Миш-маш
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Може ли човек да купи акция в Левски?
Не, за да може, АДто трябва да бъде листнато на борсата, а то не е. Листването се прави след решение на общото събрание, което на практика е еднолично решение на Батков. Никой не може да си купи и една акция.
-
- Контакти:
може те ли да ми кажете каква е отстъпката за ученици и студенти на абонаментните карти за сектор Б за сезон
Завинаги оставам аз Левскар, Левскар дори и след смъртта
Без да се правя на голям разбирам, мисля, че може. През декември Левски обяви, че увеличава капитала на 15 милиона лева. Това означава, че всеки акционер трябва да довнесе сума и общата на акциите да стане 15 милиона. Който не иска, може да я продаде. По тази схема Батков придоби акциите на Чорни и вече има 90 процента от клуба.
Не може. Без да е листнато предприятието не може, има си правила. Увеличаването на капитала се решава на общо събрание и се определя точно как - кой ще даде колко, дали ще се повиши цената на акция, което е твоя случай, който цитираш, или ще се емитират нови акции. Освен това, не знам в частност за Левски, но мисля, че в неговия случай акциите са поименни и промяната им на собственост не става толкова лесно. А и тук стои варианта кой ще ти я продаде.
ПП отстъпката за карти обикновенно е 25%, или поне това ми се струва - това е отстъпката за притежатели на карти от миналия сезон, но мисля, че беше еднаква и за учениците, ама ми мина отдавна това време, сори. Някой ако знае да каже.
ПП В съсвсем скоро време - седмица, 10 дни би трябвало да ги пуснат според мен.
ПП отстъпката за карти обикновенно е 25%, или поне това ми се струва - това е отстъпката за притежатели на карти от миналия сезон, но мисля, че беше еднаква и за учениците, ама ми мина отдавна това време, сори. Някой ако знае да каже.
ПП В съсвсем скоро време - седмица, 10 дни би трябвало да ги пуснат според мен.
защото аз искам само една да имам като истински фен
То и не е да я продаде просто с увеличаване на капитала на дружеството се намалява процентния дял на съответна сума като се прехвърля на този/тези акционери,които са участвали в разширението на капитала.
-
- Контакти:
всеки може да продаде актив който е придобил и притежава.
как така Батков ще може да има акции, а останалите да не могат.
друг е въпроса дали може ЧОВЕК да си купи акции на ФК Левски :D
как така Батков ще може да има акции, а останалите да не могат.
друг е въпроса дали може ЧОВЕК да си купи акции на ФК Левски :D
О ЛОКО ПЛОВДИВ, ЗА НАС СИ ВСИЧКО!!!
Re: Ивайло Дражев: Левски дължи 150 млн. лева на Чорни
hlucho, интелигентно момче си, стига простотии, бе брат! Не те ли е гнус да цитираш Дражев?
Все пак това е форума на ГОНГ, а не "Чалга клуб" или жълт таблоид в електронен формат! Разбирам, че като чорбарче те боли сегашното статукво, но има праг, под който уважаващ се бе си човек не е редно да слиза!
Все пак това е форума на ГОНГ, а не "Чалга клуб" или жълт таблоид в електронен формат! Разбирам, че като чорбарче те боли сегашното статукво, но има праг, под който уважаващ се бе си човек не е редно да слиза!
Последна промяна от itelim на 29 юни 2009 20:56, променено общо 1 път.
Ако има възможност и аз бих си купил една, предполагам че всички истински фенове ще желаят да си закупят ... от Батков зависи всичко!
естествено, че можеш да си купиш акции, само трябва да намериш кой да ти я продаде; няма никакво значение, че АД-то не е листвано на борсата. Освен Батков, има около 35 души (по моя информация), които държат общо към 1-2% от капитала. Ако някой се навие да ти продаде 1 акция - той ти я продава, ти я купуваш.
Работата е обаче малко по-сложна, защото макар и една, акцията ти дава големи права - във всеки момент ще имаш право на достъп до финансова информация, участваш на ОС и т.н. Т.е. малко трудно някой ще те пусне толкова навътре чрез продажба на 1 бр. акция
Работата е обаче малко по-сложна, защото макар и една, акцията ти дава големи права - във всеки момент ще имаш право на достъп до финансова информация, участваш на ОС и т.н. Т.е. малко трудно някой ще те пусне толкова навътре чрез продажба на 1 бр. акция