Допада ли ви Джулая, дори да не е типичен български обичай?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Допада ли ви Джулая, дори да не е типичен български обичай?

Да
63
62%
Не
39
38%

Общо гласове: 102

orion
Контакти:

Re: Допада ли ви Джулая, дори да не е типичен български обичай?

Мнениеот orion » 01 юли 2012 19:52

boys85 написа:Разбира се в това няма нищо лошо, но много дразни как куцо и сакато ходи на 1 юли да посреща изгрева без дори да слуша рок музика, камо ли да знае първоначалната идея на този обичай... :roll:

Мда, така е. Една група от моя клас мразят всичко що е свързано с рок музиката, но ходят на джулая за да се напият и напушат с трева. ;)

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 01 юли 2012 21:04

8-)

Не може да се каже, че съм луд фен на "Джулая", но все пак ми харесва идеята ...
Морската безкрайна шир е символ на свободата. Изгревът - на новото начало. Лятото е най-хубавият сезон на годината, а юли е прекрасен месец. Всичко това съчетано в едно, дава една добра комбинация. Харесва ми !
Да не говорим, че в тоталитарните години това беше своеобразна форма на протест срещу системата.
Не е лошо днес отново да е някаква подобна форма, защото в никакъв случай не живеем в по-свободни и по-добри времена от едно време.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 01 юли 2012 23:16

Загледах се и понеже финалът е решен,ще ви кажа само едно.Защото 1-ви минава
Джулая, НИКОГА не е почвал във Варна.Започна на Варвара и то през 82-ра.Те просто се присламчиха после към нас.Хипари? През 80-те? :lol: .
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
football_fb
Контакти:

Мнениеот football_fb » 02 юли 2012 10:42

Както се казва: Loooove it! :)
За всички, които обичат футбола: http://on.fb.me/T5nKCm - най-голямата група фенове на великата игра!

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 02 юли 2012 13:07

Bourgas написа:Хипарията няма никога да умре! Ще надживее всички! Да, допада ми!

Умира Тоше, умирааа :(
Тук (знаеш къде съм), а предполагам и навсякъде другаде всичко се изродИ :( От къде що има капан по плажа кънти.......хаос.... или нещо подобно :( Нямам претенции да познавам този род музика (ако това въобще е музика де) Не това е била идеята :( Знам какво беше Джулая, защото съм му съвременник и може да се каже един от първите му ентусиасти. Днес, 90% от младото поколение въобще и идея си нямат, защо точно в нощта срещу първи Юли са на плажа.... Затова, нека пишещите в този форум, първо се запознаят с историята му (има я описана сравнително точно в първия поуст) и едва след това да дават "компетентното" си мнение.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 02 юли 2012 13:23

фифи перото написа:Загледах се и понеже финалът е решен,ще ви кажа само едно.Защото 1-ви минава
Джулая, НИКОГА не е почвал във Варна.Започна на Варвара и то през 82-ра.Те просто се присламчиха после към нас.Хипари? През 80-те? :lol: .

Фифи, доближаваш се до истината...., но.... леко ще те поправя - годината е по-ранна и мястото е близо до Варвара, но се казва к-г Арапя. Още през 77-78 г. на скалите от южната страна на големия плаж, се събираше голяма група хора с китари, хармоники.... тук-там се прокрадваше и хипи идеята, но болшинството не бяха такива. Доста от нощите завършваха преди изгрев слънце, но на 30-ти Юни задължително се оставаше до изгрева. И тъй като 77-ма вече беше заварено положение (поне при мен), мисля че идеята за Джулая е още по от рано - поне година-две преди това.

Тази година поне изгрева беше великолепен :)
Изображение

KellyB

Мнениеот KellyB » 02 юли 2012 15:18

petkan написа:
фифи перото написа:Загледах се и понеже финалът е решен,ще ви кажа само едно.Защото 1-ви минава

Фифи, доближаваш се до истината...., но.... леко ще те поправя - годината е по-ранна и мястото е близо до Варвара, но се казва к-г Арапя. Още през 77-78 г. на скалите от южната страна на големия плаж, се събираше голяма група хора с китари, хармоники.... тук-там се прокрадваше и хипи идеята, но болшинството не бяха такива. Доста от нощите завършваха преди изгрев слънце, но на 30-ти Юни задължително се оставаше до изгрева. И тъй като 77-ма вече беше заварено положение (поне при мен), мисля че идеята за Джулая е още по от рано - поне година-две преди това.

Тази година поне изгрева беше великолепен :)
Изображение

И моите спомени за първото юлско утро са някъде от '76-'77 година на Арапя. Вече много хора знаеха за Юрая Хийп и великата им песен. Но никога тези събирания не са били свързани с пиене и трева, а единствено с музика!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 03 юли 2012 10:58

Чудесен завършек на темата. :)
Архив.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин

Върни се в “Архив”