Кратка история на вливанията и сливанията на ФК в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: Кратка история на вливанията и сливанията на ФК в България

Мнениеот plovdivram » 04 яну 2012 21:39

Raoul_Duke
Дай да се уточним сега. В Пловдив, мач с 50 000 + зрители е имало ЕДИН-ЕДИНСТВЕН път! 1981г. Тракия-Барселона

Parvo - sajaliavam za latinicata, no v momenta ne moga da pisha na kirilica!!!

Inache... kakvo da ti kaja... Samo na parvo "chetene" se sehtam za pone dva macha s uchastieto na Loko Pd i 50 000 zriteli na "Devet septemvri"... edinqt e prez 1969-ta, a drugiqt prez 1983-ta!!! Ta kakto vikash.... Neka ne se izhvarlqme!!!
Za ostanaloto... kato govorish za Bayern i Atletico... ne zabraviai, che machovete kato tozi s Beroe sa takiva ot "B" grupata!!! Kakto i da e de... tova samo kato utochnenie!!!

Raoul_Duke
Абе майна, аре следващия път да ходим заедно на наш мач и да броим колко са тия с фланелките на Арис. Ако преброиш повече от 1, ще си сложа черно-бял аватар за известно време. Виждаш каква жертва съм готов да направя Пък и едно е някой и друг заблуден да иде с чужда фланелка, съвсем друго е ЦЯЛ СЕКТОР наполетанци, "германци", таксиджии, ваксаджии и т.н. да подхване в общ рев

Abe vie i s Bessica se bazikate :mrgreen: ... daje i ti lichno.... :mrgreen: ... ama pone Bessite sa bili mestno pleme, a ne kato Bultrasite - rodom ot Dresden!!! :mrgreen:

П.С. Тоя свиленградския кво общо има с темата? Свършиха ли ви легендите, че почнахте да се гордеете с чужди юноши? Не че сме примряли за него точно де...

A toi, 'shtoto "Magiosnika" e izrastnal na "Koleja" i sigurno trenior mu e bil Nikola Shterev /Starika/ ta chak i benefis mu napravihte!!!

Dano me razbirash pravilno, no vsichki tezi sravneniq gi pravia za da vidite kolko sa smeshni napanite vi maina... i kak vseki pat, kogato se opitvate da ni pokajete golia gaz vsashtnost ne vijdate kolko e lasnal nacapania vash takav!!!

Oshte vednaj... sorry za latinicata!!!
Изображение

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 04 яну 2012 21:54

plovdivram написа:Parvo - sajaliavam za latinicata, no v momenta ne moga da pisha na kirilica!!!

Извинен си.

plovdivram написа: ne zabraviai, che machovete kato tozi s Beroe sa takiva ot "B" grupata!!! Kakto i da e de... tova samo kato utochnenie!!!

Чакай сега, това че сте били в Б по това време, друг не ви е крив. Освен "жълтите" може би, така по подразбиране :lol: Въпросът беше не в коя група сте били, а колко хора е имало на мача ви с Берое. Стари издания съм чел, в които бройката варира 35 - 40 000. По едно време в Уики-то бяхте написали даже, че на тоя мач имало 68 000 :lol: :lol: :lol: Това последното го отнасяме към въпроса за голите задни части.

plovdivram написа:Abe vie i s Bessica se bazikate :mrgreen: ... daje i ti lichno....

Ааа, моля ти се, с бесите шега не бива :lol: Аз с тях не се бъзикам. Само с "наследниците" им :mrgreen: Ама лошо няма, щом ви влече животновъдството... все пак още от Бонево време сте по тая част :lol:
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
White Snake
Контакти:

Мнениеот White Snake » 04 яну 2012 22:14

Raoul_Duke написа:
plovdivram написа:Parvo - sajaliavam za latinicata, no v momenta ne moga da pisha na kirilica!!!

Извинен си.

plovdivram написа: ne zabraviai, che machovete kato tozi s Beroe sa takiva ot "B" grupata!!! Kakto i da e de... tova samo kato utochnenie!!!

Чакай сега, това че сте били в Б по това време, друг не ви е крив. Освен "жълтите" може би, така по подразбиране :lol: Въпросът беше не в коя група сте били, а колко хора е имало на мача ви с Берое. Стари издания съм чел, в които бройката варира 35 - 40 000. По едно време в Уики-то бяхте написали даже, че на тоя мач имало 68 000 :lol: :lol: :lol: Това последното го отнасяме към въпроса за голите задни части.

plovdivram написа:Abe vie i s Bessica se bazikate :mrgreen: ... daje i ti lichno....

Ааа, моля ти се, с бесите шега не бива :lol: Аз с тях не се бъзикам. Само с "наследниците" им :mrgreen: Ама лошо няма, щом ви влече животновъдството... все пак още от Бонево време сте по тая част :lol:

Друго си е земеделието и тютюнопроизводството,вие сте по аграрната част още от 20-те години на миналия век,преди да дойдете в Пловдив,много преди да ви купи ДПС.
Автентичен Неградски ред и забавления:Красота,вяра и борба за права и свободи http://vbox7.com/play:909b211b&start=3

Потребителски аватар
metaliksopot
Контакти:

Мнениеот metaliksopot » 04 яну 2012 22:21

Asterix написа:Викам да се сберем с някой от вас и да закупим от НАП старата емблема на Ботев и т.н. . Да си направим клуб :lol: Да видиме кой селски кой отбор ще избере , Сдружение 2012 с емблемата на Рапид Виена или отбора на Полковник Христолов :mrgreen:

пс: Едно време съсипахте Спартак Пд , сега съсипахте славния отбор на Металик Сопот 8-)

Спокойно ,ще им я откупим емблемата от НАП и после на много хора евтиното ще им излезне много скъпо!

Потребителски аватар
GBP
Контакти:

Мнениеот GBP » 05 яну 2012 09:14

Древен и Вечен написа:...Раме,вие като ведомствен отбор единствени в града имате бетонен стадион,за разлика от другите пловдивски клубове,които имат поляни,насипи и корита за стадиони.Тук нещо неясно?...
...
Не знаеш ,че бившия кмет на Пловдив и отявлен номенклатурчик в миналото ,ви подари сумати декари около стадиона ви?...

Въпреки че питането не е към мен, хайде да взема да река и аз две думи, че много неясни работи станаха.
Стадиона на "Ботев" е почнат през 1957 година и е завършен през 1959 година.
"Локомотив" остава без стадион през 60-те години, когато старият стадион е разрушен при разширението на Сточна гара. Новият стадион е започнат през 1968 година, открит е през 1982 година, с капацитет 12-13 хиляди /тогава е готова само главната трибуна и сегашната трибуна "Спортклуб" - която също е земен насип, а не бетонна. Останалите бетонни трибуни са достроявани през осемдесетте години и са завършени някъде 1987-1988 година, ако не се лъжа.
Така че на стадиона на "Локомотив" част от трибуните са бетонни, защото са строени 30 години по-късно от вашия стадион. И е нормално трибуни, строени през 80-те години, да са по-съвременни от трибуни, строени през 50-те години.
Второ, бившия кмет на Пловдив не ни е подарил нищо, защото стадиона винаги е бил и в момента си е общинска собственост.

Иначе, верно е, че "Ботев" са много пострадали от комунистите. Вероятно навремето комунистите са си казали: "Дай на тия да им построим един стадион, че да им е гадно! Дай да им дадем и втори стадион - този на "Спартак", та да им стане още по-гадно и да се чудят как да ги поддържат!"
В същото време, понеже "Локомотив" са били отбор на властта, ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ -от началото на 60-те до началото на 80-те - са нямали собствен стадион и са играли на градския стадион, а са тренирали на п***а си майна в село Оризаре. Но така сме ние, любимците на комунистите.
p.s. След всичките мъки, които сте претърпели, ако искате да се запишете в "Съюза на репресираните", готов съм да ви се подпиша като свидетел, че през целия социализъм комунистите са ви мъчели, като са ви давали студени кебапчета и топла бира. Което ви е довело до многобройни гастрити, колити, язви, депресии, неврози и други тежки заболявания. За което смятам, че сега имате право да получите една разумна компенсация. Така де, не е ли така?

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 05 яну 2012 09:58

Raoul_Duke
Ааа, моля ти се, с бесите шега не бива Аз с тях не се бъзикам. Само с "наследниците" им Ама лошо няма, щом ви влече животновъдството... все пак още от Бонево време сте по тая част

Raoul-e, това е специално за теб майна :mrgreen: ... Да научиш малко повечко за "животновъдите" Беси... Кратичко и сбито, 'щото знам, че обикновено доста ви понамързява да търсите информация за нещата, в които иначе яростно се впускате в спор :mrgreen: ... Обърни внимание, че ОТНОВО нещата, които съм постнал си имат и ИЗТОЧНИКА, откъдето е черпено инфото... нещо, което при вас дори не може да се нарече и рядост... просто, 'щото никога го няма!!!

BESSI, BЕSSOI са тракийски етноним засвидетелстван многократно в античното римско литературно наследство и епиграфските паметници. У античните автори преобладават сведенията за походи, сражения, поражения и победи: тематиката еднозначно внушава военната сила и капацитет на бесите, техните сурови нрави и свирепост за да се обяснят пораженията и да се внуши значимостта на победите, не бива да се пренебрегва фактът, че в историописа за бесите, пък и за траките авторите представят гледната точка на техните политически врагове. Опит да се погледне с други очи към врага може да се намери най-вече у Тацит (Ann., IV, 47 sqq.). който не скрива възхищението си от издьржливостта на бесите в стремежа им да запазят свободата си и човешките си права по отношение на онова, което си остава и до днес най-скъпото за човека – правото му да се грижи за бъдещето на своите деца.

„Власт и социум в Римска Тракия и Мизия”
Маргарита Тачева
Изображение

Потребителски аватар
pasaden
Контакти:

Мнениеот pasaden » 05 яну 2012 15:23

Кой от примат мучеше тук че за първи път сме си сложили датата на създаване 1912 през 50-те години?Ай да разгледа долните линкове ако обича

http://img441.imageshack.us/img441/2685/192701zl1.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6084/192702pn5.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/5369/1932af1.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/3184/1942kz3.jpg

А чичо Венци може да се застреля с неговата бяла библия.Някой беше питал кога за първи път се споменава Локомотив Пловдив или ЖСК в книгата, та да разберем най-после кога сте създадени?
100 години символ на Пловдив

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 05 яну 2012 17:00

pasaden написа:Кой от примат мучеше тук че за първи път сме си сложили датата на създаване 1912 през 50-те години?Ай да разгледа долните линкове ако обича

http://img441.imageshack.us/img441/2685/192701zl1.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6084/192702pn5.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/5369/1932af1.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/3184/1942kz3.jpg

А чичо Венци може да се застреля с неговата бяла библия.Някой беше питал кога за първи път се споменава Локомотив Пловдив или ЖСК в книгата, та да разберем най-после кога сте създадени?

В крайна сметка, това не е целта на темата тук!
Като си почнал с ''документите'' ''АЙ'' извади нещо от 1912, ако можеш! Кога ви е първия учредителен устав, за непросветените?
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 05 яну 2012 17:32

Кашчей написа:"Ботев" Пд-да, но Сдружение"Ботев"ПД-не :mrgreen:

Пич, вие кой "Ботев" подкрепяхте до 2009-а?Тук се начетох на бисери от рода на това, че Сдружението е майката и тя може да си ражда колкото си иска деца(АД), които да са наследници на историята, докато съществуват..няма такъв смях в правният цирк.Ти лично, знаеш ли кой Ботев си подкрепял през 2006-а?Не разбираш ли (знам, че не разбираш), че не може от някого да се пръкне наследник, а след като наследникът умре, да му се търси алтернатива?!

Определено съм сигурен, че прототипът на Костовият Големанов е пловдивчанин!

По принцип избягвам да споря с привърженици на други отбори,освен с тези на "Локомотив",относно историческите им корени и идентичността на настоящите им отбори.Дори и споровете ми с тях са по-скоро защитна реакция на гнусните им атаки в навечерието на 100 годишнината на отбора ни,в които,сигурно се сещаш защо,се опитват да въвлекат феновете на "Левски" и "Славия",или казано в твой стил,прототипът на локомотивеца е оня шоп,който казва"Не е важно аз да съм добре,а Вуте да е зле".Най-малкото бих го направил с привържениците на "Левски"(става въпрос за история,за другите неща знаеш,че сме вечни опоненти,в което няма нищо лошо)и "Славия".Тук ще вмъкна нещо,което не е по темата и с което обичате да спекулирате.Става въпрос за отношенията ни с ЦСКА в миналото.Аз съм на 50 години и имам много футболна история зад гърба си.Много е болно и нелогично да чуваш обвинения към ФЕНОВЕТЕ на "Ботев" за това,че са били сателит на ЦСКА.Да,това беше факт.Аз съм свидетел на най-пагубния за моя отбор период от това "братство".Джевизов(започвам от него,защото ми е първи спомен),Славков,Д.Младенов,М.Бакалов-това са само част от футболистите,с които ние,ФЕНОВЕТЕ,се разделяхме с болка,пораждаща гняв и ненавист.И за това да обвинявате нас и отбора?Нелогично,нали?

Та да се върнем на темата.Моите "мили" съграждани,в изконния им стремеж ние да сме зле,започнаха тази атака във връзка с предстоящия ни юбилей.И,забележи,в гнева си те дори не са единни в претенциите си.Част от тях казват:"Този "Ботев" не е онзи "Ботев",КОЙТО Е ОСНОВАН ПРЕЗ 1912 г.".Друга част:"Този "Ботев" е онзи "Ботев",но ной не е основан през 1912 г.".За да се стигне до абсурдното:"Този "Ботев" не е онзи "Ботев",който даже не е основан през 1912г.".Последното е парадоксално,с оглед предишните им твърдения.

А всъщност:

-това,че"Ботев"-Пловдив е основан през 1912г. е много по-ясно и достоверно,отколкото,че "Локомотив" е основан през 1926г.Още през 1927 г. се чества 15 г. от основаването на отбора.От тогава до днес това се прави на всяка годишнина(факти и документи-в юбилейната книга,която предстои да излезе).И на всички тези годишнини в клуба са получавани поздравителни писма от други клубове,сред които и твоя "Левски".

От друга страна,до 2006 г."Локомотив" чества основаването си през 1936 г.,за последно-70 годишнина през същата тази година.Изведнъж,през 2011 г. същият този "Локомотив" чества 85 годишнина,като "приемник" на основания през 1926 г. "Спортклуб"-Пловдив с основен аргумент,че няколко футболисти от прекратилия съществуването си "Спортклуб" преминават да играят в "Локомотив".Хипотетично да приемем,че това е така.Възниква въпросът:"Защо още тогава не е отбелязано като факт,а това става 75 години по-късно?".

-днешният "Ботев" е пълен правоприемник на основания през 1912г.отбор.Защо?:

През 1990 г.съгласно изискванията на законите в страната,ФК се управляват от юридически лица с нестопанска цел,каквото е основаното през същата година "Сдружение ФК "Ботев"-Пловдив".През по-късни години законите се изменят и ФК следва да се управляват от АД.През цялото това време в юридическото пространство и регистрите продължава да съществува това Сдружение.В интерес на истината,ако Христолов при регистрирането на АД-то беше платил задълженията на Сдружение ФК "Ботев"-Пловдив(200-300 хил.лв.),то щеше да престане да съществува.В началото на 2010 г. "Ботев"-Пловдив е изваден от "А" група с право през следващият сезон да играе в "Б" група,ако бъде отстранена причината за това изваждане.А ТЯ Е:ЛИПСА НА КАРТОТЕКИРАНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ФУТБОЛИСТИ!През това време АД-то на Христолов продължава да държи правата на евентуално новосформиран отбор и бъдещото му участие в "Б" група.В интерес на истината,ако беше картотекирал футболисти и беше започнал сезона в "Б" група щеше да се получи вариант "Спартак"-Варна-отбор,неподкрепян от феновете.Това не беше направено.През това време е обявен фалит на АД-то(надявам се,не асоциираш едно търговско дружество с ФК,както не асоциираш АД-то на Батков с ФК "Левски" и не би отъждествил(недай боже или дал бог-както искаш)един негов фалит с края на "Левски"?).Пред бъдещето на "Ботев" има два пътя:първият е някой да закупи фалиралото АД с всичките му милионни задължения,да сформира отбор и да продължи участието си в "Б" група;вторият,този който беше избран,да се възстанови дейността на незакриваното Сдружение,да се сформира отбор и да се поднови участието в БГ футбол на аматьорско ниво,поради липсата на право(няма АД) за участие в профи футбола.През лятото на 2010 г.ФК"Металик"-Сопот се влива във ФК "Ботев"-Пловдив."Ботев" покрива задълженията им и наследява правото на участие във "В" група.Впоследствие,след закупуване на отбора от Цв.Василев и влизането му в професионалния футбол беше създадено АД,което понастоящем притежава 90% от акциите на отбора,а другите 10% се притежават от "Сдружение ПФК "Ботев"-Пловдив."Сдружението" е съсобственик и част от управителното тяло на ПФК "Ботев"-Пловдив и да се отъждествяват двете е,меко казано,несериозно и недопустимо.
Ето така "Ботев"-Пловдив гордо изстрада своята Голгота и върви към "А" група с гордо вдигната глава.

В същото време през 2001 г."Локомотив",който предните два сезона се подвизава в "Б" група завършвайки съответно седми и четвърти,без изгледи да се завърне скоро в "А" група , се влива във "Велбъжд" и като влято дружество престава да съществува,а "Велбъжд" е преименуван на "Локомотив"-Пловдив 1936.И забележи,че "Велбъжд" идва в пълния си състав от футболисти,които предния сезон са спечелили бронзови медали.Същите футболисти "събличат" синия екип и обличат черно-белия.Футболистите на дотогавашния "Локомотив",който се рееше в средата на класирането в "Б" група,са разхвърляни по нискоразредни отбори.И локомотивци припознават в преименувания "Велбъжд" своя отбор.
Ето така "Локомотив" не вдигна гордо глава,за да извърви пътя до "А" група,а избра да го направи с чужд лиценз и с ЧУЖД ОТБОР.

Много усилено цитират "Бялата библия",вземайки я едва ли не за история на БГ футбола.Та в тая Бяла библия "Ботев" се споменавал за първи път през 1920 г.Интересно,в коя година в същата тая Бяла библия,за първи път се споменава "Локомотив"-Пловдив???

Питаш ме кой отбор съм подкрепял през 2006г.?Жълто-черния "Ботев"-Пловдив с омразния президент ДХС!ТИ КОЙ ОТБОР ПОДКРЕПЯШЕ ТОГАВА?
Питаш ме кой отбор подкрепях през 2009г.и явно визираш италианците?Жълто-черния отбор с много чужденци с омразния президент ДХС.ТИ КОЙ ОТБОР ПОДКРЕПЯШЕ ТОГАВА?
Не е ли едно и също?

В заключение нека и аз да те попитам нещо:
АКО НЯМА ДРУГ ИЗХОД,КОЙ ВАРИАНТ БИ ИЗБРАЛ:
1."ЛЕВСКИ" ДА СЕ ВЛЕЕ В ЦСКА,ОТБОРЪТ ДА Е СЪСТАВЕН ОТ ФУТБОЛИСТИ ИЗЦЯЛО ОТ ЦСКА,В СЪДЕБНИТЕ РЕГИСТРИ ДА БЪДЕ ВПИСАНО "ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ НА ФК "ЛЕВСКИ" И ЦСКА ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НА "ЛЕВСКИ"?
ИЛИ
2.ЦСКА ДА СЕ ВЛЕЕ В "ЛЕВСКИ",ОТБОРЪТ ДА Е СЪСТАВЕН ИЗЦЯЛО ОТ ФУТБОЛИСТИ НА "ЛЕВСКИ" ,В СЪДЕБНИТЕ РЕГИСТРИ ДА ПИШЕ "ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ФК ЦСКА" И "ЛЕВСКИ" ДА СИ ОСТАНЕ "ЛЕВСКИ"?
КОЙ ОТ ДВАТА ОТБОРА ЩЕ Е АВТЕНТИЧНИЯ "ЛЕВСКИ" И БИ ПРОДЪЛЖИЛ ДА ПОДКРЕПЯШ?
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 05 яну 2012 17:42

botevforever,
добре си направил дисекция на казуса Велбъжд-Локомотив Пд... Нещо, което между другото не сте спрели да правите вече 10 /ДЕСЕТ/ години!!! Странното обаче е че за ДЕСЕТ години не чухме нищо от вас по казуса "НАРОДНА ВОЙСКА" 1949 година и как "ДНВ" Пд попада след това в "А" група?!!! Не само това... ами НИКОЙ не ни обясни и АБСУРДА, който представлявате в МОМЕНТА, да сте наследник на сдружение, което било носител на автентичността ви, но с прекратена дейност за 10-ина години през, които такава е развивало ПО ПРАВО друго, от което вие обаче се отрекохте!!!

Или с други думи... Айде кажете ми как се нарича това - ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С "КАЗУИТЕ" НА ДРУГИТЕ КЛУБОВЕ... и на всичкото отгоре ДА ОТКРИВАТЕ ТЕМА -СЛЕД ТЕМА ЗА ТЯХ, а да не можете да дадете ЕЛЕМЕНТАРНО обяснение за АНАЛОГИЧНИ "казуси" касаещи СОБСТВЕНИЯ ВИ ОТБОР?!!
Изображение

Върни се в “Архив”