acmilan написа:Златко Живков е от СДС,просто на него и Найден Зеленогорски им направиха леко п.е.дерастки номер с регистрацията и затова са с такива регистрации.Не забравяй,че Кунева е също лява кандидатура и част от нейните гласове ще отидат към Калфин,Доган разполага с 600 000 гласа,има разни дърти комунисти,гласуващи за Волен Сидеров и Стефан Солаков,които няма как да подкрепят Плевнелиев,някои от тях ще си гласуват за майор Деянов най-вече,сините,част от които съм и аз,също няма да гласуват масово.Не казвам,че Калфин ще спечели със сигурност,но ако Сокола застане твърдо зад него,шансът му е доста сериозен.Преди 2 години на парламентарните избори ГЕРБ имаше с 300 000 гласа повече от БСП и ДПС взети заедно,като тези резултати бяха постигнати при пълна мобилизация на анти-Доган вот и на погнуса от комунистическата тройна коалиция.Много хора,които по принцип не гласуват,дадоха вота си за Боко.Тези 300 000 днес не гласуваха...Така че аз говоря от гледна точка на конкретни числа и политическа логика.
Това за Златко не го знаех и се радвам тогава на успеха на десните. Аз също съм от сините и сериозно бих се замислил как да процедирам на втория тук, но никак не ми се иска на тази външна пионка Калфин (известен още като пудела на Кондолиза Райс) и неграмотния Ламбо да седят в Президенството 5 години.
Сигурен съм, че Сокола яко ще подкрепи БСП, той даже открито го намекна преди малко. Шанс тук малко да се развалят плановете му, е отцепникът от ДПС Касим Дал.
При Кунева също е интересно. Тя може да е тайно подкрепена от Първанов, но тези които са гласували за нея, не мисля че автоматично ще подкрепят Калфин. Аз имам познат, който може би е гласувал за нея, като по принцип той е с десни виждания и си мисля, че при въпрос Калфин-Плевнелиев, ще избере втория.
Иначе изводът в оставащите две години е ясен - пълна мобилизация на дясното пространство, пълно обединение и една мощна десница за парламентарните избори.