В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Символът-на-Пловдив
- Контакти:
Re: В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.
А дали има нещо в тези документи за отбора "Бай Ганьо "Пловдив,чиито футболисти след разпадането му през 1917 стават футболисти на Ботев.Ботев е създаден през 1917 година ,а първият си мач играе през 1919 година в Пазарджик ,"Ботев "Пзарджик -"Ботев" Пловдив 0-1,затова и в Славия имат документи за Ботев чак от 1920 година.
Тегаво им е на жълтите , ама какво да се прави ... лъжи от " поколение на поколение " най-лесно се предават
Феновете на Славия ги изкараха все едно нас ни защитават от някой
Те просто вадят документи и факти , който под какъвто ъгъл иска да го разбира 

Феновете на Славия ги изкараха все едно нас ни защитават от някой

vaskonti написа:Е да, ама при положение, че реалните документи от онова време са изключително малко, би трябвало поне малко да се снижи критерия за това на кое да се вярва и на кое не. На теб ти е лесно, като фен на Славия, защото твоят клуб е бъкан с документи, но почти всички останали клубове имат много малко такива. Виж, че дори Левски не са на 100% наясно какво се е случило и се вадят дори не изрезки от вестници, а хвърчащи листчета, които се броят за документи.
[offtopic]Да не намесваме Левски, там нещата са ясни

niki87 написа:vaskonti написа:Е да, ама при положение, че реалните документи от онова време са изключително малко, би трябвало поне малко да се снижи критерия за това на кое да се вярва и на кое не. На теб ти е лесно, като фен на Славия, защото твоят клуб е бъкан с документи, но почти всички останали клубове имат много малко такива. Виж, че дори Левски не са на 100% наясно какво се е случило и се вадят дори не изрезки от вестници, а хвърчащи листчета, които се броят за документи.
[offtopic]Да не намесваме Левски, там нещата са ясниhttp://prikachi.com/images/390/4210390F.jpg
[/offtopic]
[offtopic]Това го покажи на Батков, не на мен

[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
- slavia_forever
- Контакти:
vaskonti написа:slavia_forever написа:vaskonti написа:Не цитирам конкретни вестници. Просто в случая не е редно да поставяш под съмнение дори изрезки от вестници точно защото е абсурдно вестниците да си измислят съществуването на един клуб и на всичко от горе да съобщават текущи новини за него.
Аз поставям под съмнение всичко, което е публикувано след датата, за която вече се знае за съществуването на даден отбор в стил "честваме 30 години от създаването на най-стария клуб", при положение, че преди Ботев дори и само по други пък изрезки, Доростол е десетина години по-стар. Затова има документи, тъй като в изрезките информациите са различни.
Е да, ама при положение, че реалните документи от онова време са изключително малко, би трябвало поне малко да се снижи критерия за това на кое да се вярва и на кое не. На теб ти е лесно, като фен на Славия, защото твоят клуб е бъкан с документи, но почти всички останали клубове имат много малко такива. Виж, че дори Левски не са на 100% наясно какво се е случило и се вадят дори не изрезки от вестници, а хвърчащи листчета, които се броят за документи.
С една дума вестниците дават различна информация. Документите говорят друго. В Държавата Славия първа е влязла в регистрите на Царство България. Но тук темата не е дали Доростол или друг клуб са първи или втори. Според документите това е Славия, докато не се докаже нещо друго. На изрезки не може да се вярва, защото както казах в различните такива се четат различни неща. А и темата си е интересна, защото все повече архиви излизат на наяве и ако някои се притесняват от тях, аз не съм виновен. Темата е поредната тема на фактите, не на интерпретациите и твърденията.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
- Dexter Lord
- Контакти:
Кашчей написа:Всъщност, феновете на Ботев, на кой точно Ботев са фенове?На този, който 10 години бе управляван от Христолов и те първоначално го подкрепяха, а след това се мъчеха да освободят или на някой друг Ботев?Кой е истинският Ботев:Създаденият през 1912 и просъществувал до преди 2 години или този, който бе създаден преди 2 години, като обединение между едно Сдружение от Пловдив и един ФК от Сопот?
А ти на кой Левски си фен? Този,който сме биели насред София или този,който стана за посмешище от Бай Ганьо,Гонзо и.т.н. или само този,който участва в Европа?
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
- BLUE CHAMPIONS
Не ми е ясно само, защо трябва да се налага мнение на чичо Венци ,който се фука с неговите архиви изровени от нечии дядо и видели бял свят едва тази година?, а ако излязат нечии архиви от Варна или Пловдив с други дати, тогава какво правим?!
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
- slavia_forever
- Контакти:
Dexter Lord написа:Кашчей написа:Всъщност, феновете на Ботев, на кой точно Ботев са фенове?На този, който 10 години бе управляван от Христолов и те първоначално го подкрепяха, а след това се мъчеха да освободят или на някой друг Ботев?Кой е истинският Ботев:Създаденият през 1912 и просъществувал до преди 2 години или този, който бе създаден преди 2 години, като обединение между едно Сдружение от Пловдив и един ФК от Сопот?
А ти на кой Левски си фен? Този,който сме биели насред София или този,който стана за посмешище от Бай Ганьо,Гонзо и.т.н. или само този,който участва в Европа?
Спрете да се занимавате с Левски в тази тема.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
-
- Контакти:
,[/quote]
С една дума вестниците дават различна информация. Документите говорят друго. В Държавата Славия първа е влязла в регистрите на Царство България. Но тук темата не е дали Доростол или друг клуб са първи или втори. Според документите това е Славия, докато не се докаже нещо друго. На изрезки не може да се вярва, защото както казах в различните такива се четат различни неща. А и темата си е интересна, защото все повече архиви излизат на наяве и ако някои се притесняват от тях, аз не съм виновен. Темата е поредната тема на фактите, не на интерпретациите и твърденията.[/quote]
Господин Славия , моля те отговори ми на въпроса . Ако един отбор се спонемава някъде в някой документ през 1xxx година за нещо си ( например , че двама играчи са играли без разрешение) , това означава ли , че този отбор е създаден тогава ?
С една дума вестниците дават различна информация. Документите говорят друго. В Държавата Славия първа е влязла в регистрите на Царство България. Но тук темата не е дали Доростол или друг клуб са първи или втори. Според документите това е Славия, докато не се докаже нещо друго. На изрезки не може да се вярва, защото както казах в различните такива се четат различни неща. А и темата си е интересна, защото все повече архиви излизат на наяве и ако някои се притесняват от тях, аз не съм виновен. Темата е поредната тема на фактите, не на интерпретациите и твърденията.[/quote]
Господин Славия , моля те отговори ми на въпроса . Ако един отбор се спонемава някъде в някой документ през 1xxx година за нещо си ( например , че двама играчи са играли без разрешение) , това означава ли , че този отбор е създаден тогава ?
BLUE CHAMPIONS написа:Не ми е ясно само, защо трябва да се налага мнение на чичо Венци ,който се фука с неговите архиви изровени от нечии дядо и видели бял свят едва тази година?, а ако излязат нечии архиви от Варна или Пловдив с други дати, тогава какво правим?!
Каквито архиви да излязат, ще бъде чудесно. Независимо дали са от София, Варна, Пловдив, Бургас, Долно или Горно Уйно. На теб не ти ли е интересно, да видиш истински документ, писан преди повече от 90 години в този случай?
Последна промяна от MCMXIII на 31 дек 2011 19:12, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]