Отзад напред ще ти отговоря.
Не мисля, че санкциите не се спазват у нас, наказания си има. Естествено, понякога си затварят очите или налагат не толкова строго наказание, но не е някакъв рецидив според мен.
Както вече посочих, това се случва навсякъде, но само у нас стадионите са празни. Явно не това е причината човек да не ходи на мач. Според мен, главното е, че нямаме нормални стадиони. Не по-малка вина имат журналистите, които се надпреварват кой по-масирано да ни наплюнчи и обругае клубния футбол. Такава посевместна и тотална пропаганда няма как да не доведе до празни стадиони. За всеки възможен детайл се захващат родните журналисти и си изсмукват от пръстите доводи, че да очернят първенството ни. Особено с глупостите за уредени и купени мачове. Не, че няма такива, ама тия хора се оливат. Не, че ни е добре футбола, но не е чак толкова зле. А по-добър няма как да стане като го очернят. И като гонят хората от стадионите по този начин, съвсем му вредят. Не може една майка например да "мотивира" детето си, слаб ученик, като му говори постоянно какъв тъпанар е или нещо от сорта, дори и да е така, по-добре е да го мотивира с нещо от сорта на това, че въпреки всичко ще се справи и т.н. Същото и за журналистите, по-добре да се хващат за хубавите неща във футбола ни, като удавник за сламка и така да мотивират израстването му и съответно интереса на феновете към него, така че да ходят по стадионите. Както казах, на практика се върши обратното. За това и не гледам Сашо Диков, Крум Савов и т.н. Чета една две спортни страници които съм си подбрал и толкова, както и гледам Ринг, които следват линията която посочих, че считам за правилна с малки изключения.
Не няма никаква разлика при футболното хулиганство или при риска от шофиране. Колкото зависи от теб като шофьор, толкова зависи от теб и като фен. Тоест има ситуации в които може да държиш нещата под контрол и при двата случая, но има и моменти когато нищо не зависи от теб. Както може да ти падне бомба на главата, така и докато си караш с нормална скорост, спазвайки правилата, някой изтрещял шофьор може да изкочи иззад рейса с който се разминаваш, без това да е разрешено от маркировката или пътните знаци и отиваш на кино, без да те пита някой. Шанса да ти се случи инцидент на мач е в пъти по-малък от колкото по пътищата, или от колкото в дискотека. Просто много си се панирал ми се струва. Инцидентите не са толкова чести. Ето като привърженици на Левски, дай да поумуваме, колко инцидента имаше с нашата публика през последния сезон и ще видиш, че те гони някаква параноя. Особено пък ако ходиш в сектори където не е агитката, шанса да ти падне бомба на главата или нещо от тоя сорт е равен точно на
0 
Написах ти го още в първия пост - вкарал си се в некви филми братле. Ходи си по мачове, води сина си и си свиркай. Не мисли за лошото което хипотетично може да те сполети, а за обратното, за положителните емоции които може да изпиташ от мача на който отиваш. От възможноста да видиш красиво изпълнение, да се навикаш, напееш и т.н.
На въпроса дали подобни сцени ми харесват или не, ще ти отговоря по следния начин. Вероятно не са проява на висока одухотвореност от страна на участващите в тях, но това е човешката природа и психология. Казах вече, футбола създава такъв тип емоции които не може да предизвика никой друг спорт, при по-емоционалните хора, тези с по-податлива психика, емоциите избиват в тая посока. Има го и ще го има, докато съществува футбола. Футболното хулиганство е социалния феномен, на социалния феномен наречен футбол. Но до сега се опитвах да ти обясня, че тези неща първо не са толкова често срещано явление, че да гледаш с такъв драматизъм над тях и второ, това че някой нахлул на терена, друг изял някоя палка, счупили се 100 седалки, или 20-30 души си раздавали шамари, не е някаква своеобразна трагедия.