В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

noctambulist

Re: В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.

Мнениеот noctambulist » 31 дек 2011 19:18

slavia_forever написа:
SamoBotev. написа:

Господин Славия , моля те отговори ми на въпроса . Ако един отбор се спонемава някъде в някой документ през 1xxx година за нещо си ( например , че двама играчи са играли без разрешение) , това означава ли , че този отбор е създаден тогава ?

Не, темата не е за основаването на Ботев, а за протоколен документ на Славия, датиращ от 1913-та година, в който има протоколи от събития, свързани с клуба и отношения с тогаващните отбори, където за пръв път Ботев е споменат 1920-та година по цитирания повод. Кое ти е неясното?

И кво си мисли господина Стефанов, че ще постигне с това "дарение"? Това , че "хроникьорите" ви са спали 8 години, не е проблем на пловдивчани.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 19:18

SamoBotev. написа:
slavia_forever написа:
SamoBotev. написа:

Господин Славия , моля те отговори ми на въпроса . Ако един отбор се спонемава някъде в някой документ през 1xxx година за нещо си ( например , че двама играчи са играли без разрешение) , това означава ли , че този отбор е създаден тогава ?

Не, темата не е за основаването на Ботев, а за протоколен документ на Славия от 1913-та година, в който има протоколи от събития, свързани с клуба и отношения с тогаващните отбори, където за пръв път Ботев е споменат 1920-та година по цитирания повод. Кое ти е неясното?

Ти , като един модератор видял бая теми , какво мислиш за тази тема ? Провокативна ли е ? Въпроса ми е свързан с темата и не е офтопик и не трий ;).

И да уточня , не питам дали самата статия за документа е провокативна , а разговора , който се води в нея ?

е. Знам отговора , но го искам и от теб.

И ако разговора , който се води в темата относно тази статия е провокативен какво още прави отворена ?

Означава ли това , че ти не си вършиш работата , И УМИШЛЕНО(неумишлено?) провокираш нелицеприятни спорове , псувни и нагнетяване на напрежение ?

Обяснил съм по-горе! Чети и ще разбереш.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 31 дек 2011 19:19

BLUE CHAMPIONS написа:Полезно е естествено, но това ,че клуб Славия не се е интересувал и не е играл с клуб Ботев или който и да е друг клуб и не го е споменавал в архивите си, това значи ли ,че трябва да се променя дата на създаване на съответния клуб? :o Кои са Славия, че трябва да се базираме на техните архиви?-да не би да са основателите на футбола в държавата???

Славия в случая са тези, които имат документи. Нещо лошо в това? Или на теб по незнайни причини това не ти харесва, та да не ги четем. Повярвай, Славия е играла с доста отбори по онова време, но трЕбва да се чете.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 31 дек 2011 19:19

Модераторе имало ли е държавно първенство през 1913 година и значи ли това, че ако отбори в София са играли един срещу друг, другите в "провинцията" не са съществували. Ок, били сте царски отбор и затова имате запазен архив поради тази привилегия, но да твърдите нещо от позицията на коректив на футбола в България е най-малкото глупаво.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 19:24

plan-2012 написа:
slavia_forever написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Не ми е ясно само, защо трябва да се налага мнение на чичо Венци ,който се фука с неговите архиви изровени от нечии дядо и видели бял свят едва тази година?, а ако излязат нечии архиви от Варна или Пловдив с други дати, тогава какво правим?!

Не знам с какво се занимаваш ти, но някои хора се занимават основно с тези неща. Повярвай, че до момента (освен ако някой не ме обори с информация с давност до месец например), това, което го говоря и съм го писал и в други теми е това, оето в момента има. Варна имат регстрация на клуб през март 1913-та, на ученическо-туристческо дружество.

А за тези, които не могат да докажат съществуване преди 1920-та година, мога да кажа, че Славия при създаването си 1913-та година е протоколирано обединение на два клуба Ботев и Развитие (единият създаден 1909-та, другият създаден 1910-та година).

А щом говориш за документи и протоколи имаш ли нещо да покажеш тук и сега ?

Това което имам е източник, сниман и постнат в темата. Нещо, което вие нямате във всички форуми и подфорумчета в България, като естествено можеш да ме обориш. Ако не ти харесва източника, съди го, аз се позовавам на него. Няма проблем в този момент да извадиш и малко фактология за 100-годишнината, например рожденната дата и датата на смъртта на създателя ви, защото към момента на март месец могат да излязат доста интересни неща лека-полека. Например доказателство за създаването на Ботев 1912-та година, или пък доказателство за обратното. Може пък и нищо да не излезе. ;)

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 31 дек 2011 19:25

Yellow major написа:[offtopic]Модераторе имало ли е държавно първенство през 1913 година и значи ли това, че ако отбори в София са играли един срещу друг, другите в "провинцията" не са съществували. Ок, били сте царски отбор и затова имате запазен архив поради тази привилегия, но да твърдите нещо от позицията на коректив на футбола в България е най-малкото глупаво[/offtopic].

[offtopic]М/у впрочем архивът е запазен въпреки комунизма. Ето това е най- важното. Царски клуб е бил Реал, просто царят е стнал фен на Славия.
Не е по- темата, но както и да е.[/offtopic]
След малко идват гостите, така че:

[center]Весела и щастлива нова години на всички!!![/center]
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 31 дек 2011 19:32

Точно на Нова година нямам намерение да влизам в спорове с фенове на Ботев (Пловдив), отбор който уважавам страшно много ;) Не съм толкова запознат с въпросните документи, за мен лично не ми е болна амбиция Славия да е най-старият български тим . Факт е обаче, че Славия е първият тим, регистриран по всички законни изисквания на Царска България, мисля че с това ще се съгласи всеки. Иначе слабо ме интересува и кога е създаден Ботев, дали преди или след нас, аз уважавам и харесвам този отбор. Историята е хубаво нещо, но все си мисля че настоящето и бъдещето са по-важни ;)
Весели посрещане на Новата година на всички :)
Изображение

SamoBotev.
Контакти:

Мнениеот SamoBotev. » 31 дек 2011 19:34

Viktor4o_Rs написа:Точно на Нова година нямам намерение да влизам в спорове с фенове на Ботев (Пловдив), отбор който уважавам страшно много ;) Не съм толкова запознат с въпросните документи, за мен лично не ми е болна амбиция Славия да е най-старият български тим . Факт е обаче, че Славия е първият тим, регистриран по всички законни изисквания на Царска България, мисля че с това ще се съгласи всеки. Иначе слабо ме интересува и кога е създаден Ботев, дали преди или след нас, аз уважавам и харесвам този отбор. Историята е хубаво нещо, но все си мисля че настоящето и бъдещето са по-важни ;)
Весели празници на всички :)

Весели празници и на теб , аз никога не съм обиждал Славия и уважавам този отбор , но с ръка на сърцето ми кажи дали тази тема не е провокативна ?
Последна промяна от SamoBotev. на 31 дек 2011 19:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 31 дек 2011 19:38

Viktor4o_Rs написа:Точно на Нова година нямам намерение да влизам в спорове с фенове на Ботев (Пловдив), отбор който уважавам страшно много ;) Не съм толкова запознат с въпросните документи, за мен лично не ми е болна амбиция Славия да е най-старият български тим . Факт е обаче, че Славия е първият тим, регистриран по всички законни изисквания на Царска България, мисля че с това ще се съгласи всеки. Иначе слабо ме интересува и кога е създаден Ботев, дали преди или след нас, аз уважавам и харесвам този отбор. Историята е хубаво нещо, но все си мисля че настоящето и бъдещето са по-важни ;)
Весели посрещане на Новата година на всички :)

+1 :) Много добре казано, бих могъл да се подпиша под всеки ред! :)
[offtopic]Ние сме ясни: 24-ти май (най-светлият български празник), 1914 г. :)[/offtopic]
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 19:38

SamoBotev. написа:
Весели празници на всички :)

Весели празници и на теб , аз никога не съм обиждал Славия и уважавамтози отбор , но с ръка на сърцето ми кажи дали тази тема не е провокативна ?

Не, не е провокативна. Казах ти, бъркате историята с неудобната тематика.
Нямам нищо против Ботев. Вместо да се хвърлят да нападат, да си гледат техния отбор и на подаръците, които ги очакват свързани с историята.

Върни се в “Архив”