Формула 1 - Сезон 2011 (Официална тема)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Формула 1 - Сезон 2011 (Официална тема)
Много впечатляващ старт на шампионата за Фетел. Определено Ред Бул са фаворити, но нека изчакаме поне още няколко състезания, сега е много рано за генерални изводи. Те и Фераритата тръгнаха с двойна победа миналата година, но накрая завършиха трети на не малък брой точки след Ред Бул и Макларън. Пък и Алонсо от уж без шансове в средата на сезона, се оказа лидер преди последният старт. Твърде бързо се променят нещата във Ф1, така че битката тепърва започва. За Малайзия си пожелавам дъжд! 

[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
Джак, в момента съм в сайта на Макларън... публикували са част от кореспонденцията м/у Бътън и рейсинженера му, по време на обиколката, която се прави след състезанието:
Ето какво казва Бътън: "I thought it was very unfair having the drive through but the pace was good so thanks very much guys!"
Ето ти линк: http://mclaren.com/formula1
[center]П.П. Ако някой не е разбрал отбора на Заубер е дисквалифициран след края на състезанието!!![/center]
Ето какво казва Бътън: "I thought it was very unfair having the drive through but the pace was good so thanks very much guys!"
[center]П.П. Ако някой не е разбрал отбора на Заубер е дисквалифициран след края на състезанието!!![/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
megan fox написа:THE G.A.M.E написа:По правилник всеки защитаващ позицията си пилот има право ВЕДНЪЖ да си сменя траекторията, за да избере защитна такава..., е Маса няколко пъти си сменяше по два пъти защитната траектория - това е нарушване на правилата и трябва да бъде наказано, но както винаги, когато пилот на Ферари нарушава правилата... наказание няма!
Няма такова правило! Всъщност има, но не визира ситуацията от тази неделя. Правилото касае поведение на пилота при старт или рестартиране на състезанието, а не в състезателни условия. Освен това става върпос за движение по права, не в завой! Абе с две думи, няма такова правило

Отделно, Маса не си сменяше траекторията нито преди завоя, нито в самия завой: http://www.youtube.com/watch?v=VICgULhacyA
- JackPackage
- Контакти:
megan fox написа:Джак, в момента съм в сайта на Макларън... публикували са част от кореспонденцията м/у Бътън и рейсинженера му, по време на обиколката, която се прави след състезанието:
Аз още по време на състезанието го чух Бътън като каза за наказанието, след края Уитмарш НЕ каза че не трябва да има наказание, а каза че е недоволен от факта че от рейс контрола не са му казали веднага, а са му казали да изчака....
Whitmarsh said: "I feel a bit harshly treated because as the incident happened we asked race control for their advice, what we should do. They explained they would come back to us and they didn't. The next thing we knew it had gone to the stewards, Massa had stopped and we were unable to do anything about it. When they say 'We'll get back to you', you expect, to be honest, that they'll get back to you. It's frustrating and its annoying."
Никъде в думите му не виждам да казва че наказанието е несправедливо, а що се отнася до опакването - на кой да се оплаче - на медиите ?! - изразявайки си нагласно мнението той ще покаже че не е съгласен с наказанието, а като си замълчи - че го приема....
Както и да е, няма смисъл да се караме толкова

За наказанието на Заубер, аз още следобяда вчера писах, те са подали контестация и чакат отговор от ФИА....
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]
megan fox написа:
А защо Макларън не обжалвали?! OMFG? Вие сериозно ли?! Не знаете ли, че такова наказание не може да се обжалва?!!! И да пуснат жалба от Макларън... какво да направят комисарите?! Няма как да върнат времето назад, че да не карат Бътън да минава през бокса, респективно да губи позиции и да потъне в класирането! Могат да се обжалват санкции наложени след КРАЯ на състезанието! Примерно ако му бяха добавили време (че да го възстановят), ако го бяха наказали със стартиране по-назад в следващото състезание (да го отменят това наказание), но в случая айде кажете ми една жалба какво ще промени при СВЪРШЕН ФАКТ?! Това няма как да промени класирането, ето затова няма жалба от страна на Макларън!!! Защото и да има тя е БЕЗПОЛЕЗНА!
П.П. За втори път ви призовавам да НАУЧИТЕ правилата!
Ок, има логика в това, което казваш. Само ми обясни защо се палиш толкова? Изразил съм си мнението, ти го опровергаваш, прав си, точка по въпроса. Не е нужно да превръщаме дискусията за един нормален спорт, във футболна дискусия с фанатизирани мнения, нали?

А правилата на Формула 1 не са жизнено важно нещо, което ако не знам, ще ме направи по-глупав. Това, че си фен на спорта, не значи, че трябва да знаеш правилника от А до Я. Така, както се изказваш, излиза, че си готов за комисар на ФИА, само намери къде се пуска молба за кандидатстване.

Pupper_ написа:megan fox написа:THE G.A.M.E написа:По правилник всеки защитаващ позицията си пилот има право ВЕДНЪЖ да си сменя траекторията, за да избере защитна такава..., е Маса няколко пъти си сменяше по два пъти защитната траектория - това е нарушване на правилата и трябва да бъде наказано, но както винаги, когато пилот на Ферари нарушава правилата... наказание няма!
Няма такова правило! Всъщност има, но не визира ситуацията от тази неделя. Правилото касае поведение на пилота при старт или рестартиране на състезанието, а не в състезателни условия. Освен това става върпос за движение по права, не в завой! Абе с две думи, няма такова правило
Отделно, Маса не си сменяше траекторията нито преди завоя, нито в самия завой: http://www.youtube.com/watch?v=VICgULhacyA
"Няма такова правило! Всъщност има..." - само след тази фрази и вече си загубил спора, но как да е!
След като няма такова правило... ммм може би ще успееш да обясниш на всички ни защо Шумахер миналият сезон бе наказан, когато изтласка извън пистата Барикело?!

Нямало завой, така ли?! Я пак погледни, но гледай от моят клип, че по-хубаво се вижда...

Посочих ти правилото, посочих ти пример от миналият сезон, показах клип, на който прекрасно се вижда ситуацията... само свръх заслепен фен на Ферари или човек, който нищо не разбира от Ф1 ще отрече, че Маса заслужаваше наказание!!!
Не на последно място, аз защитих тезата си с доказателства: клипа, примера от миналият сезон..., а къде са вашите доказателства?! Аман от фенски приказки - те са си голи думи, без грам покритие! Дайте доказателствата, който ви защитават тезата, както аз защитих моята!
NKatsarov написа:Ок, има логика в това, което казваш. Само ми обясни защо се палиш толкова? Изразил съм си мнението, ти го опровергаваш, прав си, точка по въпроса. Не е нужно да превръщаме дискусията за един нормален спорт, във футболна дискусия с фанатизирани мнения, нали?
Точно тук е проблема (за вас), че аз както съм фанатизиран на тема Барселона, така съм фанатизиран на тема Формула 1 и в частност Макларън! Понеже от край време споря с феновете на Ферари дали ФИА ги подпира (независимо дали умишлено или не) използвам всяка една подобна ситуация да им докажа, че са свръх заслепени или лицемерни като отричат ОЧЕВИДНОТО - фаворитизирането, което прави ФИА по арес на Ферари! За капак понеже такъв ми е характера и бързо се паля + че мразя лицемери, които виждат с очите си как стоят нещата и все пак казват на черното бяло... просто издивявам! Да, аз съм пристрастен, но въпреки това смея да твърдя, че съм обективен! Просто се вбесявам как така всичките спорни/тънки решения са все в полза на Ферари и от това, че техните фенове не го признават! Един от тях да кажа "да, наистина е така" и ще спра на мига с този спор!
NKatsarov написа:А правилата на Формула 1 не са жизнено важно нещо, което ако не знам, ще ме направи по-глупав. Това, че си фен на спорта, не значи, че трябва да знаеш правилника от А до Я. Така, както се изказваш, излиза, че си готов за комисар на ФИА, само намери къде се пуска молба за кандидатстване.
Да, готов съм за комисар! - и това го твърдя сериозно! Като бях хлапе... мечтаех да бъда пилот във Формула 1, родителите ми нямаха финансовите възможности да финансират едно подобно начинание, че ЕВЕНТУАЛНО (все пак в това няма нито грам гаранция) един ден да стана пилот в този спорт! Но въпреки това тръпката в мен е огромна, следя спорта от близо, следя правилата, старая се да ги знам, ако не всичките, то поне повечето и най-важните... и както виждаш при всяка една възможност влизам в полемики и спорове!

@megan fox Добре, а ти вярваш ли ми, че дори сега още не съм видял клипа, който си постнал? Не съм написал първия си коментар, защото съм си затворил очите и съм казвал на черното бяло. Просто не съм такъв човек. Фен съм на Ферари, цялото ми семейство сме фенове на Ферари, (без леля ми, която е от твоя лагер), но това не значи, че Ферари е всичко за мен! Ок, ти ни доказваш, че си прав, значи е така. Виждаш, че не оспорвам изобщо, дори без да съм видял доказателството ти. Вярвам ти, защото си е повече от явно, че си голям фен на спорта. 
Все едно, няма смисъл от спорове, а за това, че се дразниш на фенове, които се правят на утрепани е друга тема. Не е лошо да си наложиш да не се впечатляваш от такива мнения. Тях винаги ще ги има и ще ти късат нервичките.

Все едно, няма смисъл от спорове, а за това, че се дразниш на фенове, които се правят на утрепани е друга тема. Не е лошо да си наложиш да не се впечатляваш от такива мнения. Тях винаги ще ги има и ще ти късат нервичките.

Вярвам ти и няма лошо и не визирах теб конкретно, а няколко други потребитля, те си знаят кои са! 
Иначе лошо няма, че цялото ти семейство сте фенове на Ферари. Един от най-добрите ми приятели е заклет фен на Ферари, спорим много и въпреки това винаги сме били безкрайно точни един към друг.
По принцип нямам нищо против феновете на нито един отбор, просто както казах дразня се, когато се отрича очевидното.
А колкото до нервите... да знам, че ги късам безсмислено много с подобни спорове, но за мен въпроса е принципен. Просто лично за мен е абсолютно недопустимо някой да се изкаже остро по адрес на Макларън без да има основание за това! Ако има ОК, но ако няма... не мога да не отговоря. За мен това спада към фенщината - да защитаваш любимият си отбор, когато е неспреведливо е ощетен с нещо, дори да е нещо дребно!

Иначе лошо няма, че цялото ти семейство сте фенове на Ферари. Един от най-добрите ми приятели е заклет фен на Ферари, спорим много и въпреки това винаги сме били безкрайно точни един към друг.
По принцип нямам нищо против феновете на нито един отбор, просто както казах дразня се, когато се отрича очевидното.
А колкото до нервите... да знам, че ги късам безсмислено много с подобни спорове, но за мен въпроса е принципен. Просто лично за мен е абсолютно недопустимо някой да се изкаже остро по адрес на Макларън без да има основание за това! Ако има ОК, но ако няма... не мога да не отговоря. За мен това спада към фенщината - да защитаваш любимият си отбор, когато е неспреведливо е ощетен с нещо, дори да е нещо дребно!

-
- Контакти:
Нека приключим спора, защото и да го обсъждамее вече свършен факт

Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!