Миш-маш

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Може ли човек да купи акция в Левски?

Мнениеот tprodanov » 25 юни 2009 17:24

Не, за да може, АДто трябва да бъде листнато на борсата, а то не е. Листването се прави след решение на общото събрание, което на практика е еднолично решение на Батков. Никой не може да си купи и една акция.

ss_killer
Контакти:

Мнениеот ss_killer » 25 юни 2009 17:34

може те ли да ми кажете каква е отстъпката за ученици и студенти на абонаментните карти за сектор Б за сезон
Завинаги оставам аз Левскар, Левскар дори и след смъртта

djonik
Контакти:

Мнениеот djonik » 25 юни 2009 17:36

Без да се правя на голям разбирам, мисля, че може. През декември Левски обяви, че увеличава капитала на 15 милиона лева. Това означава, че всеки акционер трябва да довнесе сума и общата на акциите да стане 15 милиона. Който не иска, може да я продаде. По тази схема Батков придоби акциите на Чорни и вече има 90 процента от клуба.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 25 юни 2009 17:40

Не може. Без да е листнато предприятието не може, има си правила. Увеличаването на капитала се решава на общо събрание и се определя точно как - кой ще даде колко, дали ще се повиши цената на акция, което е твоя случай, който цитираш, или ще се емитират нови акции. Освен това, не знам в частност за Левски, но мисля, че в неговия случай акциите са поименни и промяната им на собственост не става толкова лесно. А и тук стои варианта кой ще ти я продаде.

ПП отстъпката за карти обикновенно е 25%, или поне това ми се струва - това е отстъпката за притежатели на карти от миналия сезон, но мисля, че беше еднаква и за учениците, ама ми мина отдавна това време, сори. Някой ако знае да каже.

ПП В съсвсем скоро време - седмица, 10 дни би трябвало да ги пуснат според мен.

Потребителски аватар
Casillas
Контакти:

Мнениеот Casillas » 25 юни 2009 17:42

защото аз искам само една да имам като истински фен

Nekaf
Контакти:

Мнениеот Nekaf » 25 юни 2009 17:45

То и не е да я продаде просто с увеличаване на капитала на дружеството се намалява процентния дял на съответна сума като се прехвърля на този/тези акционери,които са участвали в разширението на капитала.

1936_fighter
Контакти:

Мнениеот 1936_fighter » 25 юни 2009 17:49

всеки може да продаде актив който е придобил и притежава.

как така Батков ще може да има акции, а останалите да не могат.

друг е въпроса дали може ЧОВЕК да си купи акции на ФК Левски :D
О ЛОКО ПЛОВДИВ, ЗА НАС СИ ВСИЧКО!!!

itelim
Контакти:

Re: Ивайло Дражев: Левски дължи 150 млн. лева на Чорни

Мнениеот itelim » 25 юни 2009 18:08

hlucho, интелигентно момче си, стига простотии, бе брат! Не те ли е гнус да цитираш Дражев?
Все пак това е форума на ГОНГ, а не "Чалга клуб" или жълт таблоид в електронен формат! Разбирам, че като чорбарче те боли сегашното статукво, но има праг, под който уважаващ се бе си човек не е редно да слиза!
Последна промяна от itelim на 29 юни 2009 20:56, променено общо 1 път.

gun175
Контакти:

Мнениеот gun175 » 25 юни 2009 18:15

Ако има възможност и аз бих си купил една, предполагам че всички истински фенове ще желаят да си закупят ... от Батков зависи всичко!

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 25 юни 2009 18:17

естествено, че можеш да си купиш акции, само трябва да намериш кой да ти я продаде; няма никакво значение, че АД-то не е листвано на борсата. Освен Батков, има около 35 души (по моя информация), които държат общо към 1-2% от капитала. Ако някой се навие да ти продаде 1 акция - той ти я продава, ти я купуваш.

Работата е обаче малко по-сложна, защото макар и една, акцията ти дава големи права - във всеки момент ще имаш право на достъп до финансова информация, участваш на ОС и т.н. Т.е. малко трудно някой ще те пусне толкова навътре чрез продажба на 1 бр. акция

Върни се в “Архив”