scooool написа:Реалността явно е, че никой не иска да идва е в БГ първенството.
Мъри:"Учуден съм, че звездите на водещите кипърски отбори решиха да дойдат в "А" група"
"Изключително съм учуден, че толкова много футболисти от водещите кипърски тобори решиха да дойдат да играят у нас. На Острова на Афродита условията са много добри, парите също са много, така, че ми е странно. Състезатели с такава класа със сигурност могат да бъдат примамени само с добри финанси. За да дойдат тези футболисти, бъдете сигурни, че ще получават поне същата заплата, която са взимали и в кипър. Едва ли ще пристигнат в България за по-малко пари. Но пък това е добро за българския футбол - освен от чисто спортно-техническа гледна точка, това означава, че финансовата ситуация у нас изобщо не е толкова лоша, колкото се изкарва. Явно у нас има пари за футбол при това не малко", смята Мъри.
"Нджонго Присо и Кристовао Рамос за отлични футболисти. Те могат страшно да вдигнат класата на отборите си. Аз съм пристрастен, тъй като съм бил треньор на Рамос в Анортозис. За него мога да кажа само добри неща - той нямаше нито един слаб мач под мое ръководство. Истински професионалист".
"Присо също е страхотно попадение за ЦСКА. Има обаче и един друг момент. Теи играчи идват от едни условия, а тук ще ги посрещнат коренно различни. Имам предвид, че в Кипър например температурите не падат по 10-12 градуса и условията за качествен футбол винаги са много добви. Така, че те със сигурност ще преживеят и един шок като се сблъскат с нашите условия и ще им трябва време за аклиматизация".
"Освен това тяхното представяне ще зависи и от това как ще се представят отборите като цяло. Те не са футболисти, които могат да печелят сами титли за отборите си. Ще ви дам един пример - през миналия сезон Гара Дембеле вкара 25-25 гола само в първенството, а в крайна сметка това не се оказа достатъчно за спечелване на титлата", добави специалистът.
Не е съвсем никой.Ако извадиш достатъчно пари, ще дойдат и други.Без пари и това не е малко.