Жирков преминава във Спартак МоскваПолузащитникът на Челси Юрий Жирков може да премине в Спартак (М) през лятото. Както съобщава "Итаспортпрес", 27-годишният халф е присъствал на мача от шестия кръг на руската Премиер лига между адашите от Москва и Налчик. Столичани спечелиха с 1:0.Според източника на изданието Жирков е бил в родината с, за да обсъди детайли около договора си със Спартак. От Челси едва ли ще попречат на трансфера, тъй като Карло Анчелоти рядко разчита на него. "Червено-белите" веднъж опитаха купят бившия играч на ЦСКА (М), но тогава цената не го устрои. През този сезон Жирков има 12 мача във Висшата лига на Англия.
АНЧЕЛОТИ НЕ ГУБИ НАДЕЖДАМениджърът на Черси Карло Анчелоти не губи надежда, че тимът му може да защити титлата си.Сините се превърнаха в основен конкурент на Червените дяволи след загубата на Арсенал вчера. Те изостават на 6 точки и трябва да спечелят всичките си мачове до края, включително и на „Олд Трафорд" след 2 седмици, за да запазят шансове.Освен това обаче е необходимо и Юнайтед да падне от Арсенал в неделя, което може да намали разликата до 3 точки преди прекия сблъсък.„Във футбола всичко е възможно. Ако успеем да победим Тотнъм в събота определено ще поставим под напрежение Юнайтед, така че ще се опитаме да направим точно това" заяви италианецът.Сините приемат Шпорите в събота в късния двубой от програмата, докато лидерът гостува на „Емиратс" в неделя следобед.„Самият аз съм губил титлата, след като сме имали 9 точки преднина, така че подобни обрати са възможни. Преди 2 месеца бе невъзможно да мислим за нещо подобно, но сега сме щастливи от развитието на ситуацията" добави той.Анчелоти има предвид случилото се през сезон 1999/2000 година, когато неговият Ювентус имаше 9 точки аванс 5 кръга преди края и 5 при 3 оставащи мача, но в крайна сметка Лацио на Свен Горан Ериксон грабна Скудетото.
Лампард: Торес не е направен от камъкФранк Лампард заяви, че може да разбере облекчението на Фернандо Торес, след като отбеляза първия си гол за Челси.Лампард изживя подобно нещо, когато дойде от Уест Хям преди 10 години. Тогава на струващи 11 милиона лири полузащитник му отне четири месеца да отбележи първия си гол в Премиършип за "сините". "Бях хлапе и дойдох за малко пари. Когато обаче си футболист от световна класа и струваш 50 милиона лири, всички прожектори светят към теб и напрежението е огромно. Навремето аз имах време да отбележа, но никой не даде на Фернандо това. Той е нападател и ще бъде оценяван по головете си. Никой от нас обаче не е направен от камък и това те афектира. Все пак, той отбеляза и това е страхотно и за него, и за отбора", заяви Лампард.