Лято 2011-трансфери и спекулации

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Лято 2011-трансфери и спекулации

Мнениеот blue avalanche » 10 юни 2011 16:06

tatusindo написа:40 хил е най-голямата отправена оферта :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Е то юношите ни струват повече е .....

Смятай колко е добър!И аз го оценявам на толкова горе-долу.Макар,че някои във форума са му големи фенове.

santi_santi
Контакти:

Мнениеот santi_santi » 10 юни 2011 16:11

Най-голямата простотия е да се продават юноши които имат качества да се наложат в първият отбор,а вместо това при първата оферта за няколко хияди евро айде шута (Ники Михайлов,Атанас Курдов,сега Горанов,говори се и за Коен)и да се излиза с оправданието талантливи били,но били слабо тактически подготвени ами тук идва въпроса за къв чеп вземат заплати спортният-директор,директора на школата и треньорите в школата,къде спи Батков защото не е само номерът да построиш два-три терена и едно общежитие а и да намериш специалисти а като няма кадърни в България,в което ме съмнява вкарваш отвън развързваш кесията и плащаш,и поне си сигурен че тази инвестиция във времето ще ти се върне!!!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юни 2011 16:37

Evailo написа:Общо взето T.H.E G.A.M.E ми е взел думите от устата с точния си коментар. ;)
Аз само ще добавя нещо.Тук в Милано,например,всички бази на Милан и Интер са извън града.Направили са си малки спортни селца.Дори едната база на Интер е близо до Комо,което е на почти 35 км разстояние.Там юношите прекарват повече време отколкото със семействата си.Клубът си има жълти училищни автобуси,като тези от американските филми и ги карат до училище и връщат обратно да тренират.В тези бази всяка възрастова група си има методист по физическата подготовка и им изготвят програма със специални хранителни добавки добавки и фитнес програми.Така когато дойде време да тренират с мъжете я няма тази фрапантна разлика между 18 годишния крехък организъм и 28 годишния(примерно) утвърден професионалист.Освен това имат уроци от малки по тактическа подготовка,прожектиране на мачове и анализиране на позиции и заставане.Това,което Диема ни го чертаят на полувремената на екрана със кръгчетата и стрелките,те го правят много по-детайлно от малки.Освен това мениджърът на мъжкия отбор всяка седмица има оперативка с треньорите от школата и се координират за да тренират същите схеми и методики като мъжете. И най-важното-няма дискотеки и девойки с поп-фолк привкус и леко поведение.
ЕТО ЗА ТАКЪВ ЧУДОВИЩЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ СТАВА ВЪПРОС WILGE!!!
Затова му е толкова лесно на Сержиньо Грийн да играе супер ефективно без да изпъква с някакви феноменални качества.Едноок цар в царството на слепите защото знанията от малък са се превърнали в инстинкт.То е същото когато едно дете отиде на 5 годинки в чужбина и за още 4 години говори перфектно и без акцент езика и един млад мъж на 20 години,който и за 10 години не може да проговори перфектно и акцента го издава.

Знаеш ли какъв е годишният бюджет на Левски и какви са годишните бюджети на Милан и Интер?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 10 юни 2011 16:54

tatusindo написа:40 хил е най-голямата отправена оферта :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Е то юношите ни струват повече е .....

Нека бъдат 50000!
:mrgreen:
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
Blue Mind
Контакти:

Мнениеот Blue Mind » 10 юни 2011 18:39

Middlesbrough написа:
Иван Цветков отказал и на Литекс заради Левски

Гонзо: Дарко си тръгва, Иван Цветков ще го замести

Новото попълнение на Левски Иван Цветков е имал сериозно предложение и от страна на Литекс преди да премине на "Герена", но въпреки това, той е предпочел да облече синия екип от новия сезон. Гриша Ганчев е предлагал на нападателя двойно по-висока заплата, от тази, която ще получава в Левски, но въпреки това 32-годишният футболист е предпочел офертата на "сините".

Интерес към Цветков имаше и от страна на ЦСКА, като офертата на "армейците" също бе по-добра от тази на Левски, но и тя не успя да убеди играча да отиде на "Армията". Според информациите, на "Герена" Цветков ще получава по 9 хиляди лева месечно възнаграждение.

Само на мен ли ми се струва че 32-годишният футболист може и да не успее да оправдае очакванията ни за плеймейкар? Искрено се надявам да греша ;)
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 10 юни 2011 19:40

Evailo написа:
wilge написа: За толкова време едно не можах да разбера- къде се къса връзката между отличните ни юноши и добре играещите мъже. Нямаме наш бивш юноша продаден от мъжкия отбор за сериозна сума в силно първенство. Изключение- Ники Михайлов. Въпроса е към всички, не само към теб. Но бих прочел мнението ти защото ти разбираш нещата.

Общо взето T.H.E G.A.M.E ми е взел думите от устата с точния си коментар. ;)
Аз само ще добавя нещо.Тук в Милано,например,всички бази на Милан и Интер са извън града.Направили са си малки спортни селца.Дори едната база на Интер е близо до Комо,което е на почти 35 км разстояние.Там юношите прекарват повече време отколкото със семействата си.Клубът си има жълти училищни автобуси,като тези от американските филми и ги карат до училище и връщат обратно да тренират.В тези бази всяка възрастова група си има методист по физическата подготовка и им изготвят програма със специални хранителни добавки добавки и фитнес програми.Така когато дойде време да тренират с мъжете я няма тази фрапантна разлика между 18 годишния крехък организъм и 28 годишния(примерно) утвърден професионалист.Освен това имат уроци от малки по тактическа подготовка,прожектиране на мачове и анализиране на позиции и заставане.Това,което Диема ни го чертаят на полувремената на екрана със кръгчетата и стрелките,те го правят много по-детайлно от малки.Освен това мениджърът на мъжкия отбор всяка седмица има оперативка с треньорите от школата и се координират за да тренират същите схеми и методики като мъжете. И най-важното-няма дискотеки и девойки с поп-фолк привкус и леко поведение.
ЕТО ЗА ТАКЪВ ЧУДОВИЩЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ СТАВА ВЪПРОС WILGE!!!
Затова му е толкова лесно на Сержиньо Грийн да играе супер ефективно без да изпъква с някакви феноменални качества.Едноок цар в царството на слепите защото знанията от малък са се превърнали в инстинкт.То е същото когато едно дете отиде на 5 годинки в чужбина и за още 4 години говори перфектно и без акцент езика и един млад мъж на 20 години,който и за 10 години не може да проговори перфектно и акцента го издава.

Лесно ти е да го кажеш след като живееш в Италия. Тук ситуацията е малко по- различна. В Италия треньорите вземат нормална за страната и адекватна за труда си работна заплата. Там ако треньор на деца отиде пиян на работа ти ще кажеш какво ще му се случи. Тук някои пият и пред децата. Да не говорим, че се е случвало директор на школа да плете крака по терена. Там треньорите не пращат СМС-си на майките на децата. Тук в един виден столичен клуб стана скандал по този повод и после ...нищо. Предполагам, че и не искат пари от родителите. Тук се случва. Колко деца тренира един треньор в чужбина и колко тук. Как да обърнеш внимание на всички?! Дори Гарра Дембеле когато присъствал на тренировка на децата обърнал внимание на Батков, че 45 деца са прекалено много за един треньор. В неговата школа били 13. Методист по физическа подготовка не знам дали имат всички мъжки отбори в България. За програма със специални хранителни добавки и фитнес програми само можем да мечтаем. Онези имали от малки уроци по тактическа подготовка, а при нас треньорите на мъжете са тактически неграмотни. Ти какво би направил, ако в съблекалнята треньора вместо тектически указания ти каже: „Пичове, играйте! Не ме излагайте!” (Цитат) За технически средства за анализиране на позиции и заставане не говорим. Усещаш ли колко голяма е разликата? Ти се нахвърляш върху мен. Аз не съм виновен за така създалата се ситуация. Нито някои от живеещите тук българи. Ние се радваме и страдаме с отбора. И си го обичаме. Вие, отвън, с какво помогнахте? Млади сте, богати сте... Хайде! Не можеш на сила да дадеш нещо някому, когато той не го иска. Иди дай акъл на Гонзо (в момента е той, за това го давам за пример). Ще те нарече Сульо или Пульо и ще те подмине. Защото футболните ни хора са свикнали по старому. Да не се напрягат. По- лесно е. Всяко ново нещо крие рискове. А така пътеката е утъпкана. И тъй като всички вървят по нея положението не се променя. Ситуацията в България се запазва. А това, че всички държави без изключение, стремглаво напредват и ни изпреварват, тях не ги вълнува. И БФС също. Много са раличията и все по- лошо става. Как да ти го обясна? Като рядко идваш сигурно забелязваш по- добре.
На драго сърце да обичаме оногова който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.
В. Львский

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 юни 2011 20:19

Само да вметна във вашата дискусия.Навремето по "Добро утро"(съботно предаване с водещ Ал.Авджиев),пускаха видеоматериали на "Филипс" с тренировките на децата на ПСВ.Ми само като им видиш екипите(1 към 1 с тези на мъжете),топките,терена(1 към 1 с този на мъжете)...И изпълняват абсолютно същите упражнения като мъжете(дрибъл,пасове,комбинации).Когато дойде време да преминат в мъжкия отбор,те вече са научени:технически и тактически.Като получиш пас на 30м,топката ти "лепне" на крака.Ти,обаче не си гледаш краката,а оглеждаш положението на играчите и мислиш,къде да я пратиш,защото "поемането" става автоматично.А не като нашите-мислиш как да спреш топката ивъпреки това тя отива на 3м от тебе и после я догонваш(а може и да я загубиш).В детските отбори се научават как да разкарат топката,как да паднат за фал(дузпа),как да бастисат противника и на всякакви други "номерца",само не и да играят футбол.
Стоилов каза навремето,че на футболист като Бардон(или някой от 3-та френска лига),като му кажеш,че ще играе зад нападателя,той знае за какво става дума.А на "футболисти" като Огнянов(и не само на него),трябва 2 месеца да им обясняваш.Само,че тези неща се учат в юношеските формации,а не при мъжете!Там вече е късно!Затова много треньори предпочитат "готовите" играчи пред "учени-недоучени" юноши.Защото нито имат врмето,нито нервите да "образоват" недоучки!И не ги обвинявам затова!
Да не говорим колко време е оставал Платини и други като него СЛЕД тренировки,САМИ,БЕЗ треньори,за да усъвършенстват някой елемент от играта(като свободни удари,например).Кой го прави в България сега?Идете на тренировките и вижте сами!Никой!Само си гледат часовника,кога ще свърши тренировката и айде-е-е...
А това,че някои играят "отлично" в младежките формации се дължи само и единствено на природния талант.В никакъв случай на треньорската работа.Само,че,при мъжете,само с талант не става!Пресен пример-Н.Димитров!

Потребителски аватар
Evailo
Контакти:

Мнениеот Evailo » 10 юни 2011 20:34

Tommi написа:Знаеш ли какъв е годишният бюджет на Левски и какви са годишните бюджети на Милан и Интер?

Разбирам накъде биеш и веднага ще те оборя.Взимаме 3-ма методисти от Холандия или Германия.Срещу 150 000 евро на калпак ще намерим чудесни професионалисти.
Това прави 450 000 евро на година. Спестяваме си годишните заплати и комисионните на мениджърите на недоразуменията Матондо и Слори и ето ти ги парите.И не ми казвай че 3-4 малки училищни автобуса и малко повече дисциплина струват много пари.
Последна промяна от Evailo на 10 юни 2011 21:05, променено общо 1 път.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aQgL9djuE4[/youtube]
http://www.evailo.com

Потребителски аватар
Evailo
Контакти:

Мнениеот Evailo » 10 юни 2011 21:04

Blue_Girl написа:Значи само да спомена, че истинските левскари не са само тези, които са в сектор Б.
Аз от много време си купувам билет за сектор А и не мога да се съглася, че там са само старци, както ни наричат някои!
:evil:

Blue_Girl,когато казах "старчета",използвах думата като метафора,описваща хората от т.нар. постоянно присъствие от много години.Нищо против белокосите фенове,а точно обратното.Аз самият ходя на мачовете на Левски с Емо и Чичо Митко,които са на 70 и отгоре,а аз самият съм на 33. Това говори достатъчно.
А съветите,които дадох не са от някаква високомерна позицията на богат и успял "чужденец".Не съм нито богат,нито толкова успял.Опитвам се да обясня,че не е толкова трудно колкото го описват някой важни фактори,на които не им стиска дупето да го приложат.Говоря и за Батков и за Гонзо.Иска се малко кураж и много професионализъм.За съжаление при Гонзо е много кураж и малко професионализъм.Освен това в България любимата фраза на повечето хора от които зависи нещо е: "това не може да се приложи тук." Еми много ясно,нали така,по старому е по-лесничко и по-бесопасно.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aQgL9djuE4[/youtube]
http://www.evailo.com

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юни 2011 21:25

Evailo написа:
Tommi написа:Знаеш ли какъв е годишният бюджет на Левски и какви са годишните бюджети на Милан и Интер?

Разбирам накъде биеш и веднага ще те оборя.Взимаме 3-ма методисти от Холандия или Германия.Срещу 150 000 евро на месец ще намерим чудесни професионалисти.
Това прави 450 000 евро на година. Спестяваме си годишните заплати и комисионните на мениджърите на недоразуменията Матондо и Слори и ето ти ги парите.И не ми казвай че 3-4 малки училищни автобуса и малко повече дисциплина струват много пари.

Как 150 000 евро на месец станаха 450 000 евро на година?

Ако тези 150 000 евро са за тримата методисти, значи месечната заплата на един методист ще е около 50 000 евро, което е малко повече от заплатите (по неофициални данни) на Дембеле, Тасевски и Грийн, взети заедно. За родните стандарти това са сериозни суми и само може да си мечтаем за трима методисти от Холандия или Германия. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”