В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.

Мнениеот Кашчей » 31 дек 2011 19:08

Yellow major написа:
Кашчей написа:Всъщност, феновете на Ботев, на кой точно Ботев са фенове?На този, който 10 години бе управляван от Христолов и те първоначално го подкрепяха, а след това се мъчеха да освободят или на някой друг Ботев?Кой е истинският Ботев:Създаденият през 1912 и просъществувал до преди 2 години или този, който бе създаден преди 2 години, като обединение между едно Сдружение от Пловдив и един ФК от Сопот?

Абе приятел, що не питаш феновете на Левски на Витоша ли бяха или на Локото на Велбъжд ли са? Стига комплекси бе хора! Каква е тази злъч към Ботев Пловдив? Досега 99 години защо никой не оспорва кога е създаден отбора? Това интернета на много хора им действа пристрастяващо и почват да се мислят на откриватели на историята не само на собствените си клубове, ами се захващат за работа и подкарват и другите. Аман от такива "Историчари"!

Аз много фенове съм питал, само вас не бях питал.Наистина, кой отбор подкрепяхте преди 4-5 години-Ботев или Ботев?Кой е истинският Ботев, наследникът на оня Ботев, с който се припознавате сега?А за Локомотив.... там съм без думи, защото от съдебното решение се вижда, че това е повече Велбъжд, но темата е за друго в момента и Локомотив няма място в нея.Дори се чудя, Славия на кой Ботев ще подарява документи, след като никой от вас не може да потвърди, че точно този Ботев е автентичният?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 19:09

BLUE CHAMPIONS написа:Не ми е ясно само, защо трябва да се налага мнение на чичо Венци ,който се фука с неговите архиви изровени от нечии дядо и видели бял свят едва тази година?, а ако излязат нечии архиви от Варна или Пловдив с други дати, тогава какво правим?!

Не знам с какво се занимаваш ти, но някои хора се занимават основно с тези неща. Повярвай, че до момента (освен ако някой не ме обори с информация с давност до месец например), това, което го говоря и съм го писал и в други теми е това, оето в момента има. Варна имат регстрация на клуб през март 1913-та, на ученическо-туристческо дружество.

А за тези, които не могат да докажат съществуване преди 1920-та година, мога да кажа, че Славия при създаването си 1913-та година е протоколирано обединение на два клуба Ботев и Развитие (единият създаден 1909-та, другият създаден 1910-та година).
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 31 дек 2011 19:11

slavia_forever написа:....Спрете да се занимавате с Левски в тази тема.

Защо бе, "Славия завинаги", нека да си говорят, по-добре в устата, отколкото в краката на хората. ;) Още по-добре го е казал великият Гунди (виж подписа). :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

SamoBotev.
Контакти:

Мнениеот SamoBotev. » 31 дек 2011 19:11

MCMXIII написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Не ми е ясно само, защо трябва да се налага мнение на чичо Венци ,който се фука с неговите архиви изровени от нечии дядо и видели бял свят едва тази година?, а ако излязат нечии архиви от Варна или Пловдив с други дати, тогава какво правим?!

Каквито иархиви да излязат, ще бъде чудесно. Независимо дали са от София, Варна, Пловдив, Бургас, Долно или горно Уйно. На теб не ти ли е интересно ,да видиш истински документ, писан преди повече от 90 години в този случай.

Много са интересни и наистина ценни , но този документ доказва единствено , че двама играчи са играли и са били наказани. Да споменава се Ботев през 1920 , но не казва , че Ботев е създаден тогава. А темата е една голяма провокация навръх нова година , пусна една тема , а много добре знаеше как ще се развие .

е . Надазния за модератори има ли ?
Тва е въпрос към мода

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 31 дек 2011 19:11

Asterix написа:Тегаво им е на жълтите , ама какво да се прави ... лъжи от " поколение на поколение " най-лесно се предават 8-)

Феновете на Славия ги изкараха все едно нас ни защитават от някой :shock: Те просто вадят документи и факти , който под какъвто ъгъл иска да го разбира ;)

Тегаво може да ти бъде само на теб, че Ботев само след 3 месеца пранува 100 години история изпълнена с "Красота, Вяра и Борба".

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 19:13

SamoBotev. написа:

Господин Славия , моля те отговори ми на въпроса . Ако един отбор се спонемава някъде в някой документ през 1xxx година за нещо си ( например , че двама играчи са играли без разрешение) , това означава ли , че този отбор е създаден тогава ?

Не, темата не е за основаването на Ботев, а за протоколен документ на Славия, датиращ от 1913-та година, в който има протоколи от събития, свързани с клуба и отношения с тогаващните отбори, където за пръв път Ботев е споменат 1920-та година по цитирания повод. Кое ти е неясното?

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 31 дек 2011 19:13

MCMXIII написа:

Каквито архиви да излязат, ще бъде чудесно. Независимо дали са от София, Варна, Пловдив, Бургас, Долно или горно Уйно. На теб не ти ли е интересно, да видиш истински документ, писан преди повече от 90 години в този случай.

Полезно е естествено, но това ,че клуб Славия не се е интересувал и не е играл с клуб Ботев или който и да е друг клуб и не го е споменавал в архивите си, това значи ли ,че трябва да се променя дата на създаване на съответния клуб? :o Кои са Славия, че трябва да се базираме на техните архиви?-да не би да са основателите на футбола в държавата???
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
plan-2012

Мнениеот plan-2012 » 31 дек 2011 19:17

slavia_forever написа:

Не знам с какво се занимаваш ти, но някои хора се занимават основно с тези неща. Повярвай, че до момента (освен ако някой не ме обори с информация с давност до месец например), това, което го говоря и съм го писал и в други теми е това, оето в момента има. Варна имат регстрация на клуб през март 1913-та, на ученическо-туристческо дружество.

А за тези, които не могат да докажат съществуване преди 1920-та година, мога да кажа, че Славия при създаването си 1913-та година е протоколирано обединение на два клуба Ботев и Развитие (единият създаден 1909-та, другият създаден 1910-та година).

А щом говориш за документи и протоколи имаш ли нещо да покажеш тук и сега ?

SamoBotev.
Контакти:

Мнениеот SamoBotev. » 31 дек 2011 19:17

slavia_forever написа:
SamoBotev. написа:

Господин Славия , моля те отговори ми на въпроса . Ако един отбор се спонемава някъде в някой документ през 1xxx година за нещо си ( например , че двама играчи са играли без разрешение) , това означава ли , че този отбор е създаден тогава ?

Не, темата не е за основаването на Ботев, а за протоколен документ на Славия от 1913-та година, в който има протоколи от събития, свързани с клуба и отношения с тогаващните отбори, където за пръв път Ботев е споменат 1920-та година по цитирания повод. Кое ти е неясното?

Ти , като един модератор видял бая теми , какво мислиш за тази тема ? Провокативна ли е ? Въпроса ми е свързан с темата и не е офтопик и не трий ;).

И да уточня , не питам дали самата статия за документа е провокативна , а разговора , който се води в нея ?

е. Знам отговора , но го искам и от теб.

И ако разговора , който се води в темата относно тази статия е провокативен какво още прави отворена ?

Означава ли това , че ти не си вършиш работата , И УМИШЛЕНО(неумишлено?) провокираш нелицеприятни спорове , псувни и нагнетяване на напрежение ?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 19:17

BLUE CHAMPIONS написа:
MCMXIII написа:

Каквито архиви да излязат, ще бъде чудесно. Независимо дали са от София, Варна, Пловдив, Бургас, Долно или горно Уйно. На теб не ти ли е интересно, да видиш истински документ, писан преди повече от 90 години в този случай.

Полезно е естествено, но това ,че клуб Славия не се е интересувал и не е играл с клуб Ботев или който и да е друг клуб и не го е споменавал в архивите си, това значи ли ,че трябва да се променя дата на създаване на съответния клуб? :o Кои са Славия, че трябва да се базираме на техните архиви?-да не би да са основателите на футбола в държавата???

Никой не иска да се базират на нашите. Да се извадят документи от останалите, например от 1912-та или документи, в които да са протоколирани действия от този период и готово.

Върни се в “Архив”