Любимците ми от Далас няма как да изпуснат плейофите, въпреки че са доста слабички. Отпадане първи кръг е най-вероятната ни съдба. Зависи къде се паднем, разбира се. И все пак единственият преодолим на пръв поглед отбор е Гризлис, с тях играем добре. От Лейкърс, които ако се запази подреждането срещаме имаме 3 загуби от редовния сезон. ОКС и Клипърс също ни водят, но тях поне сме ги били. Отборът се справя доста добре в защита. Матрицата пре спокойно могат да му дадат наградата за най-добрия защитник, изключително играе, въпреки годините си. За жалост нападението ни е доста проблематично. Проблемите в Мавс се обърнаха, от атомното нападение, което имахме преди титлата и изключително слабата защита, сега имаме изключително добра защита и слабо нападение. Резервната скамейка отново е една от най-добрите в НБА, но определено отборът е много по-слаба от миналата година. И все пак ако Тери се върне на нивото от миналата година, а Дирк изведнъж почне да вкарва по 30 точки може и значително да завишим шансовете си за добро представяне в плейофите.
За другите отбори, ОКС, мисля че вече са узрели и могат да си спечелят финалът на конференцията. Спърс старостта май пак ще им изиграе лоша шега, но не бих ги отписвал. Клипърс ще покажат, че нямат психика, за други отбори на Запад нямам много какво да кажа.
На Изток не виждам друг финал освен Маями и Булс, но личното ми мнение е, че Маями са по-слаби тази година. И все пак мотивацията за тази титла може да им помогне. Ако не станат този сезон шампиони си мисля, че догодина някоя от трите звезди ще трябва да напусне и да се обогати състава с други качествени играчи. Не може 3 да играят, а другите да са най-скъпо платените фенове.

Булс показаха, че могат ад играят и без Роуз, но ако той отново не е на нивото си от миналия сезон за плейофите могат да имат много проблеми. Единственият друг отбор от Изток, за който имам наблюдение е Никс, но те наистина са супер непостоянни и лично на мен са по-голям балон и от Маями с цялото тва Линсанити, което стана преди време и 2те звезди, които на моменти си пречат, вместо да си помагат.