69 години от рождението на Георги Аспарухов

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daniel875
Контакти:

Re: 69 години от рождението на Георги Аспарухов

Мнениеот daniel875 » 04 май 2012 13:33

Лошо е, че темата така се разви, но всъщност това показва за пореден път нещо важно - ако Георги Аспарухов беше жив днес, завистливите хора у нас щяха да го направят на две стотинки.
Социализмът беше епоха, в която личностите биваха уважавани, без да се прави разлика дали са от "Левски", ЦСКА, "Тракия", "Локомотив" Пловдив, "Локомотив" София, "Славия", "Спартак" София, "Спартак" Пловдив, "Марек", "Дунав", "Академик" София и т.н.
Много е важно точно това. Социализмът създаваше ХОРА. Хубав или лош, може би не беше най - перфектното, което искахме, но после се оказа, че в прекаленото желание на група обирджии да се облагодетелстват създадоха "Демокрация" и така до днес.
По времето на Аспарухов имаше един невероятен конструктор в лицето на Якимов. Изключителен. Имаше и много други големи имена, защото това тогава беше "златното" поколение на родния футбол.
Много хора смятат точно поради тази причина, че Георги Аспарухов е един като другите, но той всъщност беше върхът, над всички.
Поклон пред паметта на Гунди! Боговете ни го отнеха млад може би и защото не го заслужавахме. И него, и Котето.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

gamaun

Мнениеот gamaun » 04 май 2012 13:58

Гунди е велик играч и завинаги ще остане в сърцата на привържениците на отбора, в който се оформи като футболист. А при едно малко по-друго развитие на нещата (имам предвид "лекия" натиск, който му е оказан) можеше и завинаги да си остане в Пловдив.
По повод на сравненията - тези наши футболисти, които са били близо до него по футболни качества, са му отстъпвали много по чисто човешки. Велик футболист и велика личност!

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 04 май 2012 14:02

daniel875 написа: Социализмът беше епоха, в която личностите биваха уважавани
Моля!? !
daniel875 написа:Лошо е, че темата така се разви, но всъщност това показва за пореден път нещо важно - ако Георги Аспарухов беше жив днес, завистливите хора у нас щяха да го направят на две стотинки.
Точно така, но социализма няма роля в това. Те и тогава са го направили на две стотинки. Справка-Пламен Янков.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
TEDIMAR99
Контакти:

Мнениеот TEDIMAR99 » 04 май 2012 14:23

turbogena написа:Поклон пред Георги Аспарухов!

+1
[center][wrapimg=]http://forum.botevvratsa.com/images/smilies/vratzacoreo1.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 04 май 2012 14:40

Вечен поклон пред най-великата личност в българския футбол!
Изображение

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 04 май 2012 15:41

Велик Футболист и Личност, затова хората и до днес си го спомнят и с мъка на сърце отчитат че си е заминал твърде млад. Преди няколко години си купих една много интересна книга озаглавена "Незабравимият Гунди" , която описва живота на Аспарухов, но освен ежедневието около мачовете има излючително интересни и поучителни разкази на негови познати извън футболната игра. Мисля че книгата би била интересна, особено за по-младата аудитория на синия форум а една друга част на форума може и да разбере защо Гунди е бил голяма Личност, за разлика от един друг който се опитват да фаворитизират в опит да не признаят един Велик български спортист.

[offtopic]http://www.knigi-bg.com/product.php?id_product=5102[/offtopic]
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 май 2012 16:06

TristaNNN написа:Велик Футболист и Личност, затова хората и до днес си го спомнят и с мъка на сърце отчитат че си е заминал твърде млад. Преди няколко години си купих една много интересна книга озаглавена "Незабравимият Гунди" , която описва живота на Аспарухов, но освен ежедневието около мачовете има излючително интересни и поучителни разкази на негови познати извън футболната игра. Мисля че книгата би била интересна, особено за по-младата аудитория на синия форум а една друга част на форума може и да разбере защо Гунди е бил голяма Личност, за разлика от един друг който се опитват да фаворитизират в опит да не признаят един Велик български спортист.

[offtopic]http://www.knigi-bg.com/product.php?id_product=5102[/offtopic]

Книгата наистина е хубава. Аз имам първото издание от 1978г., а това е допълнено и сигурно е още по-добро.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 04 май 2012 16:22

лека му пръст! Наистина е бил добър за времето си, НО да го сравнявате с носителя на златната и сребърна топка(индивидуални награди, майна, като на меси) е признак на комлекс ;)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 май 2012 16:35

шивача написа:лека му пръст! Наистина е бил добър за времето си, НО да го сравнявате с носителя на златната и сребърна топка(индивидуални награди, майна, като на меси) е признак на комлекс ;)

Ами играейки в малка комунистическа държава трудно може да бъдеш оценен подобаващо и да получиш най-голяма индивидуална награда.
Да не говорим, че през 60-те са играли Лев Яшин, Боби Чарлтън, Еузебио, Джани Ривера, Джордж Бест, Флориан Алберт, Герд Мюлер, Бекенбауер, Кройф и др.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Dexter Lord
Контакти:

Мнениеот Dexter Lord » 04 май 2012 16:44

Голям футболист. Поклон пред Гунди!

П.С. пак го обърнахте на Левски - ЦСКА, имайте малко уважение поне в тази тема.
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!

Върни се в “Архив”