Мнениеот dxl » 02 юли 2011 14:28
Аз си го обяснявам единствено с желанието на Дарко вече да иде в друг отбор, още повече, че са му обещали, макар, че по думите на Гонзо, само при добра оферта. А тая не ми изглежда добра.
От друга страна - сега като четох статията в Спортал за футболната статистика, може някой студент 4-ти курс Статистика и Анализ, с очила и лаптоп, да е казал на Гонзо, че Дарко прави по един шпагат на 3 мача (средно), бяга по 6км на мач (само 14,7% от които на спринт), точността на ударите му е под 20%, за сметка на това, точността на пасовете му (на разстояние до 5метра) е над 60%. :D:D
Тва последното на шега разбира се.
Като се замисля, ние сме 20 години назад във футболно отношение. Големите отбори (а и не само) наистина използват данни от статистиката, като преценяват кога един играч ще е от нужда, както и формата му. Щото един нападател ако 3 мача не е вкарвал гол, ще кажем, че е в слаба форма, но за тези 3 мача може да има 5 асистенции, 4 греди и 10 точни удара.
В Бундеслигата, например, всеки играч преминава физически тестове, за да се определи дали е физически в добро състояние (предполага се, че е).
Съответно от там пък, клубовете, на базата на данните, правят отделни тренировъчни (физически) програми за всеки футболист, както за да се осъвършенства той самия, така и да бъде предпазен от контузии.
Тука - всички тичат наравно, всички ритат на равно. После двустранна игра - айде под душовете, че утре е мача.
Аз съм сигурен, че ако имаше такава статистика, Гара Дембеле щеше да е един от футболистите, които тичат най-много по време на мач, (пък и въобще за сезона), най-дълго време на спринт и не само това, ами и "в правилната посока" с високо КПД, защото някой друг може да тича и по 12-13-14км. на мач, но да няма нито едно спечелено единоборство, нито един пробив, центриране или пък много слаба точност на пасовете...
Да не говорим, че Гара Дембеле за един сезон сигурно има, ако не равен или по-голям, то доближаващ се брой шпагати до тези на играчи, като Мюлдер, Иво, Милиев, Минев...
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".
vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.