Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
фифи перото

Re: Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:23

stannn написа:И тук явно има писателчета, които са били палав проблясък в очите на бащите им през 1989-та. Не защитавам комунистите, но не трябва да отричаме, че са се случвали и добри неща през тези години. Всичко което познаваме днес като магистрали, университети, паметници и каквото се сетите е създадено по времето на комунизма. Хората живели през тези години няма как да отрекат (ако разбира се не са фурнаджийски лопати), че престъпността беше сведена до минимум и никой не го беше страх да остави отключено. За всички имаше работа. Още след като завършиш и те търсят да почваш по специалността си. Не е като сега. Да, чакаше се за москвичи и лади, но всеки можеше да си позволи да си купи НОВА кола. Да си купи жилище и не мислеше какво ще стане утре и дали няма да стане така, че няма да може да си покрива нуждите. Всички бяха равни. Нямаше богати и бедни. Така, че нека не изтъкваме само лошите неща на комунизма. Имаше и доста плюсове.

Ти си голям майтап бре!Нова кола..Лада и Москвич...ХАХА
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

ri4ard
Контакти:

Мнениеот ri4ard » 09 сеп 2011 20:24

dunavfc написа:
grasiani написа:Каква процъфтяваща икономика стига вече 21 години промиване на мозъци,ние сме били съюзници на Германия и губещи съответно ни са наложени жестоки репарации които изплащаме някъде до 60-те години на Гърция и Сърбия.И кой е виновен за това положение всеки случай не са комунистите.И не ми го хвалете толкова времето преди 9 все пак съм имал баби и дядовци които са ми разказвали пак много богати и супер бедни всичко съсредоточено в някои по големи градове а по селата глад както е сега.Хората са работили във фабриките по 14-16 часа на ден за дребни стотинки. Има и книги и вестници от това време така че стига хвърляне на разни алабали ами по сериозно.

Приятел,толкова ли не можеш да си отвориш очите ? Погледни как е изглеждала София,Варна,Пловдив,Русе,Бургас и България,като цяло преди 1944 год. и погледни каква е изглеждала от 1944 до 1990....България,никога не е била някакъв сериозен фактор,нито пък някаква велика сила,но бяхме постигнали след освобождението това,за което мечтаем в момента,да бъдем една добре развита и богата средностатическа страна от Европа.Погледни всички панелни квартали,които ги има в цяла България и виж добре,какво представлява комунизмът !

Колега, тука се поизложи. Не знам дали си чувал, че според някои историци,има основания да се твърди, че с малкото с малкото спасена от османците писменост е дадено началото на ренесанса в средновековието. Може и да не е било така, но факта, че има основания да се предположи е достатъчно показателен за велика сила и съответно сериозен фактор.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:25

vaskonti написа:
grasiani написа:Каква процъфтяваща икономика стига вече 21 години промиване на мозъци,ние сме били съюзници на Германия и губещи съответно ни са наложени жестоки репарации които изплащаме някъде до 60-те години на Гърция и Сърбия.И кой е виновен за това положение всеки случай не са комунистите.И не ми го хвалете толкова времето преди 9 все пак съм имал баби и дядовци които са ми разказвали пак много богати и супер бедни всичко съсредоточено в някои по големи градове а по селата глад както е сега.Хората са работили във фабриките по 14-16 часа на ден за дребни стотинки. Има и книги и вестници от това време така че стига хвърляне на разни алабали ами по сериозно.

Били сме си точно процъфтяваща икономика. Седма икономическа сила в Европа. 85%(!) от населението се е занимавало със земеделие, останалите са били в градовете. Сега е обратното - селата са празни, градовете се пукат по шевовете.
А ако не сме били съюзници на Германия, щяхме да споделим съдбата на Полша - пълно и поголовно разрушение и сума ти влакове с "товар" за Аушвиц.

Не им обяснявай..Комунистите спасиха българските евреи,комунистите са велики!Те са торта на земята!
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:25

vaskonti написа:

Били сме си точно процъфтяваща икономика. Седма икономическа сила в Европа. 85%(!) от населението се е занимавало със земеделие, останалите са били в градовете. Сега е обратното - селата са празни, градовете се пукат по шевовете.
А ако не сме били съюзници на Германия, щяхме да споделим съдбата на Полша - пълно и поголовно разрушение и сума ти влакове с "товар" за Аушвиц.

Не им обяснявай..Комунистите спасиха българските евреи,комунистите са велики!Те са торта на земята!
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 09 сеп 2011 20:27

8-)

Честит празник на всички, които го чувстват такъв !
Болшинството от хората по времето на тоталитаризма живееше спокойно и добре.
При всички случаи по-добре, отколкото през следващите 22 години фасадна демокрация.
Аз имам хубави спомени, защото детството ми мина по онова време. Благодаря на другарите, че ми осигуриха щастливо детство, каквото голяма част от сегашните деца нямат ...

Траурен ден за всички, които изгубиха свои близки по онова време, само защото са си позволили да бъдат инакомислещи. Аз ви разбирам най-добре, защото съм един от вас ...
Помнете този ден и никога не го забравяйте, за да не допуснем, да се повтори !
Не позволявайте псевдодемократи да продължават да ви заблуждават и да се представят за антикомунисти. Не гласувайте за тях !!!
Тези, които наистина бяха такива, НИКОГА не бяха допуснати до голямата политика !

И към първите, и към вторите:
Хора, бдете и си отваряйте очите ! Това, което ни готвят с Новия Световен Ред е в пъти по-страшно, отколкото фашизма, комунизма и всичкото зло, което познава човечеството до този момент !
Не позволявайте да ви разделят на комунисти и антикомунисти, и така да ви владеят !
Това разделение е вече остаряло и не отговаря на съвременните реалности на света.
Днес делението е друго - на Господари, техните верни слуги и всички останали, които искат да ни превърнат в роби ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:28

slavia_forever написа:На тази сакрална дата, носител на най-черния период в българската история, искам да изкажа съболезнования не само на жертвите на комунистическия терор, а и към още живите физически, но оставили се да бъдат заразени с положителни нагласи от червения комунистически ботуш. На 9-ти септември започва успешна масова подмяна не само на режима в България, но и на моралните ценности, духовността, отнемане на свободата на хората и поривът им към каквото и да било развитие. Започват масови избивания и чистки, основни жертви на които са кметове, даскали, свещеници и собственици на занаяти. Отнета е собствеността и земите на хората. Съборена е законната власт в Царство България, последвано от жестока чистка на всичко свързано с нея. Жестокостта на режима успява изключително успешно да подчини несломимия български дух, който е възкръсвал във вековете и е превърнал голямата част от българите в доносници, простодушни послушници, предатели и безродници, отричащи се от майка България в полза на единното благо на съветските социалистически републики, където едва не станахме 16-та република, викайки СССР и КПСС. Комунистическят режим е въплъщение на омраза, завист, садизъм, гото­ванство, умствена тъпота. Комунистите винаги са мразили и мразят умните и талантливите хора, ненавиждат можещите и работливите. След 9 септември унищожиха с нечовешка жестокост творческия елит на нацията, обезглавиха я духовно и я обрекоха на простотия. Разрушителната сила на привидното уж спокойствие на панелките и жигулата, печелени с десетки години чакане, успя да фалира държавата, която с помощта на каналите от наркотици и оръжейните сделки успяваше да задържи икономическия си крах до 80-те години. Установявайки, че държава не може да се крепи на липса на развитие и стокообмен, репресивният апарат на Държавна сигурност създава СДС, ДПС, мутрите, пирамидите, чиято основна цел е да поеме вината за неуспешното управление на държавата преди 89-та година в явно "слепите" очи на хората и от друга страна да ги доограбят и в последствие легализират парите си, поемайки по своя "капиталистически" път. Много от тях продължиха живота си не в Албания, Веницуела, Куба, или СССР, а в Америка и други развити държави.

Моите най-искрени съболезнования са и към хората, които не разбраха, не пожелаха и да се замислят, че управляващите субекти преди 89-та година и след 89-та година са абсолютно едни и същи и са творения на Държавна сигурност с точно определена цел. Няма "чисто нови" демократи и бивши комунисти. Поради тази причина в България не може да се наблюдават крупни икономически субекти, които по някакъв начин да не са свързани със службите или с режима преди промените.

Много от хората тук ме познават директно или индиректно и знаят, че съм живял и тогава и сега, така че мога да правя оценки, без да ми се правят забележки. Много знаят и това, че съм внук на свещеник, поради което баща ми се е водил "враг на народа" и за него съседи-доносници са давали сведения в районния комитет на партията къде ходи, в колко часа се връща и всичко което знаят за него. Мислели са в края на 40-те години да го натикат по лагерите, но благодарение на негов братовчед, свързан с партията, това му се е разминало.

Моите уважения!Нямам какво да добавя!
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 сеп 2011 20:29

фифи перото написа:
Ти си голям майтап бре!Нова кола..Лада и Москвич...ХАХА

Като му прочетох поста за панелките и "новата кола" нямаше как да не се сетя за тази песничка...

Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.
Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.

Кокетна си сега, флиртуваш
и искаш брака да спасим,
но аз си зная колко струваш
под тази маска и без грим.
Познавам всяка твоя дума,
характера ти зъл и див
и мисля, че е цяло чудо
как в този брак останах жив.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ylof7hMHKnE&feature=related[/youtube]
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:30

marmi52 написа:8-)

Честит празник на всички, които го чувстват такъв !
Болшинството от хората по времето на тоталитаризма живееше спокойно и добре.
При всички случаи по-добре, отколкото през следващите 22 години фасадна демокрация.
Аз имам хубави спомени, защото детството ми мина по онова време. Благодаря на другарите, че ми осигуриха щастливо детство, каквото голяма част от сегашните деца нямат ...

Траурен ден за всички, които изгубиха свои близки по онова време, само защото са си позволили да бъдат инакомислещи. Аз ви разбирам най-добре, защото съм един от вас ...
Помнете този ден и никога не го забравяйте, за да не допуснем, да се повтори !
Не позволявайте псевдодемократи да продължават да ви заблуждават и да се представят за антикомунисти. Не гласувайте за тях !!!
Тези, които наистина бяха такива, НИКОГА не бяха допуснати до голямата политика !

И към първите, и към вторите:
Хора, бдете и си отваряйте очите ! Това, което ни готвят с Новия Световен Ред е в пъти по-страшно, отколкото фашизма, комунизма и всичкото зло, което познава човечеството до този момент !
Не позволявайте да ви разделят на комунисти и антикомунисти, и така да ви владеят !
Това разделение е вече остаряло и не отговаря на съвременните реалности на света.
Днес делението е друго - на Господари, техните верни слуги и всички останали, които искат да ни превърнат в роби ...

За съжаление си прав ,особено накрая,но...Не е това темата...
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 сеп 2011 20:31

Синьо сърце написа:
acmilan написа:Какво е числото(не цифрата)?

15-20 000.

Искаш да кажеш,че това число обединява избитите преди,около и след 9 септември,от Народния съд и в лагерите?
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 сеп 2011 20:31

stannn написа:И тук явно има писателчета, които са били палав проблясък в очите на бащите им през 1989-та. Не защитавам комунистите, но не трябва да отричаме, че са се случвали и добри неща през тези години. Всичко което познаваме днес като магистрали, университети, паметници и каквото се сетите е създадено по времето на комунизма. Хората живели през тези години няма как да отрекат (ако разбира се не са фурнаджийски лопати), че престъпността беше сведена до минимум и никой не го беше страх да остави отключено. За всички имаше работа. Още след като завършиш и те търсят да почваш по специалността си. Не е като сега. Да, чакаше се за москвичи и лади, но всеки можеше да си позволи да си купи НОВА кола. Да си купи жилище и не мислеше какво ще стане утре и дали няма да стане така, че няма да може да си покрива нуждите. Всички бяха равни. Нямаше богати и бедни. Така, че нека не изтъкваме само лошите неща на комунизма. Имаше и доста плюсове.

Почвам те отзад напред - не, че нямаше богати и бедни, а само едното - нямаше богати! И как да има богати, след като заплатите бяха между 120 и 520лв? В същото време частната дейност е абсолютно забранена! Как да забогатее човек? Ако ще и 5 висши да имаш, пак си чиновник или някакво шефче. Само че, имаш ли си идея по онова време точно тия шефчета как крадяха? Разните шефове на ТКЗС-та, АПК-та, фабрики, заводи и какво ли не? Това бяха наистина богати хора - тия дето гепят! Просто няма как по друг начин да забогатееш!
Работа има за всеки - да, масово заплатите бяха до 200лв. Много малко бяха хората, взимащи повече. Какво да кажем за новата кола? Викаш, чакаше се. А що не уточни колко се чака? Аз ще кажа, вместо теб - между 15 и 20 години. За заветна Лада! Ако имаш късмет, може и на 10-тата година да закачиш нещо. А ако не ти се чака, може за 3-4 години да се уредиш с Трабант! Трабант, ама кола, нали? Е...кола, ама Трабант...
Магистрали? Кои точно магистрали? Аз не се сещам и за една построена. Започнати колкото щеш. Същата работа като с метрото. Не знам колко хора са наясно, но тунел в София за метрото има от повече от 30 години. И какво, да броим ли метрото за дело на комунистите?
Университети? Кои точно? СУ е построен преди повече от 100 години :)
Имало е наистина и добри неща. То просто няма начин да няма! Но те не могат да компенсират и милионна част от злините, които са донесли на България!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Архив”