Гавра с комунистическата история
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Многозначително: почистиха Паметника на Съветската армия
Народ без истрия - няма и бъдеще 

- metodito
- Контакти:
stannn написа:Ти да не си един от тях? Стига с това Белене. Не ми казвай само, че там всички са били невинни. Направо момини сълзи. В държавата е имало закони. 2/3 от тези които са били в Белене не са спазвали законите. Кушлуков много добре го беше казал при влизането си във Вип Брадър. Разказването на вицове за управляващите по това време е било наказуемо и който го е правил си е търпял наказанията. Така, че такива като теб да престанат с Белене, Тодор Живков и подобни оправдания. И преди и сега има закони. Разликата е, че тогава носиш отговорност и знаеш, че ако нарушиш законите отиваш където трябва, а сега плащаш и никой не те закача. Още веднъж ти повтарям. ПАМЕТНИЦИТЕ ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА НИ НАПОМНЯТ ЗА ИСТОРИЯТА НИ. Те не са блокчета за оцветяване.
Ти не си виновен, че не познаваш историята.
А ти ще обясниш ли своето мнение на тези, които са лежали в "Освиенцим", "Треблинка", "Аушвиц", "Дахау", "Маутхаузен", "Бухенвалд" (там са били немци) и т.н., да не продължавам, че списъкът е дълъг.....
Виждал ли си свастика в някоя европейска столица или паметник на германският орел? Или паметник на германската армия от Втората Световна война?
Бидейки съюзник на германците, руската армия е била окупатор и да, десетки са осъдените по нареждане от Москва в края на 40-те и началото на 50-те.
Последна промяна от metodito на 21 юни 2011 09:18, променено общо 3 пъти.
Аз ако съм на художнике ,ще го изрисувам отново.не можа така да се подиграват с труда на хората.човекът сигурно часове се е мъчил да го рисува по нощите.Явно това почистване е на пълни дебили , които си нямат представа какво коства това на човек на изкуството.
ADJ написа:Народ без истрия - няма и бъдеще
Ликвидирането на измислени паметници не ликвидира историята!
за теб измислени , за други величествени и така..... 

Явно в държавата има доста дебили. Ако някой се припознае в определението нека да ме извини, че му казвам истината в очите. Щом си мислите, че поругаването на паметник е геройство значи и вие сте от групичката заслужаваща това определение. Днес е този паметник утре може да реши някой да нашари и някой от паметниците на велики българи. Щом се приема за нормално да се рисува по паметници да ги оцветим всички
[center]
[/center]

Браво на автора на темата!
Напълно съм съгласен, че това е един безмислен паметник, който трябваше да бъде премахнат така както махнаха мавзолея и много други паметници!
Премахването им не премахва историята, но прави настоящето малко по-справедливо!
Напълно съм съгласен, че това е един безмислен паметник, който трябваше да бъде премахнат така както махнаха мавзолея и много други паметници!
Премахването им не премахва историята, но прави настоящето малко по-справедливо!
- metodito
- Контакти:
stannn написа:Явно в държавата има доста дебили. Ако някой се припознае в определението нека да ме извини, че му казвам истината в очите. Щом си мислите, че поругаването на паметник е геройство значи и вие сте от групичката заслужаваща това определение. Днес е този паметник утре може да реши някой да нашари и някой от паметниците на велики българи. Щом се приема за нормално да се рисува по паметници да ги оцветим всички
Типично йезуитско изказване!
Това не е паметника на Кирил и Методий или на Левски. Виж ако равниш съветската власт с будители и просвещенци... тогава ти си знаеш.
Последна промяна от metodito на 21 юни 2011 09:21, променено общо 1 път.
stannn написа:Явно в държавата има доста дебили. Ако някой се припознае в определението нека да ме извини, че му казвам истината в очите. Щом си мислите, че поругаването на паметник е геройство значи и вие сте от групичката заслужаваща това определение. Днес е този паметник утре може да реши някой да нашари и някой от паметниците на велики българи. Щом се приема за нормално да се рисува по паметници да ги оцветим всички
Всеки трябва да се чувства свободен да се изсе*е на всяко комунистическо късче бетон.Това не е паметник на никакви герои,а на унижението,окупацията и позора.Утре ще си имаме паметник на Сюлейман паша или на Баязид и на него ли ще се радваш?
-
- Контакти:
В Германия как не махат лагерите на смъртта, които са мн по-срамни от всички съветски паметници в БГ? Или как си стоят руските такове в центъра на Берлин.. А как пък не боядисаха американския паметник, който е в пъти по-унижаващ... Историята се помни и уважава, всичко друго се нарича македонец 

Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този?