Прегрява ми лаптопа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Прегрява ми лаптопа

Мнениеот South_Park » 07 сеп 2011 23:00

barman написа:
South_Park написа:Acer Aspire 5738 G

Моят модел е близо до твоя и ако всичко е същото в него почистването му е много лесно :) Отвинтваш му винтчетата на големия капак отзад, сваляш го и ще видиш вентилаторчето, което пък се държи на 3 винтчета, отвинтваш ги и тях откачаш буксата на вентилатора от дъното и вече може да си го почистиш ;) Може да почистиш и прахта от отворите през които взима въздух и изкарва. Но ти препоръчвам да го дадеш на място което си разбират, защото при мойто първо отваряне бая зор видя и сега леко хлопа :mrgreen:

Май утре ще им го остая да го опраят , + тва нямам отверТка :lol:
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Painch0
Контакти:

Мнениеот Painch0 » 07 сеп 2011 23:02

Пич, имах същия проблем като теб. Играя 1-2 мача и изключва. Е, отворих си лаптопа и между радиатора и венилатора имаше една голяма топка прах. Махнах я, смених пастата и от тогава температурата на процесора падна с близо 20 градуса. Така че карай го да го чистят и няма да имаш пробем. ;)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 07 сеп 2011 23:03

South_Park написа:
1- да
2- средно 11 % сега , като не правя нищо , само съв в нета и скайпа

Значи със сигурност е замърсяване. Става съвсем лесно - на точно този ейсър нямам идея как е, но при тях обикновенно има няколко капачета, и е нужно да се махне само едно от тях.

ПП Как нЕмаш една отверка бе :mrgreen: :shock:

Някой от компютрите имат малки вадещи се капачета, които играят ролята на филтри - виж да нямаш такова - вади се с ръка, чистиш и слагаш. Но на ейсърите май не беше практика.

Потребителски аватар
-Ivan-
Контакти:

Мнениеот -Ivan- » 07 сеп 2011 23:17

Преинсталация и редовно охлаждане,най-добре си вземи подложка и няма да имаш този проблем според мен :)
Изображение

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 07 сеп 2011 23:21

ей така като кажете преинсталация и много ме кефите , един добре инсталиран уиндоус особено пък 7 няма никаква причина да се преинсталира когато и да било, особено пък ако е лицензен

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 07 сеп 2011 23:30

-Ivan- написа:Преинсталация и редовно охлаждане,най-добре си вземи подложка и няма да имаш този проблем според мен :)

Е то ако се взимало ей така , щях да си взема , трябва да си избера , да ми хареса че и на всичкото отгоре да имам пари и след като си купя да ми останат още пари :lol:
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
cska_vd
Контакти:

Мнениеот cska_vd » 07 сеп 2011 23:34

[offtopic]Пичове , извинете че пиша в тая тема ,ама не исках да отварям друга.Та въпроса ми е,можете ли да ми кажете защо като включа компа и се рестартира на "welcome"? и така вече трети ден не го гаса и си се рестартира .. сигурно вече се е рестартирал над 100 пъти,никъкъв ефект :lol: .Може ли някой да ми каже за к'во става въпрос? Мерси предварително :)[/offtopic]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 07 сеп 2011 23:39

cska_vd написа:[offtopic]Пичове , извинете че пиша в тая тема ,ама не исках да отварям друга.Та въпроса ми е,можете ли да ми кажете защо като включа компа и се рестартира на "welcome"? и така вече трети ден не го гаса и си се рестартира .. сигурно вече се е рестартирал над 100 пъти,никъкъв ефект :lol: .Може ли някой да ми каже за к'во става въпрос? Мерси предварително :)[/offtopic]

Нищо не схванах :roll:
[/quote]

Потребителски аватар
ivo_gf
Контакти:

Мнениеот ivo_gf » 07 сеп 2011 23:41

Много сте ми интересни, как всеки му дава акъл. Брат, лаптопа може да рестартира по 100 причини - вируси, замърсен вентилатор, проблем с видео картата, проблем с процесора, проблем със самия вентилатор, необходимост от външно охлаждане и т.н. Така никой не може да гадае каква точно е причината, аз все още незнам да имаме екстрасенси тук във форума. Вземи си го дай на сервиз и ще си решиш проблема. Казва ти го човек, който професионално се занимава точно с това.

Потребителски аватар
ivo_gf
Контакти:

Мнениеот ivo_gf » 07 сеп 2011 23:44

South_Park написа:
cska_vd написа:[offtopic]Пичове , извинете че пиша в тая тема ,ама не исках да отварям друга.Та въпроса ми е,можете ли да ми кажете защо като включа компа и се рестартира на "welcome"? и така вече трети ден не го гаса и си се рестартира .. сигурно вече се е рестартирал над 100 пъти,никъкъв ефект :lol: .Може ли някой да ми каже за к'во става въпрос? Мерси предварително :)[/offtopic]

Нищо не схванах :roll:

Имаш вирус или по друга причина windowsa се е крашнал, но най вероятно точно поради вирусче, пусни го през safemode (помпаш F2 или в много редки случаи F8 като зазарежда биоса), правиш sistem restore, стартираш го пак, инсталваш malwarebytes antimalware, бършеш вирусчетата с нея и си на 6 :)

Върни се в “Архив”