Кашчей написа:"Ботев" Пд-да, но Сдружение"Ботев"ПД-не
Пич, вие кой "Ботев" подкрепяхте до 2009-а?Тук се начетох на бисери от рода на това, че Сдружението е майката и тя може да си ражда колкото си иска деца(АД), които да са наследници на историята, докато съществуват..няма такъв смях в правният цирк.Ти лично, знаеш ли кой Ботев си подкрепял през 2006-а?Не разбираш ли (знам, че не разбираш), че не може от някого да се пръкне наследник, а след като наследникът умре, да му се търси алтернатива?!
Определено съм сигурен, че прототипът на Костовият Големанов е пловдивчанин!
По принцип избягвам да споря с привърженици на други отбори,освен с тези на "Локомотив",относно историческите им корени и идентичността на настоящите им отбори.Дори и споровете ми с тях са по-скоро защитна реакция на гнусните им атаки в навечерието на 100 годишнината на отбора ни,в които,сигурно се сещаш защо,се опитват да въвлекат феновете на "Левски" и "Славия",или казано в твой стил,прототипът на локомотивеца е оня шоп,който казва"Не е важно аз да съм добре,а Вуте да е зле".Най-малкото бих го направил с привържениците на "Левски"(става въпрос за история,за другите неща знаеш,че сме вечни опоненти,в което няма нищо лошо)и "Славия".Тук ще вмъкна нещо,което не е по темата и с което обичате да спекулирате.Става въпрос за отношенията ни с ЦСКА в миналото.Аз съм на 50 години и имам много футболна история зад гърба си.Много е болно и нелогично да чуваш обвинения към ФЕНОВЕТЕ на "Ботев" за това,че са били сателит на ЦСКА.Да,това беше факт.Аз съм свидетел на най-пагубния за моя отбор период от това "братство".Джевизов(започвам от него,защото ми е първи спомен),Славков,Д.Младенов,М.Бакалов-това са само част от футболистите,с които ние,ФЕНОВЕТЕ,се разделяхме с болка,пораждаща гняв и ненавист.И за това да обвинявате нас и отбора?Нелогично,нали?
Та да се върнем на темата.Моите "мили" съграждани,в изконния им стремеж ние да сме зле,започнаха тази атака във връзка с предстоящия ни юбилей.И,забележи,в гнева си те дори не са единни в претенциите си.Част от тях казват:"Този "Ботев" не е онзи "Ботев",КОЙТО Е ОСНОВАН ПРЕЗ 1912 г.".Друга част:"Този "Ботев" е онзи "Ботев",но ной не е основан през 1912 г.".За да се стигне до абсурдното:"Този "Ботев" не е онзи "Ботев",който даже не е основан през 1912г.".Последното е парадоксално,с оглед предишните им твърдения.
А всъщност:
-това,че"Ботев"-Пловдив е основан през 1912г. е много по-ясно и достоверно,отколкото,че "Локомотив" е основан през 1926г.Още през 1927 г. се чества 15 г. от основаването на отбора.От тогава до днес това се прави на всяка годишнина(факти и документи-в юбилейната книга,която предстои да излезе).И на всички тези годишнини в клуба са получавани поздравителни писма от други клубове,сред които и твоя "Левски".
От друга страна,до 2006 г."Локомотив" чества основаването си през 1936 г.,за последно-70 годишнина през същата тази година.Изведнъж,през 2011 г. същият този "Локомотив" чества 85 годишнина,като "приемник" на основания през 1926 г. "Спортклуб"-Пловдив с основен аргумент,че няколко футболисти от прекратилия съществуването си "Спортклуб" преминават да играят в "Локомотив".Хипотетично да приемем,че това е така.Възниква въпросът:"Защо още тогава не е отбелязано като факт,а това става 75 години по-късно?".
-днешният "Ботев" е пълен правоприемник на основания през 1912г.отбор.Защо?:
През 1990 г.съгласно изискванията на законите в страната,ФК се управляват от юридически лица с нестопанска цел,каквото е основаното през същата година "Сдружение ФК "Ботев"-Пловдив".През по-късни години законите се изменят и ФК следва да се управляват от АД.През цялото това време в юридическото пространство и регистрите продължава да съществува това Сдружение.В интерес на истината,ако Христолов при регистрирането на АД-то беше платил задълженията на Сдружение ФК "Ботев"-Пловдив(200-300 хил.лв.),то щеше да престане да съществува.В началото на 2010 г. "Ботев"-Пловдив е изваден от "А" група с право през следващият сезон да играе в "Б" група,ако бъде отстранена причината за това изваждане.А ТЯ Е:ЛИПСА НА КАРТОТЕКИРАНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ФУТБОЛИСТИ!През това време АД-то на Христолов продължава да държи правата на евентуално новосформиран отбор и бъдещото му участие в "Б" група.В интерес на истината,ако беше картотекирал футболисти и беше започнал сезона в "Б" група щеше да се получи вариант "Спартак"-Варна-отбор,неподкрепян от феновете.Това не беше направено.През това време е обявен фалит на АД-то(надявам се,не асоциираш едно търговско дружество с ФК,както не асоциираш АД-то на Батков с ФК "Левски" и не би отъждествил(недай боже или дал бог-както искаш)един негов фалит с края на "Левски"?).Пред бъдещето на "Ботев" има два пътя:първият е някой да закупи фалиралото АД с всичките му милионни задължения,да сформира отбор и да продължи участието си в "Б" група;вторият,този който беше избран,да се възстанови дейността на незакриваното Сдружение,да се сформира отбор и да се поднови участието в БГ футбол на аматьорско ниво,поради липсата на право(няма АД) за участие в профи футбола.През лятото на 2010 г.ФК"Металик"-Сопот се влива във ФК "Ботев"-Пловдив."Ботев" покрива задълженията им и наследява правото на участие във "В" група.Впоследствие,след закупуване на отбора от Цв.Василев и влизането му в професионалния футбол беше създадено АД,което понастоящем притежава 90% от акциите на отбора,а другите 10% се притежават от "Сдружение ПФК "Ботев"-Пловдив."Сдружението" е съсобственик и част от управителното тяло на ПФК "Ботев"-Пловдив и да се отъждествяват двете е,меко казано,несериозно и недопустимо.
Ето така "Ботев"-Пловдив гордо изстрада своята Голгота и върви към "А" група с гордо вдигната глава.
В същото време през 2001 г."Локомотив",който предните два сезона се подвизава в "Б" група завършвайки съответно седми и четвърти,без изгледи да се завърне скоро в "А" група , се влива във "Велбъжд" и като влято дружество престава да съществува,а "Велбъжд" е преименуван на "Локомотив"-Пловдив 1936.И забележи,че "Велбъжд" идва в пълния си състав от футболисти,които предния сезон са спечелили бронзови медали.Същите футболисти "събличат" синия екип и обличат черно-белия.Футболистите на дотогавашния "Локомотив",който се рееше в средата на класирането в "Б" група,са разхвърляни по нискоразредни отбори.И локомотивци припознават в преименувания "Велбъжд" своя отбор.
Ето така "Локомотив" не вдигна гордо глава,за да извърви пътя до "А" група,а избра да го направи с чужд лиценз и с ЧУЖД ОТБОР.
Много усилено цитират "Бялата библия",вземайки я едва ли не за история на БГ футбола.Та в тая Бяла библия "Ботев" се споменавал за първи път през 1920 г.Интересно,в коя година в същата тая Бяла библия,за първи път се споменава "Локомотив"-Пловдив???
Питаш ме кой отбор съм подкрепял през 2006г.?Жълто-черния "Ботев"-Пловдив с омразния президент ДХС!ТИ КОЙ ОТБОР ПОДКРЕПЯШЕ ТОГАВА?
Питаш ме кой отбор подкрепях през 2009г.и явно визираш италианците?Жълто-черния отбор с много чужденци с омразния президент ДХС.ТИ КОЙ ОТБОР ПОДКРЕПЯШЕ ТОГАВА?
Не е ли едно и също?
В заключение нека и аз да те попитам нещо:
АКО НЯМА ДРУГ ИЗХОД,КОЙ ВАРИАНТ БИ ИЗБРАЛ:
1."ЛЕВСКИ" ДА СЕ ВЛЕЕ В ЦСКА,ОТБОРЪТ ДА Е СЪСТАВЕН ОТ ФУТБОЛИСТИ ИЗЦЯЛО ОТ ЦСКА,В СЪДЕБНИТЕ РЕГИСТРИ ДА БЪДЕ ВПИСАНО "ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ НА ФК "ЛЕВСКИ" И ЦСКА ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НА "ЛЕВСКИ"?
ИЛИ
2.ЦСКА ДА СЕ ВЛЕЕ В "ЛЕВСКИ",ОТБОРЪТ ДА Е СЪСТАВЕН ИЗЦЯЛО ОТ ФУТБОЛИСТИ НА "ЛЕВСКИ" ,В СЪДЕБНИТЕ РЕГИСТРИ ДА ПИШЕ "ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ФК ЦСКА" И "ЛЕВСКИ" ДА СИ ОСТАНЕ "ЛЕВСКИ"?
КОЙ ОТ ДВАТА ОТБОРА ЩЕ Е АВТЕНТИЧНИЯ "ЛЕВСКИ" И БИ ПРОДЪЛЖИЛ ДА ПОДКРЕПЯШ?