100 години от рождението на Тодор Живков

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: 100 години от рождението на Тодор Живков

Мнениеот galin56 » 07 сеп 2011 12:25

Ето ви малко факти:
Средата на 80-те години по Индекс на Човешкото Развитие (това е официална статистика на ООН ,не е стъкмена от някой си, и изразява стандарта на живот във всяка държава членка на ООН - достъп до образование, здравеопазване, собствени жилища, безработица, социални осигуровки ,индустрия,селско стопанство, БВП, платежпособност на хората и т.н) България е на 20 място.
Сега е около 60-то.
Смятайте кога се е живяло по-добре.
Слушайте хора като Станко а не хора набор 93.(аз съм 85, но това съм го свалил от Уикипедия, не изказвам мнение).
Кое ни е по-доброто сега - здравеопазването ли, образованието ли, индустрията ли, селското стопанство ли, кредитирането ли, инфраструктура ли, спорт и култура ли? Всички тея отрасли бележат главоломен спад.
Всеки нормален човек ще види ИКОНОМИЧЕСКИ кога е била по-добре държавата.
Иначе и тогава си е имало минуси много, но специално в икономическо и благоустройство разликата е очевадна в полза на преди 89'.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 сеп 2011 12:25

Neron написа:А това че семейството ти е било по заможно семейство и си можел да ядеш и пиеш на корем не ме интересува.Едва ли са били така хората по селата и малките градове.Аз не искам да бачкам а някой да се подпира цял ден и двамата да вземаме 140 лева.Ако не беше паднал комунизма щяхме да сме като Куба едва преди 2 години да разберем какво е това мобилен телефон и компютър.

Семейството ми не е било заможно,а средностатистическо семейство ;) Баща ми военен старшина,майка ми касиерка :) И м/у другото съм от малък град :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

cuzco
Контакти:

Мнениеот cuzco » 07 сеп 2011 12:27

metodito написа:Нека тъне в забрава! Да си беше отнесъл в гроба и БеКаПе-то (по новому БСП), ма не би, за съжаление.
Трябваше веднага след 90 -та да бъде изтрито комунистическото минало, за да не е то в момента настояще!
Трябваше да се забрани БКП/БСП със закон (в Чехия май така направиха). Трябваше да се сринат всички белези на онова мрачно минало - Мавзолеи, паметници на комунисти-терористи, незнайно защо наричани партизани. Трябвало е да се забрани на бившата номенклатура да припарва до каквато и да е ръководна длъжност - миньори, сапьори, работа по бунищата в чистотата, в цирка - работа - бол, а не преподавателят по научен комунизъм Иван Костов да взема властта и тъ нъ - всичко, което се случи, оттогава.
Бай Тошо?! Колкото по-бързо го забравят българите, толкова по-добре. Сърбите, техния си Тату не го забравиха и видяхме какво стана.
Словенците забравиха съпричастността си към изкуственият изрод Югославия и се вижда резултата. ;)

Абе половината ми живот мина в това така наречено от теб мрачно минало,но да ти кажа според мен не беше чак толкова мрачно или по друг начин казано ако тогава е било мрачно сега направо е черна тъмница !

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 07 сеп 2011 12:28

CTAHKO написа:
gilento93 написа:Най-добре го остави да си живее със спомените за миналото. ;)

Важното е,че има какво да си помням :!: Имам спомени,нещо с което по-младото поколение е лишено :!:

И пак ще те помоля да пишеш малко по-смислено и грамотно.Не отива на годините ти да правиш такива "детински" грешки,присъщи на мои връстници и по-малките от мен. :!:

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 07 сеп 2011 12:30

CTAHKO написа:
Neron написа:А това че семейството ти е било по заможно семейство и си можел да ядеш и пиеш на корем не ме интересува.Едва ли са били така хората по селата и малките градове.Аз не искам да бачкам а някой да се подпира цял ден и двамата да вземаме 140 лева.Ако не беше паднал комунизма щяхме да сме като Куба едва преди 2 години да разберем какво е това мобилен телефон и компютър.

Семейството ми не е било заможно,а средностатистическо семейство ;) Баща ми военен старшина,майка ми касиерка :) И м/у другото съм от малък град :)

Баща ти като е бил военен а моя не защо се чудиш защо ни се разминават вижданията и защо си пиел пушил ял и си слушал музика.За едни е било разрешено ама за други абсурд.Ходи с Куба вози се на Волга вместо Мерцедес върти шайбата на телефона и блъскай Велико Търново защо картината е на снежинки и защо има 2 програми както и си пусни някой филм на Правеца с флашка.Като това за теб е живот ходи си го живей.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 сеп 2011 12:32

valkaredgi написа:всичко това си могъл да правиш,"СТАНКО" след 1980 г. когато комунистите отпускат примката,която сами са сложили около шията на българския народ след 1944 г.нещо разказвано ли ти е за периода преди 1970 г.?как за един виц са задържали хората в дс.как за дълга коса ,носене на дънки и къси поли са пращали в белене.това нещо разказвано ли ти е?

220 000 дъши са убити без съд и присъда след 9-ти септември 1944 г.
на процеса срещу нацистка германия са произнесени 7/седем/смъртни присъди!!!!!!!!!!

Да,моите спомени от режима наистина са от 1980г. насам,а иначе съм чувал за зверствата от времето,за което пишеш,но само са ми разказвали.Аз лично не съм бил свидетел на тези неща,а и няма как да съм бил де :lol: Единственото репресивно нещо на което съм ставал свидетел( и то съм го виждал на живо с очите си) е възродителния процес.Ама това май е за друга тема.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 07 сеп 2011 12:37

galin56 написа:Ето ви малко факти:
Средата на 80-те години по Индекс на Човешкото Развитие (това е официална статистика на ООН ,не е стъкмена от някой си, и изразява стандарта на живот във всяка държава членка на ООН - достъп до образование, здравеопазване, собствени жилища, безработица, социални осигуровки ,индустрия,селско стопанство, БВП, платежпособност на хората и т.н) България е на 20 място.
Сега е около 60-то.
Смятайте кога се е живяло по-добре.
Слушайте хора като Станко а не хора набор 93.(аз съм 85, но това съм го свалил от Уикипедия, не изказвам мнение).
Кое ни е по-доброто сега - здравеопазването ли, образованието ли, индустрията ли, селското стопанство ли, кредитирането ли, инфраструктура ли, спорт и култура ли? Всички тея отрасли бележат главоломен спад.
Всеки нормален човек ще види ИКОНОМИЧЕСКИ кога е била по-добре държавата.
Иначе и тогава си е имало минуси много, но специално в икономическо и благоустройство разликата е очевадна в полза на преди 89'.

Тя и сега България да изтегли заем 40 милиарда ще е съвсем друга икономически нали ама това е пълно малоумие защото сигурно още изплащаме рахатлъка на Живков.Ти като изтеглиш заем 40 хиляди ще ти се стори че живота е по лесен ама като се наложи да плащаш ще ти светне крушката.Тия 40 милиарда ги връща народа със лишения грабения и т.н.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 сеп 2011 12:40

Neron написа:Баща ти като е бил военен а моя не защо се чудиш защо ни се разминават вижданията и защо си пиел пушил ял и си слушал музика.За едни е било разрешено ама за други абсурд.Ходи с Куба вози се на Волга вместо Мерцедес върти шайбата на телефона и блъскай Велико Търново защо картината е на снежинки и защо има 2 програми както и си пусни някой филм на Правеца с флашка.Като това за теб е живот ходи си го живей.

Говоря ти за обикновен СТАРШИНА :) За какви волги,какви мерцедеси,какви привилегии говориш.Да не ти разправям,че ако аз се издъня нещо и направя и най-малкото провинение,него го уволняват директно ;) А сега как е дали е пак така ;) Май не е :!: Само за сравнение да ти кажа,че в момента кандидата на СДС за кмет на Варна е този дето сина му уби една студентка с нож наръгвайки я над 100 пъти ;) Ама това пак е за друга тема.

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 07 сеп 2011 12:41

CTAHKO написа:
valkaredgi написа:всичко това си могъл да правиш,"СТАНКО" след 1980 г. когато комунистите отпускат примката,която сами са сложили около шията на българския народ след 1944 г.нещо разказвано ли ти е за периода преди 1970 г.?как за един виц са задържали хората в дс.как за дълга коса ,носене на дънки и къси поли са пращали в белене.това нещо разказвано ли ти е?

220 000 дъши са убити без съд и присъда след 9-ти септември 1944 г.
на процеса срещу нацистка германия са произнесени 7/седем/смъртни присъди!!!!!!!!!!

Да,моите спомени от режима наистина са от 1980г. насам,а иначе съм чувал за зверствата от времето,за което пишеш,но само са ми разказвали.Аз лично не съм бил свидетел на тези неща,а и няма как да съм бил де :lol: Единственото репресивно нещо на което съм ставал свидетел( и то съм го виждал на живо с очите си) е възродителния процес.Ама това май е за друга тема.

А днес сляп ли си? Да видиш резултатите от пагубната за България комунистическа диктатура. Безродниците и родоотстъпниците унищожиха завинаги българското национално гражданско общество, опитвайки се да изградят болното им наднационално безкласово общество. Смазаха го, унижиха го и го пратиха по лагерите. Премахнаха националната гордост по методите на терора и репресията. Обезличиха българската нация. Заради шайката национални предатели през вечерта на 08.09.44 българщината ще страда години наред.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5fAcGJTcAgw[/youtube]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 07 сеп 2011 12:41

CTAHKO написа:Ти специално какво си видял от комунизма,след като си бил на 12 годинки когато е паднал режима,че си тръгнал да пропагандираш колко зле е било и да даваш акъли на модераторите какво да правят :roll: :!: ОК събориха мавзолея.Няма го,няма ги и повечето комунистически символи.И сега кво правим :roll: 45 години не сме били комунистическа държава ли :?: Хората си пазят концлагерите,че и пари правят от тях,а такива като теб освен да разрушават и да пропагандират за разрушения,нищо друго не могат да направят и точно поради тази причина държавата ни е на това дередже :!:

Семейството и на майка ми и на баща ми е достатъчно пострадало от тях.
Няма незасегнат от техните извращения. Или викаш то щом не е физически терора, всичко е ок?
Истината е заличена отдавна, тази за днешното време. С подпалването на Партийният дом.
Ти може и 100 години да си живял преди 90-та, но те хората са казали: не питай старило, питай патило. Ако си някакъв си номенклатурчик, какво да те питам теб?!
Я се поинтересувай малко за това в Германия можеш ли нацистка партия да си основеш и какво им пише в Конституцията за символите и всичко свързано с нацизма, и не ми излизай с тея глупости за туровете в Освиенцим.
Та ти даже не можеш да осъзнаеш защо ги даваш за пример? Ама чувал си там, нали..?
А тук знаеш ли къде са били масовите гробове на убитите от комунистите?
Без съд и присъда!
Знаеш ли къде са труповете на изчезналите?
Не знаеш, нали?!
Но едва ли и те интересува като гледам! Червена бабичка!
Няма символи останали ли?
Та БС/КП какво е, пич? При нас една партия управлява не от 45, от 70 години. И е по-добре да се махат, наистина. Да останат съгласните със статуквото, неудачниците и мангалите в тая държава. Хак да ни е!
Последна промяна от metodito на 07 сеп 2011 12:43, променено общо 1 път.

Върни се в “Архив”