Blue_Lion написа:Кажи ми нещо,в "нашата държава" има много помия след 1944 г. - мислиш ли,че тя е подминала и твоя любим клуб ?
Никога не съм казвал, че помията на комунизма, не е подминал Славия, но от 9-ти септември до псевдодемокрацията, Славия не е спечелил нито една шампионска титла т.е. Славия, в каквито и ситуации да е бил поствян, на който и да е подгазувал, не е извличал шампионски дивиденти, подгазувайки и седейки в сянката на комунистическия отбор на ЦСКА, разменяйки си шампионски титли, като повечето са червени, но все пак да се запазят двата полюса на псевдодербито, с повече победи на Левски в директните двубой.
Blue_Lion написа:И понеже и двамата знаем,че това няма как да стане, и щом според редица "титани на мисълта" Левски-Спартак и ЦДНА имат тъмно минало преди 1989г (което Е така),и респективно Левски и ЦСКА имат и тъмно минало след същата година(което е горе-долу също вярно),и след като БФС подкрепя родните грандове (в частност най-вече Левски,както всички жално лаете)
Извинявай, но този пасаж не мога да го осмисля, за да съм в състояние да го коментирам. Това, че синьото БФС е лоста, който е толерирал и двата отбора, още от онова време до сега, си е факт. Тук си прав.
Blue_Lion написа:...имайки предвид шампионата от 1996 г. и привилегийте с който се е ползвал Славия преди 1944 г. (т.е. Славия е бил подкрепяния отбор в България) отговори ми : ти ще се откажеш ли от отборът си ? Ще обичаш ли Славия или не ?
Кога не съм признавал истините, по отношение на управлението на Славия, включително и през шампионата, който визираш? Никога не съм отричал, комунистическото управление и мутренските среди около Славия. Ние не сме на стадиона, само при шампионски титли, както други са именно, основно заради това. И като няма такива и стадионите им се опразват. Аз обичам Славия винаги, но никога не слагам синьо-червени капаци и не отричам някакво пумиарско и комунистическо минало, както много левскари правят и никога не съм отричал уредени мачове, ако според мен са били такива.
Blue_Lion написа:П.П. 1. ) Интересно ми е,какво "чустваш" към Локо Сф и не е ли тази "омраза" м/у другите два софийски отбора (останали в сянката на Левски и ЦСКА) изкуствено създадена по времето на БКП ?
Не съм визирал почти нищо, във връзка с Локо Сф въпреки, че те също са спечелили шампионските си титли (без една) след 44-та година, тъй като те са по-скоро потърпевши. Те както и ние, може да сме подгазували на Левски и ЦСКА, но това не е за да получим като Левскарите шампионски титли и не сме били сянка, на комунистическия отбор ЦСКА.
Blue_Lion написа:2. ) Оставам с впечатлението,че повече мразиш Левски,а за ЦСКА никъде нищо не казваш,а нима те не са отбор който може би има доста по-черно минало от нашето ? (Не е нападка към червените фенове,въпросът е само за Форевъра)
Напротив. Не мразя никой и никога не съм откроявал, единия комунистически отбор пред другия. За мен тези два отбора, след 48-ма година са един отбор.
По отношение на нападките, аз не нападам, но се дразня от най-голямата и генерална демагогия, която съм чувал във футболната история, а именно тезата за "отбора на народа". Няма такъв мит. Това е част от комунистическото разделение между хората, поставяйки за пореден път, два отбора на различи полюси, насаждайки и лумпенизирайки с омраза.
Само че от ЦСКА, никога не съм чул да лансират тезата, че са отбор на народа или подобни тези. Те си знаят, че са кабинетен отбор и няма как да го отрекат. От друга страна, аз никога не съм спирал да пиша истини, според фактите и за двата отбора, за които пак казвам, че за мен са един. А погледнати разделени, те са двете страни, на една фурнаджийска лопата. Тази година едните шампиони, другата-другите и на десетилетие веднъж, пускат и друг отбор, да става шампион, като изключение, което доказва правилото. А правилото е, че комунистическите отбори Левски и ЦСКА, могат единствено и само, чрез лобитата и парите си, да бъдат шампиони. За мен това са фактите. Аз не съм спирал никой да си обича, или да не си обича отбора. Факт е, че тези червени клакьори - Левски и ЦСКА, са задушили и убили, целия футбол в България. И резултатите не закъсняват и в Европа, и на локално ниво в България.