Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

zazy
Контакти:

Re: За оставките и проблемите във волейбола

Мнениеот zazy » 12 юни 2012 21:19

Аз също не съм съгласен с водещите, защото май забравят, че след мача с Германия ЛазарOOF обвини Радо, че нарочно е загубил мача в полза Италия.
Същият отбор на Германия онзи ден отстрани Куба. Любо Ганев е против Радо, защото той прекрати договора с "Асикс" за екипировка.

parvanoff
Контакти:

Re: Радо Стойчев и Матей Казийски напускат националния отбор!

Мнениеот parvanoff » 12 юни 2012 21:20

apocalexxnow, страхотно мнение, което макар и да се различава от моето предразполага за културна и ползотворна дискусия, затова имаш моето уважение! Няма да те цитирам, защото става сложно, но ще отговоря по точки там, където мога, защото не се смятам за компетентен по много въпроси, които си засегнал. ;)
1. Тук не говорим за някаква малка фирмичка, но дори и за такава да говорим сам прецени какви са шансовете да уволнят някой голям директор, заради някой служител, пък бил и той много ценен... И когато говорим за нещо такова имай предвид, че в една федерация си има процедури за искане на оставката на някого, както и начини да свалиш някого от поста му. Да поискаш оставката на някого на пресконференция е меко казано несериозно, пък дори да се казваш Радо Стойчев! Ако Радо Стойчев бе останал в името на България, щеше да остане и сега! И каква е гаранцията ти, че ако се смени ръководството на БФВ волейболът няма да тръгне надолу? Ти можеш ли да ми дадеш гаранция? Или отново съдиш по думите на някого-по думи всеки може да изглежда интелигентен, но именно развитието на федерацията и успехите и говорят достатъчно за свършената работа от този човек! Радо Стойчев има треньорски успехи на клюбно ниво, където се състезават състезатели от няколко държави-ако имаш някакви данни за някаква негова работа като ръководител ще се радвам да ги споделиш?
2. В стаята имаше много хора, което означава, че отправяш тежки обиди към много хора. Аз не се смятам за съдник, за да давам такива силни квалификации срещу хората и както виждаш дори не съм си позволил да обидя и Стойчев и Казийски, но това говори за други човешки качества-ще ме извиниш за отклонението. Всъщност това, което казаха двете дами не бе никак скромно. Ти казваш, че се оплакаха от някои неща-да, нормално е да кажат, че условията, в които работят не са перфектни, но много хора си мислят, че е лесно в това безпаричие да се създадат перфектни условия, за каквото и да е. Именно тук е разковничето-както при всички спортове, така и тук финансовият ресурс е много ограничен и тези хора успяват, въпреки това и с цената на огромен къртовски труд да развиват волейболът при подрастващите. За да имаме състезатели като Казийски, Ники Николов, Теодор Тодоров, Гошо Соколов, Дани Милушев, Боян Йорданов и т.н., и т.н.! Шапка им свалям на тези хора, както и на "селяндурите и простаците", които си дават парите за волейбол! Защото ако ги нямаше волейболът ни щеше съвсем да закъса! А хората си казаха, но може би не си чул-има си дългосрочна стратегия, която е приета преди година за развитието на волейбола и не е тайна-ако имаш желание и ти може да отидеш да я прочетеш. Освен това женицата щеше да говори още много, но ако си слушал внимателно, щеше да видиш, че Сашо Диков я прекъсна 10 пъти и каза, че пресконференцията не е за това!
3. Тук мненията ни се различават много. Аз не лапвам по хора, които се обличат добре и говорят добре, а напротив-за мен са важни резултатите, които се постигат следствие на работата, която се върши от някого, а съм доволен от постигнатите успехи. Ти си мислиш, че ако се смени ръководството ще имаме много по-големи успехи. Мислиш си, че ще станем световни и олимпийски шампиони ли? И пак да повторя-аз не си правя изводите от не толкова интелектуалното облекло и изказвания на някого-това не прави хората лоши, напротив-моят опит в живота ми е казал точно обратното-най-лъскавите и високопарни Господа са тези, които обикновено те обират, лъжат и забиват ножове в гърба. Все пак този въпрос пак е от общ характер, но се различаваме доста във вижданията си...
4. Тук не си разбрал какво имам предвид. Никъде не съм казвал, че Лазаров е построил залата или че е имал огромна заслуга за това. Ти каза, че е негова работа да се пребори за такива турнири и сам виждаш, че откакто има свястна зала доста форуми веднага кацнаха тук при нас-или се лъжа?
5. Тук пак ми говориш за някакви хипотетично далавери. Аз лично съм далеч от мисълта, че от волейбол падат толкова много пари, че някой да си пълни гушата от това, но това е само мое мнение. Ти щом говориш за далавери може би знаеш точно как се разпределят парите и какви са приходите и разходите на федерацията?
6. Не съм убеден, че никой не е съобщил на Пранди, че е уволнен, а ме съмнява и ти да си толкова близък с Пранди или някой от федерацията, за да го твърдиш. Може и да се лъжа, но ако не си толкова близък пак надаваш уши на слухове и думи на обиден треньор. За уволнението на Радо съм раздвоен и не мога да определя дали е било грешка. По-скоро бих казал, че е грешка, че след това го върнаха, но това е било по настояване на публиката и хора от държавата, както знаем. Дали е за добро-лично според мен няма да е за добро, ако Радо и Матей не се върнат...
7. Защото е нормално да сравняваме федерации в една държава, а не в различни държави. Вероятно волейболните федерации в развитите европейски страни и щатите получават в пъти повече средства-как да ги сравнявам тогава? Това ми звучи като сравнението, което феновете на любимия ми футболен отбор правят с западни отбори, а не виждат колко назад с материала сме. Разбираемо е и твоето виждане, но все пак трябва да сме реалисти-иначе е ясно, че всички искаме да сме най-добрите!
8. Тук отново не съм съгласен с теб. Ще го чуят и още как. А ако постигнем и добър резултат на Олимпиадата ще го чуят двойно по-силно... Все още смятам, че изборът на този момент носи само негативи!!! Което означава, че интересът на България не стои на първо място за някои хора! Имам една история за теб. Баща ми бе шеф на КТ "Подкрепа" на един завод с много работещи в него. Той бе казал, че един човек да се подпише против него и ще напусне и го направи и тъй като си вършеше много добре и честно работата въпреки кризата при него нямаше уволнен и един човек. Подаде си оставката, когато събраха подписка срещу него и след него си тръгнаха 1000 човека от този завод-т.е. уволниха ги. С това искам да ти кажа, че изборът да си тръгнеш или не, не винаги е лесен!
10. Това "все нещо е направил" мен лично ми звучи несериозно. Щом можеш да 2-3 издънки и няколко изтървани думи да си направиш категорични изводи, то би трябвало да си направиш още по-категорични за това, че волейболът ни все още е на върха на света и е бил през цялото време на управлението на този човек!!!

Ето и на твоите въпроси:

- Защо днес никой от Федерацията не обели и дума за служебните шампиони при мъжете и жените?
Този въпрос не можеш да го зададеш на мен. Това си е избор на федерацията и си мисля, че те говореха за доста неща-не може да стигне времето за всичко-това е ясно!

-Ти лично смяташ ли, че е справедливо клубът да вземе 60% от сумата по трансфера, а играчът 40?
Тъй като ме питаш за моето мнение ще ти отговоря. За мен дори сумата, която взима състезателят е голяма. Той взима заплата, а сума от трансфери... незнам-доколкото съм запознат поне във футбола се говори основно за това, което се договаря между клубовете и обикновено се казва, че само играчите, които са със свободни трансфери взимат някакви пари...

- Защо днес никой от Федерацията не обели и дума за получените приходи от телевизионни права и спонсори във Федерацията? Къде отиват парите от телевизионни права, ако не във Федерацията?
По каква причина трябваше да говорят за телевизионните права? Не съм толкова навътре, за да знам къде отиват телевизионните права, но във футбола си отиват в отборите.

- Ще се оттеглят ли "Доверие" като спонсор, ако Матей и Радо се завърнат, а Данчо Лазаров подаде оставка? Защото той изрично каза, че с напускането си, Матей и Радо най-вероятно ще предизвикат отказване и на "Доверие" като спонсор.
Знам точно толкова, колкото си написал. ;)

- Защо се уволняват треньори на прима виста, а решенията се съобщават чрез медиите? Ти смяташ ли, че това е нормално поведение на една федерация и то на толкова важен и следен спорт?
Както казах не съм убеден, че не им се съобщава на треньорите, че са уволнени, а иначе е нормално да има пресконференции по този повод. Принципно не съм привърженик на честото уволнение на треньори ако питаш мен, но във волейбола досега се оказва, че тези смени винаги са имали ефект. Последният пример е 3-тото място на Пранди. ;)

- Защо УС, а най-очевидно неговият член Любо Ганев, постоянно мени позицията си по съществени въпроси за бъдещето на спорта? Ти смяташ ли, че това е нормално и че такава непоследователност трябва да е присъща на управник?
Кои решения точно имаш предвид? Иначе не смятам, че е нормално.

- Защо Федерацията е, цитирам, "изненадана" от напускането на Стойчев и няма готов вариант със заместник, след като той обяви публично преди 3 седмици какво смята да направи?
Тук не си прав да го кажем. Хората си обявиха заместниците днес!

- Смятат ли, че при това положение, което се очертава, те помагат на волейбола с оставането си на власт? Смятат ли, че мъжкият ни отбор ще продължи да се представя добре? Ти лично как мислиш - кой е по-добрият вариант сега - Данчо и мошениците да останат или Радо и Матей да се завърнат?
Виж точка 9. В случая смятам, че и двете страни не постъпиха правилно!

- Смяташ ли, че поведението им по време на пресконференцията днес отговаря на това, което подобава на един УС на спортна федерация? Визирам всичките надвиквания, облеклото им, тонът им, неприличните думи на Любо Ганев, начинът по който избягваха въпроси...
Както споменах по-нагоре не смятам, че думите и дрехите им са такъв критерий, за какъвто ти смяташ, че са. Неприличните думи на Любо не съм ги чул. Ако не те затруднява ще се радвам да цитираш. ;)
Приятна вечер от мен! ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

sandi74

Мнениеот sandi74 » 12 юни 2012 21:21

Ще попитам още веднъж какво е постигнал измисленият Стойчев с националният отбор?Реди провал,след провал.Абсолютно правилно го изгониха и го нарекаха некадърник.

лъв
Контакти:

Мнениеот лъв » 12 юни 2012 21:25

Не останаха журналисти с позиция! Всичко е връзки с обществеността вече! Гриша Ганчев - благодетел,не знам си каквъв меценат на борбата и футбола -хоп оная ден престъпник номер едно-МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА,БРАТЧЕ! Една добра дума ве1е не се чува за него...Сега Радо да прегърне Данчо и да заживеем щастливо! Не разбрахте ли,че преди да се обединим трябва да се разграничим! Вие така ли бихте прегърнали всеки! Всъщност така май стана! България се насити на лицемери и ченгета вече...БАСТА!

Потребителски аватар
medenka
Контакти:

Мнениеот medenka » 12 юни 2012 21:29

Аз гледам повече да чета форума и по-малко да пиша. Това което Федерацията сътвори обаче е пълно безумие. Пранди ги надуши и им отказа. Ето тук една статия с обвиненията на Стойчев към Данчо Лазаров. Не че не сте ги чели, ама са систематизирани добре.

Това не е краят

Sportcafe.bg 12.06.2012,

Вчерашната пресконференция, на която националният селекционер на България Радостин Стойчев обяви, че напуска, далеч не е краят на бурните събития в родния волейбол. Стойчев направи някои важни разкрития, които сега предстои да бъдат потвърдени и със сигурност ще имат значение за предстоящото Общо събрание на БФВ.

Макар и с цената на сериозна държавна помощ - като „купуването" на последната квалификация за Лондон 2012, Стойчев изпълни задачата си - България ще играе на Олимпиадата това лято, но у мнозина остана усещането, че изпълнението на тази цел няма да помогне кой знае колко на спорта.

Сега идва ред на апаратната битка, в която Данчо Лазаров има предимство, но разкритията срещу него са твърде силни. Инженерът продължава да се чуди защо му искат оставката, но всички са наясно, че волейболът остана единственият спорт, който се ръководи по методите и начините от 80-те години насам и федерацията има власт над клубовете и спортистите, която в началото на XXI век е неприемлива.

Вчера Стойчев последователно изброи трите причини заради които той си тръгва сега, но всъщност това е началото на списъка, заради който трябва да си замине инженер Лазаров.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв. С това ръководство няма да се върна - заяви вчера Стойчев. - Оставката на Данчо Лазаров не трябва да е фиктивна. Не бих искал след мен да бъде потоп. Затова утрешното пътуване до Аржентина е подготвено. Федерацията ще реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньорът, но щабът ми е с висок морал и са готови да продължат да изпълняват задълженията си. Аз няма да продължа да водя отбора и няма да пътувам за Аржентина.

„Причините да поискам оставката на Данчо Лазаров са три. Много емоционално преживявам националния отбор. Именно затова реших да си дам повече време. Не искам да изпадам в битовизми, а само ще кажа, че спорът не е междуличностен.

Моето уволняване от федерацията бе само мотивът, а не причината. Причините са три:

„Първата е неефективното управление на федерацията. Скандали във всички волейболни първенства. Управителен съвет от над 20 члена на федерацията. Това е нереално и неефективно. Липса на мандатност на членовете на УС и президентът. Съмнения за фиктивни клубове, с които Данчо Лазаров да си гарантира управлението. Призовавам това да бъде потвърдено и от компетентните органи.

„Скандалите на предишната олимпиада, конфликт на интереси, защото Данчо Лазаров е президент на централата и собственик на клуб - не по документи, но има договор с играчите на този клуб.

„Както и редица други проблеми. Спиране на състезателни права на редица млади играчи с цел преминаването им от един клуб в друг. Това същност е първия пункт, за да искам оставката му. В продължение на дълги години той тероризира състезателите със заробващи договори, което повече не може да продължи.

„Втората причина са финансите на федерацията, приходите от реклами и телевизионни права. Има данни, че одиторите са установили големи задължения, могат да се вземат всички финансови отчети.

„Третата е неизпълнението на конкретни задължения. Става въпрос за стратегическото развитие във волейбола. Имах клауза в договора, че БФВ ще доразработи до края на 2011-а година стратегия за развитие на българския волейбол, която ще бъде съгласувана с треньора. Не искам да чета останалите части от моя договор, не става дума за лични изисквания. Не искам да ви обяснявам какви лични обиди трябваше да преглътна през тези година и половина.

„Потвърждавам решението си за прекратяване на действията си като треньор на националния отбор. Не искам да заема пост в управлението, но смятам, че има достатъчно доводи за подаване на оставка на всички членове на УС и за избирането на нов", допълни Стойчев.

Ако дори част от тези твърдения на Стойчев се докажат, то Лазаров ще трябва да си тръгне на часа и веднага след това да стане клиент на прокуратурата, което в България е много модерно, но рядко води до сериозни резултати.

Стойчев не иска да си ходи, но даде да се разбере, че няма да работи с Лазаров. Сега предстои битката между двамата, след която ще разберем кой ще вземе властта в българския волейбол и накъде ще поеме той. Дотогава предстоят още разкрития за начина и методите на работа в БФВ, които далеч няма да се окажат лицеприятни, това поне е сигурно. И може да очаквате, че Лазаров все по-силно ще мълчи и задкулисно ще „работи предизборно" с клубовете, както стана на срещата с техни представители по-миналата седмица. Защото апаратните игри и кухите клубове често са ракетата-носител към властта, а такива примери в българския спорт има колкото искаш.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 12 юни 2012 21:30

sandi74 написа:Ще попитам още веднъж какво е постигнал измисленият Стойчев с националният отбор?Реди провал,след провал.Абсолютно правилно го изгониха и го нарекаха некадърник.

На хора с психични отклонения няма смисъл да се отговаря,така че няма нужда да питаш.

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 12 юни 2012 21:30

zazy написа:Аз също не съм съгласен с водещите, защото май забравят, че след мача с Германия ЛазарOOF обвини Радо, че нарочно е загубил мача в полза Италия.
Същият отбор на Германия онзи ден отстрани Куба. Любо Ганев е против Радо, защото той прекрати договора с "Асикс" за екипировка.

Ако беше само Любо Ганев,....... здраве му кажи. Стойчев е настроил всички във волейбола срещу себе си. Чухте мнението на "Виктория волей"(клубът, от който са 1/3 от националите в юн.възраст), чухте Владо Симеонов и Серафимов от Славия, Верка Николова(ЦСКА), Левски, Академик, Хебър, Боре Кьосев, Димо Тонев, Люси Найденов. Много станаха, жалко.

лъв
Контакти:

Мнениеот лъв » 12 юни 2012 21:32

sandi74 написа:Ще попитам още веднъж какво е постигнал измисленият Стойчев с националният отбор?Реди провал,след провал.Абсолютно правилно го изгониха и го нарекаха некадърник.

Ей,смешник световно неисвестен!
Радостин Стойчев
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Радостин Стойчев
български волейболист и треньор
Радостин Стойчев
Роден: 25 септември 1969
София България

Радостин Светославов Стойчев е български волейболист и треньор по волейбол. Син е на треньора Светослав Стойчев, който постига световна титла със младежите през 1991 г. в Кайро (Египет). Говори френ­ски, испански, немски, ру­ски, сръбски и италиански език.

Женен с две деца.
Съдържание

1 Състезателна кариера
2 Треньорска кариера
3 Награди
4 Интересни факти
5 Източници

Състезателна кариера

Първият клуб на Радостин Стойчев е ЦСКА.

Става шампион с отбора на Миньор (Бухово), след което отново се завръща в ЦСКА.

Играе в отбори от Португалия, Испа­ния, Австрия, Сърбия и Франция (Тур).

Играе на поста разпределител.
Треньорска кариера

2003 - 2005 г. Старши треньор на Славия (София).
2005 - 2007 г. - помощник треньор на отбора Динамо (Москва).
От 2007 г. старши треньор на отбора Итас Диатек (Трентино).
От 2010 г. е старши треньор и на Националния отбор на България.

Награди

1991 г. - Златен медал от първенството на България с отбора Миньор (Бухово).
2005 г. - Купа на България като треньор на Славия (София).
2006 г. - Титла на Русия като помощник треньор в Динамо (Москва).
2007 г. - Купа на Русия като помощник треньор в Динамо (Москва).
2008 г. - Титла на Италия с Итас Диатек (Трентино). Титлата е постигната в дебютния сезон на Стойчев, което го нарежда редом с големите треньори Хулио Веласко и Бебето.
2009 г. - Титла в Шампионската лига по волейбол на Европа като треньор Итас Диатек (Трентино).
2009 г. - Световен клубен шампион като треньор на Итас Диатек (Трентино).
2010 г. - Купа на Италия като треньор на Итас Диатек (Трентино).
2010 г. - Втора титла в Шампионската лига по волейбол на Европа като треньор Итас Диатек (Трентино).
2010 г. - Втори път Световен клубен шампион като треньор на Итас Диатек (Трентино)
2011 г. - Трета титла в Шампионската лига по волейбол на Европа като треньор Итас Диатек (Трентино).
2011 г. - Трети път Световен клубен шампион като треньор на Итас Диатек (Трентино)

КЛАСИРА ЛИ НИ РАДО,КЛАСИРА НИ! Какво постигнаха тия торби от федерацията0НИЩО! Айде Радо лош,и Пламен Константинов ли е лош?!
http://www.livesport.bg/Plamen-Konstant ... rov--63055

лъв
Контакти:

Мнениеот лъв » 12 юни 2012 21:34

http://vbox7.com/play:e908d4cf&al=2&vid=588958

ПОМНИТЕ ЛИ СЛУЧАЯ С ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ?!!!!!!!! И ТЪПАКА-НАГЛЕЦ ЛАЗАРОВ!!!!!!!!

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 12 юни 2012 21:41

apocalexxnow написа:При Стойчев дръпнахме леко в посрещане и повече в организация на играта. Още на кое трябва да остане - ами на тва, че той е бил треньор досега и е тъпо да се сменя броени седмици преди олимпиадата. Ако ще най-некадърния да е, толкова кратко време преди олимпиадата не може да го смениш, защото който и друг да дойде, за това кратко време няма какво да направи. И още по-тъпо е да викаш Пранди, след като толкова позорно си го захвърлил преди няма година и половина.

А щом ще сравняваме Алекно със Стойчев, дали да не сравним и волейболистите - българските с руските. Щото Матей може да е играч от световна класа, Цецо да има потенциал, но другите ни не са нещо кой знае какво. Да сравним и кой отбор с каква нагласа идва - ние много трудно ще оправим манталитета си, заради който губим важни мачове и в неговата промяна се провалят и Стойчев, и Пранди и Стоев, за тези преди Стоев не знам, защото още не съм следил волейбол тогава. И за този манталитет федерацията е добре отделно да наеме един спортен психолог. Колкото до нагласата на руснаците - те са свикнали със самочувствието си да са сред най-най-добрите в света. Това също е важно. Значи руските волейболисти ни бият по физика, умения и психика. Ами ако дойде Алекно да ни тренира нас, а Стойчев тях, резултатите по-различни ли ще бъдат според теб? Алекно от колко време тренира Русия, а Стойчев от колко време тренира България? Алекно има ли дрязги със свойта федерация, или само Стойчев ги има?

Да, Аржентина я пропуснах, наистина страшно много дръпнаха, евала им правя за което. Де да можехме и ние като тях. Утешавам се, че Сърбия пък не е мръднала, а Куба дори отива надолу.

Айде да сравним испанските волейболисти с българските.Какво ще кажеш?Че хората станаха европейски шампиони БЕЗ да си имат Р.Стойчев и Казийски.Как ли го направиха?Или и те са с огромно самочувствие и са суператлети?
Бас държа,че не можеш да ми изброиш 2-3-ма от тези,дето спечелиха титлата...
И какво ни е доброто на посрещането,когато Грьотцер ни скъса от сервис?Че и онова френче(Льо Ру ли как беше)?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Върни се в “Архив”