В Челси очаквам да бъдат продадени между 7 и 9 футболисти и да бъдат привлечени между 5 и 7 ...
Почти сигурни напускащи са: Анелка, Малуда, Жирков, Ферейра, Босингва. 50 на 50 са Калу, Дрогба, Бенаюн и може би някой измежду Есиен и Микел ( тука слагам вероятност около 50 % ), Иларио и/или Търнбул ( да се надяваме, че и двамата )
Резервен вратар ( при положение, че Търнбул и Иларио напуснат или един от двамата се навие да е трети избор, но ми се струва малко вероятно ) При положение, че напуснат вероятно ще се вземе вратаря на Генк Thibaut COURTOIS ( Не знам как е на български ). Цената му е около 5 милиона и е дал индикации, че е съгласен на трансфер, след като са го наблюдавали скаути на Челси, Юнайтед и Реал. Друг вариант е Асмир Бегович, но той едва ли ще се навие, защото вече е титуляр в Стоук. Когато беше резерва, молеше да го пуснат, но ръководствата на двата отбора не се споразумяха за цената.
Десният бек : ще се търси във всеки случай, тъй като Босингва и Ферейра са почти сигурни напускащи ( 99 % за Ферейра и 99.9 % за Босингва, който трябва да бъде продаден, иначе ще напусне без пари ) Приоритет за десния бек, който се търси ще е да може и да играе в ляво при контузия на Ашли Коул, тоест да е 3-ти избор за левия бек, след Коул и Давид Луиз ... Първи вариант за десен бек е Грегори Ван дер Вйил от Аякс Амстердам, чиято цена е между 12 и 16 милиона. За подписа на Ван дер Вийл обаче напира и Байерн ... Все пак си мисля, че шанса да бъде привлечен е над 50 % ... За други варианти на десния бек не съм чувал, но със сигурност се търси човек.
Дефанзивният халф : Тука слуховете са, че ще бъде продаден един измежду Микел и Есиен, за да бъде взет Лука Модрич. Цената на хърватина е около 35 милиона. Цената на Есиен е също около 35 милиона, а Микел струва между 15 и 20 ... Според мен ще се опитаме да го вземем и ако стане ще бъде продаден един измежду двамата гореспоменати. По-вероятно Микел, но и Есиен не може да се чувства сигурен. За Есиен интерес има от Милан и Интер, но ако се обяви за продан със сигурност ще има много кандидати за подписа му. До преди контузиите беше смятан за най-добрия дефанзивен халф. А ако все пак решат да се разделят с някой измежду Микел и Есиен и не успеят да вземат Модрич, то със сигурност ще се търси дефанзивен халф, който може и да гради играта като Есиен. Тая зона обаче не е приоритет и според мен ще се бутне след другия сезон.
Атакуващият халф : Тука вече има доста кандидати. Според мене 100 % ще се търси човек, който да може да захранва с извеждащи пасове Торес. Фаворити са Кака ( Реал Мадрид, 25 милиона паунда ), Марек Хамшик ( Наполи, 25 - 35 милиона паунда ), Уесли Снайдер ( Тука фаворит е Манчестър Юнайтед, но и ние се ослушваме за него. Негов приоритет са ''червените дяволи'', но ако не могат да си го позволят, а Интер решат да вземат Гансо или Ламела, вероятно Снайдер ще бъде продаден на Челси ... Манчестър Сити също имат мераци за него, ама не мисля че им трябва и не мисля, че е реален интереса им. По-скоро искат да пречат на трансфера на Юнайтед.
Други варианти са Хавиер Пасторе ( Палермо, 40 милиона. Тука може да стане сделка само ако лудия президент на Палермо смъкне цената. Пасторе едва ли би отказал трансфер в отбор, който играе в ШЛ и му гарантира солидна заплата, тъй като в момента взима едва 600 000 годишно в Палермо и едва ли е особено очарован. )
Рафаел Ван дер Ваарт ( Тотнъм, 20 милиона ). Ако не успеята да вземат някой от следните може да се преорентират към Южна Америка или някой друг по-малко дискутиран от медиите вариант ...
Сеск Фабрегас според мен е невъзможно да го вземем, а и той никога не би се навил. Да не говорим, че ще глътне много голяма част от отпуснатата сума и не се знае дали ще остане за всички останали зони, така че според мен няма как да дойде.
Крилата :Ахилесовата пета на отбора през тази година. Почти всичките ни крила ще бъдат продадени, а може би и всичките. Анелка е 100 % пътник, Малуда е 95 %, Калу също е по-вероятно напускащ отколкото оставащ. Жирков, който също може да играе като крило също е почти сигурен напускащ, в посока Русия. Почти със сигурност ще бъдат взети ляво и дясно крило, а ако Калу остане може би ще бъде върнат Стъридж и ще бъде взето само дясно крило ( Неймар тука е 1-ви избор )
Най-вероятно ново попълнение тука е звездата на Сантош - Неймар ... Миналато лято беше на крачка от трансфер, но Пеле го убеди да остане още година. Личен любимец е на Абрамович, така че може да очакваме сериозна офанзива за него.
След него по вероятност е Гарет Бейл, но не знам дали още имаме интерес, след като Чарли Адам го счупи ... Неговата цена беше 30 - 40 милиона, но може и да смъкнат сега, след като не е сигурно колко добре ще играе вече и дали изобщо ще си върне формата ( Лично аз съм против тоя трансфер, ама кой ме пита мене ). Според мене е доста прехвален.
Серхио Агуеро също има индикации, че може да бъде привлечен. Има клауза в договора за 45 милиона ... Миналата година призна, че е фен на отбора, но според мен няма да извадим 45-те милиона, а и Сити ще му предложат огромна заплата и т.н, тъй като вероятно Тевез ще бъде продаден.
Други доста вероятни варианти са Еден Азар от Лил, на който са му заковали цена от 20 милиона ( Лично мене много ми харесва, както и Неймар ), Шарл Н'Зогбия от Уигън, който струва около 12 - 15 милиона, Алексис Санчез от Удинезе, който струва между 25 и 40 милиона. Други по-малко вероятни според медиите са Марко Марин, Серхио Каналес, Хълк, Гуарин и Карлос Тевез.
Нападението : Тука ще се търси човек само при продажба на Дрогба. Първи и абсолютен фаворит е Ромелу Лукаку, който струва около 25 милиона. Той сам си каза, че иска в Челси. Има физика, типична за ВЛ и е фен на отбора, а любимия футболист и идол му е Дрогба. Според мен не ни трябва при наличието на Торес, но явно човека, който прави селекцията мисли друго яче ... ( Карло, Абрамович или който там прави трансферите, щото това никой не го знае ) Сега се оказа, че Хидинг бил трансферен гуру и имал последната дума при трансферите ... Според мен Дрогба ще остане още една година и тогава ще му бъде взет заместник ... Може би Лукаку ще остане още година в Андерлехт или ще отиде в Аякс под наем, които да го доразвият, в замяна на част от трансферните права.
Отпуснатите пари : Според различните медии Абрамович ще отпусне между 80 и 100 милиона и всичко изкарано от продажби. Абрамович иска подмладяване на отбора някъде колкото в момента е средната възраст в Арсенал. Ще бъдат запазени лидерите на отбора ( Чех, Тери, Коул, Лампард и може би Дрогба и почти сигурно Есиен )
http://my.news.yahoo.com/abramovich-spe ... 57034.htmlhttp://www.goal.com/en/news/1717/editor ... quebook-inЕто и според мен как ще изглежда Челси от догодина ... Подчертавам, че това са лични разсъждения на базата на познанията, които имам, слуховете, Тиутър и т.н ... През Август ще разберем дали съм бил близо.
Вратари - Чех, Thibaut COURTOIS
Защитници - Ашли Коул, Ван Дер Вийл, Аанхолт, Бертранд, Тери, Луиз, Иванович, Алекс.
Халфове - Макекрън, Лампард, Есиен, Микел ( или Модрич ), Рамиреш, Кака ( Пасторе, Снайдер )
Нападатели и крила / флангови нападатели - Торес, Стъридж, Дрогба, Азар (Бейл или Санчес), Неймар, Лалкович.
Сметки :
Привлечени:
Азар - 20-25 милиона.
Thibaut COURTOIS или друг резервен вратар - 3 - 7 милиона.
Ван Дер Вийл - 12 - 16 милиона.
Кака, Пасторе или Снайдер - 25 - 40 милиона.
Неймар - 28 - 36 милиона.
Модрич* - 35 милиона.
* Изстрел в тъмното
Напуснали:
Калу - 12 - 16 милиона.
Малуда - 10 - 12 милиона.
Анелка - 6 - 8 милиона.
Ферейра - 1 - 3 милиона.
Босингва - 8 - 15 милиона.
Жирков - 10 - 17 милиона.
Бенаюн - 4- 6 милиона.
* Микел - 15 - 20 милиона.
* Иларио и Търнбул - 1-2 милиона общо за двамата.
Разходи - 116 (*151 милиона ) - 137 (* 172 милиона )
Приходи - 66 (* 78 милиона ) - 77 милиона (* 93 милиона)
*Цените са в паундове. Ползвам като ориентир сайта transfermarkt. Естествено някой от футболистите, които искаме имат надценка, защото има интерес и от други клубове и се очаква наддаване и затова съм им сложил малко по-висока цена.
http://transfermarkt.de/След като тегля чертата, според изчисленията ми ще са ни нужни между 50 и 60 милиона паунда, което е доста добре. Да се надяваме, че ще има подобна селекция. Според мен така отбора ще е страшно конкурентно способен в вскяа линия и ще има повече възможности за ротация, както при двата манчестърски отбора например. Разбира се всичо опира до желание от ръководството. Дано подсилим отбора равномерно. По-добре така отколкото да хвърляме безумни цени, за играчи като Торес.
Очаквам и от догодина да се даде шанс и на доста млади играчи. Все пак спечелиха ФА Къп миналата година, а тази станаха шампиони на резервната лига. Присъствието на малките в състава ще е наложително и заради правилото за 25-те играчи, тъй като ние имаме доста малко ''домашно тренирани'' играчи.