Лято 2011-трансфери и спекулации

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Evailo
Контакти:

Re: Лято 2011-трансфери и спекулации

Мнениеот Evailo » 10 юни 2011 02:31

wilge написа: Хайде сега обясни на всички къде си гледал Иван Горанов, в кои мачове, кога. Ти знаеш ли изобщо нещо за него? От къде е, чий юноша е, от кога е в Левски, защо е в Левски и т.н. Иначе качествата му са безспорни. Берое не вземат преотстъпени. Те купуват перспективни юноши за малко пари, обиграват ги и после ги продават за в пъти повече. Но това си е решение на "човекът- оркестър".

Позволявам си да изляза от анонимната сянка,в която се подвизавам вече няколко години тук,само защото ме обиди тонът ти тип "старшината от запаса".
Ще си позволя да отговоря на тарикатския ти въпрос само защото съм възпитан човек.
Но първо: Ще те помоля нещо. Отиди на първия домакински мач на Левски следващия сезон при "старчетата" в сектор А,които имат абонаментни карти от 20 години за едни и същи места.Попитай ги,моля те, за Ивайло Колев и за това дали познават друг "луд" човек,който си купува абонаментна карта за целия сезон за да гледа само един единствен мач от Лига Европа,този с Гент.Впрочем излъгах,още един- домакинския с Литекс.
Второ: Аз живея в Италия и за мое огромно нещастие гледам наживо представителния отбор на Левски много рядко,на практика съм в България около месец в годината.Ако имам късмет "хващам" макс. 2 мача у дома,а понякога дори един.За да "захраня" обаче левскарската си душа ходя много често в този период да гледам тренировки на Левски или мачове на юноши и деца.През последните 2-3 години съм гледал повече мачове на юношеските формации отколкото изобщо можеш да си представиш.Гледал съм не само Иван Горанов,но и много други момчета,които ще ти скрият шапката,ако ги погледаш отблизо.Точните мачове не мога да ти кажа защото не мога да ти диференцирам коя точно възрастова група срещу кой противник съм гледал.Много от тия момчета не сте ги чували защото вече са в други отбори и като блеснат в някой провинциален отбор тогава им научавате имената за първи път.
Имат няколко недостатъци,но те са по-скоро плод на възраста-физическа немощ,липса на агресия в единоборствата,тактическа неграмотност и самочувствие.
Не че защитавам Мъри защото го познавам лично и харесвам работата му,но по негово време в Левски те имаха същите недостатъци,но той,въпреки високата летва на представителния отбор и липсата на кредит на доверие,ги шлофоваше като Илиан и ги налагаше в първия отбор.
ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ ТРЕНЬОР,МЕТОДИСТ И ТАКТИК!!!
Гонзо,много го уважавам,но той сега по-скоро се изявява като селекционер.Иска да си "върже гащите" с що годе научени играчи защото знае,че куца още доста като специалист. Това е истината за мен и никой не може да му убеди в обратното защото,както вече ти казах,имам много визуални впечатления от юношеските формации.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aQgL9djuE4[/youtube]
http://www.evailo.com

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 10 юни 2011 08:39

Леко си се отклонил от темата, Evailo. Ставаше въпрос за Иван Горанов. По времето на Мъри същият усърдно тренираше в ....ЦСКА. За това, че е прогледнал- евалла му. Не е първият, няма да е и последния. Тук ще цитирам Д. Димов-"В днешно време най- добре е да си футболист на Левски."
Да, аз ходя на мачове. И признавам си, винаги в сектор "А". Смятам, че там ми е мястото. Няма нищо лошо в това. Но трябва да знаеш, че съм минал и през сектор "Б". С времето приоритетите се менят, мирогледа също, мисленето става друго...Ще го проумееш след време. Ще разбереш, че не по- малко сладко е да си левскар и с прошарени коси. Същото си усещал и когато си бил с акне. Любовта към левски не намалява. Сменяш само сектора. Защото в сектор "Б" има вече други млади лъвове които се наслаждават не по малко от теб. Всичко става бавно и неусетно. За толкова време едно не можах да разбера- къде се къса връзката между отличните ни юноши и добре играещите мъже. Нямаме наш бивш юноша продаден от мъжкия отбор за сериозна сума в силно първенство. Изключение- Ники Михайлов. Въпроса е към всички, не само към теб. Но бих прочел мнението ти защото ти разбираш нещата.
На драго сърце да обичаме оногова който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.
В. Львский

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 юни 2011 10:28

Според мен българските деца не са ПО-МАЛКО талатливи от връстниците си на запад.
Правят същите финтове, имат същата техника, удар и т.н.
Просто ония на запад имат за треньори ( наставници ) интелигентни, научени и зрели хора, които им обръщат много голямо внимание.
И съответно това дава отражение - на 16-17 г. малките западнячета ( не само те ... принципно там, където има силна треньорска школа ) ... са вече доста добре тактически подготвени.

Тук в България куца теорията относно тактическата подготовка ...
Треньора на децата им казва да потичат малко ... ( 2-3 обиколки на игрището ) хвърля им една топка и да играят там ...
Да, звучи смешно за тренировка, но на 90% така протичат заниманията при децата трерниращи футбол в България.
Така протичаха и при мен, когато тренирах като малък ...
Как се очаква при подобно отношение и "треньори" на по 50-60 години, които обикновено имат мозък, колкото да не се блъскат в дърветата, юношите да са тактически грамотни ?

Е няма как да стане ....
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 10 юни 2011 10:54

Значи само да спомена, че истинските левскари не са само тези, които са в сектор Б.
Аз от много време си купувам билет за сектор А и не мога да се съглася, че там са само старци, както ни наричат някои!
:evil:
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 10 юни 2011 12:25

Отклонихте се от темата ;) Доста !!!!!!

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 10 юни 2011 12:37

tatusindo написа:Отклонихте се от темата ;) Доста !!!!!!

Няма да се повтори!
:mrgreen:
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 10 юни 2011 13:28

Иван Цветков отказал и на Литекс заради Левски

Гонзо: Дарко си тръгва, Иван Цветков ще го замести

Новото попълнение на Левски Иван Цветков е имал сериозно предложение и от страна на Литекс преди да премине на "Герена", но въпреки това, той е предпочел да облече синия екип от новия сезон. Гриша Ганчев е предлагал на нападателя двойно по-висока заплата, от тази, която ще получава в Левски, но въпреки това 32-годишният футболист е предпочел офертата на "сините".

Интерес към Цветков имаше и от страна на ЦСКА, като офертата на "армейците" също бе по-добра от тази на Левски, но и тя не успя да убеди играча да отиде на "Армията". Според информациите, на "Герена" Цветков ще получава по 9 хиляди лева месечно възнаграждение.
Последна промяна от Middlesbrough на 10 юни 2011 13:28, променено общо 1 път.

[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Evailo
Контакти:

Мнениеот Evailo » 10 юни 2011 13:28

wilge написа: За толкова време едно не можах да разбера- къде се къса връзката между отличните ни юноши и добре играещите мъже. Нямаме наш бивш юноша продаден от мъжкия отбор за сериозна сума в силно първенство. Изключение- Ники Михайлов. Въпроса е към всички, не само към теб. Но бих прочел мнението ти защото ти разбираш нещата.

Общо взето T.H.E G.A.M.E ми е взел думите от устата с точния си коментар. ;)
Аз само ще добавя нещо.Тук в Милано,например,всички бази на Милан и Интер са извън града.Направили са си малки спортни селца.Дори едната база на Интер е близо до Комо,което е на почти 35 км разстояние.Там юношите прекарват повече време отколкото със семействата си.Клубът си има жълти училищни автобуси,като тези от американските филми и ги карат до училище и връщат обратно да тренират.В тези бази всяка възрастова група си има методист по физическата подготовка и им изготвят програма със специални хранителни добавки добавки и фитнес програми.Така когато дойде време да тренират с мъжете я няма тази фрапантна разлика между 18 годишния крехък организъм и 28 годишния(примерно) утвърден професионалист.Освен това имат уроци от малки по тактическа подготовка,прожектиране на мачове и анализиране на позиции и заставане.Това,което Диема ни го чертаят на полувремената на екрана със кръгчетата и стрелките,те го правят много по-детайлно от малки.Освен това мениджърът на мъжкия отбор всяка седмица има оперативка с треньорите от школата и се координират за да тренират същите схеми и методики като мъжете. И най-важното-няма дискотеки и девойки с поп-фолк привкус и леко поведение.
ЕТО ЗА ТАКЪВ ЧУДОВИЩЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ СТАВА ВЪПРОС WILGE!!!
Затова му е толкова лесно на Сержиньо Грийн да играе супер ефективно без да изпъква с някакви феноменални качества.Едноок цар в царството на слепите защото знанията от малък са се превърнали в инстинкт.То е същото когато едно дете отиде на 5 годинки в чужбина и за още 4 години говори перфектно и без акцент езика и един млад мъж на 20 години,който и за 10 години не може да проговори перфектно и акцента го издава.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aQgL9djuE4[/youtube]
http://www.evailo.com

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 10 юни 2011 13:29

Тим от Азербайджан пожела Дани Младенов

Крилото на Левски Даниел Младенов може да продължи кариерата си в Азербайджан. Отбор от тази държава проявява сериозен интерес към кюстендилеца, който не попада в сметките на треньора Георги Иванов за следващия сезон.
От Левски са склонни да се разделят с Младенов за сума от порядъка на 100 хиляди евро, но има шанс и цената да бъде свалена с още 20 хиляди, за да се привлекат повече купувачи.

Желанието на спортно-техническия щаб на "сините" е да се раздели с ненужните играчи до началото на подготовката. Причината е, че Гонзо иска да е наясно, с колко играчи ще разполага и да може да води нормален тренировъчен процес.

Към Младенов има интерес и от страна на няколко отбора от Втора Бундеслига, но за момента никой от тях няма намерение да плати исканите от Левски пари. Най-голямата сума предложена за крилото до момента е на стойност 40 хиляди евро, но тя е била отхвърлена от "сините".

[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 10 юни 2011 14:07

40 хил е най-голямата отправена оферта :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Е то юношите ни струват повече е .....

Върни се в “Архив”