iliev72 написа:Айде да бъдем малко реалисти и да говорим с факти , а не кой какво е чул от този и онзи ! Защото само това виждам в темата ! Дядо казал това , Татко казал това и т.н. ! Имало е преследване на инако мислещите ! Имало е работа за всички ! Имало ш безплатно образование , здравеопазване ! Имало е и много други полезни неща ! Нямало е чалга , нямало е бандити и имаше респект към милицията от мангалите ! Мангалите си бяха в гетото ! Имаше ред и всеки знаеше какво се иска от него ! Книгите бяха почти без пари ! Библиотеките първи получаваха книгите , а не като сега - последни ! Децата спортуваха ! Библиотеките бяха пълни с млади хора , а не кръчмите ! Учениците не съревноваваха в пиене , а в учене и спорт ! Да си образован беше привилегия ! Парите не определяха битието на хората !
Да продължим с фактите. Имаше песледване на инакомислещите, да. И заточение, изселване, заточване в лагери, отнемане на имущество, затваряне на близки и роднини.
Имаше работа за всички - затова предприятията, които назначаваха некадърници, от които нямат нужда трупаха загуби, които в момента изплащаме.
Имаше безплатно образование - затова и до ден днешен нямаме нито едно стойностно научно откритие, нямаме кадри в нито един сектор, нямаме развойна дейност, нямаме собствена технология или продукт, сектор или каквото и да е, което да ни издърпа от блатото.
Имаше и безплатно здравеопазване. Затова 89та година продължителноста на живота е с над 10 години по-къса от тая в ЕС.
Нямаше чалга, имаше сръбско! Нямаше бандиди, щото държавата беше бандит - тя търгуваше нелегално с оръжие, тя произвеждаше дрога. Днес просто аутсорсна дейноста. Книгите бяха без пари. И без смисъл, щото бяха руски, а нормалните книги бяха цензурирани. Днес пък, имаш достъп до огромни масиви от книги, напълно безплатно, без да си мръднеш задника от дома си.
Кръчмите не бяха пълни с млади, никак. Затова сме на първо място по пушене и по пиене в ЕС, и това е още от 89та!
Да си образован било привилегия? А вицовете - Иванчо, баща ти какъв е? Инженер другарко - бурен смях, и другарката - деца, не се смейте на чуждото нещастие. Или пък - кат се знам какъв инженер съм ме е страх да отида на лекар. Те тия вицове ей така, демокрацията ли ги роди?
Факти ,а?