Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

dromihait
Контакти:

Re: Многозначително: почистиха Паметника на Съветската армия

Мнениеот dromihait » 21 юни 2011 09:40

Ще ти пречи паркинг в София ?!? :lol:
А градинка или паметник на кан Крум - владетелят, присъединил за пръв път Сердика/Средец към българската държава?

koko.pl
Контакти:

Мнениеот koko.pl » 21 юни 2011 09:40

Не проумявам защо това нещо продължава да съществува, вече толкова години в центъра на българската столица... :roll: Какви освободители са били руснаците за България през 44г.?! От кой са ни освобождавали?!?! Аз все си мисля, че не сме били роби на никой по това време... В нашия случай (както и за всички останали държави от соцблока) те са били ЗАВОЕВАТЕЛИ!!! Боли ме направо главата, когато виждам как толкова много хора смятат това, дето се е случило през 44г., за нещо нормално...естествен ход на историята, един вид. Това показва как комунизма е победил, за съжаление... победил е и последиците са налице през последните 20 години. Който има очи-вижда. Който няма-живее в мизерията, пие ракийка и мисли с умиление, как сме били на три морета и сме били, сме и ще си останем голяма работа. Абе, мъка.... Дано народът се събуди някога. Аз лично нямам време да го чакам, пък и имам сериозни съмнения, че това ще настъпи, в близките 20-30г. Съжалявам. А сега псувайте, ако искате...
Последна промяна от koko.pl на 21 юни 2011 09:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 21 юни 2011 09:44

Някой слуша ли Б.Димитров сутринта по ТВ7?Аз го гледах.Каза,че,според Женевската Конвенция(която България е подписала),войнишките паметници(какъвто е този),НЕЗАВИСИМО от каузата,НЕЗАВИСИМО дали са на загинали,пребивавали или преминавали войници-СЕ ПАЗЯТ!Така,както се пази паметника в Будапеща,например,където ЧА е сторила повече злини,отколкото тук.Така,както се пазят и нашите войнишки паметници в Македония,Турция,Гърция и Сърбия,където сме били окупатори!Ако тях някой ги изрисува,на нас хубаво ли щеше да ни е?

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 21 юни 2011 09:46

Паркинг ще ми пречи, защото ще е на мястото в парка, където карам колело. Паметника поне не ми пречи, даже помага със стълбичките около него за по-интересно каране :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
аби
Контакти:

Мнениеот аби » 21 юни 2011 09:46

Бидейки съюзник на германците, руската армия е била окупатор - цитат от писанията на metodito

Те това сега го научих!Браво на съюзниците,но кой е победител? ;)

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 21 юни 2011 09:50

Мислех да не взимам отношение по темата, защото нямам достатъчно свободно време както някои форумни бойци, но все пак.... Човешката история е много сложна и разнообразна и всяко полюсно (черно или бяло мнение) би било погрешно. Конкретно по повода:
В края на 30-те години на миналия век германците са наши съюзници. С тяхна благословия България успява да възвърне свои изконни територии на Запад. В средата на 40-те (края на Втората световна война) те вече са наши врагове, български войници се бият срещу Вермахта (в редовете на Трети украински фронт) и загиват по бойните полета на Югославия и Унгария. След това, до 90-те години на века едни германци са ни първи приятели и съюзници от Варшавския договор (тези на изток от ГДР), други (лошите натовци от ФРГ) са ни зли врагове. Сега вече всички германци са ни големи приятели, което демонстрират на най-високо ниво и г-жа Ангела Меркел и г-н Бойко Борисов. :)
В началото на Втората световна война американците са ни врагове. Заедно с англичани и сърби те бомбардират София, Карлово, Кюстендил, Мездра, Пловдив, Велико Търново. Бомбардират и Велес, Ниш и Скопие, които тогава са в нашите държавни граници. Загиват хиляди българи. Продължават да ни бъдат врагове и след войната. САЩ са цитаделата на империализма, те са враг № 1. След демократичните промени през 90-те години на миналия век те вече ни стават първи приятели, възторженото множество скандира Ю-Ес-Ей и развява американски знамена при посещението на американския президент у нас. Сега им лижем гъза при всеки удобен случай. :lol:
С руснаците положението е по-сложно. Те хем са ни приятели (българският народ не е забравил, кой го е освободил от турското робство) хем са ни врагове. Все пак, цар Борис ІІІ не изпраща нито един войник на Източния фронт. После, когато Червената армия влиза в България, не е изстрелян нито един куршум. Съветските войници са посрещнати възторжено навсякъде в страната. По-късно, българската армия се бие заедно с Червената армия срещу германците. След това, във втората половина на века СССР е нашият по-голям брат, българо - съветската дружба за нас е като слънцето и въздуха за всяко живо същество, за малко да станем и 16-та република. :o Необятният и непретенциозен съветски пазар поглъща всичките боклуци, които родното стопанство произвежда – от изхабените купчини метал, наречени кари, през скалъпените въз основа на крадени западни технологии недоносчета „Правец” до не дотам качествените ни зеленчуци. След 90-те години дружбата се разсъхва. Сега не са ни първи приятели, но не са и врагове. Пък и ние не забравяме че сиренето (разбирай синьото гориво) идва от тях и те могат да ни го дават без пари (както беше преди), да ни го дават срещу много пари (както е сега), или изобщо да не ни го дават. ;)
Засега толкова от мен по темата ...... :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 21 юни 2011 09:53, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 21 юни 2011 09:51

Чета и се смея. Повечето идиоти в България наистина си заслужават съдбата. Те просто си заслужават да бъдат третирани като боклуци цял живот. След толкова много време един нормален човек би си помислил,че повечето щяха да прогледнат,но уви. Съжелявам за хора като Апостола,защото българите не заслужаваме такива като него.
Последна промяна от sMotLiO на 21 юни 2011 09:54, променено общо 1 път.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 21 юни 2011 09:52

баш комунизма вече е построен - в щатите и то от доста време :!:
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 21 юни 2011 09:52

Ние не страдаме от манията да вдигаме паметници на нашия войник във всеки по-голям град, където той е стъпил. Нашите паметници са в гробищата. Случайно да виждате разлика?

Върни се в “Архив”