му. Това не означава, че другите отбори трябва да се бият сами щом играят с нас и да не ни скачат. Означава, че Левски вече няма психологическо предимство преди мачовете, а това предимство е градено десетки години, а беше изгубено за 5.
Няма това предимство, защото играчите са мърди, не играят със сърце и не всяват страх в съперника. Когато играта не вървеше, Левски (преди 5-6 години) скачаше на кръв и почваше да мачка с агресия. Сега, дори когато водим, противника е в нокдаун и е важно да правим голова разлика, играчите се подмотват и чакат да свърши мача.
Това, което стана през последните години е, че Сектор Б стана нещо като синоним и олицетворение на феновете на Левски. А няколко човека "възпитаха" Сектор Б в търпение и мълчание. Сектор Б вече не е коректив на нещата, които се случват в клуба и тяхното отражение на терена. Коректив станаха хората от А. Но в А стоим хора, за които Левски вече не е толкова център на живота и на доброто ни настроение, колкото е бил преди. Не че обичаме по-малко отбора, просто всички са осъзнали колко по-важни неща има на света от това да си болен седмица след лош мач. Сектор А не е организиран, там може да се чуят освирквания по време на мача, да се псува ръководството, но след мача - край, всеки си отива да си гледа ежедневните проблеми.
А Сектор Б, организираната част от привържениците, уж най-верните сини фенове си пляскат и си пеят все едно мачкаме Ботев Враца и Марсиньо дава последният си дъх да вземе топката и да органзиира атака. След като сте избрали да браните Левски, хайде - направете го!!! Миналата година имаше период от 2-3 мача с някаква позиция - "Носете фланелката с чест" или нещо подобно. Но дотам.
Сектор Б е мъртъв за мен - 80% от това там са едни клакьори и позьори. Духът на отбора си отива. А никой от ръководството не работи в тази посока. Един ден ще пляскаме и след загуба от ЦСКА - то някой го правиха преди месец.
Отбора се поздравява не когато печели, а когато играе мъжки. Освирква се не когато губи, а когато се мърдосва.[/offtopic]
Всичко е чудесно на думи...
Хайде сега ми кажи откъде да намерим 75 000 евро на месец за Гарата и още 2 000 000 евро, за да си го върнем?
Предлагате да търсим "Далибор Драгич" при чужденците, ама как да го познаем?
Виждам куп предложения да съберем футболисти от тук и там, а каква е гаранцията, че няма да заигрят отново ганкиното щом се озоват в Левски?
Нали всичко що взехме играеше добре в другите отбори, а в Левски - Изкарай, Гано...
На мен също не ми харесват много неща, хубавите неща обаче или струват много пари, които искаме, не искаме - ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ, или въобще не искат в България - независимо от парите.
Хайде сега ди се опитам да обясня, ЗАЩО не всеки е за Левски!
В България има добри футболисти, има ги и по света...
Най-трудното в цялата тази работа е психиката на професионалиста, способен да играе за ГРАНД!
Максимата гласи - ВСЕКИ МАЧ ИГРАЕМ ЗА ПОБЕДА - само тя се приема нормално, РАВЕН И ЗАГУБА СА ТРАГЕДИЯ!
Ще попитам всеки от Вас, във Вашата работа всеки ден, всяка минута и във всичко ли сте на шест?
Нямате нито миг спад, нито един пропуск?
Хайде да не се лъжем!
Добре, в Левски има тенденция на влошаване, а само в Левски ли?
Кой български отбор е класа над останалите?
Лудогорец?
Хайде пак да не се лъжем!
В последните години няколко отбора наложиха отвратителен стил на игра и поощрявани от псевдо футболни разбирачи, които обявиха тези отбори за герои след няколко равни или победи срещу Левски - този стил на игра се разгърна до неузнаваемост.
Принципа е рипаш два мача на Левски и още един и после цял сезон СЪН - простено е!
Рипането се състои в люта защита и две контри на късмет...стане ли - геройство е!
АМА НЕ Е!
Резултата е отвратителна игра - нелицеприятна, груба, доре жалка.
Единият се опитва да играе с топката за търси комбинации, другият руши.
Тая помия я гледах онази вечер между Селтик и Барселона.
Има ли един от Вас, който да ми каже, че Селтик е бил по-силния от двата тима?
Да, победи, Алекси се олигави да ги възхвалява, но какво точно похвали?
Две контри с два гола, а оплю 75% владеене на топката и 8 чисти положения, които бяха спасени с див късмет.
Това се повтаря всяка неделя тук, макар с не толкова майсторска игра от наша страна.
Не казвам, че сме Барселона, но се опитваме да играем, а други бухат по топката.
Общата картинка е нелицеприятна, затова такова е впечатлението - не знам.
Ние наистина сме капризни искаме хем победи, хем да са хубави.
Я си спомнете миналите сезони, когато пишехме не ми пука дали играем добре искаме да бием.
ДАНО БИЕМ В НЕДЕЛЯ, НЕ МИ ПУКА С КАКВА ИГРА, ЗАЩОТО НА ДРУГИТЕ СЪЩО НЕ ИМ ПУКА, А И НЕ СЪМ ВИДЯЛ СТАТИСТИКА, в КОЯТО ДА ПИШЕ МАЧЪТ ЗАВЪРШИ С ХУБАВА ИГРА НА ЛОША ИГРА, ПИШЕ САМО РЕЗУЛТАТА.
Хайде сега ми кажи откъде да намерим 75 000 евро на месец за Гарата и още 2 000 000 евро, за да си го върнем?
Виждам куп предложения да съберем футболисти от тук и там, а каква е гаранцията, че няма да заигрят отново ганкиното щом се озоват в Левски?
Нали всичко що взехме играеше добре в другите отбори, а в Левски - Изкарай, Гано...
На мен също не ми харесват много неща, хубавите неща обаче или струват много пари, които искаме, не искаме - ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ, или въобще не искат в България - независимо от парите.
Най-трудното в цялата тази работа е психиката на професионалиста, способен да играе за ГРАНД!
Максимата гласи - ВСЕКИ МАЧ ИГРАЕМ ЗА ПОБЕДА - само тя се приема нормално, РАВЕН И ЗАГУБА СА ТРАГЕДИЯ!
Ще попитам всеки от Вас, във Вашата работа всеки ден, всяка минута и във всичко ли сте на шест?
Хайде да не се лъжем!
Лудогорец?
В последните години няколко отбора наложиха отвратителен стил на игра и поощрявани от псевдо футболни разбирачи, които обявиха тези отбори за герои след няколко равни или победи срещу Левски - този стил на игра се разгърна до неузнаваемост.
Принципа е рипаш два мача на Левски и още един и после цял сезон СЪН - простено е!
Рипането се състои в люта защита и две контри на късмет...стане ли - геройство е!
АМА НЕ Е!
Две контри с два гола, а оплю 75% владеене на топката и 8 чисти положения, които бяха спасени с див късмет.
Това се повтаря всяка неделя тук, макар с не толкова майсторска игра от наша страна.
Не казвам, че сме Барселона, но се опитваме да играем, а други бухат по топката.
Я си спомнете миналите сезони, когато пишехме не ми пука дали играем добре искаме да бием.
ДАНО БИЕМ В НЕДЕЛЯ, НЕ МИ ПУКА С КАКВА ИГРА, ЗАЩОТО НА ДРУГИТЕ СЪЩО НЕ ИМ ПУКА, А И НЕ СЪМ ВИДЯЛ СТАТИСТИКА, в КОЯТО ДА ПИШЕ МАЧЪТ ЗАВЪРШИ С ХУБАВА ИГРА НА ЛОША ИГРА, ПИШЕ САМО РЕЗУЛТАТА.
zlobul написа:Гледах го по телевизията , защото бях извън София , ама и не съжалявам ни най-малко . Мислех , че гонзовия Левски е дъното , но явно съм се излъгал , тоньовия е още по зле , чак дразни ...то няма една фигура братче заради която да си струва човек да отиде на мач . За спортно-техническите качества на играчите е безмислено да се говори ..тия са от "ботушар" нагоре ... ни спиране , ни подаване, ни центриране , камоли смислена атака .
Затва и се моля ВТБ да се откажат .....та ние с юношите ще направим хиляда пъти по атрактивни мачове отколкото с мегаселекциите на тоньо и Илиан.
Поне ще е истински кеф да си подкрепяме левскарчетата , предполагам заряда и атмосферата ще е в пъти по добра , отколкото да ходим да мръзнем и да гледаме как сульо , пульо и мульо едвам ходят по терена .
ПП: Пример: Цецо Тонев влезе за 15 мин и направи десния бек на сараево за 2 стотинки ..и то на няколко пъти , за разлика от онази измислена звезда марсолиньо дето бил играл срещу реал мадрид.
То и Балтанов игра срещу Челси ,а Борко Стойчев срещу Шалке ама .......
За твое успокоение в съвсем близко бъдеще ВТБ най-вероятно няма да бъде спонсор на Левски. Но за твое съжаление ще има най-вероятно друг спонсор с още по-добри за Левски финансови параметри. А за Иво Тонев- той си остава. Не разбрахте ли че новата власт в Левски не иска да види Сираков и на снимка. За мен Тонев си върши работата повече от успешно- след като осигурява най-високия бюджет на Левски, само трябва да има и спортно технически директор -примерно Д.Боримиров, Д.Иванков или Гошо Гинчев. Все пак Левски е една функционираща бизнес структура и осигуряването на финансирането е най-важния въпрос.
Всеки би се радвал в първия отбор да бъде изграден от наши юноши ,но за съжаление това едва ли е възможно. Казвам го най-отговорно и сериозно в момента в школата няма нито един юноша ,който е готов за първия отбор, не искам да обидя никого ,но това е моето мнение. Много пъти съм писал че братята Цоневи, Вутов , Тонев, Чаворски , Попадийн а и други момчета имат качества ,но не са готови за първия отбор. Много пъти съм казвал че ако искаме нашия футбол да върви нагоре трябва А група да е от 10-12 отбора максимум и единна Б група от 16-18 отбора в която да играят примерно Левски Б, ЦСКА Б, Литекс Б - вторите отбори на грандовете ,където ще се обиграват юношите и резервите на първия отбор,но това е съвсем друга тема.
За първия отбор е ясно че ще бъде от 60-70% чужденци ако на 2-3 години се интегрират 1-2 момчета от школата е чудесно. Не е реалистично да се преследват високи цели с отбор съставен от 7-8 собствени юноши -просто няма да бъдат постигнати целите ,което ще доведе до отдръпване на спонсори и т.н.
ДАНО СТАНЕ ХУБАВ МАЧ.НАЙ ВЕРОЯТНО ЕДИНИЦА. НЕ НОСЕТЕ ПИРОТЕХНИКА. НА ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА ИМА ИЗГРАДЕНА ЗАЩИТА. БЕЗМИСЛЕНО Е .НЕ ПРАВЕТЕ КАТО ЧЕРВЕНИТЕ
Делиорман написа:ДАНО СТАНЕ ХУБАВ МАЧ.НАЙ ВЕРОЯТНО ЕДИНИЦА. НЕ НОСЕТЕ ПИРОТЕХНИКА. НА ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА ИМА ИЗГРАДЕНА ЗАЩИТА. БЕЗМИСЛЕНО Е .НЕ ПРАВЕТЕ КАТО ЧЕРВЕНИТЕ БУКЛУЦИ!

Колкото повече наближава мача толкова повече искам да го победим тия Делиорманчета ли са Лудогорчета ли са.....и да ги върнем там където си бяха

От „Фен клуб Сектор Г”:
Всъщност няма „сливане”, няма и „обединение” – има единствено преименуване на Литекс, слагането на червени екипи на техните футболисти и използването на нашата емблема.
Mitata написа:Ние за чест и морал не говорим
ivaka написа:Всичко е чудесно на думи...
Хайде да не се лъжем!
Лудогорец?
АМА НЕ Е!
Безспорно е, че "Левски",а и всички български клубове не могат да се похвалят с финансовите възможности дори на клубовете от срена класа в Европа. Поради това не могат да си позволят суми за трансфери и заплати на много добри футболисти. Но пари трябва да се осигурят. Вместо да се вайкаме откъде нека помислим как. Ами с правилно и успешно управление. Някои му казват мениджмънт. Провеждан от способни и образовани ръководители. А не от стари и нови номенклатурчици, доказали некадърността си, повтарящи заучени нищо не значещи фрази... Идеи:
1. Развитие на школата, привличане и налагане на повече собствени кадри. Те ще играят за далеч по-малки заплати, които кой знае защо сега се дават на толкова много недоразумения. Не всички ще останат в "Левски". Някои ще бъдат продадени. В скромнии известни клубове. Но ще донесат приходи. Ще има и загуби. Несравнимо по-малки от трансферите на ... Колко много имена могат да се посочат. На сезон повече от 10.
2. Да се заложи на трансфери на български футболисти. Има не малко. Трябва да бъдат открити. Предимствата са аналогични с описаните в т. 1.
3. Да се преустанови практиката за задържане на т.нар. "опитни" футболисти, "дали много на отбора". Но отдавна недаващи нищо. За немалки заплати.
4. Не е възможно да не се купуват чуждестранни футболисти. Включително и скъпи, които ще играят за голяма заплата. И то с желание. Както някои посочени тук и известни.От предишните години. Как да се открият? Ами това е работата на скаути и мениджъри. Те трябва да оправдаят заплатите си с финансовия ефект от привлечените и продадени футболисти. Не с говорене на глупости. Ако не могат - има и друга работа.
...
Никой не е перфектен. Всеки допуска слабости. Но много от ръководителите и футболистите в "Левски" нямат положителна изява. Тогава...
"Левски" трябва да бъде силен отбор. Може и с малко пари. С не големи приходи. Които не се наливат в каца без дъно, а се управляват добре. Има достатъчно примери в небогати страни - Румъния, Беларус...
Тогава "Левски" ще бъде силен отбор.С шампионски дух. Който може да печели важни мачове. Дори и с недобра игра. Който има възможности и умее да компенсира загубите.
P.S. Оплакванията, че някои играят навито, защитно и грубо срещу нас не са характерни за големите отбори. Звучат смешно.
Поздрав за сините фенове с "Пинокио" на Мано Чао .
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dgtXOQiVY68&feature=related[/youtube]
ПП: Припева ("ло-ло-ло") става за пеене и на мачове
) ....един вид предложение!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dgtXOQiVY68&feature=related[/youtube]
ПП: Припева ("ло-ло-ло") става за пеене и на мачове

1-Подписа на агент Тара все още стои под документа за ликвидирането на "Левски" и трансформацията му във "Витоша".
2-Гонзо- с този некадърник тръгна разрухата .
3-Тоньо е вреден за Левски !
2-Гонзо- с този некадърник тръгна разрухата .
3-Тоньо е вреден за Левски !
- ralka_levskarka
- Контакти:
Половин милион премия в Левски за 3 точки в Разград
Играчите на Левски ще приберат около половин милион лева, ако си тръгнат с трите точки от Разград в неделя. Управата на "сините" по всякакъв начин се опитва да мотивира футболистите си преди най-важния мач на тима срещу Лудогорец . А кое, ако не парите, може да е стимулът за играчите. На футболистите на Левски вече четвърти месец им тече солидна глоба заради резила от края на лятото срещу ФК Сараево. Като изключим юношките и втория вратар Ивайло Василев, всеки един от 18-те на Илиан Илиев получават само половината от заплатата си от юли насам. Двамата най-скъпоплатени на Герена са Марсиньо и Жоао Силва с по 15 хил. евро.
Рамос, Пинто и Гаджев взимат по 12 500 на месец. а четирима прибират по 10 хиляди. Останалите 11 взимат около 7 хиляди евро. Сметката на месец за заплати на 18-те в синьо е 110 хил. евро. Ръководството удържа 50% от тази сума - 55 хил. евро. Така за отминалите 4 месеца, от юли насам, играчите на Левски са със замразени под формата на глоби 220 хил евро. Скъпо им струваше на Илиан и момчетата му отпадането от босненския тим на ФК Сараево, ама те са си виновни все пак.
Глобите обаче не спряха дотук. На втория капитан на сините Владимир Гаджев явно не му стигна това орязване на заплатата му и реши да направи още някоя простотия.
Опорният халф на сините ритна без топка капитана на Локомотив Сф Кристиян Добрев, за което Дисципа го лиши от състезателни права за 1 мач и парична санкция от 500 лева. От Левски не останаха по-назад и глобиха Гаджев с още някой и друг лев. 6250 евро е сумата, с която Владо се раздели, след като видя червения цвят на картона срещу столичното Локо. Още един от сините играчи получи "награда" от Иво Тонев за добре свършена работа.
Титулярният страж на Левски Пламен Илиев в събота реши да покаже, че е добър не само под рамките на вратата, но и в бойните изкуства.
Тигъра нарита защитника на Ботев Враца Николай Маринов, за което БФС наказа стража за две срещи и парична глоба от 800 лева. Тонев и тук се намеси и увеличи финансовата санкция на Пламен с още половин заплата - 3500 евро. Като дръпнем чертата, дотук Левски е прибрал от играчите си 229 750 евро. Изпълнителният директор на сините Иво Тонев ще опрости всичките наложени глоби от клуба, ако сините победят шампиона Лудогорец . 3 точки в Делиормана на практика гарантират на 70 процента титлата на Левски . С тях софиянци ще дръпнат с 5 пункта на шампионите!
Играчите на Левски ще приберат около половин милион лева, ако си тръгнат с трите точки от Разград в неделя. Управата на "сините" по всякакъв начин се опитва да мотивира футболистите си преди най-важния мач на тима срещу Лудогорец . А кое, ако не парите, може да е стимулът за играчите. На футболистите на Левски вече четвърти месец им тече солидна глоба заради резила от края на лятото срещу ФК Сараево. Като изключим юношките и втория вратар Ивайло Василев, всеки един от 18-те на Илиан Илиев получават само половината от заплатата си от юли насам. Двамата най-скъпоплатени на Герена са Марсиньо и Жоао Силва с по 15 хил. евро.
Рамос, Пинто и Гаджев взимат по 12 500 на месец. а четирима прибират по 10 хиляди. Останалите 11 взимат около 7 хиляди евро. Сметката на месец за заплати на 18-те в синьо е 110 хил. евро. Ръководството удържа 50% от тази сума - 55 хил. евро. Така за отминалите 4 месеца, от юли насам, играчите на Левски са със замразени под формата на глоби 220 хил евро. Скъпо им струваше на Илиан и момчетата му отпадането от босненския тим на ФК Сараево, ама те са си виновни все пак.
Глобите обаче не спряха дотук. На втория капитан на сините Владимир Гаджев явно не му стигна това орязване на заплатата му и реши да направи още някоя простотия.
Опорният халф на сините ритна без топка капитана на Локомотив Сф Кристиян Добрев, за което Дисципа го лиши от състезателни права за 1 мач и парична санкция от 500 лева. От Левски не останаха по-назад и глобиха Гаджев с още някой и друг лев. 6250 евро е сумата, с която Владо се раздели, след като видя червения цвят на картона срещу столичното Локо. Още един от сините играчи получи "награда" от Иво Тонев за добре свършена работа.
Титулярният страж на Левски Пламен Илиев в събота реши да покаже, че е добър не само под рамките на вратата, но и в бойните изкуства.
Тигъра нарита защитника на Ботев Враца Николай Маринов, за което БФС наказа стража за две срещи и парична глоба от 800 лева. Тонев и тук се намеси и увеличи финансовата санкция на Пламен с още половин заплата - 3500 евро. Като дръпнем чертата, дотук Левски е прибрал от играчите си 229 750 евро. Изпълнителният директор на сините Иво Тонев ще опрости всичките наложени глоби от клуба, ако сините победят шампиона Лудогорец . 3 точки в Делиормана на практика гарантират на 70 процента титлата на Левски . С тях софиянци ще дръпнат с 5 пункта на шампионите!
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]