Мнениеот kartago » 06 авг 2009 18:37
Извинявам се, че малко дълъг ще ми е поуста, но си поиграх да преведа интервюто, и от там въпроса към автора, къде го видя това заглавие на темата?!
" Тодор Батков: „Хамиз Мамедов ще посещава мачовете на „Левски”
Президента на българския „Левски” в интервю за azerisport.com говори за мача с „Баку”, главните изводи от тази битка и си пожела късмет в Шампионската Лига.
Какво ще кажете за играта на „Баку” ?
Не искам да давам оценка на играта на противника ни. Главното е, че и двата отбора показаха не лош футбол. Днес „Левски” показа , че има потенциал за Шампионската лига. Ние изпълнихме своята задача минимум, като се класирахме за Лига Европа.
Кой е главния извод който направихте след мачовете с „Баку”?
Главното е, че намерих приятел в лицето на Хафиз Мамедов. Той е прекрасен човек. След последния съдийски сигнал аз му стиснах ръката и го поздравих, все пак неговият отбор ще играе в четвъртия предвърителен кръг за Лига Европа, а преди някакви си три години губеше от грузинския „Сиони” в първия квалификационен кръг за ШЛ.
Ще се интересувате ли и в бъдеще от ФК”Баку”?
Разбира се! Даже би ми се искало още веднъж да се срещнем с вашият отбор. Ако заемем трето място в груповата фаза на Шампионската Лига и попаднем в Лига Европа, там отново можем да срещнем шампиона на Азербайджан. Тогава Хафиз Мамедов ще дойде да наблюдава „Левски”, а аз ще гледам мачовете на „Баку”.
Могат ли да се сравнят бюджетите на двата отбора?
Мога да отговоря така: Мамедов харчи много повече отколкото аз. Аз издържам отбора наполовина, другата половина се поема от спонсори. А Хафиз харчи свои пари- този човек е подарък за Азербайджанския футбол.
Как мислите, „Баку” има ли сили да попадне в Лига Европа?
Този въпрос е повече към треньора на отбора, но на мен ми се струва, че във вашият отбор има „боен дух”. С всеки мач, вашият отбор прогресира. Защо загубихте? В Баку нашата игра не потръгна, а в София – вашата. Просто на нас малко повече ни провървя. Първият гол ме успокои. До този момент се страхувах, че всичко отново ще бъде не както трябва. "